kavroulis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Γεια σας εδω και μηνα εχω προβλημα με ενα Η/Υ που ειχα στησει πριν 1 μηνα. CPU INTEL I5 7500 RAM 1x 8GB KINGSTONE HYPERX FURY 2400MHZ M/B GIGABYTE GA-B250M-D3H GPU Asus Radeon RX480 8GB Strix Gaming OC PSU THERMALTAKE BERLIN 630 W WINDOWS 10 Εδω και ενα μηνα αντιμετωπιζω το προβλημα με την γκρι οθονη οταν παιζω GTA 5, Battlefield to kainourgio Call of duty MWF 2 (Ολα τα παιχνιδια ειναι αυθεντικα μεσω στεαμ για να παιζω ονλινε) Μολις παιζω παιχνιδι σε φουλ γραφικα μετα απο 10-30 λεπτα μπορει και πιο συντομα η οθονη γινεται γκρι και κολλανε τα παντα! Εχω δοκιμασει τα παντα δηλαδη να βγαλω τα ντραιβερσ με ddu να βαλω ξανα τα πιο προσφατα να κλοκαρω την καρτα με asus gpu tweak με σωστες ρυθμισεις π βρηκα σε ενα βιντεο στο youtube (που εκει τα πραγματα εγιναν χειροτερα) αλλα και παλι τα παιχνιδια κολλουσαν μετα απο 10 λεπτα και επρεπε να κλεισω το πσ. Ετσι λοιπον πηρα το service της asus και τους ειπα τι προβλημα εχω και μ ειπαν οτι 99% ειναι η καρτα γραφικων και να την στειλω πισω στο μαγαζι π την ειχα αγορασει και αυτος αν κρινει απαραιτητο θα επικοινωνησει μαζι τους για να του στειλουν αλλη καρτα. Αλλα αυτος που με εξυπηρετει σε αυτο το μαγαζι ειναι και λιγο παπαρας γιατι ειχα παρει απο εκει την μοδερμπορντ μια ασροκ στην αρχη και ηταν ελαττωματικη και με τα χιλια ζορια μ επεστρεψε τα χρηματα μου γιατι δεν ειχε να μου στειλει αλλη. Την εχω στειλει λοιπον την καρτα πισω σε αυτο το μαγαζι και μ λεει οτι μαλλον δεν εχει τιποτα .. εγω τι μπορω να κανω σε αυτη την περιπτωση ρε παιδια με ποιον να μιλησω για να βρω το δικιο μου?
GPOWERR Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 http://www.insomnia.gr/topic/402056-amd-catalyst-drivers/?p=55459695 Παρομοιο προβλημα ειχα και εγω και με επιστροφη στους οδηγους 16,11,5 λυθηκε...Τελευταια,προσπαθησα και περασα τους 17,3,1 χωρις να χρησιμοποιησω DDU(δηλαδη κατευθειαν απο πανω) και το προβλημα δεν εμφανιστηκε ξανα.Απενεργοποιησα επισης και το να σβηνει η οθονη μετα απο καποια λεπτα στις επιλογες ενεργειας.Μηπως να το δοκιμαζες για να μην ταλαιπωρηθεις με rma.Iσως παιζει καποια ασυμβατοτητα οδηγων με gigabyte μητρικες Β85 ΚΑΙ Β250,
razorblade334 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 οταν τα ελεγα εγω δεχτηκα warning ομως για τρολλινγ 4
kavroulis Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 http://www.insomnia.gr/topic/402056-amd-catalyst-drivers/?p=55459695 Παρομοιο προβλημα ειχα και εγω και με επιστροφη στους οδηγους 16,11,5 λυθηκε...Τελευταια,προσπαθησα και περασα τους 17,3,1 χωρις να χρησιμοποιησω DDU(δηλαδη κατευθειαν απο πανω) και το προβλημα δεν εμφανιστηκε ξανα.Απενεργοποιησα επισης και το να σβηνει η οθονη μετα απο καποια λεπτα στις επιλογες ενεργειας.Μηπως να το δοκιμαζες για να μην ταλαιπωρηθεις με rma.Iσως παιζει καποια ασυμβατοτητα οδηγων με gigabyte μητρικες Β85 ΚΑΙ Β250, Την έχω στείλει πίσω την καρτα! Θα κάνω οτι μπορώ να μου την αντικαταστήσουν και αν και παλι έχω θεμα θα δω παίξω με τα driver . Παρένθεση παιζει επειδή έχω 8 gb ram και όχι πχ 16 στο pc να μου τα κάνει αυτά ; Γιατι κατι τέτοια μ έλεγε αυτο αυτός στο μαγαζί π γύρισα πίσω την καρτα ;;οταν τα ελεγα εγω δεχτηκα warning ομως για τρολλινγΤι έλεγες φιλε μ; Είχες και εσυ παρόμοιο θεμα; Πάντως ενα πράγμα θα πω ! Πάντα είχα Nvidia και ίσως το μετάνιωσα π άκουσα εδω τους περισσότερους και δεν πήγα σε Nvidia . Αλλά από την άλλη παιζει να φταίει και η Asus? Τι να πω ελπίζω να βρω λύση ..,
razorblade334 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Η Asus δεν νομιζω.ειναι απο τις καλυτερες υλοποιησεις. Αυτο που ελεγα ειναι οτι οι τελευταιες σειρες καρτων της AMD ειναι ολο προβληματα.μια οι οδηγοι μια τεχνικα..οσο αυτο που σου ελεγε ο τυπος στο μαγαζι.πες του τι με περνας για κανα ανηξερο? Εαν το συστημα υπολοιποταν σε ραμ θα εφτιαχνε page file στο σκληρο και απλα θα ειχε σταττερινγκ.δεν θα γκριζαριζε η εικονα.
GPOWERR Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Εγω εχω 16 γβ και μου το εκανε...δεν εχει σχεση η ραμ με την γκρι οθονη....κατα 99,9% ειναι drivers 1
Federacion Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Καλά μην μετανιώνεις που δεν πήγες σε Nvidia. Η κάρτα σου είναι το απόλυτο vfm αυτή τη στιγμή. 2
fallen4ngel Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Και μόλις έμαθα ότι η Nvidia δεν έχουν πρόβλημα. Εχμμμμμ μάλιστα.... http://modcrash.com/nvidia-display-driver-damaging-gpus/#.Ua6TI0D-Epn Και ναι ειμουν από τους τυχερούς και κάηκε, τι σύμπτωση. Καλά αυτό είναι ένα από τα πολλά, από εκεί και πέρα για την Asus που λες ναι είναι καλή αλλά δεν ξεχνάω ότι είχε 90% failures στις 280Χ!!! Τώρα αν πω έφταιγε η AMD για την χαζομάρα μάλλον άκυρος θα ειμουν!! Η Asus δεν νομιζω.ειναι απο τις καλυτερες υλοποιησεις. Αυτο που ελεγα ειναι οτι οι τελευταιες σειρες καρτων της AMD ειναι ολο προβληματα.μια οι οδηγοι μια τεχνικα..οσο αυτο που σου ελεγε ο τυπος στο μαγαζι.πες του τι με περνας για κανα ανηξερο? Εαν το συστημα υπολοιποταν σε ραμ θα εφτιαχνε page file στο σκληρο και απλα θα ειχε σταττερινγκ.δεν θα γκριζαριζε η εικονα. 1
kavroulis Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Εγω εχω 16 γβ και μου το εκανε...δεν εχει σχεση η ραμ με την γκρι οθονη....κατα 99,9% ειναι driversΓια να ανεβάσεις ταχύτητες χρονισμού χρησιμοποιείς asus gpu tweak η msi afterburner ?? Καμία καλή ρύθμιση που να παιζει η καρτα καλά έχετε να μου προτείνετε ;; (Άσχετο : υπάρχει περίπτωση να ειναι θεμα από το τροφοδοτικό ; Η ακόμα να ευθύνονται και τα Windows 10; Γιατι σκεφτόμουν να έκανα κανενα φορματ όλα από την αρχή μήπως βάλω 7αρια) Μόλις γυρίσει η καρτα γιατι βλέπω να μην την αλλάζουν σε άλλο pc λεει παιζει οκ μ ειπε ο τεχνικός πρέπει να αρχίσω να κάνω πειράματα. Παιζει να φτεει και η μιτρικη όπως είπατε πιο πριν...
razorblade334 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2017 Μπορει να φταιει και η μητρικη αλλα δεν ειναι περιεργο που εχουν κι αλλοι το ιδιο προβλημα? Οσο για τις nvidia & AMD και οι πρασινες αντιμετωπιζουν κατα καιρους προβληματα αλλα δεν κανουν 3 χρονια να τα διορθωσουν οπως στις r9 380x με τα κρας και τα Black screens σε dx11 και Open Gl
Prospector8 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Και αλλος με προβλημα γκρι οθονης??? Τη φαση παιζει με τις 480?? Πριν 1 μηνα πηρες ενα φιλος και μια φιλη Msi rx 480 και XFX GTR 480, KAI OI ΔΥΟ τους ετιχε αυτο το προβλημα. Κυριως GTA το παθαινουν ,δλδ σε βαρια games, στα indie ειναι κομπλε. Ειχα πειραξει να δωσω περισσοτερο ρευμα ή λιγοτερο, ειχα βαλει τα φαν να τρεχουν πιο γρηγορα ή πιο αργα, δοκιμασα και μετα 2 bios που εχουν πανω οι καρτες, και με 3 τελευταιους drivers που εχουν βγει και τους το κανει παντα.. Προφανως θελουν Rma, ειχα διαβασει και τις προαλλες για αλλον εδω που ειχε παρομοια και λεω θα ετυχε,και παλι ανοιγει τοπικ με το ιδιο προβλημα?? Ειναι δυνατον? Τι να πω.. 1
razorblade334 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Και αλλος με προβλημα γκρι οθονης??? Τη φαση παιζει με τις 480?? Πριν 1 μηνα πηρες ενα φιλος και μια φιλη Msi rx 480 και XFX GTR 480, KAI OI ΔΥΟ τους ετιχε αυτο το προβλημα. Κυριως GTA το παθαινουν ,δλδ σε βαρια games, στα indie ειναι κομπλε. Ειχα πειραξει να δωσω περισσοτερο ρευμα ή λιγοτερο, ειχα βαλει τα φαν να τρεχουν πιο γρηγορα ή πιο αργα, δοκιμασα και μετα 2 bios που εχουν πανω οι καρτες, και με 3 τελευταιους drivers που εχουν βγει και τους το κανει παντα.. Προφανως θελουν Rma, ειχα διαβασει και τις προαλλες για αλλον εδω που ειχε παρομοια και λεω θα ετυχε,και παλι ανοιγει τοπικ με το ιδιο προβλημα?? Ειναι δυνατον? Τι να πω..Να παραβλεψουμε οτι καηκαν ενα σωρο μητρικες απο τα 80 Watt που τραβαγε απο την pci-E οταν προτοβγηκε.αυτο ομως ειναι απαραδεκτο.κανει 3 κατοσταρικα η καρτα.και σαφως ξαναλεω οτι μου θυμίζει τα Black screens της r9 380x που κρατησαν 2,5 χρονια και ακομα σε ολους δεν εχουν φτιαξει.μηπως η καρτα δουλευει πανω απο τις δυνατοτητες της?ή μηπως εχει να κανει με τους Devs των παιχνιδιων? Εχω ακουσει για βρωμικο παιχνιδι που κανει η nvidia.οφειλω να παραδεχτω παντως οτι ειναι η καρτες του μελλοντος οι κοκκινες αφου ειναι οι μονες που εκμεταλλευονται το dx12 και vulKAn με την δυνατοτητα παραλληλης επεξεργασιας που εχουν.οι πρασινες απλα αγνοουν τις εντολες αυτες και τρεχουν οπως στο 11.
Prospector8 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δοκίμασα και με τον driver που προτείνε ο φιλος πιο πάνω και ξαναβγααν γκρι οθόνη,οι κάρτες πάνε για επιστροφή. Καλες Μαη δλδ να έχουν τις κάρτες τους πίσω καλές Μαη :/
Federacion Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Σκεφτόμουν να πάω σε 480 μετά όμως από αυτό το τόπικ δεν θα πάω. 3
panos0100 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2017 Παιδιά τα έχουμε ξανά πει πολλές φορές, στα παλιά τα χρόνια θυμάμαι οι τότε ΑΤΙ είχανε θέμα με τους οδηγούς οι nvidia ήταν πρώτες σε προτίμηση κατά ένα μεγάλο ποσοστό, από την σειρά 4χχ και μετά άρχισαν τα προβλήματα με τους οδηγούς στους πράσινους, πήγαμε λοιπόν στους κόκκινους, οι κόκκινοι άρχισαν ξανά να κάνουν τα ίδια, οπότε είναι σειρά των πράσινων να ξανά πάνε μπροστά. Εγώ ένα πράγμα έχω να προτείνω να μείνουμε με τα ενσωματωμένα γραφικά της ιντελ εντάξει θα έχει λίγο lag το παιχνίδι άλλα θα το βάλουμε στα low. Τι θέλω πω; ότι έχει καταντήσει βαρετό όλο αυτό με τους οδηγούς, και κάπου αρχίζει να πιστεύει κάποιος ότι είναι στημένο για να χαλάνε οι κάρτες μιας και τότε οι πράσινοι δεν άκουσαν τα παράπονα του κόσμου που είχαν οι κάρτες λόγω κακών οδηγών και το τελευταίο είναι ότι ενώ πάμε καλά σε ταχύτητες αρχίζει σιγά σιγά να λείπει η αξιοπιστία 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα