Προς το περιεχόμενο

PS Vita / PSTV Hacking και Homebrew

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  • Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"3.20 to Playing Backups" for Dummies

Ο οδηγός του xaerialtwist είναι καταπληκτικός και κανονικά η sony έπρεπε να του κάνει άγαλμα για τις ξαφνικές πωλήσεις pstv. Αλλα εμείς δεν ξέρουμε απο που να ξεκινήσουμε. Οπότε τι κάνουμε μιας που είματε άμπαλοι; Ακολουθούμε το παρακάτω στράτα στρατούλα, πάντα με δική μας ευθύνη:

Αυτά είναι βήματα που έκανα εγώ και μου δούλεψε. Πιθανόν να υπάρχουν λάθη ή διορθώσεις οπότε θα πρότεινα πριν το πάρετε ευαγγέλιο να υπάρξει ένα seal of approval απο κάποιον που είναι πιο σίγουρος.

Βήμα 1ο

Update το firmware μας σε 3.60

Συνδεόμαστε στο ίντερνετ απο τα settings της συσκευής.

Πάμε στις ρυθμίσεις της σύνδεσης μας,  Advanced Settings / DNS Settings / Manual. Για Primary DNS βάζουμε 212.47.229.76 και στο Proxy Server βεβαιωνουμε ότι ειναι σε "do not use". Πηγαίνουμε πίσω και επιλέγουμε System Update και Update Using Wi-Fi. Θα βγάλει κάτι κινέζικα και έναν αριθμό στη μέση.

Αν δεν δουμε μηνυμα που να εμφανίζει τον αριθμό 3.60 δεν συνεχίζουμε.

Αν όμως έχει 3.60 τότε προχωράμε κανονικά και περιμένουμε να γίνει το update μας.

Τέλεια. Έχουμε 3.60 Και τώρα τί; Για αρχή πάμε στα settings και απαγορεύουμε στη συσκευή να κάνει αυτόματα update, για να είμαστε σίγουροι. Μετα συνεχίζουμε παρακάτω

Βήμα 2ο

Εγκατάσταση henkaku 

Πάμε στο browser της συσκευής. Μπαίνουμε στο henkaku.xyz. Πατάμε install. Τέλος τέρμα. Αυτό ήταν.Το henkaku μας βάζει στη συσκευή και το πρώτο μας homebrew το οποίο λέγεται molecular shell.
Ναί ήταν τόσο απλό.

ΑΝ τυχόν μας βγάλει error, απλά ξαναδοκιμάζουμε όσες φορές χρειαστεί μέχρι να πιάσει (θα το καταλάβετε απο την μαύρη οθόνη και τα ακαταλαβίστικα μαύρα γράμματα)

ΑΝ κλείσουμε εντελώς την κονσόλα για κάποιο λόγο τότε κάνουμε ξανά αυτό το βήμα (μέχρι να βάλουμε τον offline installer που θα σας πώ παρακάτω)

Βήμα 3ο

Εγκατάσταση Ηomebrew Browser

Ανοίγουμε τον molecular shell. Πατάμε start και κάνουμε enable τα unsafe homebrew.
Πατάμε select και θα δούμε μια IP.
Ανοίγουμε ένα ftp πρόγραμμα στον υπολογιστή μας (filezilla για παράδειγμα). Το pc να είναι στο ίδιο wifi.
Με το που συνδεθούμε στην ip/port θα δούμε τα περιεχόμενα του pstv μας στη δεξιά πλευρά. Εκεί πάμε στο ux0/data και πετάμε το .vpk αρχείο του vita homebrew manager που θα κατεβάσουμε απο εδώ

Κλείνουμε ftp και βλακείες και πηγαίνουμε μέσα απο το pstv στον φάκελο ux0/data που έχουμε βάλει το .vpk και τρέχουμε αυτό το αρχείο. Πατάμε ΟΚ σε ότι μας πεί και είμαστε υπομονετικοί. Μόλις τελειώσει το install θα έχουμε ένα καινούριο application στην οθόνη του vita μας.

Απο δω και πέρα θα πρότεινα να κατεβάζουμε οτι χρειάζεται απο εκεί.

Βήμα 4ο

Εγκατάσταση Vitashell, Whitelister, AppDb Tool, Antiblacklist και Henkaku Offline installer

Μπαίνουμε στον Homebrew Browser. Θα έχουμε άπειρα πραγματάκια να παίξουμε αλλα θα πρότεινα για αρχή να αρκεστείτε να κατεβάσετε τα παραπάνω. Έτσι θα έχετε 5 καινούριες εφαρμογές στην οθόνη του pstv σας.

Για αρχή τρέχουμε την εφαρμογή mail. Πατάμε στο add mail account (δεν βάζουμε τίποτα) και βγαίνουμε. Μετά πατάμε τον Henkaku offline installer. Αυτό θα εγκαταστάσει το hack μέσα στην εφαρμογή mail. Οπότε πλέον έχουμε τρόπο να βάλουμε henkaku χωρίς ίντερνετ.

Ίσως το επόμενο που λέω είναι παπάτζα αχρείαστη αλλα προτείνω τα εξής steps τα οποία φάνηκε να με βοηθάνε. Μπαίνετε στο Antiblacklist. Πατάτε Χ. Μετά πατάτε Τετράγωνο. Η ιδέα είναι οτι θέλετε να βάλετε τα v1 και v2 patch αντίστοιχα. Πιθανόν στο v1 να πάρετε error αλλα μικρό το κακό.
Βγαίνετε απο το Antiblacklist και μπαίνετε στο AppDb. Εκεί λέτε να κάνετε refresh/update την database (ΟΧΙ wipe).

Θεωρητικά τώρα είμαστε πλήρως νταβατζωμένοι. Μπορούμε επίσημα να βάλουμε vpk και να τα τρέξουμε. Το 1gb της μνήμης όμως είναι λίγο οπότε ας τελειώνουμε λίγο πηγαίνοντας παρακάτω και βάζοντας ένα φλασάκι για τα "backup" μας. Ένα 32ρι ή 64ρι είναι υπέρααρκετα.

Να πώ οτι απο δω και πέρα ΑΝ κάνουμε shut down την κονσόλα ή είμαστε σε μέρος χωρίς ίντερνετ, τότε για να ενεργοποιήσουμε το hack απλά τρέχουμε τον Mail app. Μπαίνουμε στο inbox και στο μοναδικό mail που υπάρχει εκεί και το hack γίνεται άμεσα. Αν πάρουμε error, ξαναδοκιμάζουμε. Μπορούμε βέβαια να κάνουμε ξανά το βήμα 2 αν έχουμε ίντερνετ στην κονσόλα. Ότι σας βολεύει περισσότερο.

Βήμα 4,5

Για να γλυτώσουμε βάλε βγάλε αργότερα ας κάνουμε μερικές ετοιμασίες. Τα backup του psvita υπάρχουν σε 2 μορφές. Η πιο εύκολα διαχειρίσιμη είναι η μορφή vpk. Ρωτάμε θείους και το google και τα βρίσκουμε. Όταν νομίζουμε οτι είμαστε πλήρεις κάνουμε ένα copy όλα τα .vpk μας στο φλασάκι μας. Κάντε ένα φάκελο με ότι ονομασία νομίζετε (VPKS ας πούμε αν δεν είστε ευφάνταστοι) και πετάξτε τα όλα μέσα. Βάλτε κάπου εκει μέσα και το vpk του homebrew browser για να υπάρχει.

Βήμα 5ο

Αναβάθμιση USB

Ώρα να κάνουμε δουλίτσα. Ανοίγουμε τον vitashell. Βάζουμε το φλασάκι μας.  Πατάμε Τρίγωνο. Θα μας πεί κάτι σαν mount uxao ή κάτι τέτοιο. Το πατάμε. Ίσως μας πεί να βάλουμε/βγάλουμε το φλασάκι για να το δεί. Ε το κάνουμε.

Τώρα μπροστά μας θα βλέπουμε πολλούς φακέλους. Ο ux0 είναι η εσωτερική μνήμη του pstv ενώ ο φάκελος με τα πολλά GB είναι προφανώς το φλασάκι μας (fat 32 κατα προτίμηση).
Πάμε μέσα στο ux0, πατάμε τρίγωνο επάνω στις τελίτσες πάνω πάνω, select all και copy.
Μετά πάμε στον φάκελο που είναι το φλασάκι μας, πατάμε τρίγωνο και paste. Τώρα έχουμε περάσει όλα τα περιέχομενα του ux0 στο φλασάκι μας και είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τη μνήμη απο το pstv στο εξωτερικό φλασάκι. Κάνουμε hover το φάκελο που είναι το φλασάκι μας, πατάμε τρίγωνο, τώρα θα μας βγάλει mount as ux0. Λέμε ναι οκ είμαστε σίγουροι και τελειώσαμε. 

Απο αυτή τη στιγμή ότι κάνουμε install και οτιδήποτε κάνουμε γενικά θα αφορά το φλασάκι. Αν ανοίξουμε την κονσόλα χωρίς αυτό δε θα δούμε τίποτα που έχει εγκατασταθεί ενώ αυτό ήταν mounted.

Βήμα 6ο

Έπιτελους Τέλος

Πάμε στο φάκελο που έχουμε προετοιμάσει απο πρίν (με τα vpk) και πατάμε το .vpk της επιλογής μας. Θα αρχίσει το install. Όταν με το καλό τελειώσει, θεωρητικά, είμαστε έτοιμοι. Μπορείτε να σβήσετε μετά το .vpk που έχετε κάνει ήδη install για οικονομία χώρου.

Πρίν τρέξουμε το παιχνίδι που θέλουμε πατάμε μια φορά να τρέξει ο whitelister. Θα ανοίξει/κλείσει σχεδόν αμέσως αλλα λογικά θα έχει κάνει τη δουλειά του.

Θεωρητικά και αν έχετε κάνει τα πάντα σωστά, είστε έτοιμοι με μια μεγάλη βιβλιοθήκη και το pstv έτοιμο για μάχη. Δεν χρειάζετε τίποτα άλλο. Απο δω και πέρα έχει άπειρα πράγματα όπως emulators, themes, apps, utilities κτλ καιτο μόνο που σας περιορίζει είναι η όρεξη και το google.

Πατάτε λοιπόν στο bubble του backup σας και αν όλα πήγαν καλά το game ξεκινάει.

Misc - Σημαντικά

Το henkaku και το whitelist είναι μόνιμα ενεργοποιημένα όσο έχουμε την κονσόλα στο ρεύμα ή σε standby mode. Αν πέσει το ρεύμα ή κλείσουμε εντελώς τότε έχουμε να κάνουμε τα εξής:

1. Τρέχουμε mail, μπαίνουμε στο inbox, πατάμε στο πρώτο mail και περιμένουμε (ή browser ότι νομίζετε)

2. Κάνουμε ξανάμανα mount το usb. Αυτό σημαίνει vitashell -> Τρίγωνο -> Mount as uxao -> Τρίγωνο -> Mount as ux0

3. Τρέχουμε whitelister

Αν έχετε τη συσκευή μόνιμα σε standby τότε τα παραπάνω είναι αχρείαστα.

Απο τη στιγμή που θα τελειώσουμε με όλα τα παραπάνω τότε είαι καλή ιδέα να βγάλουμε εντελώς την κονσόλα απο το ίντερνετ. Δεν υπάρχει λόγος να διακινδυνεύουμε οτιδήποτε.

Γενικά όλα είναι πολύ πιο εύκολα απο ότι φαίνονται και πρέπει απλά να ακολουθήσετε πέντε δέκα πράματα. Αν πάρετε γραμμή πως δουλεύει μετά όλα φαίνονται αστεία.

Ευχαριστώ τον xaerialtwist που είμαι σίγουρος οτι γράφω το nick του λάθος και που χωρίς αυτόν παίζει κανείς μας να μην είχε μπεί στον κόπο να ασχοληθεί με το pstv. Ο συγκεκριμένος spinoff οδηγός είναι για πιο άμπαλους και για να μην είστε στα χαμένα όπως ήμουν εγώ χθές όλο το βράδυ. Ξέρω οτι το wording και το formatting είναι τραγικά αλλα να σας πώ την αλήθεια δε με νοιάζει ιδιαίτερα.

Καλή τύχη

edit: Διόρθωσα τον τρόπο που εφαρμόζουμε το henkaku offline και προστέθηκε η προτροπή να βγάλουμε την κονσόλα απο το ίντερνετ.
Επεξ/σία από klainmaingr
  • Like 15
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τρίτη το παίρνω κι εγώ τελικά. :)

Πήγα το Σάββατο στον Κωτσ. της Τσιμισκής και είχε τρία κομμάτια κρατημένα.

Indeed φεύγουν τώρα.. :P

Δημοσ.

@klainmaingr

Ψψψ φιλαρακι εγραψες! Αφου με εκανες να αισθανομαι τυψεις που δεν εστρωσα πωπο να τα γραψω εγω νωριτερα.

Να σαι καλα!

Να προσθεσω μονο οτι καλο θα ειναι απο την στιγμη που σεταριστει το PS TV να αποσυνδεθειτε απο το internet και να μπαινετε μονο οταν το χρειαζεστε (πχ remote play ps4).

Τα updates των παιχνιδιων απο Sony δεν δουλευουν λογο encryption. Και μαλιστα αν κανετε update σε καποιο παιχνιδι αυτο θα παψει να λειτουργει και θελει επανεγκατασταση.

Αυτο σε συνδιασμο με ρον κινδυνο ατυχηματος update firmware ειναι αρκετοι λογοι.

Μετα απο τοσα χρονια offline κονσολα. :)

Δημοσ.

@klainmaingr πολύ ωραίος και πλήρεις ο οδηγός σου.

Χαράς το κουράγιο σου που έκατσες νυχτιάτικα και τον έγραψες.

Το μόνο που θα πρόσθετα αν μου επιτρέπεις είναι πως ο

Offline installer αφού έχει δημιουργήσει το εικονικό email

δεν χρειάζεται πια αρκεί να ανοίγεις το email.

Και το Antiblacklist (προσωπικά πιστεύω έχει μεγαλύτερη συμβατότητα από το whitelist) μόλις εγκατασταθεί σωστά, γίνεται μόνιμο

και δεν θα ξαναχρειαστεί.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα.

Κάτι παραξενο έγινε χθες στο χακαρισμένο μου με henkaku ps vita .

Ηθελα να του περάσω ένα παιχνίδι και εψαχνα τροπους και σε μια στιγμη το σύνδεσα με content manager,

μετά μου έβγαζε οτι εφαρμογή και να ανοιγα errors και μπαίνω στα settings ->system information και μου βγάζει version 3.63 ,

μόλις το είδα είχα πάθει σοκ και άρχιζα να βρίζω γιατι λέω πάει θα έχασα το hacking για παντα τώρα.

Και λέω κάτσε να το κλείσω και να το ξανανοίξω το ps vita.

Το ανοιγω πάλι ,πάω στα settings ->system information και μου βγάζει  αυτη την φορα version 3.60 .

Μόλις το είδα ανακουφίστηκα.

μετά περνάω πάλι το hack (καθως το είχα κλείσει) και εγραφε κανονικα 3.60 και δίπλα τα κινέζικα.

Τεσταρα και τις εφαρμογές και τα περασμένα παιχνίδια και παίζανε κανονικά.

Δε ξέρω τι μπορεί να παίχτηκε.

Τί λέτε εσείς;

Δημοσ.

Καλημέρα.

Ηθελα να του περάσω ένα παιχνίδι και εψαχνα τροπους και σε μια στιγμη το σύνδεσα με content manager,

μετά μου έβγαζε οτι εφαρμογή και να ανοιγα errors και μπαίνω στα settings ->system information και μου βγάζει version 3.63 ,

μόλις το είδα είχα πάθει σοκ και άρχιζα να βρίζω γιατι λέω πάει θα έχασα το hacking για παντα τώρα.

Το ανοιγω πάλι ,πάω στα settings ->system information και μου βγάζει  αυτη την φορα version 3.60 .

μετά περνάω πάλι το hack (καθως το είχα κλείσει) και εγραφε κανονικα 3.60 και δίπλα τα κινέζικα.

Τί λέτε εσείς;

Έχει επιλογή για να κάνει spoofing  την τελευταία έκδοση το vitashell  ώστε να μπαίνεις στο μαρκετ κτλ , οπότε μόλις κάνεις reboot την χάνει αυτη την ρύθμιση , νομίζω , χωρίς να μου έχει τυχει βέβαια ή να το έχω τσεκάρει , οταν γυρισω σπιτι θα το δω .

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα.

Το ανοιγω πάλι ,πάω στα settings ->system information και μου βγάζει αυτη την φορα version 3.60 .

Τί λέτε εσείς;

Έτσι την πάτησα και εγώ χαχαχα με τα απο αυτά που του έριξα πήγε στην 3.60 χαχαχα
  • Like 1
Δημοσ.

Γνωριζει κανεις αν τα ps one classics (αυτα τα ps1 games που αγοραζεις απο το psn store) μπορουν να φορτωθουν στο usb stick που θα ειναι πανω στο PS TV και απο εκει να παιξουν κανονικα;

Δημοσ.

Γνωριζει κανεις αν τα ps one classics (αυτα τα ps1 games που αγοραζεις απο το psn store) μπορουν να φορτωθουν στο usb stick που θα ειναι πανω στο PS TV και απο εκει να παιξουν κανονικα;

Δεν το εχω δοκιμασει αλλα δεν βρισκω τον λογο να μην γινεται. Επιλεγεις:

1) Σωσιμο του παιχνιδιου στον υπολογιστη μεσω (Q)CMA, mount το φλασακι σαν ux0, μεταφορά πίσω στο PSTV μεσω (Q)CMA.

2) Μεταφορά του φακέλου του παιχνιδιου στο φλασακι (uma0) (μαζι με τους φακελους στους οποιους βρισκεται μεσα ωστε να κρατηθει η ιδια δομη), mount το φλασακι σαν ux0.

η 1η λύση φαίνεται πολυ πιο σιγουρη. σε καθε περιπτωση κρατας αντιγραφο του ur0:shell/db/app.db σε περιπτωση που κατι δεν παει καλα και χαθει το εικονιδιο του παιχνιδιου. μετά από το 2ο βήμα θα πρεπει να κανεις refresh live area μεσα απο τον VitaShell.

• Like 1
Δημοσ.

αν εχουμε καρτα μνημης στο ps tv μπορει να χρησιμοποιηθει ταυτοχρονα με το στικακι?αν ναι μπορουν να εγκατασταθουν εφαρμογες εκει?

Δημοσ.

Μπορεί μεχρι να το κανεις mount σαν ux0 οπου και παιρνει την θεση της κάρτας μνήμης.

Μεταφερεις οτι θες στο φλασακι και αφου το κανεις mount σαν ux0 κανεις οτι εγκατασταση θες.

αυτο το ξερω.αυτο που θελω να μαθω ειναι αν εχουμε official κατα μνημης αν μπορει να χρησιμοποιηθει για εγκατασταση εφαρμογων

Δημοσ.

Οι εφαρμογες πανε σε ότι λειτουργει σαν ux0.

Αν το στικακι το εχεις απλα σαν uma0, οι εφαρμογες θα πανε στην καρτα μνημης.

Adrenaline EasyInstaller (Adrenaline 2)

Αυτόματη εγκατάσταση της 2ης έκδοσης του Adrenaline.

Κατέβασμα από εδώ.

• Moderators
Δημοσ.

By the way εβαλα ενα ipega controller που ειχα αλλα δεν λειτουργει καθως ειναι μονο bluetooth και το συστημα θελει usb την πρωτη φορα. Μικρο το κακο, θα παω να παρω ενα PS3 χειριστηριο να τελειωνουμε :lol:

Λεω να παρω το παρακατω καθως κατι ΟΕΜ που βγαινουν πρωτα στο Σκρουτζ δε μου γεμιζουν το ματι.

http://www.public.gr/product/gaming/accessories/ps3-accessories/heiristiria/spartan-gear-new-six-axis-bluetooth-heiristirio-ps3-mayro/prod8242606pp/

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...