Προς το περιεχόμενο

PS Vita / PSTV Hacking και Homebrew

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  • Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευχαριστώ και πάλι xaerialtwistx.

Μάλλον δεν το γραψα καλά, με το native εννοούσα emulators που επιτρέπουν μόνο στο Psvita να τρεχει roms,ιsos κλπ απο άλλες κονσόλες (snes κλπ), αντι να χρησιμοποιεί τους emulators που είχε το psp για τον ίδιο λόγο. Κάπου διάβασα οτι χρησιμοποιούν περισσότερο την επεξεργαστική ισχύ του psvita/pstv, επομένως θα έχουν καλύτερο αποτέλεσμα φαντάζομαι. Και ένας τέτοιος emulator που βλέπω να αναφέρεται παντού και τον ανέφερες και συ, είναι ο RetroArch.

Επίσης, αν κατάλαβα καλά, τα pbp games που έχω για το psp δεν θα είναι συμβατά με το pstv είτε έχει Henkaku είτε όχι, οπότε για να παίξω games του psp πρέπει να τα κατεβάσω στην μορφή που τα κατεβάζαμε για cfw.

Ναι εννοειται οτι οι native emulators του psvita χρησιμοποιουν την ισχυ του psvita αλλά προς το παρόν τα πλεονεκτηματα δεν εχουν φανεί. (ο Snes emulator πχ εχει παρομοια συμβατοτητα με αυτην που ειχε του PSP)

Τα PBP μπορεις να τα τρεχεις μεσα απο το περιβαλλον του Adrenaline ή του ARK (για το 1ο θες Henkaku, για το 2ο όχι).

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έχει δοκιμάσει κανείς να κάνει overclocking το pstv? Είναι ασφαλές και βελτιώνει στην πράξη κάτι?

Για δώσε καμιά πληροφορία τι εννοείς και πως γίνεται.

Αν εννοείς το Amphetamine δεν έχεις πρόβλημα και μάλιστα σε

κάποια παιχνίδια η χρήση του είναι επιβεβλημένη.

Δημοσ.

Για δώσε καμιά πληροφορία τι εννοείς και πως γίνεται.

Αν εννοείς το Amphetamine δεν έχεις πρόβλημα και μάλιστα σε

κάποια παιχνίδια η χρήση του είναι επιβεβλημένη.

Αυτό που λες είναι μάλλον. Κάνω copy-paste απο το site, σε περίπτωση που δεν επιτρέπονται τέτοιου είδους λινκς. Επειδή απ'ότι κατάλαβα κάποια πράματα έχουν αλλάξει και έχουν ενημερωθεί, μπορεί να υπάρχει και άλλη μέθοδος, οπότε αν γνωρίζεις κάτι, πόσταρε:

You need:

-A hacked console with latest VitaShell

-A PC

-FileZilla -For PSTV-

1) Download the latest release of “amphetamin.suprx” and “config.txt” 

2) In your pc, create a new .txt named “game.txt“, open it and paste this on it “ux0:plugins/amphetamin.suprx 1” save and close.

3) Link your console and your PC with VitaShell USB transfer or FileZilla.

-If you’re using USB transfer, perform steps 4 and 5 on your PC.

4) On VitaShell, create a new folder on “ux0:” named “plugins

5) Transfer the “amphetamin.suprx“, “config.txt” and “game.txt” to the “plugins” folder in your console

6) Now inside your game, after it loads, press (SELECT) for some seconds and a menu will pop up:

CPU CLOCK > You can move this from 111Mhz to 444Mhz

BUS CLOCK > You can move this from 111Mhz to 222Mhz

GPU CLOCK > You can move this from 111Mhz to 222Mhz

7) Once you tweak your speeds, press (SELECT) to exit.

-Using (L) or ® triggers will change between the different preset settings.

Δημοσ.

Xaerialtwistx μπορείς να μας ενημερώσεις ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να παίζουμε psone games στο (hacked) pstv? Αποτελεσματικός εννοώ οπτικά (αφου θα φαίνεται στην Tv), αλλά και απο άποψη frame rate.

Σε videos που είδα στο youtube με το Retroarch, τα παιχνίδια έτρεχαν αρκετά αργά. 

Μία άλλη επιλογή που διάβασα, είναι μέσω του psp emulating του vita, αρα να φανταστώ το Adrenaline? Στο psp θυμάμαι όμως οτι έπρεπε να μετατρέψουμε τα ps isos σε κάποια άλλη μορφή, αλλά δεν θυμάμαι απολύτως τίποτα πλέον.

Γενικά, τα psx isos κλπ, που τρέχαμε στους psx emulators για pc , μπορώ να τα τρέξω και να φαίνονται-παίζουν αξιοπρεπώς ή περιμένουμε για updates κλπ?

Δημοσ.

PS1 παιχνίδια μόνο μέσω RetroArch.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος προς το παρόν εκτός και αν δεν σε ενοχλεί να μην έχουν ήχο οπότε χρησιμοποιείς το Ark.

Δημοσ.

Μάλιστα. Θυμάμαι στο Psp έτρεχαν φοβερά όσα psx games είχα δοκιμάσει, σε αντίθεση με όσα έχω δει σε videos να τρέχουν στο vita με τον RetroArch. 

Δημοσ.

Αυτο γίνεται επειδή το RetroArch κάνει εξομείωση σε εντελως διαφορετικά hardware ενώ το psp δεν ήταν τόσο διαφορετικό σε αρχιτεκτονική από το ps1 (είχανε και τα 2 επεξεργαστή MIPS) οπότε η εξομείωση έπαιρνε λιγότερο 'κόπο'.

Δημοσ.

@Stone Cold

Αξίζει τελικά το OC (αν έκανες);

Γιατί βλέπω το μενού πάει γρηγορότερα απο του PSVita και μέχρι τώρα δεν είχα θέμα σε κανένα παιχνίδι απο αυτά που έπαιξα.

Δημοσ.

@Stone Cold

Αξίζει τελικά το OC (αν έκανες);

Γιατί βλέπω το μενού πάει γρηγορότερα απο του PSVita και μέχρι τώρα δεν είχα θέμα σε κανένα παιχνίδι απο αυτά που έπαιξα.

Δεν έχω παραλάβει το pstv ακόμα, γιατι περιμένω να μου το φέρει άτομο απο άλλη πόλη.Προς το παρόν προσπαθώ να βάλω σε μία τάξη τις πληροφορίες που έχω διαβάσει, για να δω τι θα κάνω και με ποια σειρά, και παράλληλα κατεβάζω games,emulators κλπ. Σκοπεύω να χρησιμοποιήσω το oclockvita που μου φαίνεται πιο απλή διαδικασία.

Αυτό που γενικά έχω παρατηρήσει, είναι οτι ενημερώνονται συνεχώς τα πράματα, και  sites που σου λένε βημα βήμα τι κάνεις και καλύπτουν σχεδόν τα πάντα είναι outdated σε αρκετά πράματα. Από την άλλη άλλα sites που έχουν τις ενημερώσεις, δεν εξηγούν αναλυτικά τι πρέπει να κάνεις ή λένε βάλε το τάδε αρχείο στη θέση του παλιού κλπ, οπότε για κάποιον άσχετο σαν και μένα φαίνονται δύσκολα. Ένα μπράβο στον xaerialtwistx που μας ενημερώνει συνεχώς και μας έχει λύσεις τις περισσότερες απορίες.

Δημοσ.

Οκ, αν μπορείς ενημέρωσε αν και οταν το κάνεις. :)

Προσωπικά ακολούθησα τον οδηγό του klainmaingr που ειναι κάπως πιο απλοποιημένος και είμαι κομπλέ. :)

Αλλά ναί σεβασμό για τον κόπο του xaerialtwistx να τα ξεκαθαρίσει!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχω βρει εναν εξωτερικο δισκο με εξωτερικη τροφοδοσια κ προσπαθω να το συνδεσω με vita shell για να βαλω games κ ολη την ωρα μου βγαζει please attach an usb flash drive κλπ ή να τον βγαλω κ να τον ξαναβαλω αλλα τζιφος....

τον δισκο τον εχω τωρα ως fat32 πριν δοκιμασα κ ως ntfs κ παλι τζιφος

Επεξ/σία από pigos23
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...