Σφαιρίδιος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Γειά σας, Προτού ξεκινήσω τη γκρίνια μου σχετικά μετο θέμα θα ήθελα να εξομολογηθώ πως είμαι λίγο άσχετος με θέματα περί routers και port forwarding και πως ότι έχω κάνει έως τώρα, το έκανα ακολουθώντας οδηγίες. Το λοιπόν: Πρόσφατα, για ποικίλους λόγους αποφάσησα πως πρέπει να κάνω ένα port forward για router ZTE ZXHN H267N. Ξεπέρασα αρκετές δησκολίες, και αφου κατάφερα να βρω την IP του router, τον κωδικό, username κλπ. συνδέθηκα στον λογαριασμό του router. Με τη βοήθεια αυτού του site: portforward.com/zte/zxhn-h267n έφτασα μέχρι το βήμα 3. Εκεί, ο οδηγός λέει να βρω την καρτέλα Internet -> Security -> Port Forward. Το πρόβλημα είναι πως (αφού το κείμενο είναι μάλλον παλαιό) τέτοια καρτέλα δεν μπορώ να εντοπίσω! Μετά απο λίγες ώρες αναζήτησης σε forums (συμπεριλαμβανομένου και του insomnia.gr) δεν κατάφερα να βρω μια λύση στο αξιολύπιτο αυτό εμπόδιο που συνάντησα. Οποιαδήποτε βοήθεια είναι πολύτιμη. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!
NikosKallithea Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 http://setuprouter.com/router/zte/zxhn-h267n/port-forwarding-73348-large.htm
infin1tyGR Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 http://setuprouter.com/router/zte/zxhn-h267n/port-forwarding-73348-large.htm Την ίδια εικόνα έχει και στο portforward.com που είπε ότι δεν βοήθησε. Με τη βοήθεια αυτού του site: portforward.com/zte/zxhn-h267n έφτασα μέχρι το βήμα 3. Εκεί, ο οδηγός λέει να βρω την καρτέλα Internet -> Security -> Port Forward. Το πρόβλημα είναι πως (αφού το κείμενο είναι μάλλον παλαιό) τέτοια καρτέλα δεν μπορώ να εντοπίσω! Μετά απο λίγες ώρες αναζήτησης σε forums (συμπεριλαμβανομένου και του insomnia.gr) δεν κατάφερα να βρω μια λύση στο αξιολύπιτο αυτό εμπόδιο που συνάντησα. Συνήθως τα router των παρόχων έχουν τροποποιημένο firmware και αλλάζει η εμφάνιση των μενού. Αν μπορείς, στείλε ένα screenshot μήπως μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.
Σφαιρίδιος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Την ίδια εικόνα έχει και στο portforward.com που είπε ότι δεν βοήθησε. Συνήθως τα router των παρόχων έχουν τροποποιημένο firmware και αλλάζει η εμφάνιση των μενού. Αν μπορείς, στείλε ένα screenshot μήπως μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε. Αυτό είναι το home page και η κατηγορία Internet -> Security. Σύμφωνα με τις εικόνες του portforward.com, Firewall και Filter Criteria, θα έπρεπε να βρήσκονται και οι καρτέλες Local Service Control, ALG, DMZ και Port Forwarding, τις οποίες δεν μπορώ να εντοπίσω, παρόλο που έψαξα και στις άλλες κατηγορίες. Αν χρειαστούν άλλα screenshot, πείτε μου και θα τα ανεβάσω. Ευχαριστώ
infin1tyGR Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Κατά πάσα πιθανότητα είναι το SOHO Service στο μενού αριστερά της δεύτερης εικόνας που έστειλες.
Σφαιρίδιος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Κατά πάσα πιθανότητα είναι το SOHO Service στο μενού αριστερά της δεύτερης εικόνας που έστειλες. Πράγματι, φένεται πως βρίσκεται στην υποκατηγορία SOHO Mapping. Η φόρμα που πρέπει να συμπληρώσω για να ανοίξω τα ports, όμως, είναι λίγο διαφορετικό (συννημένη εικόνα). Το μόνο πρόβλημα που συνάντησα φένεται να είναι πως στον οδηγό υπάρχει το πεδίο Lan Host IP. Αντίστοιχα, στο δικό μου firmware βλέπω ένα πεδίο Lan Host όπου, αν εισάγω την IP μου δεν τη δέχεται. Υποψιάζομαι πως το πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται και στο πεδίο External IP Address, που δεν φένεται καθόλου στον οδηγό. Με ένα μικρό Googleάρισμα βρήκα το External IP μου. Δεν μπορώ να είμαι σήγουρος, όμως, αν είναι το ζητούμενο της φόρμας.
infin1tyGR Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2017 Στο πεδίο LAN Host θα πρέπει να βάλεις την τοπική διεύθυνση της συσκευής για την οποία θες να ανοίξεις τις θύρες, π.χ. 192.168.1.3. Σου προτείνω να την ορίσεις και ως στατική για να μην αλλάξει στο μέλλον και χαλάσει το port forwarding. Στο πεδίο External IP πιστεύω ότι ζητάει την WAN IP στην οποία μόνο θα δίνει πρόσβαση. Αυτό, όμως, φαντάζομαι δεν μπορείς να το ξέρεις μιας και συνήθως οι διευθύνσεις είναι δυναμικές και αλλάζουν, οπότε μπορείς εκεί να δώσεις 0.0.0.0 για να καλύψεις όλες τις διευθύνσεις και να έχεις πρόσβαση από παντού.
Σφαιρίδιος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2017 Όλα φαινόταν να δουλεύουν τέλεια, μέχρι που έφτασε η στιγμή να ελέγξω αν όντως άνοιξαν τα ports. Ακολούθησα το τελευταίο βήμα του portforward.com και χρησιμοποίησα το tool τους. Ενώ έχω εισάγει σωστή static IP και χρησιμοποίησα το 0.0.0.0 ως External IP (έψαξα ακόμα και ποια είναι η External IP μου και την δοκίμασα), το εργαλείο που κατέβασα γράφει πως τα ports είναι κλειστά. Έλεγξα τα πάντα αρκετές φορές, μέχρι που δοκίμασα και καινούρια Static IP, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
infin1tyGR Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Ποιο port προσπαθείς να κάνεις forward; Ανέβασε κι ένα screenshot με το forward που έκανες αν θες, και δοκίμασε και μια επανεκκίνηση στο router.
Σφαιρίδιος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Συγκεκριμένα, τα ports που θέλω να ανοίξω είναι: 80, 443, 3960, 3962, 4950 και 4955. Οι ρυθμίσεις για τα ports είναι έτσι:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα