makfil Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) ε και ποιο ειναι το πρόβλημα εγώ απλά μίλησα για το ότι η KLM φαίνεται να πετάει απο Αθήνα για Αμερική δεν μίλησα για το αν συμφέρει ή αν πάει απευθείας Τόχουμε ξεσκίσει το θέμα προσπαθώντας μερικοί να ξεπεράσουν την κοινή λογική, απλά, για να γράψουν ένα αντίλογο. Είναι δυνατόν μια αεροπορική εταιρεία σαν την KLM που έχει έδρα το Άμστερνταμ να ξεκινήσει ένα τεράστιο αεροπλάνο (για υπεραντλαντικό ταξίδι) είτε από Άμστερνταμ για Αθήνα είτε από μια άλλη πόλη της Ασίας, που επιστρέφει, για να κάνει στάση στην Αθήνα και μετά απ' ευθείας πτήση για Ν. Υόρκη; Η κοινή λογική λέει όχι. Και μην μπερδεύουμε τις πτήσεις των κλασικών εθνικών (; ) εταιρειών με τις πτήσεις των εταιρειών χαμηλού κόστους και πολύ περισσότερο με τις πτήσεις που γίνονται σε συγκεκριμένες εποχές του χρόνου (άνοιξη έως φθινόπωρο). Και γι΄αυτούς, που επικαλέστηκαν την απ' ευθείας πτήση της KLM, από Αθήνα σε Ν. Υόρκη ας ρίξουν μια ματιά στο συνημμένο πρόγραμμα της KLM για την 12/7/2017. Η ΜΟΝΗ απ' ευθείας πτήση είναι της Delta, όπως πολύ σωστά είπε η zianna, και οι υπόλοιπες με άλλες εταιρείες (πχ Air France) και ενδιάμεσο σταθμό σε ευρωπαικό αεροδρόμιο, όπως είναι λογικό και αναμενόμενο. Και για την ιστορία, η Delta ξεκινάει την 15/4/17 τις απ' ευθείας πτήσεις από Αθήνα προς Ν. Υόρκη, μια φορά την εβδομάδα Ας το κλείσουμε το off topic, δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση πλέον. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2017 από makfil 1
zianna Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Πως μπορεί να είσαι βέβαιος ότι είναι codeshare που λες; Επειδή δεν σου έλυσα την απορία προηγουμένως για το πώς ήμουν βέβαιη, από τον αριθμό της πτήσηςKL 6063 Όπου KL είναι ο κωδικός που έχει η εταιρία, και συνήθως όταν πρόκειται για νούμερο με τρία ή περισσότερα ψηφία όπου το 1ο ψηφίο είναι μεγαλύτερο του 3, τότε πρόκειται για code sharing flight. Αυτά λέει ο κανόνας, αλλά δεν είναι νόμος και η κάθε εταιρία μπορεί να κάνει του κεφαλιού της αν γουστάρει. Η KLM το τηρεί. Αν έχεις δουλέψει σε τουριστικό γραφείο τα μαθαίνεις αυτά πρακτικά, ή αν έχεις κάνει κάποιο σεμινάριο πχ σε Amadeus μπαίνεις στο πνεύμα, αλλά μόνο με την εμπειρία μαθαίνονται οι κωδικοί και οι πολιτικές των εταιριών που ακολουθούν ατομικά. 1
Θεkλα Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Για να λήξει το θέμα, και εγω αυτο που εχω καταλάβει είναι ότι σε περίπτωση ελεγχου πρέπει να δώσεις την εντύπωση οτι ειναι δικά σου και μη καινουρια (ανοιγμένα). Zianna σου ζητώ συγγνώμη για το αρσενικό γένος. Σε είχα φανταστεί κάπως έτσι τόσο καιρό: Και πέρα από την πλάκα, πρόσεξε το. Κάθε φορά που θα υπάρξει κάτι επιμένεις, γράφεις από εδω και απο εκεί, χεζεις πατοκορφα οποιον τυχει να γράψει κάτι που δεν ειναι/δε σου φαίνεται σωστό. Τα ιδια και στο θεμα με τις ταυτοτητες για ταξιδι. Πολλα νεύρα ρε συ. 2
zianna Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Για να λήξει το θέμα, και εγω αυτο που εχω καταλάβει είναι ότι σε περίπτωση ελεγχου πρέπει να δώσεις την εντύπωση οτι ειναι δικά σου και μη καινουρια (ανοιγμένα). Zianna σου ζητώ συγγνώμη για το αρσενικό γένος. Σε είχα φανταστεί κάπως έτσι τόσο καιρό: Και πέρα από την πλάκα, πρόσεξε το. Κάθε φορά που θα υπάρξει κάτι επιμένεις, γράφεις από εδω και απο εκεί, χεζεις πατοκορφα οποιον τυχει να γράψει κάτι που δεν ειναι/δε σου φαίνεται σωστό. Τα ιδια και στο θεμα με τις ταυτοτητες για ταξιδι. Πολλα νεύρα ρε συ. Ε καλά κι εγώ σε φαντάζομαι κάπως έτσι με λιγότερο "μαύρισμα" δεν πάει να πει κάτι, απλά μόνο ότι έχεις πολύ φαντασία, φαντάζομαι κι εγώ το ίδιο. Όσο για τα "νεύρα", είναι σπαστικότατο να γνωρίζεις κάτι από πρώτο χέρι και να έρχεται ο κάθε άσχετος να το παίζει ειδήμονας. Όταν αυτό γίνεται ανώνυμα πίσω από ένα pc, τότε και οι δυο πλευρές γίνονται θρασύτατες. Φαντάσου να έχεις και δίκιο. Και στις ταυτότητες και εδώ δίκιο είχα, στις ταυτότητες μάλιστα προσπαθούσαμε να αποδείξουμε κιόλας ότι το κουνούπι δεν είναι ελέφαντας... Και όχι, ούτε το κάνω συνέχεια, ούτε χέζω τους πάντες πατόκορφα. Εδώ δεν το έκανα. Αν, επαναλαμβάνω αν γιατί δεν θυμάμαι τι έγραψα ακριβώς, το έκανα μια φορά στις ταυτότητες, δεν σημαίνει ότι το έχω κάνει και στα υπόλοιπα χίλια threads στα οποία έχω ποστάρει.
zio10 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Συνήθως όταν επιμένουν δύο για κάτι που έχει μόνο μία σωστή απάντηση φαίνεται γρήγορα ποιος μιλάει με σιγουριά επειδή ξέρει και ποιος λέει ό,τι νομίζει. Γι'αυτό καλό είναι όταν δεν είμαστε σίγουροι να λέμε νομίζω ή κάτι παρόμοιο και βοηθάει επίσης να παραδεχόμαστε το λάθος μας. Έτσι δεν το τραβάμε πολύ για να ξεφύγουμε και μαθαίνουμε και πράγματα Ρε συ Θέκλα κι άλλες φορές έχεις μπερδευτεί με μέλη που είναι κοπέλες, περίμενα να είσαι πιο προσεκτικός! Α και ποιο είναι αυτό το θέμα με τις ταυτότητες που λέτε; 2
Θεkλα Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Πως μπορεί να είσαι βέβαιος ότι είναι codeshare που λες; Και εσυ ΑΜΑ διάβαζες στο link σου θα έβλεπες ότι ΔΕΝ πρόκειται για απευθείας πτήση που συζητουν οι προηγούμενοι. Μα εδω ισα ισα που την υποστήριξα και εγραψα οτι ο άλλος δε διαβαζει τι ποσταρει.
sistah Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Υποθετω οτι αναφερεται σε εμενα η γλυκυτατη zianna αλλα προσωπικα ουτε το επαιξα ειδημων ουτε επεμεινα για κατι ποσταροντας τo screenshot.Μια απλη διαπιστωση εκανα με ενα search, ευχομενη να με διαψευσει καποιος. Τα επιχειρηματα τυπου "για να επιμενω κατι θα ξερω" ειναι για κλαματα και honestly, καθε φορα που βλεπω απαντηση απο zianna, το κλεινω το thread γιατι η επιθετικοτητα της με κανει να χανω ολο το ενδιαφερον της απαντησης (που μπορει να ειναι και σωστη). 1
makfil Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Προσωπικά, χαίρομαι που συνάντησα σ' αυτό το νήμα 3 γυναικείες παρουσίες με ... απόψεις. Keep on ... posting ΥΓ Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί αυτό το post. 1
zianna Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Υποθετω οτι αναφερεται σε εμενα η γλυκυτατη zianna αλλα προσωπικα ουτε το επαιξα ειδημων ουτε επεμεινα για κατι ποσταροντας τo screenshot. Μια απλη διαπιστωση εκανα με ενα search, ευχομενη να με διαψευσει καποιος. Τα επιχειρηματα τυπου "για να επιμενω κατι θα ξερω" ειναι για κλαματα και honestly, καθε φορα που βλεπω απαντηση απο zianna, το κλεινω το thread γιατι η επιθετικοτητα της με κανει να χανω ολο το ενδιαφερον της απαντησης (που μπορει να ειναι και σωστη). Δεν αναφέρθηκα σ'εσένα.Στους υπόλοιπους που πόσταραν μετά από εμένα αμφισβητώντας αυτό που έγραψα χωρίς να έχουν την παραμικρή σιγουρότητα. Το δικό σου ήταν ένα λάθος που θα μπορούσε να κάνει ο οποιοσδήποτε με μια αναζήτηση σε σελίδα που δεν αναφέρει code sharing. Αλλά όταν πια το αναφέρω εγώ και πετάγονται κάποιοι να το παίξουν έξυπνοι, χωρίς να έχουν κάνει ένα απλούστατο google search που θα τους έδειχνε το ίδιο, ε ναι εκεί αναφερόμουν. Αλλά τζάμπα γράφω αφού χάνεις το ενδιαφέρον σου, συνέχισε ακάθεκτος μην ενοχλώ. Συνήθως όταν επιμένουν δύο για κάτι που έχει μόνο μία σωστή απάντηση φαίνεται γρήγορα ποιος μιλάει με σιγουριά επειδή ξέρει και ποιος λέει ό,τι νομίζει. Γι'αυτό καλό είναι όταν δεν είμαστε σίγουροι να λέμε νομίζω ή κάτι παρόμοιο και βοηθάει επίσης να παραδεχόμαστε το λάθος μας. Έτσι δεν το τραβάμε πολύ για να ξεφύγουμε και μαθαίνουμε και πράγματα Ρε συ Θέκλα κι άλλες φορές έχεις μπερδευτεί με μέλη που είναι κοπέλες, περίμενα να είσαι πιο προσεκτικός! Α και ποιο είναι αυτό το θέμα με τις ταυτότητες που λέτε; Ένα που η Θέκλα και κάποιοι άλλοι έλεγαν ότι ταξιδεύεις στην ΕΕ (και Σένγκεν) εκτός από την ελληνική σου ταυτότητα ή διαβατήριο και με την "ταυτότητα" που σου δίνει το κράτος στο οποίο είναι η κύριά σου κατοικία, αν μένεις στο εξωτερικό. Στα ελληνικά μεταφράζεται "ταυτότητα", αλλά ΔΕΝ έχει την ίδια ισχύ με την ταυτότητα που σου δίνει το κράτος της ιθαγένειάς σου. Κάποια κράτη ίσως να την ονομάζουν ταυτότητα, αλλά αν πας σε άλλο κράτος δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΙΣΧΥ. Επειδή κάποιοι λοιπόν χρησιμοποίησαν αυτήν την "ταυτότητα" και ταξίδεψαν, προφανέστατα από λάθος του υπαλλήλου στο αεροδρόμιο που έκανε τον έλεγχο (ή δεν το έκαναν ποτέ και μπερδεύτηκαν/ξεχάστηκαν ή και ψεύδονται) επέμεναν ότι μπορείς να ταξιδέψεις ανενόχλητα με την "ταυτότητα" που βεβαιώνει την κατοικία σε χώρα. Τα λινκς που αποδεικνύουν το αντίθετο υπάρχουν στο thread, παρόλ'αυτά κάποιοι δεν παύουν ποτέ να μας ξαφνιάζουν με το πόσα "γνωρίζουν" και το πόσο επιμένουν γι'αυτό... 1
tsifotis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Τόχουμε ξεσκίσει το θέμα προσπαθώντας μερικοί να ξεπεράσουν την κοινή λογική, απλά, για να γράψουν ένα αντίλογο. Είναι δυνατόν μια αεροπορική εταιρεία σαν την KLM που έχει έδρα το Άμστερνταμ να ξεκινήσει ένα τεράστιο αεροπλάνο (για υπεραντλαντικό ταξίδι) είτε από Άμστερνταμ για Αθήνα είτε από μια άλλη πόλη της Ασίας, που επιστρέφει, για να κάνει στάση στην Αθήνα και μετά απ' ευθείας πτήση για Ν. Υόρκη; Η κοινή λογική λέει όχι. Και μην μπερδεύουμε τις πτήσεις των κλασικών εθνικών (; ) εταιρειών με τις πτήσεις των εταιρειών χαμηλού κόστους και πολύ περισσότερο με τις πτήσεις που γίνονται σε συγκεκριμένες εποχές του χρόνου (άνοιξη... Ναι, ειναι δυνατον! Καποτε ισχυε πανω κατω αυτο που λες. Οχι πια. Για του λογου το αληθες βαλε στο skyscanner Λονδινο Νεα Υορκη μονο με Direct Flights. Θα δεις εκτος απο βρετανικες ή αμερικανικες εταιρειες τριτων χωρων πχ Norwegian και Air India Επισης ποιος ειπε οτι οι low budget δεν εχουν μονιμες αερογραμμες αλλα μονο εποχιακες; Για το οντοπικ ισως εαν χρειαζονται οι συσκευασιες (συλλογη, καλυτερη μεταπωληση κλπ) ισως να στελνονταν ταχυδρομικως αδεια;
zio10 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Για αντικείμενα αξίας μέχρι 430€ (για καπνό και ποτά ισχύουν άλλες διατάξεις) περνάς από την πύλη που λέει do not declare και αν σε ελέγξουν δεν πληρώνεις τίποτα, για παραπάνω περνάς κανονικά από την declare. Ο έλεγχος είναι δειγματοληπτικός έχε, επίσης, υπόψιν. Δηλαδή αυτοί που περνάνε από το do not declare μπορεί και να ελεγχθούν μπορεί και όχι. Εμένα δεν μου έχει τύχει ποτέ. Το όριο των 430€ ισχύει μόνο για Αμερική; Για άλλες χώρες τι ισχύει, πχ Καναδά; Και αν κατάλαβα καλά για να πληρώσεις πρέπει να τύχει να πέσεις σε έλεγχο ε;
makfil Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Ναι, ειναι δυνατον! Καποτε ισχυε πανω κατω αυτο που λες. Οχι πια. Για του λογου το αληθες βαλε στο skyscanner Λονδινο Νεα Υορκη μονο με Direct Flights. Θα δεις εκτος απο βρετανικες ή αμερικανικες εταιρειες τριτων χωρων πχ Norwegian και Air India Επισης ποιος ειπε οτι οι low budget δεν εχουν μονιμες αερογραμμες αλλα μονο εποχιακες; Έτσι είναι αν έτσι νομίζεις, εάν αυτά κατάλαβες από όσα έγραψα.
zianna Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Ναι, ειναι δυνατον! Καποτε ισχυε πανω κατω αυτο που λες. Οχι πια. Για του λογου το αληθες βαλε στο skyscanner Λονδινο Νεα Υορκη μονο με Direct Flights. Θα δεις εκτος απο βρετανικες ή αμερικανικες εταιρειες τριτων χωρων πχ Norwegian και Air India Επισης ποιος ειπε οτι οι low budget δεν εχουν μονιμες αερογραμμες αλλα μονο εποχιακες; Για το οντοπικ ισως εαν χρειαζονται οι συσκευασιες (συλλογη, καλυτερη μεταπωληση κλπ) ισως να στελνονταν ταχυδρομικως αδεια; Η πτήση της Air India δεν είναι direct, ξεκινά από το Ahmedabadhttp://info.flightmapper.net/flight/Air_India_AI_171 Επίσης η Ινδία ανήκει στην κοινοπολιτεία και προφανώς ισχύουν άλλοι νόμοι και κανόνες γι'αυτούς σε σχέση με το ΗΒ. H Norwegian Air Shuttle είναι low cost αεροπορική. Γενικά, μετά το deregulation που άνοιξε η αγορά στην Ευρώπη, από την δεκαετία του '70 σε Αμερικη και πιο πριν σε Αυστραλία, είναι δυνατόν να έχει βάση πτήσεων αεροπορική εταιρία σε αεροδρόμια που δεν ανήκουν στην χώρα της βάσης της. Με απλά λόγια, ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. Γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχει το code sharing flights, και μπορείς μέχρι και να αγοράσεις εισιτήριο από συνεργαζόμενη αεροπορική φθηνότερα απ'ό,τι αν το αγόραζες από την εταιρία που κάνει η ίδια την πτήση. Ο λόγος που δεν συμφέρει, ξανά με απλά λόγια, φορολογία. Οι low cost εταιρίες από την άλλη επειδή δεν ανήκουν στην ΙΑΤΑ και στους κανονισμούς που την διέπουν, έχουν την δυνατότητα να κόψουν από αλλού και να βρουν και αεροδρόμια πτήσης φθηνά και χτυπάνε την αγορά. Μεγάλες εταιρίες στυλ KLM. Lufthansa, Air France κτλ να πάνε σε ξένη χώρα να δημιουργήσουν εκεί βάση δρομολογίου θα πρέπει να είναι δρομολόγιο που έχει τρομερή ζήτηση και μεγάλο κέρδος. Δεν θυμάμαι να το έχει κάνει ποτέ κάποια και δεν είμαι και σίγουρη κι αν απαγορεύεται από τους όρους των Alliances στους οποίους ανήκουν οι εταιρίες. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2017 από zianna
K_Papagia Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 θα παρω ενα keyboard και ενα iphone θα θελα. αλλα αυτο που λετε οτι ειναι κλειδωμενα τι παιζει; όσο για αυτο που λέτε ότι βουτάνε πράγματα ρε παιδιά τι σημαίνει; μπορεί ο καθένας να το κάνει αυτό αυθαίρετα; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα