Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν χρειάζομαι τα φώτα σας σε μια. Συνδεσμολογια. Έχω ένα Ρουτερ σε ισόγειο και έναν σταθερό υπολογιστή στον πρώτο όροφο ο οποίος παίρνει μέσω USB κεραίας wifi tp link. Με ποιο τρόπο θα καταφέρω να έχω και στο πρώτο όροφο ίντερνετ για ταμπλετ και κινητα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις διάφορες επιλογές:

• Wired access point
  • wireless access point/bridge
  • powerlines
  • repeater/extender
  • wireless hotspot απο το usb stick του desktop στο πρωτο.

Με αυτή τη σειρά, εκτός αν δεν υπάρχει budget, οπότε πας στη τελευταία λύση.

Επεξ/σία από mad-proffessor
Δημοσ.

το καλωδιο το απορριπτουμε σαν λυση.. 1) με παλια ρουτερ μπορω να κανω καποια συνδεσμολογια για να εχω αυτο το αποτελεσμα? 2) αυτο το wireless hotspot τι ακριβως ειναι γιατι δεν το εχω ξανακουσει?

Δημοσ.

ναι γινεται .. εγω το εκανα αυτην την εβδομαδα και δουλευει το παλιο μου ρουτερ ως εχτεντερ !! , υπαρχει φορουμ εδω που το συζηταμε..

οσο για το Wired access point τι διαφορα εχει με το wireless access point ? αφου και τα δυο με ethernet δεν παιρνουνε ιντερνετ και εκπεμπουνε; δεν εχω καταλαβει τιν διαφορα..

οσο για extender για ασυρματη αναμεταδοση wifi την απορριπτεις μετα απο χρηση δεν μπορεις να μπεις στο ιντερνετ , με καλωδιο για μενα οτι κανεις .. βεβαια και το powerline φοβερο ειναι , αλλα εχει να κανει με την φαση του ρολογιο ρευματος που εχεις  διοτι τα τριφασικα ειναι ακριβα .

Δημοσ.

για να καταλαβω μπορω να στον υπολογιστη που ειναι στο πανω οροφο που εχει και το wifi κεραιακι να κανω ενα hotspot και μετα μεσω αυτου να συνδεσω με ethernet καλωδιο ενα δευτερο ρουτερ slave που να κανει αυτο το διαμοιρασμο στο πανω οροφο?

η να παρω αυτο εδω ? http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wa850re-300mbps-universal-wireless-n-range-extender-p-PER.612508

Δημοσ.

Ειλικρινά χρησιμοποιώ μόνο λίνουξ οπότε δε ξέρω να σου απαντήσω με σαφήνεια για τα windows και το bridging.

Υποθέτω ότι κάτι τέτοιο ίσως απαντήσει στα ερωτήματα σου:

https://technet.microsoft.com/en-us/library/ee126153%28WS.10%29.aspx

Αν πάντως έχεις ήδη ασύρματο ρουτερ δεν είναι λογικό αυτο που πας να κάνεις, θα βάλεις μόνο του το router χωρις το windows desktop.

Οτι και αν κάνεις δεν θα είναι εύκολο και αβασάνιστο πάντως.

Για το repeater να ξέρεις θα σου μειώσει το bandwidth στη μέση αλλά φαντάζει μια απλή λύση για κάποιον που δεν έχει τις πολλές γνώσεις και την υπομονή να σετάρει κάτι δύσκολο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...