Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα παω αμερικη προσεχως και θέλω να αγοράσω κάποια πράγματα όντας αρκετά φτηνότερα απο ευρώπη. το θεμα είναι ότι έχω ακούσει ότι το τελωνειο σου δημιουργει θέματα.

όταν πάρω κάτι πρέπει να το ανοίξω για να μην έχω θέμα αν μ ελεγξουν βαλίτσα;

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλύτερα να μην είναι στα κουτιά τους, να μη φαίνονται καινούργια δηλαδή. Και νομίζω παίζει ρόλο και η ποσότητα, αν έχεις 10 iphone πχ μπορεί να έχεις πρόβλημα κι ας μην είναι σε κουτιά.

Δημοσ.

2-3 πραγματα θελω να παρω. αν με πιασουν δλδ με κουτια ομως τι προβλημα θα χω;

Θα πληρώσεις φόρους, δασμούς κλπ. Σαν να έκανες παραγγελία από Αμερική και να σταματούσε στο τελωνείο.

Δημοσ.

Επειδή δεν υπάρχουν πλέον κατ' ευθείαν πτήσεις από και προς την Αμερική και πρέπει να έρθεις, οπωσδήποτε, με ενδιάμεσο σταθμό σε ένα αεροδρόμιο της ΕΕ ή στην Κων/πολη, λιγοστεύουν σημαντικά οι πιθανότητες να σε σταματήσει ο τελωνειακός στο αεροδρόμιο.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι προτιμότερο να μην έχεις τις αρχικές συσκευασίες, όπως σε συμβούλεψε ο zio 10.

Επίσης, δεν έχεις γράψει τι θέλεις να αγοράσεις, δεδομένου ότι η Αμερική έχει χαμηλότερες τιμές αλλά και πολλές ιδιαιτερότητες σε πολλά είδη, όπως πχ στα κινητά που πουλιώνται, συνήθως, κλειδωμένα σε παρόχους και όχι ελεύθερα όπως εδώ.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

θα παω αμερικη προσεχως και θέλω να αγοράσω κάποια πράγματα όντας αρκετά φτηνότερα απο ευρώπη. το θεμα είναι ότι έχω ακούσει ότι το τελωνειο σου δημιουργει θέματα.

όταν πάρω κάτι πρέπει να το ανοίξω για να μην έχω θέμα αν μ ελεγξουν βαλίτσα;

Για αντικείμενα αξίας μέχρι 430€ (για καπνό και ποτά ισχύουν άλλες διατάξεις) περνάς από την πύλη που λέει do not declare και αν σε ελέγξουν δεν πληρώνεις τίποτα, για παραπάνω περνάς κανονικά από την declare.

Ο έλεγχος είναι δειγματοληπτικός έχε, επίσης, υπόψιν. Δηλαδή αυτοί που περνάνε από το do not declare μπορεί και να ελεγχθούν μπορεί και όχι. Εμένα δεν μου έχει τύχει ποτέ.

Δημοσ.

Επειδή δεν υπάρχουν πλέον κατ' ευθείαν πτήσεις από και προς την Αμερική

Νομιζω ξεκινησε η Emirates Νεα Υορκη Αθηνα.

Δημοσ.

Από Αθήνα για Ν. Υόρκη απ' ευθείας με την Emirates (άρχισαν προ ημερών οι πτήσεις) το καταλαβαίνω, αφού το αεροπλάνο (πτήση ΕΚ209) ξεκινάει από Dubai, κάνει στάση στην Αθήνα και στη συνέχεια πετάει Ν. Υόρκη (Newark) αλλά με την KLM δεν μπορεί να υπάρχει απ' ευθείας πτήση.

Δημοσ.

Η klm είχε πτήση απευθείας με 450€ που είχα κοιτάξει πριν 25 μέρες.

Και εμένα μ είχε φανεί κάπως αλλά όντως έτσι ήταν,μου το είχε πει αλλο μέλος και το είχα τσεκαρει.

Δημοσ.

Αν και είμαστε από αρκετά posts off topic, με βάση τη λογική, ΔΕΝ γίνεται να υπάρχει απ' ευθείας πτήση της KLM από Αθήνα προς Ν. Υόρκη, αφού η έδρα της βρίσκεται στο Άμστερνταμ.

Δημοσ.

Το ξέρω ότι είναι ολλανδική εταιρεία κ γι αυτό μ είχε κινήσει το ενδιαφέρον και το τσεκαρα τότε.

Αλλά το θέμα είναι ότι όντως είχε και δεν ξέρω ακόμα αν έχει απευθείας πτήση Αθήνα - Ν.Υορκη με 450€

Sorry για τα offtopic μου παιδιά :)

Δημοσ.

Μην επιμένεις περισσότερο.

Απ' ευθείας πτήση της KLM αποκλείεται να υπήρχε, ίσως το μπερδεύεις με κάποια που συνεργάζεται.

Δημοσ.

Αν και είμαστε από αρκετά posts off topic, με βάση τη λογική, ΔΕΝ γίνεται να υπάρχει απ' ευθείας πτήση της KLM από Αθήνα προς Ν. Υόρκη, αφού η έδρα της βρίσκεται στο Άμστερνταμ.

Η λογική σε αυτό που λες που είναι; Δηλαδή αν πάει Άμστερνταμ-Λονδίνο-Βερολίνο-Αθήνα και μετά Νέα Υόρκη τι πρόβλημα υπάρχει; Τυχαίο παράδειγμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...