Lum1nous Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Να ζητησω εξ αρχης συγνωμη , μιας και ειμαι αρκετα ασχετος με τα περι δικτυων . Προσφατα αλλαξα ρουτερ στο πατρικο μου γιατι το παλιο καηκε ( μου εδωσαν απο οτε το ΟΤΕ - Speedport Entry 2i ) . Οπως μου ειπαν , το εβαλα για 15 λεπτα και συνδεθηκα κανονικα με τους καινουριους κωδικους , ΧΩΡΙΣ να μπω στην ip του router και να πειραξω τιποτα . Αντιμετωπιζω πολυ συχνα αποσυνδεσεις , χωρις καμμια λογικη συχνοτητα . Μπορει να κανει 10 μεσα σε μια ωρα , και μετα να μην κανει καμμια για 6 ωρες . Ελλειπα περιπου 2 μηνες απο το σπιτι , και ετσι δεν ξερω αν το προβλημα οφειλεται στην αλλαγη ρουτερ , η αν γινοταν και με το παλιο . Η συνδεσμολογια ειναι η εξης : Πριζα τηλεφωνου - σπλιτερ - καλωδιο 7 μετρα - router . Απο το σπλιτερ φευγει προφανως και καλωδιο για το τηλεφωνο το οποιο λειτουργει κανονικα . Το 7 μετρο καλωδιο ειναι αναγκαιο κακο , καθως οι πριζες τηλεφωνου ειναι σε υπερβολικα αβολα σημεια . Ειχα αντιμετωπιση το ιδιο προβλημα πριν καιρο , και διαπιστωσα οτι το 7μετρο καλωδιο ηταν ταλαιπωρημενο σε πολλες πλευρες . Το αντικατεστησα , φροντησα να περασει μεσα απο τυχους για να μην εχει ξανα τετοια προβληματα και ολα ενταξει . Τωρα ομως το βλεπω μια χαρα σε ολο του το μηκος . Υπαρχει καμμια ιδεα ? ( Εκτος απο το παρε τον οτε , αυτο προσπαθω να αποφυγω )
navigator0 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Βαλε αρχικα το ρουτερ μονο του στην πριζα με μικρο καλωδιο για να δεις την συμπεριφορα του. Αστο για μια μερα να δεις αν κανει τα ιδια.
Lum1nous Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Εχε υποψιν σου οτι πηγες σε voip ειναι σιγουρα voip ? Ειχα ακουσει οτι ο οτε δεν χρησιμοποει voip . Ναι μεν το router εχει θυρες για τηλεφωνο , αλλα δεν χρησιμοποιουνται . Μπορει να κανω φουλ λαθος φυσικα
NikosKallithea Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 ειναι σιγουρα voip ? Ειχα ακουσει οτι ο οτε δεν χρησιμοποει voip . Ναι μεν το router εχει θυρες για τηλεφωνο , αλλα δεν χρησιμοποιουνται . Μπορει να κανω φουλ λαθος φυσικα Αν δεν χρησιμοποιείς συσκευες τηλεφωνου στο σπιτι κανενα προβλημα
Lum1nous Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Χρησιμοποιειτε ενας ασυρματος , αλλα δεν εχει καμμια επαφη με το ρουτερ . Η συνδεση της βασης γινεται κατευθειαν στην πριζα του τηλεφωνου ( μεσα απο φιλτρο βεβαια ) Το voip δν σημαινει οτι συνδεεις το τηλεφωνο στο router ?
NikosKallithea Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Χρησιμοποιειτε ενας ασυρματος , αλλα δεν εχει καμμια επαφη με το ρουτερ . Η συνδεση της βασης γινεται κατευθειαν στην πριζα του τηλεφωνου ( μεσα απο φιλτρο βεβαια ) Το voip δν σημαινει οτι συνδεεις το τηλεφωνο στο router ? Αυτο ακριβως ειναι και το προβλημα σου Βγαλτο απο την πριζα και βαλτο στον ρουτερ
Lum1nous Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Αυτο ακριβως ειναι και το προβλημα σου Βγαλτο απο την πριζα και βαλτο στον ρουτερ Χωρις να θελω να το παιξω εξυπνος . Στις οδηγιες που χε μαζι με το router δεν εδειχνε κατι τετοιο . Και μαλιστα ελεγε οτι οι θυρες τηλεφωνου στο router εχουν να κανουν μονο με "ευρυζωνικη τηλεφωνια" που απο οσο ξερω , δεν εχω
NikosKallithea Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Χωρις να θελω να το παιξω εξυπνος . Στις οδηγιες που χε μαζι με το router δεν εδειχνε κατι τετοιο . Και μαλιστα ελεγε οτι οι θυρες τηλεφωνου στο router εχουν να κανουν μονο με "ευρυζωνικη τηλεφωνια" που απο οσο ξερω , δεν εχω ευρυζωνικη τηλεφωνια=Voip=Speedport Entry 2i
Lum1nous Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Εχε υποψιν σου οτι πηγες σε voip ευρυζωνικη τηλεφωνια=Voip=Speedport Entry 2i Αυτο εδω θεωρειτε voip ? Γιατι αυτο προτεινει στις οδηγιες του το router . ( Ναι ειμαι indeed ασχετος απο αυτα )
NikosKallithea Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Ναι, αλλα με προβλήματα, ετσι το εχεις κανει? Εσυ που εχεις μονο ενα ασύρματο κανε αυτο που λεει το σχήμα και θα εισαι οκ
Lum1nous Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Ετσι το εχω συνδεσει ναι . Εχω προβληματα αλλα σκεφτομουν μηπως φταει τπτ αλλο . Θα το δοκιμασω οπως λες αυριο , και θα πω αποτελεσματα . Ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια Απο το router για την βαση να βαλω φιλτρο ? Η οχι ?
Lum1nous Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 ολα τα φίλτρα τα πετάς χαχα οκ . Ουτε σπλιτερ χρησιμοποιω ?
johnmegarythmos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 δεν ειναι απαραιτητο να εχει γινει ευρυζωνικη η γραμη του , εμενα που το πηρα δεν εγινε voip εγω το ζητησα και εγινε! οποτε αμα μπορει να παρει τηλεφωνο οπως ειναι ας μην αλλαξει την συνδεση του τηλεφωνου , επισης το κακο ειναι οτι εχεις αποσυνδεσεις , σε τι περιοχη εισαι; ποσο συνχρονιζεις στειλε μας στατιστικα τις γραμμης σου , θα μπεις στο 192.168.1.1 και στο status infrmation θα βρεις ολα αυτα που σου ειπα και στειλτα μας να δουμε τι snr εχεις αλλα και τις ταχυτητες. επισης αμα εχεις αλλαξει την γραμμη σε ευρυζωνικη , δες το βιντεο για τον τροπο συνδεσης εδω https://www.youtube.com/watch?v=XPtgc0GU2Vo επισης αφαιρεις και σπλιτερ και φιλτρα αλλα αμα δεν γινεται και θελεις να εχουνε τηλεφωνο και τα υπολοιπα δωματια θα πρεπει να συνδεσεις το splitter με επιστροφη και μονο τοτε χρειαζονται φιλτρα ολα τα τηλεφωνα! επισης το telephony αμα δεν συνεθουνε καλα δεν αναβει, το εκανα τις προαλλες για να το δοκιμασω και ειπα μακρυα.. , διοτι αμα καποιο φιλτρο εχει χαλασει ή ο διαχωριστης δεν θα εχεις ιντερνετ δεν ξανα ασχολουμαι με φιλτρα και συνδεσα πανω στο phone 1 ολα τα τηλεφωνα !! . επισης αμα εχεις αποσυνδεσεις ακομα, τοτε ειναι δεν ειναι λογικο δεν κολλαει ευρυζωνικη τηλεφωνια και αποσυνδεσεις... οποτε μαλλον δεν το εχουνε κανει ευρυζωνικο ,εγω ειχα προβληματα αποσυνδεσεων παλια πριν γινει ευρυζωνικο το τηλεφωνο και αλλαξα το καλωδιο μετακινησα το ρουτερ και το κρεμμασα ψιλα για να εχω σημα wifi και σε αλλους χωρους επανω και απο τοτε 0 αποσυνδεσεις.. , αμα εχεις αποσυνδεσεις δηλωσε βλαβη.. μηπως κατι γινεται με το προφιλ του ιντερνετ και για αυτο να αποσυνχρονιζει μπορει να στο κλειδωσουνε πιο χαμηλα για να μην εχει αποσυνδεσεις. οπως εκαναν και σε εμενα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα