Προς το περιεχόμενο

ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά βοηθήματα

jason97

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ολα καλα ειναι αλλα το Cruise Control αν και εχει το αμαξι μου δεν το χρησιμοποιω . .

Αυτοματα φωτα , αισθητηρες βροχης κλπ μια χαρα ειναι .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε ανάλογα το καθένα. Δε μπορείς να 'χεις την ίδια γνώμη για όλα.

Π.χ. ABS / ESP τα λέω απαραίτητα στην εποχή μας, αλλά προτιμώ να είναι απενεργοποιούμενα. Από την άλλη αισθητήρες βροχής και ηλεκτρικά χειρόφρενα τα θεωρώ χαζομάρες (στην καλύτερη). Το cruise control κάποιους τους βοηθάει να οδηγούν πιο ξεκούραστα, εγώ δε θα το επέλεγα.

Η απορία σου ποια είναι όμως; Θέλεις να μάθεις τι εξοπλισμό θέλω εγώ στο αυτοκίνητό μου, ή θέλεις να μάθεις κάτι που ίσως να σου φανεί χρήσιμο αλλά δε μας το λες;

:P

το θεμα ειναι τι αντοχη θα εχουν ολα αυτα τα ηλεκτρικα στον χρονο. 

Ωραιες ευκολιες αλλα θα προτιμουσα τα βασικα. Περα απο τα ABS/EBD και τα αλλα τις παθητικης ασφαλειας τα οποια πρεπει να ειναι stantard σε καθε καινουργιο αμαξι. 

• Like 1

το ηλεκτρικό χειρόφρενο μπορεί να συγκριθεί με το κανονικό?

Ηλεκτρικό έχει το δικό μου.Πιο πολύ για τους ξεχασιάρηδες είναι.Δηλαδή σβήνεις τον κινητήρα και αυτόματα μπλοκάρουν οι τροχοί.Πας να ξεκινήσεις και πάλι αυτόματα ξεμπλοκάρουν χωρίς να επεμβαίνεις εσύ.

Κάπου είχα ακούσει ότι όσα έχουν ηλεκτρικό έχουν και παράλληλα ένα άλλο σύστημα που π.χ. αν είσαι σε μεγάλη ανηφόρα και πας να ξεκινήσεις για ένα ελάχιστο διάστημα όσο να πάρεις το πόδι σου από το πετάλι του φρένου και να πατήσεις το γκάζι,το αμάξι φρενάρει αυτόματα και δεν πάει πίσω.

Το έχει μεν και αυτό στο δικό μου αλλά δεν είμαι σίγουρος αν όλα τα αμάξια με ηλεκτρικό χειρόφρενο έχουν και αυτό.

Από την άλλη όμως έχει και κανα δυο σπαστικά.Τον χειμώνα το απενεργοποιώ μιας και αναφέρθηκαν προβληματάκια με τις παγωνιές.Και το άλλο αν είναι να πας σε συνεργείο και σηκωθεί στις ράμπες θέλει απενεργοποίηση συνήθως από το μενού.

Αυτό που θα ήθελα να ήξερα είναι αν τρέχεις στον αυτοκινητόδρομο και πατήσεις το κουμπί για το ηλεκτρικό,τι θα γίνει;Θα φρενάρει με τις πίσω ρόδες απότομα ή θα φρενάρει κάπως μαλακά;Ξέρει κανείς;

Όποιος κάνει ταξίδια στην Εθνική χωρίς Cruise control ενεργό ενώ το έχει τι φάρμακα παίρνει;

Απολυτως τιποτα δεν παιρνω.Προτιμω να το ελεγχω και να το νοιωθω στο ποδι .Μονο για λιγα δευττερολεπτα για να ξεμουδιασει το ποδι απο το γκαζι μερικες φορες.

• Like 1

προσωπικά το Αθήνα-Θεσσαλονίκη το βγάζω με 80% cruise control, πραγματικά μεγάλη άνεση... ακομα και στην κηφισίας το χρησιμοποιώ πολλές φορες όταν δεν εχει κίνηση..

αλλα ποτε να μην χρησιμοποιείται αν ο οδηγός ειναι κουρασμένος, ειναι επικίνδυνο καθως μειώνει τις κινησεις....

αυτοματα φώτα/ηλεκτρικό χειροφρενο δεν εχω κατα τα αλλα ειμαι φουλ στα ηλεκτρονικά και εξυπηρετούν μπορώ να πω απο λιγο εως παρα πολύ. Αυτό που θα ήθελα να εχω σε επόμενο αμαξι θα ήταν να αναβω το κλιμα προτου μπω στο αμαξι (προς το παρόν το εχω δεί μόνο σε 745)

• Like 1

Είμαι ενάντια σε όποια ευκολία ηλεκτρονική (παρότι ηλεκτρονικός), αποσπάει την προσοχή του οδηγού Ή τον διευκολύνει να χαζεύει. Επίσης ολα αυτά τα συστήματα που βάζουν όπως πχ στα Tesla η συμβατικά σε Dodge και VW κάτι τεράστιες οθόνες στην κονσόλα, έχουν υποστήριξη (Updates,bug fixes, guarantee) το πολύ για 5 χρόνια. Μετά οτιδήποτε γίνει είναι υπεύθυνος ο κάτοχος. Ελπίζω να καταλαβαίνετε πόσο foul είναι αυτό και τι χαμός έχει να γίνει στο μέλλον. Να διευκρινίσω ότι δεν είμαι της λογικής ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ στο αυτοκίνητο, άλλα φανατικός της ΜΗ επιλογής τους. Δηλαδή να δουλεύει το αυτοκίνητο με όσο το δυνατόν λιγότερα άχρηστα ηλεκτρονικά.

• Moderators

Αυτό που θα ήθελα να ήξερα είναι αν τρέχεις στον αυτοκινητόδρομο και πατήσεις το κουμπί για το ηλεκτρικό,τι θα γίνει;Θα φρενάρει με τις πίσω ρόδες απότομα ή θα φρενάρει κάπως μαλακά;Ξέρει κανείς;

Τίποτα δε θα γίνει. Δεν δουλεύει αν κινείσαι.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...