Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους.εκανα καινουρια εγκατασταση στο σπιτι με τον ηλεκτρολογο τωρα που εκανα ανακαινιση και επισκευη του σπιτιου απο την αρχη.ο ηλεκτρολογος μ εχει βαλει πριζες δικτυου στα δωματια.απο μια στα παιδικα και μια στην δικη μ κρεβατοκαμαρα..προς το παρον δεν τα εχει συνδεσει ακομα ολα γτ εχει τελειωσει μονο το ενα κομματι του σπιτιου.το κατοικησιμο..προς το παρον εχω μια πριζα μονο στην κρεβατοκαμαρα μ η οποια ξεκιναει απο το σαλονι..απο εκει ξεκιναει το καλωδιο και καταληγει στην πριζα εκει.το καλωδιο ομως απο εκει που ξεκιναει δεν εχει βυσμα rj45.ειναι σκετο το καλωδιο στο τοιχο να κρεμεται.εγω θελω να βαλω το ρουτερ μ εκει ωστε μετα με ενα απλο καλωδιο εθερνετ στο δωματιο να μπορω να εχω ιντερνετ..θελω να του βαλω ενα βυσμα.εχω και πενσακι εχω και βυσματα.το θεμα ειναι ομως ποια καλωδια πρεπει να μπουν στο βυσμα για να δουλευει;ολα;γτ βλεπω οτι τα καλωδια εθερνετ εχουν μονο 4 καλωδια η 5 περασμενα μεσα.επισης απο το καλωδιο αυτο εχω περισευμα μπολικο.μπορω με αυτο να φτιαξω ενα καλωδιο πενταμετρο εθερνετ η πρεπει να παρω αλλο.το καλωδιο που εχω ειναι γκρι και το μονο που εχει στο εσωτερικο του ειναι τα 8 καλωδια και κατι σαν τριχουλα.τπτ αλλο.το λεω αυτο γτ δεν ξερω πως αλλιως να το πω.

Δημοσ.

Κοιτώντας το βύσμα με το κλιπάκι του προς τα κάτω, βάζεις τα χρώματα στην κάτωθι σειρά από αριστερά προς τα δεξιά :

πορτοκαλί λευκό - πορτοκαλί - πράσινο λευκό - μπλέ - μπλέ λευκό - πράσινο - λευκό καφέ - καφέ.

Δημοσ.

Κοιτώντας το βύσμα με το κλιπάκι του προς τα κάτω, βάζεις τα χρώματα στην κάτωθι σειρά από αριστερά προς τα δεξιά :

πορτοκαλί λευκό - πορτοκαλί - πράσινο λευκό - μπλέ - μπλέ λευκό - πράσινο - λευκό καφέ - καφέ.

αυτον οσον αφορα το καλωδιο που βρισκεται στην αρχη;για να συνδεσω το ρουτερ επανω και να εχω ιντερνετ στην πριζα;

Επισης το ιδιο ισχυει και για το καλωδιο εθερνετ που θελω να φτιαξω;την ιδια σειρα ακολουθω με τα χρωματα;

Δημοσ.

Βασικά την σειρά που θα τα βάλεις πρέπει να τα βγάλεις από την πρίζα σου. Συνήθως οι πρίζες έχουν δύο πρότυπα σύνδεσης σειράς καλωδίων. Οπότε όπως τα έχει βάλει αυτός στην πρίζα έτσι πρέπει να τα βάλεις και εσύ από την άλλη μεριά.

Μετά άμα θες βάζεις και την ίδια σειρά στο καλώδιο που θα φτιάξεις.

Δημοσ.

Οποτε πρεπει να τραβηξω την πριζα απο τον τοιχο και να δω τι εχει συνδεσει αυτος επανω;μαλιστα.θα το κοιταξω και θα επιατρεψω στο θεμα.

Εφταιξα ενα καλωδιο παντως για δοκιμη με την σειρα που μ ειπε ο φιλος απο πανω αλλα οταν το συνδεσα στο ροττερ και το πσ το εικονιδιο του υπολογιστη που δειχνει αν εισαι συνδεδεμενος μια αναβε με θαυμαστικο κιτρινο μια με χ κοκκινο.τι μπορει να συνεβει;

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά επειδή συνήθως οι ηλεκτρολόγοι κάνουν λάθος στη συνδεσμολογία στην πρίζα, οι επιτοίχιες πρίζες έχουν δύο τρόπους να συνδέσεις τα χρώματα. Τον αναφέρουν σαν α και β επάνω τους. Συνήθως συνδέουμε σύμφωνα εκεί που λέει α. Βάλε μία φωτογραφία απο την πρίζα να δούμε.

Δημοσ.

Ολα τα καλωδια απο τις μπριζες πρεπει να καταληγουν σε ενα κοινο σημειο και να τερματιστουν σε patch panel εκει συνδεεις μετα οτι θελεις.

Μου φαινεται πολυ λαθος η υλοποιηση που εχει γινει

• Like 1
Δημοσ.

Βασικα μεχρι στιφμης μονο μια πριζα υοαρχει.τα καλωδια των αλλων δυο πριζων δεν εχουν ερθει ακομα εκει που ειναι και το πρωτο.θα τα φερει και αυτα αλλα οχι ακομα.δλδ υπαρχει ενα καλωδιο δικτυου που ξεκιναει απο το σαλονι και καταληγει στην πριζα.η πριζα δεν θα εχει ιντερνετ αν δεν βαλω το φις πρωτα rj45 στην μια ακρη του καλωδιου.αν του βαλω το φις οπως ειναι τωρα και το συνδεσω στο ρουτερ δεν θα εχει ιντερνετ η πριζα;μετα ομως που θα ερθουν και αλλες ακρες των πριζων στο ιδιο σημειο το αρχικο θα πρεπει να μπει πατσ πανελ λογικα.αλλα τωρα που ειναι μονο του;

Δημοσ.

17474726_10209884839451271_1681870461_n.

17474878_10209884839171264_1595181345_n.

αυτη ειναι η πριζα μεσα στο δωματιο..το καλωδιο απο το σαλονι καταληγει εκει και ειναι συνδεδεμενη ετσι..δεν ξερω αν ειναι ο τροπος α 'η β που αναφερατε..τωρα εγω στην αλλη ακρη τι καλωδια πρεπει να βαλω στο βυσμα και να το συνδεσω στο ρουτερ?για να δουλευει μονο αυτη μεσω ιντερνετ εννοω,,θελω να βαλω το ρουτερ στο σαλονι και απο εκει θα συνδεσω πανω την τηλεοραση που ειναι στο σαλονι και θα στειλω και ενα 5μετρο καλωδιο εθερνετ απο το ρουτερ στον υπολογιστη..γινεται?και αν οχι πως θα το κανω..σας ευχαριστω εκ των προτερων..

Δημοσ.

Ετσι θα βαλεις το βυσμα και σωστα το εχεις σκεφτει, ολα πανω στο ρουτερ.

Δημοσ.

Ωραια.το πρωτο θεμα λυθηκε.τωρα παμε στο αλλο.απο το ρουτερ προς το παρον μεχρι να γινει κατοικησιμο το υπολοιπο σπιτι για να παω το γραφειο μ στο δωματιο μ και εχω ιντερνετ εκει θα βαλω ενα καλωδιο εθερνετ το οποιο θα φευγει απο το ρουτερ και θα πηγαινει στον πυργο του υπολογιστη.το καλωδιο εθερνετ ποια χρωματα πρεπει να εχει στο φισακι;

Δημοσ.

Σου απαντησα σε αυτο ακριβως απο πανω. Το γραφει ο φιλος στην αρχη. Με το κλιπσακι κουμπωματος προς τα κατω και ξεκινας απο αριστερα.

Δημοσ.

Δλδ τα ιδια καλωδια βαζω;ολα δλδ;γτ βλεπω οτι τα καλωδια εθερνετ που εχει μεσα το κουτι του ρουτερ τουοτε εχουν μονο τα 4 περασμενα στο κλιπ;τι παιζει;γιαυτο και ρωτησα για να ειμαι σιγουρος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...