Προς το περιεχόμενο

Η EVGA ανακοίνωσε το gaming notebook SC17 με τεχνολογία Nvidia G-Sync

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Άμα είχε την 1080 σε sli για να μπορεί να πιάσει σε ταχύτητα την κανονική 1080 και αν κόστιζε 1000-1200 ευρώ τότε θα ήταν υπέρτατο μηχάνημα. 

Εγραψες αυτο αν δεν κανω λαθος,μην τα γυριζουμε τωρα αναποδα :)

Αρχικα γραφτηκε αυτο(αυτο σχολιασα αλλωστε)το οποιο ειναι κατι παραλογο δεδομενου τι laptops παιζουν στα 1000-1200ευρω που ειναι κατα πολυ πιο αδυναμα απο το συγκεκριμενο.

Ναι αλλά μπορείς να χτίσεις με 1070 αγαπητέ...

Επειτα επιμενεις ενω εισαι παλι λαθος.

Ενδεικτικα

gpu 460ευρω(1070)

cpu 360ευρω(i7 7700k)

μητρικη 150ευρω

σχεδον 1000ευρω κοστιζουν σε μεσο ορο τα παραπανω 3 κομματια(δεν εβαλα ακριβοτερη μητρικη φυσικα ή υλοποιηση 1070) και δεν εχουμε βαλει μεσα ψυκτρα επεξεργαστη,ssd,σκληρο δισκο,κουτι,τροφοδοτικο και ram.

Αρα οχι θελει πολλα περισσοτερα χρηματα απο τα 1000-1200ευρω για desktop με i7 και gtx 1070.

Τελος

Και πάλι ρε παιδιά όπως και να το κάνουμε αν θέλεις παιχνίδι με σοβαρά γραφικά θα πρέπει να καταλήξεις σε σταθερά μηχανήματα. Τουλάχιστον προς το παρόν με την τεχνολογία σε αυτό το επίπεδο. 

Δεν θα πάρω προσωπικά. Και όχι μόνο για την έλλειψη χρημάτων αλλά και για το αποτέλεσμα που θα πάρω... 53 και ντεσιμπέλ την ώρα που παίζεις? Έλεος... καλύτερα το βασανιστήριο με την σταγόνα θα είναι λιγότερο επίπονο! :P

και στο τελικο σου συμπερασμα εισαι λαθος. Ολοι πανω κατω γνωριζουν οτι το desktop συνολικα ειναι καλυτερα απο πολλες πλευρες.

Τα μεγαλα selling point των laptop αυτων εδω και χρονια ειναι 2

1)Φορητοτα(αρα για μετακινησεις/ταξιδια).

2)Χωρος(λιγοτερο σημαντικο σε σχεση με το πρωτο)

Ακριβως επειδη ειναι συγκεκριμενοι οι λογοι υπαρξης τους,ειναι συγκεκριμενο και το κοινο που απευθυνονται. Και δυστηχως η φορητοτητα σε πολλους τομεις κοστιζει ακριβα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακόμα κλαίνε τα λεφτά τους όσοι αγόρασαν κάρτες γραφικών EVGA.

Απλα το καλυτερο support σε ολη την ευρωπη στις καρτες γραφικων. σου απαντανε αμεσα κ το rma γινετε σε μια μερα. σε 2 μερες εχει πισω την καρτα σου. το λεω απο προσωπικη εμπειρια. εχω evga apo την 680. 

Απλα το καλυτερο support σε ολη την ευρωπη στις καρτες γραφικων. σου απαντανε αμεσα κ το rma γινετε σε μια μερα. σε 2 μερες εχει πισω την καρτα σου. το λεω απο προσωπικη εμπειρια. εχω evga apo την 680. 

http://37prime.com/news/wp-content/uploads/2011/06/EVGA-e-GeForce-7600-GT.jpg

https://37prime.files.wordpress.com/2009/07/evga_nvidia_blown_capacitors_1080.jpg

http://i39.tinypic.com/2iapo61.jpg

http://37prime.com/news/wp-content/uploads/2011/01/IMG_5085.jpg

Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από τις φωτογραφίες. Και στα καλά καθούμενα να σκάνε οι πυνωτές, είναι μέσα στην εγγύηση. Επίσης, μία τουλάχιστον κάρτα είναι 10ετίας (δεν ξερω απο πότε είναι η φωτογραφία βέβαια)

Γενικά και εχει κάνει λάθη η EVGA και πιο πρόσφατα με τις vram των 1080, αλλά βγήκε επίσημα και είπε ότι αναγνώρισε το λάθος και βρήκε λύση. Όλοι όσοι είχαν πρόβλημα, αποκαταστάθηκε δωρεάν (εννοείται). 

Αν πρέπει να τρέξουμε από μια τέτοια σοβαρή εταιρία όπως η EVGA, ζήτω που καήκαμε!

Κοστίζει 2799,99$ και με rebate 2549,99$

Έχει ξεκλείδωτο επεξεργαστή ΒΙΟS με ClearCMOS και έλεγχο στα volt και συχνότητες επεξεργαστή/μνήμης/κάρτας γραφικών σε GUI περιβάλλον και με επιπλέον software για OC onthefly Μέσα απο τα windows.

Το Gsync παίζει και στα 30 FPS

σίγουρα δεν θα παίζει πολλούς τίτλους στα 60 FPS 4κ αλλά μπορείς να παίξεις Ultra settings σε FULLHD ανάλυση ας πούμε

http://www.evga.com/products/Product.aspx?pn=768-41-2633-T1

https://37prime.wordpress.com/2009/07/13/nvidia-graphics-card-blown-capacitors/

https://37prime.wordpress.com/2011/01/31/blown-capacitors-on-evga-geforce-7100gs/ 

άρθρα του 09 κ 11 ..μήπως έχεις να αναφέρεις κ τίποτα άλλο?γιατί οι φωτογραφίες δεν ήταν από δικά σου κομμάτια.Άν αντλείς από άρθρα βάλτα ολόκληρα κ όχι μόνο link από φωτό 

https://37prime.wordpress.com/2009/07/13/nvidia-graphics-card-blown-capacitors/

https://37prime.wordpress.com/2011/01/31/blown-capacitors-on-evga-geforce-7100gs/ 

άρθρα του 09 κ 11 ..μήπως έχεις να αναφέρεις κ τίποτα άλλο?γιατί οι φωτογραφίες δεν ήταν από δικά σου κομμάτια.Άν αντλείς από άρθρα βάλτα ολόκληρα κ όχι μόνο link από φωτό 

Δεν έχω χρόνο να κάτσω να αναλύσω. Η EVGA έκανε το έγκλημα να χρησιμοποιήσει Sacon FZ και συνέχισε να χρησιμοποιεί ακόμα και αφότου άρχισαν να σκάνε σαν ποπ κορν. Εξ αρχή δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσει πυκνωτές που δεν είναι Made in Japan όμως ειδικά για high end κάρτες γραφικών. Οι φωτογραφίες ήταν με image search γιατί δεν έχω χρόνο να ψάχνω τα ποστ μου στο badcaps.

Τεράστια απάτη το laptop gaming. Πρόσφατα συναρμολόγησα καινούργιο PC για την κοπέλα μου με 1060 και συνολικό κόστος 700 ευρώ και πραγματικά σπέρνει. Δεν έχω ακόμα βρεί παιχνίδι που να το γονατίζει. Δώστε εσείς 3 χιλιάρικα για μια τοστιέρα που πιάνει 100 βαθμούς και δεν αντέχει ούτε 2 ωρες μακριά από πρίζα, απλά για να μπορείτε να το "μεταφέρετε". Παράνοια.

• Like 1

Τεράστια απάτη το laptop gaming. Πρόσφατα συναρμολόγησα καινούργιο PC για την κοπέλα μου με 1060 και συνολικό κόστος 700 ευρώ και πραγματικά σπέρνει. Δεν έχω ακόμα βρεί παιχνίδι που να το γονατίζει. Δώστε εσείς 3 χιλιάρικα για μια τοστιέρα που πιάνει 100 βαθμούς και δεν αντέχει ούτε 2 ωρες μακριά από πρίζα, απλά για να μπορείτε να το "μεταφέρετε". Παράνοια

Με όλο το σεβασμό, οθόνη,πύργος,πλητρολόγιο και ποντίκι σου κόστισε 700 ευρώ? Γιατί όταν αγοράζεις ένα gaming laptop αγοράζεις όλα τα παραπάνω.

Ενδεικτικά βρήκα αυτό.

http://www.skroutz.gr/s/10560229/MSI-GP62MVR-6RF-Leopard-Pro-i7-6700HQ-8GB-1TB-128GB-GeForce-GTX-1060-FHD-W10.html

Αν το στήσεις σε desktop με αντιστοιχα χαρακτηριστικά πόσο θα πληρώσεις?Γιατί το έχω υπολογίσει και αν το στήσεις απο την αρχή είναι τα ίδια λεφτά (μη σου πω και περισσότερα) συμπεριλαμβανόμενου λογισμικου κτλ.

Επίσης η τοστιέρα που πιάνει 100 βαθμούς και δεν αντέχει ούτε 2 ώρες μακριά απο πρίζα που αναφέρεις, παρέχει φορητότητα, λιγότερο χώρο κτλ κτλ που σίγουρα το desktop που έφτιαξες δε παρέχει. Πριν λοιπόν κρίνουμε τους μεν κ τους δε, και το παίξουμε έξυπνοι θα πω εγώ, ας σκεφτούμε για ποιο λόγο έχουν δημιουργηθεί, ή σε ποιους απευθύνεται. 

Με όλο το σεβασμό, οθόνη,πύργος,πλητρολόγιο και ποντίκι σου κόστισε 700 ευρώ? Γιατί όταν αγοράζεις ένα gaming laptop αγοράζεις όλα τα παραπάνω.

Ενδεικτικά βρήκα αυτό.

http://www.skroutz.gr/s/10560229/MSI-GP62MVR-6RF-Leopard-Pro-i7-6700HQ-8GB-1TB-128GB-GeForce-GTX-1060-FHD-W10.html

Αν το στήσεις σε desktop με αντιστοιχα χαρακτηριστικά πόσο θα πληρώσεις?Γιατί το έχω υπολογίσει και αν το στήσεις απο την αρχή είναι τα ίδια λεφτά (μη σου πω και περισσότερα) συμπεριλαμβανόμενου λογισμικου κτλ.

Επίσης η τοστιέρα που πιάνει 100 βαθμούς και δεν αντέχει ούτε 2 ώρες μακριά απο πρίζα που αναφέρεις, παρέχει φορητότητα, λιγότερο χώρο κτλ κτλ που σίγουρα το desktop που έφτιαξες δε παρέχει. Πριν λοιπόν κρίνουμε τους μεν κ τους δε, και το παίξουμε έξυπνοι θα πω εγώ, ας σκεφτούμε για ποιο λόγο έχουν δημιουργηθεί, ή σε ποιους απευθύνεται. 

Να συμπληρώσω πως επεξεργαστής και GPU μονο κάνουν πάνω απο 600 ευρώ. Μάλλον δεν τα έχει υπολογίσει πολύ καλά ο φίλος πιο πάνω. 

Είναι καθαρά θέμα τι θέλεις ή τι αναγκάζεσαι να αγοράσεις τελικά. Αν είσαι όλο ταξίδια ή σε εξωτερικές δουλείες, το desktop αν και είναι η καλύτερη επιλογή από πολλές απόψεις, σου είναι άχρηστο. Αν είσαι και gamer, τότε θέλεις κάτι σαν και το παραπάνω.

Τεράστια απάτη το laptop gaming. Πρόσφατα συναρμολόγησα καινούργιο PC για την κοπέλα μου με 1060 και συνολικό κόστος 700 ευρώ και πραγματικά σπέρνει. Δεν έχω ακόμα βρεί παιχνίδι που να το γονατίζει. Δώστε εσείς 3 χιλιάρικα για μια τοστιέρα που πιάνει 100 βαθμούς και δεν αντέχει ούτε 2 ωρες μακριά από πρίζα, απλά για να μπορείτε να το "μεταφέρετε". Παράνοια

Θα συμφωνήσω.

Τα σύγχρονα ολακληρωμένα κυκλώματα (CPU, GPU, RAM...) αναπτύσουν μεγάλες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια λειτουγίας. Αν λοιπόν δεν υπάρχει καλή κυκλοφορία αέρα (πράγμα που ΔΕΝ υπάρχει στο "unibody"), από τις θερμοκρασίες που αναπτύσονται μέσα στο μηχάνημα, "σπάνε" οι κόλλησεις (επειδή τα μη μολίβδινα κράματα που χρησιμοποιούνται στη συγκόλληση μετά το 1996 ΔΕΝ αντέχουν υψηλές θερμοκρασίες όπως ο καθαρός μόλυβδος), με αποτέλεσμα τη σύντομη διάρκεια ζωής του laptop.

Η Alienware δεν έχει τυχαία πιο "χοντρό" σώμα στα laptop της... Ακόμα όμως και ένα τέτοιο laptop δεν συγκρίνεται με έναν σταθερό υπολογιστή, ο οποίος θα σου κοστίσει λιγότερο και θα αντέξει περισσότερο.

• Like 2

Θα συμφωνήσω.

Τα σύγχρονα ολακληρωμένα κυκλώματα (CPU, GPU, RAM...) αναπτύσουν μεγάλες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια λειτουγίας. Αν λοιπόν δεν υπάρχει καλή κυκλοφορία αέρα (πράγμα που ΔΕΝ υπάρχει στο "unibody"), από τις θερμοκρασίες που αναπτύσονται μέσα στο μηχάνημα, "σπάνε" οι κόλλησεις (επειδή τα μη μολίβδινα κράματα που χρησιμοποιούνται στη συγκόλληση μετά το 1996 ΔΕΝ αντέχουν υψηλές θερμοκρασίες όπως ο καθαρός μόλυβδος), με αποτέλεσμα τη σύντομη διάρκεια ζωής του laptop.

Η Alienware δεν έχει τυχαία πιο "χοντρό" σώμα στα laptop της... Ακόμα όμως και ένα τέτοιο laptop δεν συγκρίνεται με έναν σταθερό υπολογιστή, ο οποίος θα σου κοστίσει λιγότερο και θα αντέξει περισσότερο.

Ακριβώς. Αλλά ακόμα και να βγάλουμε την μακροζωία από την εξίσωση (πες ότι έχουμε άπειρα χρήματα και μπορούμε να αγοράζουμε καινούργιο συνέχεια) συνεχίζουν να υπάρχουν σοβαρά μειονεκτήματα για έναν gamer. To κακό airflow και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν προσφέρονται για πολύωρα gaming sessions, και το throttling (μείωση συχνότητας και voltage σε cpu - gpu για προστασία από ζημιά λόγω υψηλής θερμοκρασίας) θα συμβεί αναπόφευκτα, ακόμα και με Allienware. Οποιος είναι σοβαρός gamer ξέρει πόσο απογοητευτικό είναι αυτό.

​Επίσης είναι και το θέμα της εργονομίας. Τα πληκτρολόγια των laptops είναι πολύ κατώτερα από τα μηχανικά για gaming, αλλά και οι οθόνες εχουν μπόλικο ghosting λογω υψηλού refresh rate των πάνελς που πολύ σπάνια είναι ισάξια με αυτά των desktop οθονών.   

• Like 1

Αρχικα γραφτηκε αυτο(αυτο σχολιασα αλλωστε)το οποιο ειναι κατι παραλογο δεδομενου τι laptops παιζουν στα 1000-1200ευρω που ειναι κατα πολυ πιο αδυναμα απο το συγκεκριμενο.

Επειτα επιμενεις ενω εισαι παλι λαθος.

Ενδεικτικα

gpu 460ευρω(1070)

cpu 360ευρω(i7 7700k)

μητρικη 150ευρω

σχεδον 1000ευρω κοστιζουν σε μεσο ορο τα παραπανω 3 κομματια(δεν εβαλα ακριβοτερη μητρικη φυσικα ή υλοποιηση 1070) και δεν εχουμε βαλει μεσα ψυκτρα επεξεργαστη,ssd,σκληρο δισκο,κουτι,τροφοδοτικο και ram.

Αρα οχι θελει πολλα περισσοτερα χρηματα απο τα 1000-1200ευρω για desktop με i7 και gtx 1070.

Τελος

και στο τελικο σου συμπερασμα εισαι λαθος. Ολοι πανω κατω γνωριζουν οτι το desktop συνολικα ειναι καλυτερα απο πολλες πλευρες.

Τα μεγαλα selling point των laptop αυτων εδω και χρονια ειναι 2

1)Φορητοτα(αρα για μετακινησεις/ταξιδια).

2)Χωρος(λιγοτερο σημαντικο σε σχεση με το πρωτο)

Ακριβως επειδη ειναι συγκεκριμενοι οι λογοι υπαρξης τους,ειναι συγκεκριμενο και το κοινο που απευθυνονται. Και δυστηχως η φορητοτητα σε πολλους τομεις κοστιζει ακριβα.

i7 7700k? .... σοβαρά συγκρίνεις αυτόν τον επεξεργαστή με τον mobile Που φοράει το λάπτοπ? Έλεος... και ένας i5 2400 είναι ποιο γρήγορος!!! Κάρτα γραφικών μια 1060 6gb είναι αρκετή για σίγκριση και έχει κάτω από 300... μητρική επίσης καμία σχέση ... .... Και ας μην ξεχνάμε και την αγορά μεταχιερισμένων που είναι άφθονη ενώ στον κόσμο των λάπτοπ δεν υπάρχει διαθέσιμο τέτοιο μηχάνημα...

Είσαι εκτός θέματος...

Όσο για την φορητότητα δεν νομίζω κάποιος που ταξιδεύει να αγοράσει gaming laptop.. Πολύ πάει :P

Για να μην μακρυγορούμε τα πράγματα είναι απλά. Το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι καθαρά η απόκτηση του για λόγους πρεστίζ και μόνο και είναι καθαρά ένα ακριβό γκάτζετ και μόνο και όχι παιχνιδομηχανή μεγάλης ισχύος.

Η 1080 μονη της κοστιζει 550-650ευρω για ποια 1000ευρω αναφερεσαι αγαπητε?1200ευρω δεν μπορεις να χτισεις ουτε για πλακα desktop υπολογιστη με I7 και gtx 1080.....

Και η πλακα ειναι οτι εγραψα αυτο.

Πηρα ως απαντηση αυτο

Ναι αλλά μπορείς να χτίσεις με 1070 αγαπητέ...

Και αναφερω με επιχειρηματα οτι και για 1070 δεν φτανουν τα 1000-1200 ευρω για desktop με i7 και 1070 και η απαντηση που πηρα(για να βγαλει και τα συμπερασματα του ο κοσμος...)

i7 7700k? .... σοβαρά συγκρίνεις αυτόν τον επεξεργαστή με τον mobile Που φοράει το λάπτοπ? Έλεος... και ένας i5 2400 είναι ποιο γρήγορος!!! Κάρτα γραφικών μια 1060 6gb είναι αρκετή για σίγκριση και έχει κάτω από 300... μητρική επίσης καμία σχέση ... .... Και ας μην ξεχνάμε και την αγορά μεταχιερισμένων που είναι άφθονη ενώ στον κόσμο των λάπτοπ δεν υπάρχει διαθέσιμο τέτοιο μηχάνημα...

Είσαι εκτός θέματος...

Όσο για την φορητότητα δεν νομίζω κάποιος που ταξιδεύει να αγοράσει gaming laptop.. Πολύ πάει :P

Για να μην μακρυγορούμε τα πράγματα είναι απλά. Το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι καθαρά η απόκτηση του για λόγους πρεστίζ και μόνο και είναι καθαρά ένα ακριβό γκάτζετ και μόνο και όχι παιχνιδομηχανή μεγάλης ισχύος.

Ειμαι εκτος θεματος που αναφερω για ποιο λογο θα επιλεξει καποιος gaming laptop μαλιστα.

Επισης ειναι γνωστο οτι ολα αυτα τα προιοντα βγαινουν εχοντας σαν κεντρικη αγορα την Ελληνικη ετσι....?Οτι δηλαδη στο εξωτερικο δεν αγοραζονται αυτα κυριως λογω της φορητοτητας ακομα και για ταξιδια....

Τι να πω πραγματικα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...