Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια εχω την εξης απορια

Μιας και ειμαι απειρος ακομα σε αυτην την τεχνολογια ssd και μπαινω τωρα δειλα δειλα οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης

Ενας φιλος εχει την μητρικη Asrock 970A-G/3.1

http://www.asrock.com/mb/AMD/970A-G3.1/

Με ρωτησε τι σκληρο ssd μπορει να βαλει στην θυρα socket M.2 οπου ειναι Gen.2 x4 απ'οτι λεει ο κατασκευαστης και σκεφτωμαι να του προτεινω 2 αγορες

1)https://www.skroutz.gr/s/9715331/Intel-600p-128GB.html

2)https://www.skroutz.gr/s/10804556/Corsair-Force-Series-MP500-120GB.html

Δεν ξερω καν αν δουλευουν ακομα οι αν ειναι συνβατοι με την μητρικη αλλα η κυριοτερη απορια μου ειναι πως στην δευτερη περιπτωση του corsair οι ταχυτητες ειναι απιστευτα μεγαλες και λεει μαλιστα οτι ειναι Gen.3 οχι Gen.2 οπως λεει της μητρικης τι παιζει με αυτο δλδ δεν θα δουλεψει? η θα δουλεψει και θα πηγαινει αργα οπως στις περιπτωσεις των sata 2/3 των κλασσικων ssd? γιατι αν δουλεψει και πηγαινει απλα αργα δλδ οσο μπορει να δωσει η θυρα πιστευω τον συνφερει απο θεμα επεκτασιμοτητα λεω για το μελλον αν χρειαστει και ας εχει διαφορα με τον αλλη προταση που θελω να του πω

Ολα αυτα τα γραφω γιατι εχει ηδη ssd sata 3 της patriot και θελει κατι ποιο γρηγορο αξηζει η αναβαθμιση αυτη η οχι σε τετοιες μητρικες?

Σας ευχαριστω πολυ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μητρική στο link που έβαλες γράφει 20GBps και όχι 32Gbps, οπότε ίσως να μην πιάνεις τις max ταχύτητες (αναλόγως και τον ssd, αν είναι μάπα μπορεί και να τις πιάνεις). Ο Intel που έβαλες έχει θέμα με το buffer και δεν αξίζει μία (δες κριτικές skroutz στις μεγαλύτερες χωρητικότητες εδώ και εδώ). O Corsair καλός είναι (ίδιος με τον Patriot Hellfire και τον MyDIgitalSSD που είναι και πιο φθηνοί) αλλά όλες οι μάρκες στα 120/128GB που κοιτάς δεν έχουν καλές ταχύτητες και έρχονται στα ίδια με τους απλούς ssd. Μην κοιτάς που λέει 3000MB/s, αυτά είναι για QD32, τα IOPS πρέπει να κοιτάς.

Γενικά δεν έχει νόημα να πάρει κανείς αυτή τη στιγμή και ειδικά σε αυτές τις τιμές pci-e ssd εκτός πολύ ειδικών περιπτώσεων. Δεν πρόκειται να καταλάβει κανείς διαφορά από έναν SATA 6Gbps SSD. Απορώ για ορισμένους που γράφουνε ότι το pc πετάει και τα windows ανοίγουν σε 3 δευτερόλεπτα. Μάλλον αλλάξανε και Windows μαζί με δίσκο. Μια διαφορά υπάρχει, δεν λέω, αλλά είναι μικρή έως ασήμαντη.

Επεξ/σία από Philippe
Δημοσ.

Η μητρική στο link που έβαλες γράφει 20GBps και όχι 32Gbps, οπότε ίσως να μην πιάνεις τις max ταχύτητες (αναλόγως και τον ssd, αν είναι μάπα μπορεί και να τις πιάνεις). Ο Intel που έβαλες έχει θέμα με το buffer και δεν αξίζει μία (δες κριτικές skroutz στις μεγαλύτερες χωρητικότητες εδώ και εδώ). O Corsair καλός είναι (ίδιος με τον Patriot Hellfire και τον MyDIgitalSSD που είναι και πιο φθηνοί) αλλά όλες οι μάρκες στα 120/128GB που κοιτάς δεν έχουν καλές ταχύτητες και έρχονται στα ίδια με τους απλούς ssd. Μην κοιτάς που λέει 3000MB/s, αυτά είναι για QD32, τα IOPS πρέπει να κοιτάς.

Γενικά δεν έχει νόημα να πάρει κανείς αυτή τη στιγμή και ειδικά σε αυτές τις τιμές pci-e ssd εκτός πολύ ειδικών περιπτώσεων. Δεν πρόκειται να καταλάβει κανείς διαφορά από έναν SATA 6Gbps SSD. Απορώ για ορισμένους που γράφουνε ότι το pc πετάει και τα windows ανοίγουν σε 3 δευτερόλεπτα. Μάλλον αλλάξανε και Windows μαζί με δίσκο. Μια διαφορά υπάρχει, δεν λέω, αλλά είναι μικρή έως ασήμαντη.

Απ'οτι φενεται λοιπον να του πω να μεινει εκει και ποιος ο λογος η θυρα η σιγκεκριμενη στις μητρικες αν ειναι ετσι ειναι αχρηστη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σορρυ φίλε μου μάλλον στα παραείπα και σε απογοήτευσα. Δεν εννοούσα ότι είναι άχρηστη (20Gbps = 2500MB/s θεωρητικά). Ίσως ψαλιδίσει έναν καλό ssd στις μέγιστες ταχύτητες, στην καθημερινή πράξη δεν πρέπει να έχει διαφορά. Δηλαδή στο benchmark με τον Corsair δε θα δεις 3200 που γράφει, θα δεις 2350 1950 πες. Στην πράξη έτσι κι αλλιώς ούτε το 1/3 δεν θα πιάσεις, οπότε σε καλύπτει λογικά το bandwith.

Το θέμα είναι ότι δεν αξίζει η αγορά μικρής χωρητικότητας. Στα specs του ο Corsair 120GB δίνει 150Κ/90Κ IOPS (QD32), ενώ οι 240 και 480 δίνουν 250Κ/210Κ. Πάντως θεωρείται καλός, Toshiba MLC είναι.

Επεξ/σία από Philippe
Δημοσ.

σε ευχαριστω πολυ φιλε μου να σαι καλα αν δει 2000+ με τον corsair θα ειναι πολυ καλα πιστευω

Δημοσ.

Μόνο σε κανένα crystal disk mark θα το δει, όχι στην πράξη. Στην πράξη, όταν θα μεταφέρει ένα μεγάλο αρχείο από τον έναν φάκελο στον άλλο, δεν θα καταλάβει διαφορά με έναν καλό sata ssd. Αν θέλετε οπωσδήποτε pci-e, καλύτερα δώστε κάτι παραπάνω για 250gb.

Δημοσ.

το 20 gbps = 2.5 gBps που βρήκατε είναι το συνολικό bandwidth του bus

το χρήσιμο bandwidth είναι 2 gΒps και προφανώς δεν είναι δυνατό να δει μεγαλύτερες ταχύτητες από αυτό

Δημοσ.

Γι' αυτό γράφω θεωρητικά, δεν μπήκα σε λεπτομέρειες. Σωστή πάντως η παρατήρηση, ότι το pcie gen2 έχει 20% overhead, ενώ το gen3 αμελητέο. Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα νούμερα είναι για μεγάλα queue depths και μόνο σε benchmarks θα εμφανιστούν.

Δημοσ.

αν ειναι λοιπον να δει καμια διαφορα στην καθημερινη του χρηση οπως internet μεταφορα αρχειων ανοιγμα κλησιμο υπολογιστη στην εγκατασταση του windows δεν υπαρχει λογος λοιπον να προβει στην αγορα κανενος τετοιου ειδους σκληρου σας ευχαριστω πολυ παιδια

εγω νομιζα πως θα ειχε αισθητη διαφορα αν τον αλλαζε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...