Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μου ειπαν κατι για αλλαγη σε ευρυζωνικο , απλα καηκε το ρουτερ και μου εφεραν καινουριο :P ο ασυρματος που ειναι πανω στο σπλιτερ χωρις αλλα φιλτρα λειτουργει αψογα . Το σταθερο εχει αχρηστευθει απο οταν βαλλαμε ιντερνετ , γιατι δεν του εχουμε βαλλει φιλτρο , αλλα δεν το χρησιμοποιουμε ετσι κι αλλιως . Το telephony δεν αναβει ποτε , αλλα το τηλεφωνο λειτουργει μια χαρα οπως πριν . Αποσυνδεσεις εχω στο ιντερνετ μονο . Κεφαλονια ειμαι , νταξει ποτε δεν ειχε φοβερες ταχυτητες (~10 mbps ) αλλα ηταν σχετικα σταθερο . Μια αποσυνδεση τον μηνα και αν ..

Δημοσ.

ωραια , οποτε δεν εχεις ευρυζωνικο τηλεφωνο αλλα θα στο κανουνε καποια στιγμη αφου πηρες το ρουτερ αυτο αναμενεται ..

εγω το ζητησα παντως και θεωρω το ιειναι καλυτερο να ειναι μεσω ιντερνετ! . επισης πηρα και το mini ups που δινουνε και κραταει το ρουτερ απο διακοπη ρευματος 3-5 ωρες .. μια χαρα..

αρα αφου εχεις το κλασικο τηλεφωνο και το ιντερνετ ξεχωριστα καναλια μεταξυ τους , και οχι τηλεφωνο μεσα απο το ιντερνετ . τοτε φταιει καποιο φιλτρο , ποσες συσκευες εχεις σπιτι;

αγορασε φιλτρα και πεταξε ολα τα παλια και βαλε νεα!.

επισης αμα στο ξανα κανει τοτε αντικατεστησε και το σπλιτερ! , επισης εγω οταν ειχα παρει ιντερνετ απο την κεντρικη μπριζα που ερχεται το καλωδιο του οτε τοτε μυο ειχανε σταματησει οι αποσυνδεσεις βρες την κεντρικη μπριζα αμα γινεται και βαλε εκει το ρουτερ , και δωσε σε ολα τα τηλεφωνα στο σπιτι απο την γραμμη του splitter phone , οτι καλυτερο!!

Δημοσ.

Ενα σταθερο τηλεφωνο το οποιο δεν χρησιμοποιειτε , και εναν ασυρματο . Το σπλιτερ εχει μεινει το παλιο γιατι ειναι σε δυσπροσιτη θεση , αλλα μαλλον θα τ αλλαξω γιατι πιστευω οτι αυτο ευθυνεται . Ειναι πολυ κακο οτι το router ειναι πολυ μακρυα απο το spliter και την πριζα ? ( απο το splitter μεχρι το router μεσολαβουν 7 περιπου μετρα καλωδιο )

Με μπερδεψατε , υπαρχει καποιος τροπος να δω αν εχω voip η οχι ?

Δημοσ.

εφοσον το τηλεφωνο σου δουλευει ηδη οπως ειναι τοτε εχεις το κλασικο τηλεφωνο , και οχι μεσω ιντερνετ , για να γινει μεσω ιντερνετ θα σου στειλουνε μυνημα στο κινητο σου για να κανεις την συνδεσμολογια στο παραπανω βιντεο που σου εστειλα ! αλλα καποια στιγμη θα γινει αφου εχει παρει το νεο εξοπλισμο , οποτε το αφηνεις οπως εχει ή καλεις το 13888 και ζητας να σου κανουνε τηλεφωνο σου μεσω ιντερνετ δηλαδη voip ( ευρυζωνικο τηλεφωνο).

Οσο για τα 7 μετρα καλωδιο οτε ναι πιστευω οτι και αυτο παιζει ρολο , εγω οταν τους ειχα ρωτησει αμα θα εχω αποσυνδεσεις μου ειχανε πει τοτε οτι θα βαλετε το καλωδιο που εχει μεσα το ρουτερ και οχι δικο σας και οχι μεγαλυτερο , ισως φταει αυτο , αλλα εννοεται αλλαξε το σπλιτερ. , εχεις κοντας σου σταθερο υπολογιστη για αυτο το θελεις κοντα σου; . το ρουτερ; .

θα σε συμβουλευα να βαλεις το καλωδιο του ρουτερ στο δυσπροσιτο μερος και να δεις πως παει το ρουτερ και να δεις επισης αμα αλλαζει ο  συνχρονισμος.  μεσω wifi με ενα κινητο μπορεις να το κανεις εκεινη την στιγμη στο δυσπροσιτο μερος.

οσο για τα 2 τηλεφωνα που λες πρεπει να βαλεις νεα φιλτρα σιγουρα το ενα φιλτρο το εχει μεσα η συσκευασια το αλλαζεις στο ασυρματο στο αλλο τηλεφωνο καλυτερα απομονωσε το ! , μεχρι να αγορασεις ενα νεο φιλτρο , μπορει αυτο να κανει τους αποσυνχρονισμους.

εγω την ειχα πατησει με τα φιλτρα και τωρα με την ευρυζωνικη τηλεφωνια τα πεταξα και το ευχαριστηθηκα!. καθε χρονο 2 φορες ειχα θεματα αποσυνχρονισμων και πεταγα ολα τα φιλτρα και τα αλλαζα και ειχα 5 συσκευες. διοτι δεν ηξερα τι εφταιγε. μαρτυριο να μην ξερεις τι ευθυνεται.. και τα αλλαζα ολα ..

Δημοσ.

Οκ θα το δοκιμασω . Απλα στο δωματιο που ειναι ο υπολογιστης δεν υπαρχει πριζα τηλεφωνου . Και το να τραβηξω 7 μετρα καλωδιο απο το ρουτερ στο pc μου χε φανει βαρυ . Σε πρωτη φαση αλλαζω σπλιτερ , αν τα λυσει καλως . Αν οχι παω το ρουτερ διπλα στην πριζα κ αν δω οτι ειναι κομπλε θα παρω μια κεραια για το pc (αυτες που συνδεονται με usb σε σταθερο κ του δινουν wi fi ) . Αλλιως τηλεφωνακι στην υποστηριξη του οτε :P

Δημοσ.

καταλαβα  παντως γενικα το ethernet καλωδιο δεν εχει απωλειες οποτε καλυτερα να τραβηξεις καλωδιο ethernet παρα καλωδιο τηλεφωνου 

κατι αλλο δες και εδω για ελενχο τη γραμμης ,  https://www.adslgr.com/forum/threads/114819-%CE%88%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%AE

Πάμε λοιπόν ένα - ένα τα βήματα:

1. Εάν υπάρχει splitter μεταξύ του modem/router μας και της τηλεφωνικής πρίζας το αφαιρούμε και δοκιμάζουμε την γραμμή δίχως αυτό. Εάν υπάρχει βελτίωση των στατιστικών της γραμμής μας (κυρίως του θορύβου) τότε φροντίζουμε να αγοράσουμε ένα καλό (επώνυμο) splitter.
  2. Αλλάζουμε το καλώδιο σύνδεσης του modem/router μας με την πρίζα του τηλεφώνου και επαναλαμβάνουμε τον έλεγχο. Εάν η πρίζα του τηλεφώνου μας είναι παλαιά την αλλάζουμε με καινούρια, με προτίμηση σε επώνυμη πρίζα κατηγορίας cat5.
  3. Τοποθετούμε το modem/router μας στην πρώτη πρίζα του σπιτιού. Η πρίζα αυτή είναι συνήθως στον χώρο του σαλονιού μας ή στο χωλ κοντά στην είσοδο του διαμερίσματος. Ανοίγοντας την θα πρέπει να βρούμε ένα ή και δύο ζεύγη περισσότερα από τις υπόλοιπες πρίζες του σπιτιού. Κρατάμε μόνο το ζεύγος που έρχεται από τον κατανεμητή και φέρνει την γραμμή μας, συνδέουμε επάνω του σφιχτά και σίγουρα ένα καλώδιο που από την μία το έχουμε γυμνό και από την άλλη καταλήγει σε βύσμα RJ-11. Συνδέουμε το ρούτερ μας και δοκιμάζουμε τα στατιστικά της γραμμή μας εκεί. Εάν διορθωθούν σημαίνει ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού μας.
  4. Εάν τα παραπάνω δεν βγάλουν κάποιο αποτέλεσμα, τότε θα πρέπει να κάνουμε τον έλεγχο κατευθείαν πάνω στο απερχόμενο του βρόχου μας. Αφού βρούμε τον κατανεμητή της πολυκατοικίας μας εντοπίζουμε το σημείο ένωσης της δικής μας γραμμής. Αφαιρούμε τα καλώδια του απερχόμενου συνδέοντάς τα με βύσμα αντίστοιχο με αυτό της εισόδου του router/modem μας. Συνδέουμε απ’ ευθείας το καλώδιο στο router/modem και ελέγχουμε τα στατιστικά της γραμμής μας. Εφόσον είναι τα ίδια με αυτά που παίρνουμε και στο σπίτι μας, τότε δεν υπάρχει τίποτα κακό με την εσωτερική μας καλωδίωση, αλλά με τον βρόχο μας.

Μερικές (σημαντικές) παρατηρήσεις:

• Είναι σπάνιο αλλά όχι αδύνατον για τις κακές επιδόσεις της γραμμής μας να φταίει το router/modem που χρησιμοποιούμε. Γι'αυτό τον λόγο είναι καλό, εφόσον μπορούμε, να δοκιμάσουμε στην γραμμή και κάποιο άλλο router/modem. Θα πρέπει μόνο να είμαστε σίγουροι πως θα το σετάρουμε σωστά και σύμφωνα με τις προδιαγραφές του παρόχου μας.
  • Για να είμαστε σίγουροι για τα αποτελέσματα της δοκιμής μας θα πρέπει σε κάθε βήμα να αποκλείουμε την υπόλοιπη γραμμή μας. Για παράδειγμα, όταν βάζουμε το router/modem μας στην πρώτη πρίζα τα σπιτιού, είναι καλό να έχουμε αποκόψει την παροχή τηλεφωνίας προς το υπόλοιπο σπίτι, έχοντας πλέον στην πρίζα αυτή μόνο το ζεύγος καλωδίων που έρχεται από τον κατανεμητή μας.
  • Ο έλεγχος στον κατανεμητή μας είναι δυνατόν να προκαλέσει βλάβη, και θα πρέπει να γίνεται από γνώστες του αντικειμένου, και με την ύπαρξη των κατάλληλων εργαλείων. Εάν αποφασίσουμε να εργαστούμε στον κατανεμητή μας, τότε καλό είναι να έχουμε στην διάθεσή μας αυτό ή παρόμοιο εργαλείο για την επανατοποθέτηση των καλωδίων στην ρεγκλέτα
  • Είναι προτιμότερο ο έλεγχος στον κατανεμητή μας να γίνει από εγκεκριμένο ηλεκτρολόγο ή τεχνικό τηλεπικοινωνιών. Μπορούμε να ζητήσουμε από τον πάροχό μας να μας στείλει τεχνικό για έλεγχο της γραμμής μας.
  • Ο κατανεμητής μας θα πρέπει να είναι περίπου όπως αυτός της εικόνας. Στον συγκεκριμένο κατανεμητή (που έχει τοποθετηθεί από τον ΟΤΕ) έχει σημειωθεί η ακριβής θέση μικτονόμισης του κάθε διαμερίσματος. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν οι σημειώσεις αυτές, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα ειδικό εργαλείο παραγωγής τόνου που θα μας βοηθήσει να βρούμε το ζεύγος που έρχεται στο σπίτι μας.
  • Θα πρέπει κάπου δίπλα στις ρεγκλέτες να υπάρχει ο αριθμός που την χαρακτηρίζει. Ο αριθμός αυτός μαζί με τον αριθμό θέσης στη ρεγκλέτα προσδιορίζει το σημείο της γραμμής μας. Αν δηλαδή γνωρίζουμε τους αριθμούς αυτούς (π.χ. θέση 23/6 που σημαίνει "ρεγκλέτα 23 / θέση 6") μπορούμε να βρούμε τον βρόχο μας με κλειστά μάτια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...