Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα φιλοι μου.Μια ερωτηση: Παιζω τα βιντεο μου-ταινιες με τον GOM Player....Ανοιγω την ταινια ριχνω μεσα και τους υποτιτλους και ειναι ολα οκ.Εγω,σαν κωδικοποιηση υποτιτλων, οταν τον κανω Save as,τον βαζω σε μορφη ANSI....Σε αλλη μορφη βλεπω Κινεζικα....Τεσταρω,τωρα, μια ταινια με τον VLC Player & κωδικοποιηση UTF-8,και ειναι οκ,ενω σαν ANSI βγαζει κινεζικα...Μπορειτε να μου εξηγησετε γιατι αλλοι players ειναι με UTF-8 & αλλοι[οπως ο GOM],με ANSI ? Σας ευχαριστω!

Δημοσ.

Δεν υπάρχει τεχνικός λόγος, θεωρητικά όλοι οι players μπορούν να υποστηρίξουν όλα τα encodings.

Τα μόνα πράγματα που είναι τεχνικώς περιοριστικά είναι

1. Τα single-byte encodings (αυτό που λες ANSI) δεν υποστηρίζουν όλους τους πιθανούς χαρακτήρες που μπορεί να θες -- αλλά υπάρχει encoding ελληνικών και δε μας ενδιαφέρει να βλέπουμε μαζί ελληνικούς και κινέζικους υπότιτλους οπότε στην πράξη αυτό δεν είναι μπλόκο.
  2. Θεωρητικά δε μπορεί ένα πρόγραμμα να μαντέψει με βεβαιότητα σε ποιό encoding είναι ένα αρχείο με υπότιτλους που του δίνεις -- αλλά επίσης μπορεί πάντα να σου πει "ΟΚ δεν καταλαβαίνω, πες μου εσύ τι encoding είναι που ξέρεις" οπότε στην πράξη ούτε αυτό είναι μπλόκο.

Τώρα το ποιά encodings καταλαβαίνει ο κάθε player και γιατί και γιατί όχι κάποια άλλα, μόνο οι δημιουργοί του ξέρουν να σου πουν γιατί δε μπήκαν στον κόπο.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχει τεχνικός λόγος, θεωρητικά όλοι οι players μπορούν να υποστηρίξουν όλα τα encodings.

Τα μόνα πράγματα που είναι τεχνικώς περιοριστικά είναι

1. Τα single-byte encodings (αυτό που λες ANSI) δεν υποστηρίζουν όλους τους πιθανούς χαρακτήρες που μπορεί να θες -- αλλά υπάρχει encoding ελληνικών και δε μας ενδιαφέρει να βλέπουμε μαζί ελληνικούς και κινέζικους υπότιτλους οπότε στην πράξη αυτό δεν είναι μπλόκο.
  2. Θεωρητικά δε μπορεί ένα πρόγραμμα να μαντέψει με βεβαιότητα σε ποιό encoding είναι ένα αρχείο με υπότιτλους που του δίνεις -- αλλά επίσης μπορεί πάντα να σου πει "ΟΚ δεν καταλαβαίνω, πες μου εσύ τι encoding είναι που ξέρεις" οπότε στην πράξη ούτε αυτό είναι μπλόκο.

Τώρα το ποιά encodings καταλαβαίνει ο κάθε player και γιατί και γιατί όχι κάποια άλλα, μόνο οι δημιουργοί του ξέρουν να σου πουν γιατί δε μπήκαν στον κόπο.

Η αληθεια ειναι πως ψιλομπερδευτηκα λιγο με την απαντηση σου...ομως,δεν εχω λογους να αμφισβητησω το γραπτο σου...ετσι θα ειναι....τα γνωριζεις καλυτερα,εγω,λιγες γνωσεις εχω σχετικα με τις κωδικοποιησεις....Απλα,σημερα σε ενα site,ειδα για το UTF-8 και ειπα να ρωτησω μηπως υπαρχει κατι ξεκαθαρο & μου λυθουν οι αποριες μου...Ομως,οκ,αν βλεπω προβλημα με καποια κωδικοποιηση,θα πηγαινω & θα το αλλαζω με το Save as στο Notepad...νομιζω,ειναι οτι καλυτερο να κανω...σε ευχαριστω παρα πολυ!

Δημοσ.

Όπως είπε ο defacer, δεν υπάρχει τρόπος ένα πρόγραμμα να "μαντέψει" σε τι κωδικοποίηση είναι ένα αρχείο κειμένου, γι αυτό και πρέπει να τους πεις εσύ.

Η αναγνώριση των χαρακτήρων και η σωστή αποκωδικοποίηση τους γίνεται από το πρόγραμμα βάση κάποιον επιλογών. Τα Ελληνικά (όπως και άλλες μη Αγγλόφωνες γλώσσες) έχουν ειδικούς χαρακτήρες που δεν υπάρχουν στο Αγγλικό αλφάβητο (το οποίο και χρησιμοποιούν στην πλειονότητα τους τα προγράμματα). Για να αναγνωριστούν σωστά πρέπει το λειτουργικό στο οποίο θα λειτουργήσουν να τους προμηθεύσει με τον τρόπο για να εμφανίσουν τους χαρακτήρες αυτούς.

Τα windows έχουν μια ρύθμιση που ορίζει σε τι γλώσσα θα εμφανίζουν τα κείμενα τους τα προγράμματα που ΔΕΝ είναι γραμμένα σε Unicode γλώσσα. Εκεί πρέπει να είναι στα Ελληνικά για προγράμματα όπως το gom. Το vlc επειδή είναι unicode δεν έχει πρόβλημα και αναγνωρίζει τους utf-8 υπότιτλους και τους εμφανίζει τα Ελληνικά.

Qc1wpK.jpg-

Τώρα για τους ANSI, το vlc και το gom πρέπει να γνωρίζει σε ποια γλώσσα είναι. Το gom μάλλον είναι ρυθμισμένο ήδη στα Ελληνικά. Για το vlc, πήγαινε στις ρυθμίσεις (tools->preferences->subtitles/OSD και στο default encoding βάλε Greek (Windows-1253)

Δημοσ.

Πολυ ωραια,το φτιαξαμε να παιζει & το vlc τους ANSI.......Ενα τελευταιο προβληματακι που εχω με το VLC....Στην εμφανιση,μολις το ανοιγω,βγαινει εξω απο τα ορια της οθονης του Υπολογιστη μου...κατι,μαλλον,εχω πειραξει & δεν μπορω να το επαναφερω.δεν μπορω να δω τιποτα,ουτε & με το ποντικι μπορω να κανω κατι.. τη βοηθεια σας,ευχαριστω.

Δημοσ.

Για δώσε περισσότερες πληροφορίες γι αυτό!

Δηλαδή το παράθυρο είναι έξω από την οθόνη (κι αν ναι, πως είδες ότι οι υπότιτλοι παίζουν σωστά; ) ή η μπάρα χρήσης του είναι πάνω από την οθόνη;

Μήπως έχεις ενεργοποιήσει την επέκταση οθόνης από τις ιδιότητες της οθόνης ή από τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών;

Τράβα ένα screenshot με prntscr, πήγαινε στο http://snag.gy κάνε επικόλληση με ctrl+v και πάρε το λινκ που έχει πάνω αριστερά.

Ανέβασε το screenshot εδώ να δούμε τι εννοείς (εννοείτε με το vlc στην κατάσταση που αναφέρεις).

Δημοσ.

Ειπα να μην σας απασχολω & σας με μικροβληματα,το εψαξα αρκετα μονος μου εδω & κανα 2ωρο & βρηκα τι εφταιγε. Απο τα Tools>preferences>Interface.Εδω,λοιπον,ειχα κανει μια χοντρη μ@@@@ια.Ειχα τσεκαρει το Use custon skin & γι αυτο ηταν τεραστια η αρχικη οθονη του VLC....Ξαναεβαλα[τσεκαρισα] ξανα την πρωτη επιλογη--> Use native style και μου εμφανιστηκαν ολα....μενου κλπ....Αυτο ηταν...Χρειαζεται και μεις πολλες φορες να μην τα περιμενουμε ολα ετοιμα απο σας τους ειδικους....Ομως,για να πω την αληθεια,χαιρομαι οταν ψαχνω & βρισκω λυσεις & τις μοιραζομαι εδω μεσα με ολους σας.να σας ευχαριστησω για την βοηθεια σας.Γεια χαρα.

Δημοσ.

Χαίρομαι που το έψαξες λίγο μόνος σου και δεν περίμενες την απάντηση στο πιάτο. Και δεν είναι θέμα "ειδικότητας" φίλε.

Κάποιοι το έχουν σπουδάσει το θέμα και κάποιοι άλλοι το εξασκούν για επάγγελμα. Ότι όμως δεν ξέρουμε το ψάχνουμε και ότι ξέρουμε το είχαμε ψάξει στο παρελθόν και το μάθαμε. Είναι μεγάλο βοήθημα το google πλέον.

Παλαιότερα θα έπρεπε να διαβάζουμε συνέχεια τον ειδικό τύπο (κομπιουτεροπεριοδικά) για να ενημερωνόμαστε γιατί το ίντερνετ δεν ήταν για τον απλό λαό. Τώρα πλέον η πληροφορία βρίσκεται εκεί έξω και συνήθως είναι στην 1η σελίδα των αποτελεσμάτων της αναζήτησης. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να πληκτρολογήσουμε τη σωστή ερώτηση.

Δημοσ.

Καλημερα.θεωρω το site της Insomnia,ενα απο τα καλυτερα.Οσα χρονια ειμαι εδω μεσα,εχω βρει σχεδον ολες τις λυσεις με την αμεριστη βοηθεια σας.Απλα,να πω ενα πραγμα,για μας που ψαχνουμε λυσεις:Πριν ποσταρουμε να κοιταμε,πρωτα,στο google,για λυση & στη συνεχεια εδω μεσα,μηπως εχει ξαναδημοσιευτει παρομοιο θεμα.ειναι οτι καλυτερο αλλα & οτι ποιο απλο που μπορουμε να κανουμε,ωστε να βοηθαμε & τους υπευθυνους εδω μεσα που με τοσο κοπο μας προσφερουν τη βοηθεια τους.Αυτα τα λιγα φιλοι μου.Γεια σας & για αλλη μια φορα,ευχαριστω πολυ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...