dionisisg Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Αυτό που βλέπω εγώ από τις φωτογραφίες των δειγμάτων είναι ότι και οι δύο αλγόριθμοι συμπίεσης παρουσιάζουν σημαντικό σφάλμα συμπίεσης στις ελαφριές αλλαγές τόνων. Φαίνεται καθαρά στα φωτισμένα γκρίζα. Δεν ξέρω σε ποιους άσχετους δείξαν τις φωτογραφίες που προτίμησαν τις συμπιεσμένες από Guetzli αλλά κάποιος που ήξερε 5 πράγματα από ψηφιακή φωτογραφία δεν θα προτιμούσε σε καμία περίπτωση τις φώτο του Gueltzi από τις ασυμπίεστες jpg. Ωστόσο από τις φωτό είναι φανερό ότι ο Gueltzi παρουσιάζει μικρότερο σφάλμα συμπίεσης από το libjpeg. Απο ποτε το jpg θεωρειται ασυμπιεστο? Ασυμπιεστο φορματ απο οσο γνωριζω ειναι το bmp , αν κανω λαθος διορθωστε με 3
jmirko15 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Απο ποτε το jpg θεωρειται ασυμπιεστο? Ασυμπιεστο φορματ απο οσο γνωριζω ειναι το bmp , αν κανω λαθος διορθωστε με Όχι δεν κάνεις λάθος. Μαζί με BMP είναι και οι TIFF. (Κάποιοι θεωρούν και τις PNG αλλά έχουν συμπίεση, ασχέτως άμα είναι lossless) 1
Hal9000 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Πολύ αργό πάντως. Σε μια φωτογραφία 450kb, έκανε 4-5 λεπτά σε core i7 (laptop) και την κατέβασε στα 403kb χωρίς απώλειες 1
vgiozo Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 To jpeg-mini είναι το πιο αποτελεσματικό λογισμικό που έχω βρει εγώ για mifying αρχείων εικόνας. 1
nathar Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 looks nice αλλά από την άλλη πλευρά όσο μεγαλώνει ή χωρητικότητα του δικτύου δεν γίνονται αυτόματα σχετικά "άχρηστες" οι τεχνολογίες συμπίεσης?, ήδη πιστεύω πως αρκετά μέσα μπορούν να μεταδίδονται ασυμπίεστα ακόμα και σε παλαιότερες τεχνολογίες (πχ ήχος μέσω δικτύων adsl), αν λοιπόν φτάσουμε να έχουμε όλοι οπτικές ίνες στον τοίχο του σπιτιού μας ποιος ο λόγος ύπαρξης συμπιεσμένων δεδομένων? (μπορεί να μην περιέγραψα σωστά αυτό που έχω στο μυαλό μου άρα please be gentle) Δεν είναι μόνο το δίκτυο το θέμα. 35% μικρότερο μέθεγος σημαίνει αυτόματα και 35% λιγότερο storage, το οποίο στο μέγεθος της google είναι ίσως "αρκετά" datacenters.
nathar Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Αυτό που βλέπω εγώ από τις φωτογραφίες των δειγμάτων είναι ότι και οι δύο αλγόριθμοι συμπίεσης παρουσιάζουν σημαντικό σφάλμα συμπίεσης στις ελαφριές αλλαγές τόνων. Φαίνεται καθαρά στα φωτισμένα γκρίζα. Δεν ξέρω σε ποιους άσχετους δείξαν τις φωτογραφίες που προτίμησαν τις συμπιεσμένες από Guetzli αλλά κάποιος που ήξερε 5 πράγματα από ψηφιακή φωτογραφία δεν θα προτιμούσε σε καμία περίπτωση τις φώτο του Gueltzi από τις ασυμπίεστες jpg. Ωστόσο από τις φωτό είναι φανερό ότι ο Gueltzi παρουσιάζει μικρότερο σφάλμα συμπίεσης από το libjpeg. Δηλάδη ο μέσος χρήστης πρέπει να γνωρίζει από ψηφιακή φωτογραφία; Το συντριπτικό ποσοστό των χρηστών φωτογραφίζει "αναμνήσεις", δεν σε πολυ απασχολεί η ακριβής απόχρωση του μπορντωροδοκόκκινου σε λαχανοαραχνούφαντο φόντο;
dionisisg Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δεν είναι μόνο το δίκτυο το θέμα. 35% μικρότερο μέθεγος σημαίνει αυτόματα και 35% λιγότερο storage, το οποίο στο μέγεθος της google είναι ίσως "αρκετά" datacenters. good point δεν το είχα σκεφτεί αυτό, στον τελικό καταναλωτή δεν είναι και τόσο σοβαρό, μια στο τόσο προσθέτει ένα δίσκο και όλα οκ, στα big datacenters το κόστος είναι τραγικό, άρα συμπιέζουν όσο μπορούνε και τεντώνουν την υποδομή όσο δεν πάει πριν προχωρήσουν σε αναβάθμιση/αντικατάσταση των μηχανημάτων
nan78 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δεν ξέρω σε ποιους άσχετους δείξαν τις φωτογραφίες που προτίμησαν τις συμπιεσμένες από Guetzli αλλά κάποιος που ήξερε 5 πράγματα από ψηφιακή φωτογραφία δεν θα προτιμούσε σε καμία περίπτωση τις φώτο του Gueltzi από τις ασυμπίεστες jpg. Από όσα διαβάζω, δε νομίζω ότι οι ασυμπίεστες ήταν μέρος της ερώτησης "ποια προτιμάτε;". Υποθέτω ότι η σύγκριση έγινε μεταξύ libjpeg και Gueltzi μόνο, οπότε όπως παρατηρείς και εσύ, ισχύει το: Ωστόσο από τις φωτό είναι φανερό ότι ο Gueltzi παρουσιάζει μικρότερο σφάλμα συμπίεσης από το libjpeg.
Oxygene Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Πολύ αργό πάντως. Σε μια φωτογραφία 450kb, έκανε 4-5 λεπτά σε core i7 (laptop) και την κατέβασε στα 403kb χωρίς απώλειεςΠιο γρήγορα ριπάρεις και κωδικοποιείς ένα CD
jimex Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Πολύ αργό πάντως. Σε μια φωτογραφία 450kb, έκανε 4-5 λεπτά σε core i7 (laptop) και την κατέβασε στα 403kb χωρίς απώλειες Ουάου. Μη πρακτικό για καθημερινή χρήση. Απευθείνεται αποκλειστικά σε server farms λοιπόν των CDNs για συμπίεση σε νεκρό χρόνο και για εξοικονόμιση bandwidth και storage cost. Στο decompress πως πάει; Υπάρχει κάποια διαφορά από jpg συμπιεσμένο με το libjpeg;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα