Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδιά λύστε μου μια απορία.

σε αυτοκίνητο vw έχουμε τον δείκτη-μετρητή στάθμης λαδιού που βλέπετε στην φωτό.

το max είναι στο σημείο Α, που ξεκινάει η εγκοπή, η στο Β στις λακουβίτσες;

δεν υπάρχει το manual.

post-332309-0-33094600-1489929652_thumb.jpg

Δημοσ.

στο α όταν αλλάξεις και φίλτρο λαδιού,στο β ,χωρίς αλλαγή φίλτρου.εννοειτε,ιδανικά,όταν δουλεψει το μοτερ,μετά λεπτού,να είναι στις διαγραμισεις

Δημοσ.

βασικά με ενδιαφέρει αν έχει κάψει λάδια.

έχει γίνει αλλαγή λαδιών και φίλτρου περίπου πριν 10.000km (γίνεται κάθε 15.000km). μας μένουν άλλα 5.000km για την επόμενη αλλαγή.

άρα θεωρητικά έπρεπε να είναι στο Α.

αυτή τη στιγμή τα λάδια είναι ακριβώς στο Β. (εκτος αν δεν αλλάχτηκε φίλτρο -που δε το νομίζω)

Δημοσ.

παιδιά λύστε μου μια απορία.

σε αυτοκίνητο vw έχουμε τον δείκτη-μετρητή στάθμης λαδιού που βλέπετε στην φωτό.

το max είναι στο σημείο Α, που ξεκινάει η εγκοπή, η στο Β στις λακουβίτσες;

δεν υπάρχει το manual.

attachicon.gifIMG_20170319_145029_.jpg

εχει καψει λαδια φιλε

Δημοσ.

Στον συγκεκριμένο δείκτη (τον ίδιο έχω) το ωφέλιμο μέρος είναι στην περιοχή με τα 'μπιμπίκια'. Το "γυμνό" μέταλλο χωρίς μπιμπίκια στο κάτω μέρος (πριν κάνει την κούρμπα) σημαίνει να βάλεις λάδι, το αντίστοιχο κομμάτι στο πάνω μέρος είναι το "φουλ".

Αν είσαι στο "Β" είσαι τέλειος. 

• Like 2
Δημοσ.

Σιγουρα  εκει που ειναι το Β δεν επρεπε να ειναι το Α ?

Στον συγκεκριμένο δείκτη (τον ίδιο έχω) το ωφέλιμο μέρος είναι στην περιοχή με τα 'μπιμπίκια'. Το "γυμνό" μέταλλο χωρίς μπιμπίκια στο κάτω μέρος (πριν κάνει την κούρμπα) σημαίνει να βάλεις λάδι, το αντίστοιχο κομμάτι στο πάνω μέρος είναι το "φουλ".

Αν είσαι στο "Β" είσαι τέλειος. 

Με προλαβες .Αυτο νομιζω κι εγω απο οτι μου εχει πει ο μηχανικος .

Δημοσ.

Σε μία προσπάθεια να εξηγήσω πιο καλά τον δείκτη...

post-190405-0-41843700-1489933198_thumb.jpg

Με προλαβες .Αυτο νομιζω κι εγω απο οτι μου εχει πει ο μηχανικος .

Ίδιο δείκτη έχουν τα ΤΤ με το Polo; Ε τους τσίπηδες του γερμανούς.  :P

• Like 4
Δημοσ.

Αν πρεπει να παραδεχτω σε κατι το group vag ειναι οτι τον δεικτη του λαδιου φροντισαν να τον κανουν πολυ ευαναγνωστο-ευδιακριτο σε σχεση με αλλους κατασκευαστες που ξεστραβωνεσαι μεχρι να καταλαβεις αν ειναι οκ η σταθμη.

Κατι πρεπει να ξερανε :lol:

• Like 2
Δημοσ.

Αν πρεπει να παραδεχτω σε κατι το group vag ειναι οτι τον δεικτη του λαδιου φροντισαν να τον κανουν πολυ ευαναγνωστο-ευδιακριτο σε σχεση με αλλους κατασκευαστες που ξεστραβωνεσαι μεχρι να καταλαβεις αν ειναι οκ η σταθμη.

Κατι πρεπει να ξερανε :lol:

Απλά ξέρουν να φτιάξουν σωστό/αξιόπιστο εξάρτημα μέτρησης.

Ο γι-άπωνας με την λιλιπούτεια πλαστική παπάτζα και τις καρό τεχνοτροπίες,μου έβγαζε διαφορετικό αποτέλεσμα σε κάθε dip.Οπότε έλεγα φάκ ίτ,τζαπάν είναι δέν χαλάει (not).

16TV3gaKYVMwh1bK.medium

Δημοσ.

εχει καψει λαδια φιλε

Του '99 έχω και όοοολα αυτά τα χρόνια μέχρι και σήμερα δεν έχει κάψει.
Δημοσ.

ωραία όλα αυτά αλλά τώρα η απορία μου είναι (η ίδια βασικά):

όταν το αυτοκίνητο πήγε για αλλαγή λαδιών ή όταν θα πάει... το λάδι μεχρί που θα συμπληρωθεί;

μέχρι πάνω στην εγκοπή (σημείο Α στο σχέδιο μου) ή στο σημείο παρακάτω (Β);

με άλλα λόγια, έχει κάψει λάδι τελικά ή όχι;

ψηφίστε..

μπερδέματα. εγώ στο toyota έχω min max. απλά πράγματα

Δημοσ.

όταν το αυτοκίνητο πήγε για αλλαγή λαδιών ή όταν θα πάει... το λάδι μεχρί που θα συμπληρωθεί;

ψηφίστε..

Ξεκίνα και διαβασε το θεμα σου απο την αρχη, εχει απαντηθεί

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

ψηφίστε..

Κανονικά πρέπει να φτάσει μέχρι το άνω σκιασμένο μέρος (Β).

Πρακτικά ο Έλληνας γνώστης μάστορης αν δει ότι τελειώνει το κουτί, θα το βάλει όλο και ας φτάσει μέχρι το (Α).

Αν δε, το προσέξεις και του το επισημάνεις, θα σου πει κάποια από τις γνωστές Ελληνικές παπάτζες.

Τόσο απλά. Μια χαρά είσαι, μη το ψάχνεις. Αν το δεις να κατεβαίνει από το Β σημαίνει ότι καις, αλλά και 500ml να καις κάθε 15000km, τι έγινε; Σιγά...

Δημοσ.

ψηφίστε..

Παιδιά . Το αν έχει κάψει λάδια ένα μοτέρ δεν υποδηλώνει πρόβλημα απαραίτητα ούτε γήρανση του μοτέρ . Αυτή η καραμέλα "καίει λάδια έχει πρόβλημα" πρέπει να σταματήσει . Καταραμένη ημιμάθεια .

Ένα μοτέρ απο την κατασκευή του έχει κάποιες προδιαγραφές . Μέσα σε αυτές τις προδιαγραφές είναι και η κατανάλωση λαδιών για την σωστή του λειτουργία . Aλλα μοτέρ απο την άλλη μπορεί να μην καίνει τίποτα .  Αυτό δε σημαίνει ότι ένα μοτέρ που καίει λάδια εντός των ορίων του κατασκευαστή έχει πρόβλημα . Πολλές φορές για κατασκευαστικούς λόγους και λόγους αξιοπιστίας και απόδοσης ο κινητήρας σχεδιάζεται να καίει λάδια  (πάντα μέσα σε ενα φυσιολογικό εύρος όπου ορίζεται απο τον κατασκευαστή) 

Ανοίξτε το καταραμένο το service -technical manual δείτε  στους πίνακες τα ευρη καταναλώσεων του μοτέρ σε λάδι και δείτε αν είστε εντός .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...