Gilfoyle Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Κ. Δελαπόρτα, Ποια η γνώμη σας για αυτήν την native intelligent γλώσσα προγραμματισμού; Πιστεύετε είναι ικανή να αντικαταστήσει την C στα διάφορα projects που τρέχετε; Είμαι ένας 15χρονος που ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με το αντικείμενο. Σας ευχαριστώ πολύ
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Εγώ βλέπω έναν τύπο που έχει βάλει φαρδύ πλατύ στο προφίλ του στο LinkedIn "Standford University". Το βλέπεις και λες, ρε τον πούστη, έχει σπουδάσει στο Standford. Και μετά διαβάζεις δύο αράδες παρακάτω και βλέπεις ότι το μόνο που έχει κάνει είναι να παρακολουθήσει ένα online course του Standford. Χέσε ψηλά κι αγνάντευε κατάσταση.
gdeladoor Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Αγαπητέ σε πληροφορώ πως είναι ένα πολύ σοβαρό certification που μου έφαγε 2 - 3 μήνες εν μέσω εργασίας, πολλές ώρες διάβασμα, online courses... και στο τέλος έδωσα εξετάσεις, κυρίως μαθηματικά, για να το πάρω. Είναι μια σύμπραξη του Stanford και του UBC. Εάν θες δοκίμασε κι εσύ και μας λές μετά αν είναι του στυλ: "Χ...ε ψηλά κι αγνάντευε κατάσταση." Ο λαός έχει μια μικρή φράση για τη περιπτωσή σου: "Όσα δε φτάνει η αλεπού..." Καλό σου βράδυ!
anon667 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Θα μπορούσαμε να έχουμε το όνομα του course ή κάποιο link; Θα ήθελα να δω ακριβώς τι περιέχει. 1
gdeladoor Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Φυσικά. Είναι πολύ ενδιαφέρον. Σε ξεκινάει από χαλαρά αλλά μετά μπαίνεις στα πολύ βαθιά και εκεί ειναι το ζουμί. Σας το συνιστώ! https://www.coursera.org/learn/game-theory-1
masteripper Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο thread αρχιζει να χάνει το νόημα του...δεν νομίζω ότι έχει ιδιαίτερο νόημα να ασχολούμαστε με το τι δηλώνει κάποιος ή την ποιότητα του κώδικα του...προσωπικά όπως το βλέπω εγώ εαν κάποιος δεν με ενοχλεί δεν τον ενοχλώ και εγώ...καλύτερα να γινόταν reset και να ξαναξεκινάγαμε απο την αρχή... Πιστεύω οτι υπάρχουν πιο ενδιαφέροντα πράγματα απο το να ασχολούμαστε και να επεκτεινόμαστε σε συζητήσεις με αυτού του τύπου. Στο κάτω κάτω της γραφής εαν κάποιος ισχυρίζεται ότι έχει βρεί την "Φιλοσοφική Λίθο" ....πολύ απλώς δοκιμάζεις αν δουλεύει σε εσένα και αν οχι απλώς προσπερνάς.... Να συμπληρώσω και κάτι ακόμα επειδή τώρα είδα λίγο και τον κώδικα ...εντάξει μην τρελλαινόμαστε...εαν δεν αρέσει η ποιότητα κώδικα καποιου απλώς δεν τον υιοθετείς...όπως γίνεται και όταν βλέπεις και 1"διαμάντι" γραφής κώδικα και ψάχνεις καθρέφτη για να δείς το είδωλο σου και να αναρωτηθείς ...απλώς γιατί εσύ δεν το σκέφτηκες... Και για να συμπληρώσω...όλοι έχουμε κακά κομμάτια κώδικα...αλλά επειδη εκεινη την δεδομένη στιγμή δούλεψαν όπως χρειαζόταν απλώς δεν ασχοληθήκαμε περισσότερο και αφήσαμε το refactoring για μετά...και μην ξεχνάμε ποιά είναι η πραγματικότητα... έχω τύχει να δω πηγαίο κώδικα (1 κομματάκι) απο πυρήνα ERP ...εκεί να δείς γλέντια....1 σελίδα το το ένα If μετά το άλλο .....και μιλάμε για ERP εκατομμυρίων (κάνει όντως εκατομύρια €...πληρωμένα) και άσε τους υπόλοιπους να κουρεύονται με strategy patterns,factories ή TOP ή Rules Engines....απλά καθημερινά IF και άσε τον υπόλοιπο κόσμο να αναρωτιέται γιατί κάθε αναβάθμιση είναι μια ιδιαίτερη εξειδικευμένη υπόθεση 3
ss13 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Οκ τότε συγνώμη, κατάλαβα λάθος. Μπορώ να έχω ένα αυτόγραφο;; Το πρόβλημα είναι οτι ώς αυτοδίδακτος οι γνώσεις που έχεις ΔΕΝ αποδεικνύονται και θα είσαι πάντα πίσω από αυτόν που έχει σπουδάσει το αντικείμενο. Και εγώ λέω οτι είμαι αστροφυσικός. Είμαι;; Λάθος είναι αυτό που λες , εαν σε μια εταιρία υπάρχει ένας που είναι τρελλά πορωμένος με τον προγραμματισμό μαζί με έναν από ΑΕΙ , ο δημιουργικός εργοδότης θα προτιμήσει τον πρώτο , μόνο ο τυπικούρας εργοδότης θα προτιμήσει τον δεύτερο , δεν είναι τυχαίου που σε σοβαρές δουλειές , σε σοβαρές χώρες επιλέγουν αυτούς που ξέρουν και όχι αυτούς που έχουν , στην Αμερική που έχω φίλους μου , υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν σε εταιρίες με μπαλάκια χωρίς χαρτιά που ξέρουν το αντικείμενο καλά , καλό το χαρτί αλλά βρες μου κάποιους με χαρτί και κάποιους που το κυνηγάνε συνεχώς , βάλε τους να δούμε τι ξέρουν , υπάρχει και ένα 10% με χαρτί που το κυνηγάνε τρελλά , σε αυτούς μπράβο , είχα φίλο σε εταιρία εδώ αυτοδίδακτο , με πολλούς δίπλα του με ΑΕΙ που δεν ήξεραν την τύφλα τους
masteripper Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Λάθος είναι αυτό που λες , εαν σε μια εταιρία υπάρχει ένας που είναι τρελλά πορωμένος με τον προγραμματισμό μαζί με έναν από ΑΕΙ , ο δημιουργικός εργοδότης θα προτιμήσει τον πρώτο , μόνο ο τυπικούρας εργοδότης θα προτιμήσει τον δεύτερο , δεν είναι τυχαίου που σε σοβαρές δουλειές , σε σοβαρές χώρες επιλέγουν αυτούς που ξέρουν και όχι αυτούς που έχουν , στην Αμερική που έχω φίλους μου , υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν σε εταιρίες με μπαλάκια χωρίς χαρτιά που ξέρουν το αντικείμενο καλά , καλό το χαρτί αλλά βρες μου κάποιους με χαρτί και κάποιους που το κυνηγάνε συνεχώς , βάλε τους να δούμε τι ξέρουν , υπάρχει και ένα 10% με χαρτί που το κυνηγάνε τρελλά , σε αυτούς μπράβο , είχα φίλο σε εταιρία εδώ αυτοδίδακτο , με πολλούς δίπλα του με ΑΕΙ που δεν ήξεραν την τύφλα τους Στο Ellada να είσαι σίγουρος ότι ισχύει το "τυπικούρας"...σιγά μην κάτσει ο manager να σκάσει και σιγά μην ξέρει να αξιολογήσει την ποιότητα δουλειάς του ενός και του άλλου.....ξέρεις πόσο χρόνο θα έτρωγε απο την ζωή του .... Θα πάει στο Δ.Σ και θα πει ...διορίζω τον Χ που έχει χαρτί και ειδικότερα στο Ellada (στο ΥΠΟΓΡΑΦΩ) χαρτί Πολυτεχνείου καθόσον όλοι οι υπόλοιποι είναι ......είναι Μηχανικός - Επιστήμονας στο κατω κάτω της γραφής. Σιγά μην βάλει τον Μήτσο ή τον Κωστάκη που έχει χασει το φως του να ξημεροβραδιάζεται μαθαίνοντας και μοχθωντας να προσφέρει το επόμενο βήμα στην εταιρεία....ο κος Αγησίλαος έχει χαρτί βαρύ και ασήκωτο άσχετο αν έμαθε παπαγαλία ότι χρειαζόταν....και απλώς είχε επιφώτηση στις Πανελλήνιες.... Ξέρεις πόσα Hotshot παίρνουν χαρτιά βαριά κα ασήκωτα και δεν ξέρουν να ανοίξουν τον υπολογιστή....και αυτό μου το είπε άτομο με χαρτιά βαριά και ασήκωτα που δεν ήξερε πως να κάνει εγκατάσταση 1 Local Server..........
Ilias95 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 @masteripperΕ εντάξει. Χεστήκαμε. Ούτως ή άλλως θα ήθελες να δουλέψεις για τέτοιους;
defacer Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Στο Ellada να είσαι σίγουρος ότι ισχύει το "τυπικούρας"...σιγά μην κάτσει ο manager να σκάσει και σιγά μην ξέρει να αξιολογήσει την ποιότητα δουλειάς του ενός και του άλλου.....ξέρεις πόσο χρόνο θα έτρωγε απο την ζωή του .... Δε θα κάτσει ο μάνατζερ να αξιολογήσει την ποιότητα δουλειάς σου, αυτό είναι τεχνική δουλειά. Επίσης το "ποιότητα" είναι και σχετικό το τι εννοούμε. Πάντως αν κάποιος που σας ξέρει και τους δύο μιλήσει για σένα και πει πως είσαι φερεγγυος και παράγεις αποτέλεσμα μετά η δουλειά είναι δική σου να τη χάσεις. Εμένα προσωπικά η ιστορία μου πήγε στην αρχή Random part time δουλειά γενικών καθηκόντων Παράγω αποτέλεσμα with cherry on top, γίνεται full time Δουλειά από γνωριμία 1 Δουλειά από γνωριμία 2 ...και μετά είχα βιογραφικό και εμπειρία που έκανε τις συστάσεις προαιρετικές. Το πρώτο μου πτυχίο το πήρα πριν τη δουλειά 2 και δε νομίζω πως έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο, θα με έπαιρναν και χωρίς. Καλά τα χαρτιά, έχω ξαναπεί ιδιαίτερα χρήσιμα για την προσωπική ανάπτυξη, αλλά πιστεύω πως εκτός συγκεκριμένων certification για συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν είναι το πιο σημαντικό. Και ο ίδιος όσες φορές έκανα technical screening interview πάντα κατέληγα να προτείνω αυτόν που νιώθει περισσότερο, που κατά σύμπτωση δεν ήταν ποτέ με βαριά χαρτιά. 1
masteripper Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δε θα κάτσει ο μάνατζερ να αξιολογήσει την ποιότητα δουλειάς σου, αυτό είναι τεχνική δουλειά. Επίσης το "ποιότητα" είναι και σχετικό το τι εννοούμε. Πάντως αν κάποιος που σας ξέρει και τους δύο μιλήσει για σένα και πει πως είσαι φερεγγυος και παράγεις αποτέλεσμα μετά η δουλειά είναι δική σου να τη χάσεις. Εμένα προσωπικά η ιστορία μου πήγε στην αρχή Random part time δουλειά γενικών καθηκόντων Παράγω αποτέλεσμα with cherry on top, γίνεται full time Δουλειά από γνωριμία 1 Δουλειά από γνωριμία 2 ...και μετά είχα βιογραφικό και εμπειρία που έκανε τις συστάσεις προαιρετικές. Το πρώτο μου πτυχίο το πήρα πριν τη δουλειά 2 και δε νομίζω πως έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο, θα με έπαιρναν και χωρίς. Καλά τα χαρτιά, έχω ξαναπεί ιδιαίτερα χρήσιμα για την προσωπική ανάπτυξη, αλλά πιστεύω πως εκτός συγκεκριμένων certification για συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν είναι το πιο σημαντικό. Και ο ίδιος όσες φορές έκανα technical screening interview πάντα κατέληγα να προτείνω αυτόν που νιώθει περισσότερο, που κατά σύμπτωση δεν ήταν ποτέ με βαριά χαρτιά. Δεν θες να ακουσεις την δικια μου ιστορία και δυστυχως πολλοι είναι εγκλωβισμένοι σε υποχρεώσεις που δεν τους δίνουν την δυνατότητα να πάρουν το καπελάκι τους και να πουν αντε γεια....και μην ξεχνάμε άλλο πολη ...άλλο χωριό.
defacer Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δεν θες να ακουσεις την δικια μου ιστορία και δυστυχως πολλοι είναι εγκλωβισμένοι σε υποχρεώσεις που δεν τους δίνουν την δυνατότητα να πάρουν το καπελάκι τους και να πουν αντε γεια....και μην ξεχνάμε άλλο πολη ...άλλο χωριό. Σίγουρα, και βέβαια άλλες εποχές. Αλλά και πάλι πιστεύω πως τα χαρτιά έρχονται μετά την τεκμηριωμένη εμπειρία και τις συστάσεις σε βαρύτητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις