Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
  Στις 19/3/2017 στις 5:11 ΜΜ, imitheos είπε

Εννοείται πως υπάρχουν ανώμαλοι (ή πιθανότερα απλά αργόσχολοι που δεν έχουν με κάτι καλύτερο να απασχοληθούν). Δέχομαι ότι κάνουν συνέχεια λογαριασμούς για να σε στοχοποιήσουν.

Να ρωτήσω λοιπόν για δύο προφίλ. Αυτό το προφίλ στο sourceforge και αυτό το προφίλ που αναφέρθηκε στο παρόν νήμα είναι δικά σου ?

Αν είναι ψεύτικα, τότε πάω πάσο και ζητώ συγγνώμη για όσα σχόλια έχω γράψει κατά καιρούς. Αν όμως είναι αληθινά, συνεχίζεις να πιστεύεις ότι σου γίνεται άδικη κριτική με σκοπό να σε βλάψουν ?

1) Πιστεύεις δηλαδή ότι οι κώδικες του προφίλ του sourceforge, ή τουλάχιστον ο κώδικας του specter-aal που σχολίασα στην αρχή, είναι κάτι καλύτερο από άθλιος ?

Επίσης εκτός από την ποιότητα του κώδικα, ένα άλλο πράγμα που οδηγούσε στην δριμεία κριτική, ήταν όπως είπα πριν οι παχιές δηλώσεις που έκανες πάντα (αν φυσικά είσαι εσύ και δεν είναι ψεύτικο το προφίλ). Δεν το βρίσκω τώρα αλλά θυμάμαι παλαιότερα να αναφέρεται στο SF ότι το specter-aal γίνεται compile και τρέχει σε οτιδήποτε πετάει και κολυμπάει από atari, commodore μέχρι μικροελεγκτές, τοστιέρες, κτλ (για να μην με κατηγορήσεις για συκοφαντία, φυσικά και δεν έγραφες τοστιέρα. είναι υπερβολή για να τονίσει το πόσο "παχιές" ήταν οι δηλώσεις σου).

2) Πιστεύεις ότι τα πεδία που αναφέρονται ως Skill στο linkedin δεν δικαιολογούν την αρνητική κριτική ? Κάποια από τα πεδία που αναφέρεις απαιτούν τεράστια ενασχόληση για να καταφέρεις να πεις απλά ότι τα ψιλογνωρίζεις και συνεχή ενασχόληση για να ενημερώνεσαι για τις εξελίξεις. Αυτό δηλαδή το πεδίο που άλλοι το έχουν σαν full-time δουλειά, εσύ το παίζεις στα δάχτυλα μαζί με άλλα τόσα πεδία. Δεν σου φαίνεται κάπως αυτό ?

Είναι άλλο πράγμα το dabbling και άλλο το "κατέχω το πεδίο και το γράφω σαν skill στο βιογραφικό μου". Για παράδειγμα και εγώ, όπως όλοι, έχω γράψει 15 προγράμματα σε c# και 100 προγράμματα σε python (προγράμματα του στυλ project euler) για να μάθω πώς δουλεύει η γλώσσα αλλά αν γράψω πουθενά C# ή python σαν skill θα γελάσουν και οι πέτρες.

Αν λοιπόν τα προφίλ είναι όντως δικά σου και πιστεύεις ότι αυτά που λέω είναι άδικη και όχι δικαιολογημένη κριτική (που την προκάλεσες εσύ), τότε δεν ξέρω τι να πω.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Τα προφιλ που αναφέρεις ανήκουν σε μένα.

1) Δεν με "πειράζει" κάποιος να κανει εποικοδομητική αναφορά εφόσον το ζητήσω για να γίνει κάτι καλό. Προφανώς και πολλά εκεί μέσα είναι open source για το λόγο αυτό και όλοι το κατανοούν. Πολλά έργα είναι ατελείωτα. Ανα καιρούς όμως συνεργάζομαι για να προχωρήσω κάποιο έργο. Πολλά από αυτά είναι όπως πολύ σωστά ανέφερες δοκιμές ικανοτήτων ή απλές ιδέες που ποτέ δε ξέρεις, ίσως φανούν χρήσιμα στην ευρύτερη κοινότητα :D

Το Specter καλή ώρα ήταν μια ιδέα που προέκυψε μετά από πολύ κουβέντα και ιδέες μαζί με άλλους συναδέλφους και μαθηματικούς. Ο κώδικας είναι early alpha. Εξού και οι μεταβλητές, που προφανώς μονο ο γραφών μπορει να κατανοήσει για την ώρα. Δε ξέρω αν σε καλύπτει αυτό που λέω. Σου λέω απλά τα πράγματα πως έχουν. Τώρα, το τί έχει υπωθεί για τοστιέρες και ιπτάμενους δίσκους δε θέλω να ξέρω και καλύτερα να μη μάθω σε παρακαλώ γιατί θα μου χαλάσει η διάθεση.

2) Οχι δεν έχεις άδικο όπως το θέτεις και δε θα σε κατηγορησω οπότε μην αγχώνεσαι μίλα ελεύθερα.

Πάμε λοιπόν με τη σειρά. Το ερευνητικό μου αλλά και εργασιακό κομμάτι έχει κινηθεί σε πολλά επίπεδα. Σημάδι της εποχής πες το, όρεξη για να μάθω πράγματα μέσα πό την εμπειρία πες το... δε ξέρω όπως το πάρει ο κάθε ένας. Αυτό που μπορώ να σου δώσω σίγουρα είναι email, τηλέφωνα, παραδείγματα εφαρμογών που είναι commercial, επάφές γενικά κτλ. να σου πουν για το επίπεδο εργασίας μου (Αν και δεν έχω λόγω και δε θέλω να αποδείξω κάτι). Α και για να μη παρεξηγηθώ, φυσικά ΔΕΝ τα έχω κάνει όλα μόνος μου. Οι ομάδες υπάρχουν εξάλλου στo Linkedin. (Δες Safecity για καλό παράδειγμα)

Δεν γνωρίζω που επικεντρώνεσαι και σε ποια γλώσσα ή skill αλλά πιστεψέμε υπάρχουν κλάσης ανώτεροι με τα ίδια και πολύ περισότερα skills από τα δικά μου και το βάθος γνώσης τους είναι κορυφαίο. Είχα την τιμή μέσα από την εμπειρία μου με την google αλλά και στην ESA να γνωρίσω τέτοια τρελά μυαλά. Για μένα δεν είναι αδύνατον απλά θέλει κόπο και όρεξη. Να στο πω και απλά είναι θέμα/τρόπος ζωής. Παρατάς κάποια πράγματα και διαβάζεις ή ασχολείσαι ποιο εντατικά. Εγώ το κάνω από τα 13 μου χρόνια, μεγάλη λόξα - ξεκίνησα με QBASIC, VB, C και Pascal, και θα το κάνω, ελπίζω, μέχρι να γεράσω. Μου αρέσει να μορφώνομαι και να εξελίσσομαι. Δεν κατανοώ το κακό που είναι!

Άρα για να είμαι συνοπτικός και να σου απαντήσω προφανώς σε αυτό που λες: Είμαι κορυφαίος σε όλα? ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ!

Απλά ξέρω πολύ έως και πάρα πολύ καλά πολλά, αν θές εμπορικά ή αναγκαία κομμάτια στις γλώσσες για παράδειγμα, που έχουν αξία για την υφιστάμενη αγορά. Όσο εξελίσεται η αγορά και οι ανάγκες τόσα νέα πράγματα μαθαίνω. Ζωντανό παράδειγμα η C# που ανέφερες. Τι ωραίο παράδειγμα. Γράφω από το 2008 αν θυμάμαι καλά. Δε σταματά να με εκπλήσει και σε κάθε νέο .NET release αλλάζω και τη κουλτούρα που γράφω, αλλά γράφω και ποιο καλά με τα νεά extensions και API κτλ.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
  Στις 19/3/2017 στις 5:35 ΜΜ, gdeladoor είπε

1) Δεν με "πειράζει" κάποιος να κανει εποικοδομητική αναφορά εφόσον το ζητήσω για να γίνει κάτι καλό.

Όπως είπα και πριν, ίσως είμαι λάθος μια και δεν είμαι δικηγόρος και δεν γνωρίζω 100% τι ισχύει (κάθε μέρα άλλωστε βγαίνουν καινούριοι νόμοι που μειώνουν την ελευθεία του λόγου). Αυτό που ισχυρίστηκα εγώ στην αρχή, και αν θέλεις διαφωνείς, είναι ότι δεν μπορείς να επιβάλλεις σε κάποιον να κάνει μόνο εποικοδομητική κριτική. Όταν βγάζεις κάτι public, έχει δικαίωμα (τουλάχιστον κατ εμέ) να κάνει μη-εποικοδομητική, κακή, ό,τι άλλο επίθετο θέλεις κριτική.

Μπορείς αυτή τη στιγμή να γράψεις εδώ ότι είμαι βλάκας. Φυσικά και δεν θα μου αρέσει, φυσικά και έχω το δικαίωμα να προσβληθώ αλλά το δικαίωμα του να προσβάλλεσαι δεν ισοδυναμεί με δικαίωμα να απαγορεύσεις στον άλλον να μιλήσει. Άπαξ και συμμετέχω στο παρόν φόρουμ (ή στο youtube ή οπουδήποτε δημόσια), μπορείς να με κρίνεις.

Πολλά έργα είναι ατελείωτα.

Όταν όμως ατελείωτα έργα (έργα που κατ εμέ δεν άρχισαν καν) πλασάρονται ως "Έχω ξεκινήσει μια βιβλιοθήκη σε native c η οποία είναι ικανή να κάνει κάτι θαυμάσιο" (όπως πάντα πάω πάσο αν το προφίλ είναι ψεύτικο) πιστεύεις ότι τυχόν αρνητική κριτική που θα τους γίνει είναι άδικη ? Αφενός δεν υπάρχει "Native C" και υποθέτω εννοείς "ANSI/ISO C", αφετέρου τι είναι το θαυμάσιο που κάνει ? Γιατρεύει τον καρκίνο ? Αυτές οι δηλώσεις οδήγησαν (τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ) στο να σου γίνει κριτική.

Κάνε αν θέλεις post τον κώδικα στο c κανάλι του freenode καθώς και στο stackoverflow και ζήτησε κριτική. Όχι όμως με ταπεινό ύφος αλλά με ακριβώς τις ίδιες δηλώσεις μεταφρασμένες στα αγγλικά. Στο stack overflow θα λάβεις απαντήσεις με το γάντι λόγω των κανόνων του site αλλά στο irc πιστεύω πως θα λάβεις 100 φορές πιο δριμεία κριτική από τα ελληνικά φόρα.

Ο κώδικας είναι early alpha. Εξού και οι μεταβλητές, που προφανώς μονο ο γραφών μπορει να κατανοήσει για την ώρα. Δε ξέρω αν σε καλύπτει αυτό που λέω. Σου λέω απλά τα πράγματα πως έχουν.

Τώρα ρε συ υπεκφεύγεις και μάλιστα υποτιμάς και την νοημοσύνη μας. Πολλοί εδώ μέσα έχουμε δουλέψει σε κάποιο project είτε μικρό είτε μεγάλο και ξέρουμε από "early alphas" και λοιπά και δεν ισχύει αυτό που λες.

Πολλές φορές θα αλλάξει κάποιος αλγόριθμος και θα προτιμηθεί κάποιος γρηγορότερος όταν το πρόγραμμα πια παίζει, θα αλλάξουν interfaces για να ξεφύγουμε από oversights ή κακή σχεδίαση και γενικά θα γίνουν 100 refactors στην πορεία του project. Κανένα μα κανένα όμως project δεν έχει ονόματα μεταβλητών με ένα γράμμα όσο early και να είναι.

Α και για να μη παρεξηγηθώ, φυσικά ΔΕΝ τα έχω κάνει όλα μόνος μου.

Τότε είναι όμως πραγματικά τα skills και έχουνε νόημα σε ένα βιογραφικό ? Αν εγώ δουλεύω σε ένα project και γράφω το rails κομμάτι μαζί με έναν άλλον που ασχολείται με postgresql, redis, κτλ, δεν μπορώ εγώ να γράψω "DBA" σαν skill απλά επειδή είμαστε στην ίδια ομάδα. Μόνο αυτός μπορεί να το γράψει.

Τέλος πάντων. Οι υπόλοιποι βλέπω βαρέθηκαν και έφυγαν και γράφω μόνος μου :) οπότε σταματάω και εγώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 19/3/2017 στις 6:23 ΜΜ, imitheos είπε

Όπως είπα και πριν, ίσως είμαι λάθος μια και δεν είμαι δικηγόρος και δεν γνωρίζω 100% τι ισχύει (κάθε μέρα άλλωστε βγαίνουν καινούριοι νόμοι που μειώνουν την ελευθεία του λόγου). Αυτό που ισχυρίστηκα εγώ στην αρχή, και αν θέλεις διαφωνείς, είναι ότι δεν μπορείς να επιβάλλεις σε κάποιον να κάνει μόνο εποικοδομητική κριτική. Όταν βγάζεις κάτι public, έχει δικαίωμα (τουλάχιστον κατ εμέ) να κάνει μη-εποικοδομητική, κακή, ό,τι άλλο επίθετο θέλεις κριτική.

Μπορείς αυτή τη στιγμή να γράψεις εδώ ότι είμαι βλάκας. Φυσικά και δεν θα μου αρέσει, φυσικά και έχω το δικαίωμα να προσβληθώ αλλά το δικαίωμα του να προσβάλλεσαι δεν ισοδυναμεί με δικαίωμα να απαγορεύσεις στον άλλον να μιλήσει. Άπαξ και συμμετέχω στο παρόν φόρουμ (ή στο youtube ή οπουδήποτε δημόσια), μπορείς να με κρίνεις.

Όταν όμως ατελείωτα έργα (έργα που κατ εμέ δεν άρχισαν καν) πλασάρονται ως "Έχω ξεκινήσει μια βιβλιοθήκη σε native c η οποία είναι ικανή να κάνει κάτι θαυμάσιο" (όπως πάντα πάω πάσο αν το προφίλ είναι ψεύτικο) πιστεύεις ότι τυχόν αρνητική κριτική που θα τους γίνει είναι άδικη ? Αφενός δεν υπάρχει "Native C" και υποθέτω εννοείς "ANSI/ISO C", αφετέρου τι είναι το θαυμάσιο που κάνει ? Γιατρεύει τον καρκίνο ? Αυτές οι δηλώσεις οδήγησαν (τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ) στο να σου γίνει κριτική.

Κάνε αν θέλεις post τον κώδικα στο c κανάλι του freenode καθώς και στο stackoverflow και ζήτησε κριτική. Όχι όμως με ταπεινό ύφος αλλά με ακριβώς τις ίδιες δηλώσεις μεταφρασμένες στα αγγλικά. Στο stack overflow θα λάβεις απαντήσεις με το γάντι λόγω των κανόνων του site αλλά στο irc πιστεύω πως θα λάβεις 100 φορές πιο δριμεία κριτική από τα ελληνικά φόρα.

Τώρα ρε συ υπεκφεύγεις και μάλιστα υποτιμάς και την νοημοσύνη μας. Πολλοί εδώ μέσα έχουμε δουλέψει σε κάποιο project είτε μικρό είτε μεγάλο και ξέρουμε από "early alphas" και λοιπά και δεν ισχύει αυτό που λες.

Πολλές φορές θα αλλάξει κάποιος αλγόριθμος και θα προτιμηθεί κάποιος γρηγορότερος όταν το πρόγραμμα πια παίζει, θα αλλάξουν interfaces για να ξεφύγουμε από oversights ή κακή σχεδίαση και γενικά θα γίνουν 100 refactors στην πορεία του project. Κανένα μα κανένα όμως project δεν έχει ονόματα μεταβλητών με ένα γράμμα όσο early και να είναι.

Τότε είναι όμως πραγματικά τα skills και έχουνε νόημα σε ένα βιογραφικό ? Αν εγώ δουλεύω σε ένα project και γράφω το rails κομμάτι μαζί με έναν άλλον που ασχολείται με postgresql, redis, κτλ, δεν μπορώ εγώ να γράψω "DBA" σαν skill απλά επειδή είμαστε στην ίδια ομάδα. Μόνο αυτός μπορεί να το γράψει.

Τέλος πάντων. Οι υπόλοιποι βλέπω βαρέθηκαν και έφυγαν και γράφω μόνος μου :) οπότε σταματάω και εγώ.

Πολύ σωστά τα γράφεις και δε διαφωνούμε σχεδόν σε τίποτα. Απλά να διευκρινίσω.

1. 50+ Fake profile έιχαν τη κουλτούρα και είπαν τα πράγματα όπως περίπου τα περιέγραψες. Δεν ήταν ο Γιώργος όμως αυτός.

2. Δε προσπαθώ να μειώσω κανενός τη νοημοσύνη. Φυσικά και δεν έχει νόημα για σένα η μεταβλητή P, που για μένα είναι ο pointer στο δικό μου φτωχό μυαλό. Είδα και άλλα ειρωνικά σχόλια ποιο πάνω, αλλά προφανώς δεν έκατσε κανείς να καταλάβει τι κάνει και με ποιο τρόπο, αυτό το utility. Οπότε θεωρώ πως το πλήθος των σχολίων ειναι απλά "κακεντρεχή" λόγω κακού ιστορικού. Το ξεπερνάμε όμως.

3. Δεν έχω βάλει γλώσσες στις οποίες δεν έχω γράψει σημαντικά ποσά κώδικα και με αρκετή δυσκολία. Φυσικά αναφέρομαι ιστορικά σε κώδικα με δεκάδες χιλιάδες γραμμές ή και εκατομμυρια (αθροιστικά) και έργα με αξία στην αγορά. Όχι ας πουμε το calculator που έγραψα σε Python καλή ώρα :D

Ελπίζω να κατανοείς πως δεν έχω καμία σχέση με αυτά τα ...άτομα που άλλη δουλεια δεν είχαν από το να σπάνε τα νεύρα τα δικά σας και τα δικά μου και να με λασπολογούν!

Επεξ/σία από gdeladoor
Δημοσ.

Δεν έχω λόγο να συμμετέχω αγαπητέ.

Ήθελα απλά να ξεκαθαρίσω τη θέση μου. Εξάλλου δε με ενδιαφέρουν τα topic και γενικά έχω φορτωμένο πρόγραμμα λόγω εργασιών.

Θα διατηρήσω βέβαια τον λογαριασμό και θα το εκτιμούσα να με ενημερώσετε αλλά και να υποδείξετε σε τρίτους πως ΔΕΝ έχω καμία σχέση με τους πλασματικούς λογαριασμούς.

Σας εύχομαι καλό βράδυ.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Μπήκε ο Δελαπόρτας να πει ότι δεν ήταν δικά του τα λόγια αλλά κάποιων trolls.

Τα λόγια των insomnia users οι οποίοι προωθούσαν links σε όλα τα projects του Δελαπόρτα, projects τα οποία ανήκουν στον πραγματικό Δελαπόρτα (το παραδέχεται ο ίδιος).

Και τα trolls όχι μόνο υποδύονταν τον ίδιο το Δελαπόρτα αλλά και τους συνεργάτες του (μάλιστα ένας από αυτούς μου έστειλε και ΠΜ στα Γαλλικά).

Γιώργο ή κάτι βρωμάει ή έχεις πέσει θύμα των πιο έμπειρων και αποφασισμένων trolls όλου του πλανήτη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει. Μας χάκαραν οι anonymous η f society και ρώσοι χάκερ. Κάτι γίνεται με το Matrix

Επεξ/σία από k33theod
Δημοσ.

Όχι δε θα γελάσουμε καθόλου γιατί δεν αναφέρεσαι στα "όργια" που έμπαιναν αντί εμού όλα αυτά τα χρόνια.

Καλό σας βράδυ και εύχομαι τα καλύτερα.

Στις 19/3/2017 στις 8:05 ΜΜ, defacer είπε

Μπήκε ο Δελαπόρτας να πει ότι δεν ήταν δικά του τα λόγια αλλά κάποιων trolls.

Τα λόγια των insomnia users οι οποίοι προωθούσαν links σε όλα τα projects του Δελαπόρτα, projects τα οποία ανήκουν στον πραγματικό Δελαπόρτα (το παραδέχεται ο ίδιος).

Και τα trolls όχι μόνο υποδύονταν τον ίδιο το Δελαπόρτα αλλά και τους συνεργάτες του (μάλιστα ένας από αυτούς μου έστειλε και ΠΜ στα Γαλλικά).

Γιώργο ή κάτι βρωμάει ή έχεις πέσει θύμα των πιο έμπειρων και αποφασισμένων trolls όλου του πλανήτη.

Δεν έχω να αναφέρω κάτι πάραπάνω, κι εγώ θα ήμουν ιδιαίτερα σκεπτικός. Λογικό. Έτσι ειναι τα γεγονότα και ευχαριστώ για το σχόλιο. Το θέμα πήγε πέραν του τρολλινγκ όμως και υπάρχει βλάβη ηθική και επαγγελματική και είναι σοβαρό. Εάν είναι μικρά παδιά θα το κάνω γαργάρα. Εάν είναι μεγάλοι άνθρωποι θα το σκεφτώ...

Δημοσ.
  Στις 19/3/2017 στις 4:30 ΜΜ, gdeladoor είπε

Όπως όλοι γνωρίζουμε η Δικαιοσύνη είναι αργή. Αυτό βέβαια ίσως να ήταν και καλό. Δεν έχω καμία όρεξη να δω στο δικαστήριο ένα παιδί 15 ετών. Δε κερδίζω κάτι και δε μου αρέσει να είμαι μια τέτοια "κακή" φιγούρα και να έχει ποινή ένα παιδί επειδή ενδεχομένως το οικογενειακό του περιβάλλον ΔΕΝ τον στήριξε ή δε του εμφύσησε αν θέλεις βασικές αρχές διαλόγου και λογικής και να σέβεται!

Εχουν περασει 11 χρονια απο τοτε, ο 15χρονος θα ειναι 26 πια. Δηλαδη εχει αργησει η δικαιοσυνη 11 χρονια;

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 19/3/2017 στις 9:05 ΜΜ, Predatorkill είπε

Εχουν περασει 11 χρονια απο τοτε, ο 15χρονος θα ειναι 26 πια. Δηλαδη εχει αργησει η δικαιοσυνη 11 χρονια;

Προφανώς και όχι. Αναφέρομαι σε διώξεις που έχουν γινει πολύ ποιο πρόσφατα, δεν έγιναν τότε. Αλιμονό μας. Απλα περιμένω πως μέσα στα άτομα θα είναι και ανήλικα και δε θέλω όπως προ-είπα να έχουμε τέτοια αποτελέσματα.

Όπως και να έχει σας ευχαριστώ που με ακούσατε έστω και μετά από τόσα χρόνια.

Δημοσ.
  Στις 19/3/2017 στις 3:40 ΜΜ, _Theo_ είπε

Το πρόβλημα είναι οτι ώς αυτοδίδακτος οι γνώσεις που έχεις ΔΕΝ αποδεικνύονται και θα είσαι πάντα πίσω από αυτόν που έχει σπουδάσει το αντικείμενο. Και εγώ λέω οτι είμαι αστροφυσικός. Είμαι;;

Αν το πιστεύεις αυτό και είσαι στον κλάδο της Πληροφορικής, τότε πραγματικά ο μέσος αυτοδίδακτος παίζει να σε πατάει κάτω σε γνώσεις, project και attitude.

Καλή σου τύχη στην καριέρα σου, θα την χρειαστείς.

• Moderators
Δημοσ.

Στο πρώτο post νόμιζα ότι είναι κάποιος που έφτιαξε έναν λογαριασμό για να θυμηθείτε τα παλιά αλλά όσο ανεβαίνει το post count τόσο πιο πολύ πείθομαι ότι ήρθαν τα Χριστούγεννα απ' το Μάρτιο.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...