Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα θέμα για να γράφουμε πράγματα τα οποία ίσως να μην αξίζουν το καθένα δικό του thread.

Εικόνες, αστεία, νέα, γενικός σχολιασμός ειδήσεων ή και εργαλείων / προϊόντων, σύντομες απορίες, κτλπ.

Ξεκινάω με ένα βίντεο.

Την επιστροφή του youtuber Δελαπόρτα  στα vlogs! xD 

https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=1HCc3GvOylA&app=desktop

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

btw το LinkedIn του

No wonder he has only two recommendations from greeks only.

Κάποια είναι true story από αυτά που λέει. Τύπου "Θα σπάσουμε κανένα Facebook αδερφάκι μου;" που σου το λέει ο κάθε άσχετος γνωστός όταν μαθαίνει πως σπουδάζεις πληροφορική...

• Like 1
Δημοσ.

...και το βάζεις και στον προγραμματισμό, ισως απο τα πιο σοβαρά υποφορουμ του insοmnia, λυπήσου μας

Δεν πιστεύεις πως θα ήταν βολικό να υπάρχει ένα ειδικό thread για off-topic ?

• Like 1
Δημοσ.

btw το LinkedIn του

Κάποια είναι true story από αυτά που λέει. Τύπου "Θα σπάσουμε κανένα Facebook αδερφάκι μου;" που σου το λέει ο κάθε άσχετος γνωστός όταν μαθαίνει πως σπουδάζεις πληροφορική...

Ειδα το προφιλ, απορω πως συνδιαζει 10 διαφορετικα πραματα μαζι πχ AI - Comp Sec, για μενα φανταζει τρομερα δυσκολο να συνδιασω εντελως διαφορετικα πραματα σε βαθος, εκτος αν μιλαει για γενικες γνωσεις οποτε παω πασο

Δημοσ.

btw το LinkedIn του

Τζισους κραις. Πρεπει να πασχει απο ψυχωση.

Δημοσ.

Ειδα το προφιλ, απορω πως συνδιαζει 10 διαφορετικα πραματα μαζι πχ AI - Comp Sec, για μενα φανταζει τρομερα δυσκολο να συνδιασω εντελως διαφορετικα πραματα σε βαθος, εκτος αν μιλαει για γενικες γνωσεις οποτε παω πασο

Τζισους κραις. Πρεπει να πασχει απο ψυχωση.

Το κλασικό βιογραφικό που μέσα γράφει ό,τι πετάει και ό,τι κολυμπάει. Πως έλεγε ο Βέγγος "Ήμουν στο μανάβικο δίπλα στο φαρμακείο και έβλεπα οπότε έμαθα", κάτι τέτοιο. "Αφού διάβασα ένα άρθρο για αυτόν τον τομέα στο PC Master, τον γνωρίζω κιόλας". Ξέχασε να βάλει "Email Sending" σαν skill (στην περίπτωση που γελάσετε, το έχω δει σε βιογραφικό).

Αν δεν βαριέμαι μετά που θα έχω χρόνο, θα βάλω κώδικα C και transcript από IRC για να κρίνουμε όλοι τουλάχιστον το C skill.

Δυστυχώς κάτι τέτοιοι είναι σε όλα τα μέσα (θυμάστε το παληκάρι με το κίνημα της απαντησιολογίας ή κάτι τέτοιο το οποίο "έχει σκοπό να βελτιώσει τον κόσμο") και παίρνουν και δουλειές. Είχα ένα συμφοιτητή που δούλευε μόνιμα σε μια υπηρεσία (ιστοσελίδες, διαχείριση του server, κτλ) και τον είχε και άρθρο μια πανελλήνιας εμβέλειας εφημερίδα με διθυραμβικά σχόλια για την καταπληκτική δουλειά του. Εντωμεταξύ, δεν είχε ιδέα από το πράγμα απλά πλασαρόταν καλά σε στυλ Deepak Chopra. Πετάς βαρυσήμαντες λέξεις που δεν βγάζουν κανένα νόημα αν έχεις έστω και απλή γνώση του αντικειμένου αλλά θαμπόνουν αυτούς που δεν γνωρίζουν και σε περνούν για ιδιοφυία.

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεν βαριέμαι μετά που θα έχω χρόνο, θα βάλω κώδικα C και transcript από IRC για να κρίνουμε όλοι τουλάχιστον το C skill.

Αν κρίνω από το JS και PHP skill.... :-D :-D

Δημοσ.

btw το LinkedIn του

Μου το έχουν πεί πολλές φορές λές και είμαι κανένας Super Hacker να πούμε και έχω άνετη πρόσβαση στους Servers του FB.

Δημοσ.

Αν κρίνω από το JS και PHP skill.... :-D :-D

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

/* AAL - Copy */
char *aal_copy(char *S, unsigned long P)
{
	uintptr_t LenS;
	char *N;
	char *CRes = aal_mem_alloc_1(S);

N = S;
	LenS = aal_len(S);

while (((P + (N - S)) < LenS) && (isdigit(S[P + (N - S)]) || S[P + (N - S)] == '-' || S[P + (N - S)] == '.')) 	{
		CRes[N - S] = S[P + (N - S)];
		*N++;
	}
	CRes[N - S] = '\0';
	return CRes;
}
Η συνάρτηση (όπως μπορείτε να δείτε και στο sourceforge) είναι αυτούσια με μόνη αλλαγή την αφαίρεση κενών ανάμεσα στις γραμμές (κλασικό κόλπο πτυχιακής για να πιάσει πιο πολλές σελίδες).

Στην αρχή έχουμε διδακτικό σχόλιο που προσδίδει πολλά στο κώδικα. Μετά έχουμε μικρές γραμμές με μία δήλωση στην κάθε μία χωρίς να συνδυάζει άπειρες εκφράσεις και να μπερδεύει τον αναγνώστη, καθώς και τη χρήση αντιπροσωπευτικών ονομάτων για τις μεταβλητές. Επίσης ο κώδικας έχει προσεγμένη αριθμητική δεικτών χωρίς να οδηγεί σε απροσδιόριστη συμπεριφορά.

Edit: Αφαίρεσα το log από το IRC. Δεν ξέρω τι να αποφασίσω :P Αφενός σκέφτομαι ότι τέτοια άτομα πρέπει να τα εκθέτουμε γιατί παίρνουν δουλειές και κοροϊδεύουν τους πελάτες προσφέροντας κακή εργασία, αφετέρου σκέφτομαι ότι είναι απρεπές να κάνω κάποιον ρεζίλι (ειδικά χωρίς να είναι παρών να απαντήσει).

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Εντάξει παιδιά, στην Ελλάδα ζούμε. Το 80% των προγραμματιστών εκεί έξω είναι γτπ τελείως. Wordpress και Joomla με το κιλό κι αν ο πελάτης ζητήσει κάτι διαφορετικό τρέχουμε πανικόβλητοι στα forum να βρούμε το κατάλληλο plugin. IT managers που δεν έχουν ιδέα τι είναι το docker και τα containers (δεν λέω να τα χρησιμοποιούν, λέω απλά να τα γνωρίζουν ως τεχνολογίες). Προγράμματα που γράφονται ακόμα σε Cobol και VB6. Προγραμματιστές που δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά από security και περνάνε queries κατευθείαν από τον browser στην database.

Η διαφορά του συγκεκριμένου με τον μέσο όρο είναι ότι απλά δεν έχει αξιοπρέπεια με αποτέλεσμα να μην νοιώθει την παραμικρή ντροπή να πει ό,τι παπάρα του κατέβει στο κεφάλι δημοσίως. Κάτι σαν τον M2000. Κατά τα λοιπά δεν είναι και πολύ διαφορετικός από αρκετούς που έχω γνωρίσει στα 20 χρόνια που ασχολούμαι επαγγελματικά με το IT. Κάποτε σε μια εταιρία που δούλευα είχα έναν IT manager που δεν είχε γράψει ποτέ του κώδικα και τον δουλεύαμε όλοι.

Δεν λέω ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα, αλλά εδώ συμβαίνουν με μεγαλύτερη συχνότητα. Κι ίσως επειδή 7 χρόνια τώρα μιλάμε για τις παθογένειες της οικονομίας να και μια άλλη οπτική. Είμαστε άσχετα γίδια και γι αυτό δεν παράγουμε τίποτα που να έχει αξία.

Δημοσ.

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

/* AAL - Copy */
char *aal_copy(char *S, unsigned long P)
{
	uintptr_t LenS;
	char *N;
	char *CRes = aal_mem_alloc_1(S);

N = S;
	LenS = aal_len(S);

while (((P + (N - S)) < LenS) && (isdigit(S[P + (N - S)]) || S[P + (N - S)] == '-' || S[P + (N - S)] == '.')) 	{
		CRes[N - S] = S[P + (N - S)];
		*N++;
	}
	CRes[N - S] = '\0';
	return CRes;
}
Η συνάρτηση (όπως μπορείτε να δείτε και στο sourceforge) είναι αυτούσια με μόνη αλλαγή την αφαίρεση κενών ανάμεσα στις γραμμές (κλασικό κόλπο πτυχιακής για να πιάσει πιο πολλές σελίδες).

Στην αρχή έχουμε διδακτικό σχόλιο που προσδίδει πολλά στο κώδικα. Μετά έχουμε μικρές γραμμές με μία δήλωση στην κάθε μία χωρίς να συνδυάζει άπειρες εκφράσεις και να μπερδεύει τον αναγνώστη, καθώς και τη χρήση αντιπροσωπευτικών ονομάτων για τις μεταβλητές. Επίσης ο κώδικας έχει προσεγμένη αριθμητική δεικτών χωρίς να οδηγεί σε απροσδιόριστη συμπεριφορά.

Edit: Αφαίρεσα το log από το IRC. Δεν ξέρω τι να αποφασίσω :P Αφενός σκέφτομαι ότι τέτοια άτομα πρέπει να τα εκθέτουμε γιατί παίρνουν δουλειές και κοροϊδεύουν τους πελάτες προσφέροντας κακή εργασία, αφετέρου σκέφτομαι ότι είναι απρεπές να κάνω κάποιον ρεζίλι (ειδικά χωρίς να είναι παρών να απαντήσει).

Ο άνθρωπος έχει δουλέψει για τη NASA, τι δεν καταλαβαίνεις; :-D

Εντάξει παιδιά, στην Ελλάδα ζούμε. Το 80% των προγραμματιστών εκεί έξω είναι γτπ τελείως. Wordpress και Joomla με το κιλό κι αν ο πελάτης ζητήσει κάτι διαφορετικό τρέχουμε πανικόβλητοι στα forum να βρούμε το κατάλληλο plugin. IT managers που δεν έχουν ιδέα τι είναι το docker και τα containers (δεν λέω να τα χρησιμοποιούν, λέω απλά να τα γνωρίζουν ως τεχνολογίες). Προγράμματα που γράφονται ακόμα σε Cobol και VB6. Προγραμματιστές που δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά από security και περνάνε queries κατευθείαν από τον browser στην database.

Η διαφορά του συγκεκριμένου με τον μέσο όρο είναι ότι απλά δεν έχει αξιοπρέπεια με αποτέλεσμα να μην νοιώθει την παραμικρή ντροπή να πει ό,τι παπάρα του κατέβει στο κεφάλι δημοσίως. Κάτι σαν τον M2000. Κατά τα λοιπά δεν είναι και πολύ διαφορετικός από αρκετούς που έχω γνωρίσει στα 20 χρόνια που ασχολούμαι επαγγελματικά με το IT. Κάποτε σε μια εταιρία που δούλευα είχα έναν IT manager που δεν είχε γράψει ποτέ του κώδικα και τον δουλεύαμε όλοι.

Δεν λέω ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα, αλλά εδώ συμβαίνουν με μεγαλύτερη συχνότητα. Κι ίσως επειδή 7 χρόνια τώρα μιλάμε για τις παθογένειες της οικονομίας να και μια άλλη οπτική. Είμαστε άσχετα γίδια και γι αυτό δεν παράγουμε τίποτα που να έχει αξία.

Εσύ να φανταστώ ανήκεις στο 20%;; Δελαπόρτας ΙΙ;;

Δημοσ.

Έλα τώρα γιατί τον παίρνεις, πήγα και είδα το source...

/* AAL - Length */
uintptr_t aal_len(char *X)
{
    char *P;

if (X == NULL)
        return -1;     // lol uintptr_t

P = X;

while (*P != '\0')
        *P++;

return (P - X);
}

ως λογικό σε διάφορα σημεία παρακάτω η aal_len συνεχίζει και κερδίζει

if (LenX > 1) // treat NULL as any other string

char *PadStr = aal_mem_alloc_num(aal_len(X) + aal_len(S)); // that's a nice allocation you got there...

εντάξει σταματάω γιατί όσο περισσότερο διαβάζω τόσο κατρακυλάω ανεπανόρθωτα  :-D

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...