Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλημέρα σας,

Έχω ένα θεματάκι με τον υπολογιστή μου. Από τότε που τον αγόρασα, αν δεν τον ενεργοποίησω, κάθε 24 ώρες και κάτι ψιλά ανοίγει μόνος του. Ο υπολογιστής απενεργοποιείται κανονικά, δεν τον βάζω σε sleep. Τρέχω Win10, αν και δεν νομίζω να είναι αυτό το πρόβλημα, γιατί με Win7 πάλι είχα το ίδιο θέμα.

Μπορείτε να μου προτείνετε κάτι; :)

Δημοσ.

εναρξη

πινακας ελεγχου

επιλογες παροχης ενεργειας,στο πλάνο που έχεις ενεργοποιημένο πατάς αλλαγή ρυθμίσεων πλάνου

αλλαγή ρυθμίσεων για προχωρημένους

βρισκεις αυτο που λεει χρονοδιακόπτες ενεργοποιήσης και το απενεργοποιείς.

Στα 10αρια ειναι το ιδιο μονο που αντι για εναρξη,πινακας ελεγχου ειναι δεξι κλικ στο κουμπι της εναρξης και πινακας ελεγχου!

99% αυτό ειναι,αν ΔΕΝ είναι πιθανόατα κάποια ρύθμιση απ το bios τον ξυπνάει(wake on lan,wake on magic packet)μιας και πιθανότατα το έχεις συνδεδεμένο σε κάποιο μόντεμ για ίντερνετ και το DHCP ανα 24ώρες κοιτάζει ποιες συσκευές ειναι ενεργές για να συνεχίσει να τους δίνει ip διευθύνσεις.

Χοντρικα μια ενδιάμεση λύση αν δεν ειναι τίποτα απο τα 2,είναι να κλείνεις το τροφοδοτικό του πυργου οπότε δεν θα ανοίξει μετά.

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.

εναρξη

πινακας ελεγχου

επιλογες παροχης ενεργειας,στο πλάνο που έχεις ενεργοποιημένο πατάς αλλαγή ρυθμίσεων πλάνου

αλλαγή ρυθμίσεων για προχωρημένους

βρισκεις αυτο που λεει χρονοδιακόπτες ενεργοποιήσης και το απενεργοποιείς.

Στα 10αρια ειναι το ιδιο μονο που αντι για εναρξη,πινακας ελεγχου ειναι δεξι κλικ στο κουμπι της εναρξης και πινακας ελεγχου!

99% αυτό ειναι,αν ΔΕΝ είναι πιθανόατα κάποια ρύθμιση απ το bios τον ξυπνάει(wake on lan,wake on magic packet)μιας και πιθανότατα το έχεις συνδεδεμένο σε κάποιο μόντεμ για ίντερνετ και το DHCP ανα 24ώρες κοιτάζει ποιες συσκευές ειναι ενεργές για να συνεχίσει να τους δίνει ip διευθύνσεις.

Χοντρικα μια ενδιάμεση λύση αν δεν ειναι τίποτα απο τα 2,είναι να κλείνεις το τροφοδοτικό του πυργου οπότε δεν θα ανοίξει μετά.

Τα κοίταξα. Στον πίνακα ελέγχου είναι απενεργοποιημένη η ρύθμιση που ανέφερες.

Μαλλον εχει ενεργοποιηθει το Wake on RTC option (Real Time Clock) στο Bios. 

http://www.inspectmygadget.com/2009/01/08/little-known-bios-features-wake-up-a-computer-on-a-schedule/

Και αυτά απενεργοποιημένα είναι στο BIOS.

Σας ευχαριστώ πάντως :)

Δημοσ.

Βρηκα αυτο το θεμα: https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/2fkehl/troubleshooting_new_build_turns_itself_on_every/

Αλλα δεν βοηθαει και πολυ.

Τι προτεινω. Κανε shutdown, βγαλε το καλωδιο του ρευματος και αφαιρεσε ολους τους σκληρους δισκους (καλωδιοταινιες) πανω απο το PC. Στην συνεχεια ξαναβαλε το καλωδιο του ρευματος. Αν σου το ξανακανει ειναι θεμα windows αλλιως θεμα ρυθμισεων BIOS.

Δευτερη προταση μπες μεσα στο BIOS και αλλαξε την ρυθμιση on power loss αν ειναι στο turn on σε κατι αλλο (stay off, previous state η κατι παρομοιο). Μπορει να εχεις ψιλοδιακοπες στην ταση και το PSU σου να ψαρωνει και να κλεινει/ανοιγει τροφοδοσια.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Βρηκα αυτο το θεμα: https://www.reddit.com/r/buildapc/comments/2fkehl/troubleshooting_new_build_turns_itself_on_every/

Αλλα δεν βοηθαει και πολυ.

Τι προτεινω. Κανε shutdown, βγαλε το καλωδιο του ρευματος και αφαιρεσε ολους τους σκληρους δισκους (καλωδιοταινιες) πανω απο το PC. Στην συνεχεια ξαναβαλε το καλωδιο του ρευματος. Αν σου το ξανακανει ειναι θεμα windows αλλιως θεμα ρυθμισεων BIOS.

Δευτερη προταση μπες μεσα στο BIOS και αλλαξε την ρυθμιση on power loss αν ειναι στο turn on σε κατι αλλο (stay off, previous state η κατι παρομοιο). Μπορει να εχεις ψιλοδιακοπες στην ταση και το PSU σου να ψαρωνει και να κλεινει/ανοιγει τροφοδοσια.

Το Power Loss ήταν ήδη off, το έβαλα σε Previous State, όχι ότι θα αλλάξει κάτι, αλλά ζω με την ελπίδα.

Όσο για το πρώτο, επειδή είμαι λίγο άσχετος με το hardware του υπολογιστή, φοβάμαι να το ανοίξω μην χαλάσω κάτι. Παρόλα αυτά, έχω αποσυνδέσει τον υπολογιστή από το ρεύμα αρκετές φορές. Λες να παραμένει ρεύμα μέσα ακόμα και μετά από αυτό;

Πιθανόν να είναι θέμα Windows, αλλά μετά από ένα format και αναβάθμιση από 7 σε 10 υπάρχει περίπτωση να επιβίωσε ο δαίμονας εκεί μέσα; :P

Δημοσ.

Δεν μου φαινεται θεμα Windows. Εχει τοσα πολλα Wake στο Bios που εχω δει να ξυπναει απο παλιο αναλογικο modem pc μεχρι κουνημα ποντικιου.

Δες ολα τα ACPI settings αφου κανεις Bios Defaults για οτιδηποτε φαινεται περιεργο. Ακομα και τα Usb ports μπορει να παιζουν ρολο.

• Like 2
Δημοσ.

Μέχρι χθες είχα την MSI Z97A Gaming 7 που δεν νομίζω ότι διαφέρει και πολύ από την δικιά σου. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Ίσως να έχεις πειράξει κάτι στο BIOS. Κάνε clear cmos. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μέχρι χθες είχα την MSI Z97A Gaming 7 που δεν νομίζω ότι διαφέρει και πολύ από την δικιά σου. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Ίσως να έχεις πειράξει κάτι στο BIOS. Κάνε clear cmos.

Θα το δοκιμάσω, αν και αμφιβάλλω να ήρθε πειραγμένο (εγώ δεν το έχω πειράξει, τουλάχιστον μέχρι τώρα).

και οι καρτες δικτυου εχουν wake-up

Έχω Killer Network και μόνο από αυτό έχω αφαιρέσει τις ιδιότητες Wake Up. Βέβαια, αν δεν κάνω λάθος έχει τουλάχιστον άλλες 5-6 συσκευές στις κάρτες δικτύου. Να το απενεργοποιήσω και σε αυτές;

Δημοσ.

Δες επίσης αν έχεις το τελευταίο BIOS. Προβλήματα με wake-up έχουν παρουσιαστεί σε μητρικές και διορθώνονται με updates sto BIOS

Στείλε και ένα μεηλ στην MSI. Δεν χάνεις τίποτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...