Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο μοχλος ταχυτήτων αντιστέκεται όταν αλλάζω από 2η σε 1η. Που μπορώ να βάλω λυπαντικο? Θέλει επισκεύη κάπου?

To κάνει και σε μένα το Panda. (Μιλάμε για όταν είμαι σταματημένος πάντα, γιατί από 2α δεν κατεβάζω σε 1η καθώς κινούμαι).

Εμένα βέβαια σκαλώνει τελείως και δεν μπαίνει η ταχύτητα όσο και να σπρώχνω :P

Αυτό που κάνω και δουλεύει πάντα, είναι να αφήνω το συμπλέκτη σιγά σιγά σπρώχνοντας ταυτόχρονα το μοχλό και έτσι σε ένα σημείο πριν αρχίσει να "πιάνει" ο συμπλέκτης, ξεκολλάει ο μοχλός και μπαίνει άνετα η ταχύτητα.

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γιατί τα ακυρώνει;

Όποτε του χρειαστεί, θα κατεβάσει σε 1η(πχ ανηφόρα).

Ποιό είναι το point σου;

Τι ανηφόρα είναι αυτή που σε κίνηση θα χρειαστεί να κατεβάσει σε πρώτη;

Δημοσ.

Η Κρέσνας στη Κυψέλη(Αθήνα) φερ' ειπείν για όποιον έχει υπ' όψιν αλλά και γενικά σε έντονη ανηφόρα που πας με 2α και λόγω του μπροστινού σου αναγκάζεσαι να κόψεις τόσο που επιβάλλεται να κατεβάσεις ώστε να μην σε πάρει η κατηφόρα που λέει ο λόγος...

• Like 1
Δημοσ.

Στίς μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού που μου έχει τύχει αντίστοιχη περίπτωση και μιάς και η ταχύτητα κίνησης είναι πάρα πολύ χαμηλή σταματώ (από δευτέρα κενή) και μετά ξεκίνημα με πρώτη.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

To κάνει και σε μένα το Panda. (Μιλάμε για όταν είμαι σταματημένος πάντα, γιατί από 2α δεν κατεβάζω σε 1η καθώς κινούμαι).

Εμένα βέβαια σκαλώνει τελείως και δεν μπαίνει η ταχύτητα όσο και να σπρώχνω :P

Αυτό που κάνω και δουλεύει πάντα, είναι να αφήνω το συμπλέκτη σιγά σιγά σπρώχνοντας ταυτόχρονα το μοχλό και έτσι σε ένα σημείο πριν αρχίσει να "πιάνει" ο συμπλέκτης, ξεκολλάει ο μοχλός και μπαίνει άνετα η ταχύτητα.

Αν βάλεις 2α και μετά 1η δεν μπαίνει; Αν αφήσεις το φρένο και κουνηθεί έστω και ελάχιστα το αυτοκίνητο;

Μη ζορίζεις το λεβιέ για να μπει πάντως.

Πάντως από τα κάμποσα Ιταλικά που έχω οδηγήσει, στο Bravo μπαίνει πιο εύκολα από όλα.

Φυσικά δεν είναι όπως το Xantia ενός φίλου, όπου και με 60 να πηγαίνεις, μπαίνει, αλλά αυτό δε το θεωρώ απαραίτητα κακό...  :shock:  :X

Δημοσ.

Και εγώ σε Fiat Punto πάλι το ίδιο. Κάναμε και ρύθμιση στο σύρμα για να μπαίνει καλύτερα και μετά δεν κούμπωνε καλά η πέμπτη λολ

Δημοσ.

Αν βάλεις 2α και μετά 1η δεν μπαίνει; Αν αφήσεις το φρένο και κουνηθεί έστω και ελάχιστα το αυτοκίνητο;

Μη ζορίζεις το λεβιέ για να μπει πάντως.

Νομίζω ότι δεν μπαίνει ούτε έτσι, γιατί τις πρώτες φορές που μου το έκανε αυτό προσπαθούσα να κάνω.

Τον λεβιέ δεν τον ζορίζω πάντως, δηλαδή δεν βάζω σχεδόν καθόλου δύναμη παραπάνω από το κανονικό. Απλά αφήνω λίγο λίγο το συμπλέκτη και μπαίνει.

Δημοσ.

γενικά να μπει η πρώτη έχει αντίσταση . Και όταν έμπαινε η όπισθεν έκανε εντονο μεταλικο θόρυβο. Τώρα άλλαξα δίσκο κ ρουλεμάν και η όπισθεν μπαίνει καλύτερα.

Δημοσ.

γενικά να μπει η πρώτη έχει αντίσταση . Και όταν έμπαινε η όπισθεν έκανε εντονο μεταλικο θόρυβο. Τώρα άλλαξα δίσκο κ ρουλεμάν και η όπισθεν μπαίνει καλύτερα.

Η όπισθεν δεν είναι συγχρονιζέ και θεωρητικά "πρέπει" να βάζεις πχ πρώτα την πρώτη και μετά όπισθεν. Επίσης καλό είναι να έχεις τον συμπλέκτη 2-3 δευτερόλεπτα πατημένο και μετά να βάζεις την όπισθεν. Τώρα για την πρώτη σου έχουμε γράψει στα προηγούμενα post. Αν έχεις πρόβλημα με την πρώτη ακόμα και τώρα, όταν το αμάξι είναι στάσιμο έχεις θέμα πάνε ξανά συνεργείο.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά! 

Χρειαζομαι απαντήσεις....εχω ενα polo του 99 σε άριστη κατάσταση κ το προσέχω σαν τα μάτια μου...πριν ενα μηνα άλλαξα δισκο πλατώ σετ και μου συμπληρωσε  κ βαλβολίνες! Μετα απο αυτήν την αλλαγή αντιμετωπίζει το αμάξι τρομερή δυσκολία με τις ταχύτητες κυρίως με την 1η κ την 2! Του το ξαναπήγα κ μου ειπε κάτσε να σου βάλω παλι ενα ενισχυτικό βαλβολίνες κ αν δεν βοηθησει θες αλλαγή σασμάν. Εχω τις αμφιβολίες μου...ολα αυτα έγιναν μετα την αλλαγή δισκο πλατώ..υπαρχει περίπτωση να ου εχει κανει κατι? Σημείωση...οταν ειναι σβηστό το αμάξι οι ταχύτητες μπαίνουν μια χαρα! Βοηθήστε με παιδιά :)

Δημοσ.

Καλησπερα φιλε εχεις παρατηρηση οτι στην ατχη ειναι δυσκολη η αλλαγη ενω αν ζεσταθει ο δισκος και κυκλοφορησεις λιγη ωρα τοτε αλλαζουν ποιο ομαλα ; 

Δημοσ.

Δεν διορθώνεται...το κανει είτε ειναι ζεστο είτε κρύο! Κοπελα ειμαι :) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...