Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχω την GIGABYTE GA-990FX-GAMING:

http://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-990FX-Gaming-rev-11#ov

και θέλω να βάλω το λειτουργικό (Windows 10 pro 64) σε διάταξη RAID 1.

Συμφώνα με το manual πρέπει να έχει δυο controllers ένα για τα SATA 0,1,2,3 και έναν άλλο για τα 4,5.

Αν αποφασίσω να βάλω τα Windows σε RAID 1 πρέπει να μπουν στο 4,5 ώστε να έχω ελευθέρα τα υπόλοιπα για extra δίσκο και DVD ή μπορούν να μπουν ας πούμε στο 0,1 και στο 2 να βάλω ένα άλλο δίσκο (ΕΚΤΟΣ RAID 1) και στο 3 πχ το DVD?

Αν αποφασίσω να βάλω δυο RAID 1 ένα για το λειτουργικό και ένα για δεδομένα πρέπει το ένα να μπει στο SATA 0,1,2,3 και το άλλο στο SATA 4,5 ή μπορούν να μπουν και τα δυο στο SATA 0,1,2,3 (το ένα στο 0,1 και το άλλο στο 2,3) και το DVD στο SATA 4,5 ?

Για να βάλω τα Windows πρέπει να γίνει η εγκατάσταση με το RAID 1 «στημένο»? ή ας πούμε αν τα βάλω στον ένα και μετά βάλω διάταξη RAID 1 «κάνουν» mirror και στον άλλο ?

Και για την περίπτωση του RAID 1 για δεδομένα πχ έχω ένα δίσκο με δεδομένα 2TB μπορώ ενώ είναι ήδη ο σε χρήση να βάλω RAID 1 και να προσθέσω ένα ίδιο δίσκο και να παίξει το RAID 1?

Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει ο δίσκος να ίδιος ή απλά όμοιων χαρακτηριστικών?

Όταν θα έχω RAID 1 και τα φτύσει η μητρική για το «δω» σωστά το RAID 1 πρέπει να βρω ίδια μητρική ή μητρική με ίδιους controllers? (Που μπορώ να δω ποιους controllers έχει η μητρική μου?)

Αν χαλάσει ο ένας δίσκος του RAID 1 πως το καταλαβαίνω? Αν  χαλάσει μπορώ να βάλω ένα άλλο στην θέση του και να συνεχίσει το  RAID 1? Αν ναι πρέπει να είναι εντελώς ίδιος με τον άλλο?

Αν χαλάσει ο ένας δίσκος του RAID 1 τον άλλο αν τον κομπώσω σε άλλο PC βλέπω τα δεδομένα? Θα μπορεί να μπουταρει τα windows σε άλλο PC?

Αξίζει όλο αυτό? Εννοώ για ασφάλεια είναι το καλύτερο?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Μέτρησα καμία 12αρια ερωτήσεις.

Δεν πας από Google να διαβάσεις 5 πράγματα; Όση ώρα έκανες να το γράψεις θα είχες απαντήσεις για όλα τα ερωτήματα σου.

Δημοσ.

Διάβασα πάρα πολύ πριν το γράψω δεν βρίσκω ακριβώς τις απαντήσεις που θέλω

Και μπορεί το κείμενο να είναι μεγάλο αλλά οι απαντήσεις για κάποιον που ξέρει στο 90% των ερωτήσεων είναι ναι ή όχι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...