Cyann Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Γεία σας, θα ήθελα τα φώτα σας αν είναι εύκολο.Έχω ένα Ford Fiesta (4 πόρτες) και θα θέλω να βάλω 4 ηχεία στις πόρτες και μία καινούργια πηγή (head unit)*. Το πρόβλημα είναι ότι το η μαμά θέσεις αυτοκινήτου είναι 5x7 και δεν υπάρχουν και πολλά κομμάτια σε αύτο το μέγεθος. Θέλω να βάλω σχετικά καλά ηχεία γιατί στο μέλλον ενδιαφέρομαι να βάλω ένα subwoofer και ένα ενισχυτή. Αρχικά θέλω να μου πείτε αν με τα όβαλ και το subwoofer θα έχει αρκετό ήχο και δεν θα ακούω μόνο μπάσο και καθόλου ήχο και αν είναι εύκολο να μου προτείνετε 4 ηχεία 5x7 και ένα head unit να τα συνδέσω επάνω, γύρω στα 300-400 ευρώ διαθέτω.*Δεν έχω ιδέα από αυτά γι αυτό και η ερώτηση.*Συγνώμη αν το ζάλισα πολύ το θέμα. Ευχαριστώ!Συγνώμη αν είναι σε λάθος κατηγορία αλλά μόνο αυτή βρήκα. *Είμαι καινούργιος.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 εχει 1-2 σειρές της Focal σε 5x7 καλά ηχεια, και αν στο μέλλον τα συνδυάσεις με εναν Α/Β ενισχυτή θα τα ευχαριστηθεις
Cyann Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Αν μπορεί κάποιος να απαντήσει και στις ερωτήσεις μου και αν έχει να προτείνει κάποιο άλλο ηχείο και head unit θα ήμουν ευγνώμων.Επίσης πόσα κανάλια χρειάζεσαι σε ενισχυτή για να τροφοδοτήσεις 4 ηχεία? Μπορώ με ένα ενισχυτή να τροφοδοτήσω subwoofer και 4 ηχεία, ώστε να μην χρείαστει να αγοράσω δεύτερο? (Για τώρα θα τα βάλω στο head unit, μελλοντική είναι η ερώτηση.) Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2017 από Cyann
Knight of Mercy Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2017 Fiesta ποιού έτους και ποιά εργοστασιακή πηγή φοράει τώρα?
graphist83 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 To car audio δεν εχει ορια και αυτο πλεον, Μπορεις να κανεις πολλα πραγματα. Εχει να κανει με την ''τρελα'' σου και το ποσο βαθια θα βαλεις το χερι στην τσεπη. Αρχικα θα πρεπει να ξεκαθαρισουμε τι στυλ ηχο θες? Ποιοτικο ηχο με αξιοπρεπη ισχυ? (SQ) Η ισχυς μπαμ μπουμ και Αγιος ο Θεος? (SPL). Αν ειναι το πρωτο που και το ελπιζω μπορεις να κανεις τα παρακατω: Σε πρωτη φαση τα 5Χ7 ειναι ηχεια πληρους φασματος με λιγες υλοποιησεις στο χωρο. Ενα θετικο ειναι οτι εχουν ισχυ. Αν θες να το πας σε αλλο Level θα πρεπει να ψαχτεις με καποιο σωστο εγκαταστατη, ωστε να δεις εαν μπορεις να κανεις μετατροπη ειτε με ανταπτορες ειτε με πληρη μετατροπη ωστε να μπουν 16αρια μεγαφωνα. Αν δεν θες να κανεις κατι τετοιο (που δεν ειναι και κατι δυσκολο) λυσεις σε καλα 5Χ7 υπαρχουν οπως τα HERTZ Energy ECX 570.5. Αν το αυτοκινητο εχει θεσεις για tweeter καλο ειναι να παρεις τοτε 5Χ7 χωρις tweeter οπως το AUDISON Prima APX 570 και επιλεγουμε καποιο twetter για εμπρος. Πισω μπορεις να βαλεις τα hertz Αν και εγω πισω δεν θα εβαζα καθολου. Χαλανε το staging. Αν πας για 4 μεγαφωνα και sub μπορεις να τοποθετησεις εναν καλο ΑΒ 6καναλο o οποιος θα γεφυρωνει τα 5 και 6 για το Sub. Υπαρχουν πολλοι και καλοι σε αυτο. Το headunit ειναι μεγαλη ιστορια και πολυ βασικο. Κατ εμε μονο pioneer. Τι δεχεται το αμαξι? 1 DIN η 2 DIN? Αν ειναι παλιο με 1 DIN θα πρεπει η πηγη να εχει οπωσδηποτε 3 preout υψηλης τασης (4V+) και ενα καλο EQ. Αν ειναι παραμετρικο ακομα καλυτερα. Πχ το Pioneer DEH-X8700BT δεν ειναι κακο. Αν θες απολυτες επιδοσεις πας στις σειρες της Pioneer PRS που ειναι κορυφη. Εχουν EQ με πολλες περιοχες, time alignment κτλ κτλ. Αν τα θεωρεις πολλα για την πηγη υπαρχουν τρομερες προτασεις και απο την JVC που ασχολειται σοβαρα με το Car audio. Εχει μερικα πολυ καλα διαμαντια.. Δες, δως μας πληροφοριες και μιλαμε. 2
Cyann Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2017 Γεια και παλι! Κατ αρχας συγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση!Επειδη ηδη εχω βαλει καποια πραγματα δεν θα μπω σε λεπτομερειες τι ακριβως θελω, θα καταλαβεις.KD-X341BTx4 Hertz ECX 570.5(Δυστυχως δεν ειδα το σχολιο και τα εβαλα κουτουρου, ετσι και αλλιως δεν ειχα σκοπο για μετατροπες κλπ οπως ειπες, ηθελα να βαλω οτι περνει μαμα.)Και εδω ειναι που ξανα χρειαζομαι την βοηθεια σας!Τωρα θα αγορασω amp και sub.Επειδη δεν θελω να μπω σε διαδικασια με 2 amps, εχω βρει ενα 5ch της Hertz 4x65w 1x200w και σκεφτομαι να τον αγορασω. Η απορια μου ειναι η εξης. Τι θα ηταν καλυτερο ενα sub 150w η ενα 250w για αυτο τον ενισχυτη? Ειλικρινα δεν εχω ιδεα..(Με ενδιαφερει το SQ, θελω καθαρο ηχο και ενα sub απο πισω να κανω το κεφι μου).Επισης δουλευω τα ηχεια στο head unit 24-28 volume (max 35) στο 28 στα 80% περιπου μετα απο 1 ωρα αρχιζει να παραμορφωνει*.Οικονομικα ειμαι γυρω στα 600ευρω για amp και sub. (αν τωρα μπορω να βαλω 2 amps, 1 για ηχεια και ενα για sub και δεν εχω καποιο προβλημα με την μπαταρια το συζηταμε)Ευχαριστω και παλι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα