Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με έξοδους ενισχυτή!

Angelos_20

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα παιδιά, έχω ένα ενισχυτή yamaha A-520 και εδώ και μερικές ημέρες παρουσιάζει το έξης θέμα

Στο δεξιό κανάλι και η θύρα phones και από την έξοδο των ήχειων Α&Β ξεκινάει να ακούγεται η μουσική μόλις η ένταση φτάσει στο 6 δηλαδή λίγο ποιο χαμηλά από το maximum. H ένταση πάει ξεκινάει από 60-0

Τις συνδέσεις τις έχω τσεκάρει όλες μία προς μία, άλλαξα καλώδια και το rca και των ηχείων αλλά και πάλι το ίδιο συμβαίνει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

a- Καλό καθάρισμα απο σκόνες εσωτερικά
b- Ελεγχος πυκνωτών - Transistors - picofuses

Το a & το πρώτο σκέλος του b (φουσκωμένοι πυκνωτές) μπορούν να γίνουν απο εσένα, για τα υπόλοιπα μάλλον χρειάζεται να το δεί τεχνικός.

Ευχαριατω πολυ για τις συμβουλες σας το καθαρισα ελεξα τους πυκωτες δεν ειναι φουακωμενοι ουτε μαυρισμα σε transistors κτλ,λογικα θα παει σε ηλεκτρονικο.

Οστωσο υπαρχει πιθανοτητα να ειναι απο το ποτενσιομετρο της εντασης;Μα μην κανει επαφη στα χαμηλα και για αυτο να μην ανεβαζει ενταση ο ενισχυτης; Αλλα μονο στη δεξια πλευρα το παθαινει Α&Β εξοδος και οταν βαλω τα ακουστικα νεκρη η δεξια εως οτου ψηλωσει αρκετα ο ενισχυτης.Η αριστερη πλευρα δεν εχει κανενα προβλημα

Το πιο πιθανό είναι να φταίει το ποτενσιόμετρο αλλά είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί το ίδιο το γνήσιο.Οι πυκνωτές ειδικά της τροφοδοσίας μάλλον πρέπει να αλλαχθούν λόγω πολυκαιρισμού. Σε όλες τις περιπτώσεις χρειάζεται πάγκο.

παιδια μιας και ειδα το προβλημα του παιδιου εδω να πω και εγω ενα θεμα με τον δικο μυ ενισχυτη τι μπορει να φταει?

μου βγαζει ενα βουητο στα ηχεια τι μπορει να φταιει?

ραδιο παιζω

Chipakos σε ευχαριστώ πολύ το πήγα στον ηλεκτρονικό ο αρνητικός (μαύρος πόλος) δουλεύει ο θετικός (κόκκινο) νεκρός,το woofer σε γεφύρωση δουλεύει αλλά μόνο αρνητικό στη δεξιά πλευρά αλλιώς τπτ....  :shock:  Θα δείξει τώρα.... 

Postfire είναι deck ή ενσωματομένο; Τσέκαρε τα καλόδια στα ηχεία από τον ενισχυτή έως το ηχείο, αν είναι ξεχωριστό κομμάτι το ραδιόφωνο άλλαξε τα rca ίσως να είναι η θωράκιση τους...Εγώ είχα ένα παρόμοιο θεματάκι και αφού τα έλεγξα όλα αυτά αγόρασα ένα αντιπαρασιτικό στοιχίζει γύρω στα 15 ευρώ + και βοήθησε αρκετά 

παιδια μιας και ειδα το προβλημα του παιδιου εδω να πω και εγω ενα θεμα με τον δικο μυ ενισχυτη τι μπορει να φταει?

μου βγαζει ενα βουητο στα ηχεια τι μπορει να φταιει?

ραδιο παιζω

Ο ενισχυτής που έχεις είναι αυτοκινήτου ή σπιτιού...??Για τι τύπο ενισχυτή μιλάμε....???

σπιτιου ειναι της koda στερεοφωνικος

δεν αλλαξα τπτ στην συνδεσμολογια ξαφνικα το εκανε

μπορει να το επιρρεαζουν τυχον καλωδια ρευματος η κεραιας που περνανε παραλληλα και κοντα με τα καλωδια των των ηχειων

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...