giotis7 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 για να βλεπω τους INTEL στις αγγελιες να ανεβενουν λιγακι... για παμε... που ψαχνουν ορισμενοι 6600Κ με 100 ευρω. Παρτε AMD να παιζετε CS και να βγαζει μπλε οθονη επειδη δεν του αρεσε η εντολη. Tragic! Συγχωρέστε με αν κάνω λάθος αλλά εγώ είχα καταλάβει τόσα χρόνια ότι ο microcode είτε μπαίνει ως αναβάθμιση στο bios είτε στο λειτουργικό για να διορθώσει-αφαιρέσει-προσθέσει-παρακάμψει κάποια λειτουργεία στην μεταγλώττιση των εντολών από και προς τον επεξεργαστή και όχι για να αλλάξει το κώδικα που είναι γραμμένος μέσα στον επεξεργαστή. Αν μπορούσαν να δώσουν στους χρήστες την δυνατότητα αλλαγής του κώδικα του επεξεργαστή δε θα λέγαν "δίνουμε διόρθωση για το συγκεκριμένο σετ εντολών processor microcode update!!!". Αλλά τι δίνουν κάθε φορά bios microcode update ή system microcode update και ποτέ processor microcode update! Με προβληματική νέα σχεδίαση επεξεργαστή η amd κάνει μεγάλο σφάλμα για κάτι υποσχόμενο και κρίμα γιατί μειώνει το επίπεδο ανταγωνισμού που περιμέναμε. Όταν βγουν οι δεύτερης γενιάς ryzen τότε θα αρχίσω να σκέφτομαι την αλλαγή πλατφόρμας (ελπίζω σύντομα). Ειστε και οι δυο παρτον τον εναν και χτυπα τον αλλον! Τι λετε ωρε παλικαρια;
georgebou21 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Γίδια διαβάζω άντε γεια διαβάζω, τον Τσουκαλά μου θύμισες. Μιλάμε για επίπεδο! Εχοντας διαβάσει 5 σελιδες στο thread για ενα υποθετικο benchmark απο τους Intel fan boys εξαντληθηκε η υπομονη μου. Αλλα και εσυ για το επιπεδο μου ειχες σχόλιο, αλλα επι του θεματος τιποτα και εσυ.
kfyros Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 κουραστικό το VS με λιγότερα απ' το 1/3 των posts σχετικών. Ήθελα να μάθω κάτι, αλλά ζαλίστηκα. 1
AlexKane Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Alex ξέρεις τι είναι το AGESA; Απ' ότι διαβάζω αποτελεί ανοικτό (πλέον) firmware για την αρχικοποίηση του επεξεργαστή κατά τη διαδικασία του post. Φαίνεται μάλιστα να υπάρχει προσπάθεια ενσωμάτωσης στο coreboot / libreboot. Γενικά, υπάρχει μια προσπάθεια από το community και τη goog (chrome books) για ανοικτό bios / uefi για λόγους ασφάλειας - διαφάνειας.
Red_Phantom Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δε μιλάμε για crash του προγράμματος αλλά "crash" όλης της CPU. Αυτό το πράγμα δε γίνεται αν δεν έχει bug η CPU. Τα υπόλοιπα που λες για loop και προγραμματιστικό λάθος (δεν είσαι ο μόνος)... εντάξει δεν ξέρω τι να πω. Εντάξει, ο τύπος που το δημοσιοποίησε είναι άσχετος (λολ) και δε μπορεί να καταλάβει αν έχει προγραμματιστικό λάθος. Εντάξει, όλοι οι υπόλοιποι που το επιβεβαίωσαν είναι κι αυτοί όλοι άσχετοι και δε μπορούν να καταλάβουν. Υπάρχει ήδη (αναφέρεται στην πηγή!!!!!!!!!11) fix της AMD για το σχετικό microcode. Και η AMD δε μπορεί να καταλάβει αν χρειάζεται fix η CPU? Δηλαδή εντάξει. Τι κάθεσαι και απαντάς σε αυτά τα άτομα? Περιμένεις να καταλάβουν αυτά που γράφεις? Αυτοί νομίζουν ότι τα pc είναι παπάκια και ο cpu το καλμπυρατέρ. Ο άλλος έγραψε ότι μπορεί να γράψει κώδικα ώστε να κολλήσει τον κάθε επεξεργαστή ... Χαχαχαχα!!! Απλά διασκέδασε το! (Κανας mod δεν υπάρχει να σβήσει όλη αυτή την σαβούρα της Παραπληροφόρησης???? ) 1
ilias15 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Τι κάθεσαι και απαντάς σε αυτά τα άτομα? Περιμένεις να καταλάβουν αυτά που γράφεις? Αυτοί νομίζουν ότι τα pc είναι παπάκια και ο cpu το καλμπυρατέρ. Ο άλλος έγραψε ότι μπορεί να γράψει κώδικα ώστε να κολλήσει τον κάθε επεξεργαστή ... Χαχαχαχα!!! Απλά διασκέδασε το! (Κανας mod δεν υπάρχει να σβήσει όλη αυτή την σαβούρα της Παραπληροφόρησης???? ) εγώ πάντως έχω πεισθεί και θα βάλω στις αγγελίες αγγελία οπού θα πουλάω την χ99 πλατφόρμα μου σε τιμή χώμα με δώρο την μητρική για να την αγοράσουν αυτοί που υποστηρίζουν φανατικά την AMD και έτσι να αποκτήσουν το σύστημα που ονειρεύονται και θα κάνω μετάβαση σε AMD
fallen4ngel Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 @AlexKane μέσες άκρες ναι. Ουσιαστικά ήταν το microcode της AMD. Δεν έχει αλλάξει κάτι πάνω σε αυτό, το microcode/agesa κτλπ γίνονται αναβάθμιση με BIOS updates ή μπορείς εάν δεν έχει βγει BIOS update να κάνεις inject το κομμάτι αυτό στο υπάρχον BIOS της μητρικής και να φλασαρει. Από αυτά που διάβασα κατάλαβα ότι ασχολείσαι με Linux και γνωρίζω ότι εκεί μπορείς να κάνεις το ίδιο ουσιαστικά πράγμα σε επίπεδο λειτουργικού. Εκεί είναι που χάθηκε το νήμα και γράφτηκαν κάτι περίεργα ποστ (γενικά μιλάω). Οπότε σαν συμπέρασμα εάν είναι καθαρά θέμα hardware με ένα BIOS update στρώνει μία χαρά, μην ξεχνάμε ότι σε περίπτωση που τρέξει σε Intel AVX2 με λιγότερο ρεύμα ακριβώς το ίδιο συμβαίνει. Οπότε δεν αποκλείεται να έχουν κάνει πατάτα εκεί ακριβώς 1
Red_Phantom Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 εγώ πάντως έχω πεισθεί και θα βάλω στις αγγελίες αγγελία οπού θα πουλάω την χ99 πλατφόρμα μου σε τιμή χώμα με δώρο την μητρική για να την αγοράσουν αυτοί που υποστηρίζουν φανατικά την AMD και έτσι να αποκτήσουν το σύστημα που ονειρεύονται και θα κάνω μετάβαση σε AMD Όπως και να έχει η AMD έχει καλύτερο προϊόν απο την Intel αυτή τη στιγμή. Βέβαια το bug που προέκυψε είναι σοβαρό, αλλά με ένα microcode update , πιθανόν να λυθεί. Αν δεν λύνεται τότε είτε θα απενεργοποιήσει το fma3 είτε θα υποχρεωθεί να κάνει ανάκληση και αντικατάσταση των επεξεργαστών. Τώρα για το x99 γιατί να το πουλήσεις? Αμα κάνεις την δουλειά σου μια χαρά είναι.
AlexKane Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 @AlexKane μέσες άκρες ναι. Ουσιαστικά ήταν το microcode της AMD. Δεν έχει αλλάξει κάτι πάνω σε αυτό, το microcode/agesa κτλπ γίνονται αναβάθμιση με BIOS updates ή μπορείς εάν δεν έχει βγει BIOS update να κάνεις inject το κομμάτι αυτό στο υπάρχον BIOS της μητρικής και να φλασαρει. Από αυτά που διάβασα κατάλαβα ότι ασχολείσαι με Linux και γνωρίζω ότι εκεί μπορείς να κάνεις το ίδιο ουσιαστικά πράγμα σε επίπεδο λειτουργικού. Εκεί είναι που χάθηκε το νήμα και γράφτηκαν κάτι περίεργα ποστ (γενικά μιλάω). Οπότε σαν συμπέρασμα εάν είναι καθαρά θέμα hardware με ένα BIOS update στρώνει μία χαρά, μην ξεχνάμε ότι σε περίπτωση που τρέξει σε Intel AVX2 με λιγότερο ρεύμα ακριβώς το ίδιο συμβαίνει. Οπότε δεν αποκλείεται να έχουν κάνει πατάτα εκεί ακριβώς +1 Μπορείς να κάνεις flash ολόκληρο το binary ή επιλεκτικά inject μόνο το microcode (μέσω BIOS). Όπως γράφεις, μπορείς να αναβαθμίσεις και χωρίς επίσημο update από τον κατασκευαστή της μητρικής αφού ο συγκεκριμένος κώδικας είναι generic (για την ίδια πλατφόρμα πάντα). Απ' ότι ξέρω, πλέον η πολιτική των AMD και Intel είναι να μην εξαρτώνται από τον κατασκευαστή της μητρικής (για τις συγκεκριμένες αναβαθμίσεις), με αποτέλεσμα να έχουν υιοθετήσει το μηχανισμό αναβάθμισης του ΛΣ. Έτσι, ο boot-loader φορτώνει τον κώδικα (που κατέβηκε μέσω πχ, Windows Update) χωρίς να απαιτείται χειροκίνητο flashάρισμα και υποστήριξη από τον κατασκευαστή (της μητρικής). Ουσιαστικά διευκολύνεται - αυτοματοποιείται η διαδικασία κυρίως για το μέσο χρήστη, διότι λαμβάνεται ως τυπική αναβάθμιση συστηματικά. Έτσι στην περίπτωση των Ryzen, ο χρήστης θα λάβει την αναβάθμιση υποχρεωτικά μέσω πχ windows 10, όπως δηλαδή γίνεται και με τους επεξεργαστές της intel. Γενικά, δεν είναι κάτι που πρέπει να θορυβεί τον κόσμο, ούτε χρειάζεται να περιμένει το επόμενο stepping. 1
georgebou21 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Τι κάθεσαι και απαντάς σε αυτά τα άτομα? Περιμένεις να καταλάβουν αυτά που γράφεις? Αυτοί νομίζουν ότι τα pc είναι παπάκια και ο cpu το καλμπυρατέρ. Ο άλλος έγραψε ότι μπορεί να γράψει κώδικα ώστε να κολλήσει τον κάθε επεξεργαστή ... Χαχαχαχα!!! Απλά διασκέδασε το! (Κανας mod δεν υπάρχει να σβήσει όλη αυτή την σαβούρα της Παραπληροφόρησης???? ) Το Link στο github το βρηκες να μου το στειλεις για Ryzen. Εχω το cpu μου διαθεσιμο και περιμενει να αποδειχθει αυτο που λέτε. Υ.Γ.1 Το διασκεδαζω με τον Ryzen 1700 διαβαζοντας αυτο το post. Αφαντο το bug παντως. Υ.Γ. 2 Απο προγραμματισμο assembly και instruction set πρεπει να εισαι μυρωδιας φίλε, δεν εξηγειται αλλίως. Το πρόβλημα του υποθετικου bug εαν υπάρχει ειναι ότι και μια απλη εφαρμογη θα μπορουσε να κρασαρει τον επεξεργαστη. Που ειναι το αστειο σε ότι αφορα το προγραμμα?
Pstathece Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Και ναι,αυτό το θέμα έφτασε αισίως τις 9 σελίδες και 131 post. Ασχολίαστο...
giotis7 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Και ναι,αυτό το θέμα έφτασε αισίως τις 9 σελίδες και 131 post. Ασχολίαστο... Οχι και ασχολιαστο! Μολις σχολιασες! (sorry couldn't resist! ) 1
Pstathece Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Οχι και ασχολιαστο! Μολις σχολιασες! (sorry couldn't resist! ) Μία επισήμανση έκανα. Δεν σχολίασα το θέμα ή το τι γράφουν τα ποστ. XD 1
Red_Phantom Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Υ.Γ. 2 Απο προγραμματισμο assembly και instruction set πρεπει να εισαι μυρωδιας φίλε, δεν εξηγειται αλλίως. Το πρόβλημα του υποθετικου bug εαν υπάρχει ειναι ότι και μια απλη εφαρμογη θα μπορουσε να κρασαρει τον επεξεργαστη. Που ειναι το αστειο σε ότι αφορα το προγραμμα? Οκ απο Αγγλικά , ξέρεις??? http://forum.hwbot.org/showthread.php?t=167605 The questions that I want to answer are: Is this specific to my setup? No - Confirmed by multiple other people. http://forum.hwbot.org/showpost.php?p=480524&postcount=25 Was told this issue will be fixed in a new AGESA code. In other words: it was an AMD issue, not C6H issue. Thanks for finding this bug @Mysticial! https://github.com/Mysticial/Flops/tree/master/version2/binaries-windows Τρέξε το haswell. Κατάλαβες ότι εσύ είσαι το γίδι (Έτσι δεν αποκάλεσες τους υπόλοιπους???) Το επιβεβαιώνει η AMD .... Α και επειδή μάλλον είσαι επιπέδου ΙΕΚ, θέλω να μου πεις αντι για να κρεμάσει το cpu ποιο error έπρεπε να πετάξει. (Σαν ειδικός assembloλογος) χαχαχ!!!!!!!
georgebou21 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2017 Το συγκεκριμένο binary δεν είναι zen specific.Αυτό το διάβασες η να το ξαναπω για 4η φορα σε αυτο το post.Οταν θα γίνει Zen specific το ξανασυζηταμε.Ο τυπος λέει ότι είναι 5 χρόνων τα προγράμματα.Αυτό το διάβασες?6 σελίδες για ένα πιθανό bug ενός προγράμματος 5τιας που αυτοαποκαλειται benchmark επειδη οι intel fan boys δεν μπορούν να χώνεψουν την ανωτερότητα των ryzen.Καληνύχτα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα