defacer Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Έλα σοβαρά; ουτε ένα αληθές; Λολ ήμουν σίγουρος ότι θα γινόταν αυτό. Λοιπόν, έχω άδικο όπως το διατύπωσα, τα ιστορικά γεγονότα που αναφέρεις (x64 και μονοπωλιακή Intel) είναι αληθή. Όλα τα υπόλοιπα που έγραψες είναι αναληθή παραληρήματα AMD fanboy και δείχνουν πως όχι μόνο δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται αλλά ούτε κι αν διαβάσεις μία περίληψη βοηθάει. Καλύτερα τώρα; Ξαναλέω 1. Ιστορίες για αγρίους με το flops ξεχάστε τες, φταίει 100% η CPU. Μη συγχέετε την ύπαρξη branches, που υπάρχουν για να επιτευχθεί μέγιστη απόδοση, με μηχανισμό που χρειάζεται για να λειτουργεί το πρόγραμμα. 2. Παρόλα αυτά η πρακτική σημασία του όλου γεγονότος είναι μηδέν (ίσως πέσει λίγο η απόδοση σε συγκεκριμένο instruction, κάτι τρέχει στα γύφτικα).
johnripper Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Την παλεύεις και εσύ; η αιώνια ειρωνεία σε αυτή την χώρα τα τρολλ να λένε τους άλλους τρολλ ενα ποστ πιο κάτω δίνω ΟΛΑ τα αδιάσειστα στοιχεία πως ΟΛΑ όσα ανέφερα ειναι υπαρκτά και έγκυρα. ότι νάναι 5 νάναι πάλι... κάτσε να μιλήσω σε γλώσσα που ίσως καταλάβεις Εγώ πάντως δεν ανταλλάζω τον όποιον ιντελ με τον ryzen 1800χ μιας και τους πατάει όλους και εσύ κάτσε και βάλε αλοιφή εκει που σε τσούζει fanboy και με τα ρέστα παίρνω και ένα τούρμπο για το αμάξι μου εσύ κάτσε πλήρωνε με δόσεις τον υπερκοστολογημένο και πιο αργό ιντελ σου είσαι καλός πελάτης που λέμε.... της ιντελ παντώς εγω σήμερα κιολας μπορω να ανεβάσω photos απο το σύστημα μου και αποτελέσματα απο το 3d mark με πολύ αγώνια περιμένω τα δικά σου, αφου το εχείς ήδη στημένο και σκοτώνει...
_Theo_ Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Λολ ήμουν σίγουρος ότι θα γινόταν αυτό. Λοιπόν, έχω άδικο όπως το διατύπωσα, τα ιστορικά γεγονότα που αναφέρεις (x64 και μονοπωλιακή Intel) είναι αληθή. Όλα τα υπόλοιπα που έγραψες είναι αναληθή παραληρήματα AMD fanboy και δείχνουν πως όχι μόνο δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται αλλά ούτε κι αν διαβάσεις μία περίληψη βοηθάει. Καλύτερα τώρα; Ξαναλέω 1. Ιστορίες για αγρίους με το flops ξεχάστε τες, φταίει 100% η CPU. Μη συγχέετε την ύπαρξη branches, που υπάρχουν για να επιτευχθεί μέγιστη απόδοση, με μηχανισμό που χρειάζεται για να λειτουργεί το πρόγραμμα. 2. Παρόλα αυτά η πρακτική σημασία του όλου γεγονότος είναι μηδέν (ίσως πέσει λίγο η απόδοση σε συγκεκριμένο instruction, κάτι τρέχει στα γύφτικα). Προσωπικά πιστεύω οτι μπορεί να φταίει και το πρόγραμμα. Δηλαδή αποκλείεται να έχει κάποιο (infinite) loop ή κάποιο άλλο προγραμματιστικό λάθος και να κρασάρει;;
defacer Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Προσωπικά πιστεύω οτι μπορεί να φταίει και το πρόγραμμα. Δηλαδή αποκλείεται να έχει κάποιο (infinite) loop ή κάποιο άλλο προγραμματιστικό λάθος και να κρασάρει;; Δε μιλάμε για crash του προγράμματος αλλά "crash" όλης της CPU. Αυτό το πράγμα δε γίνεται αν δεν έχει bug η CPU. Τα υπόλοιπα που λες για loop και προγραμματιστικό λάθος (δεν είσαι ο μόνος)... εντάξει δεν ξέρω τι να πω. Εντάξει, ο τύπος που το δημοσιοποίησε είναι άσχετος (λολ) και δε μπορεί να καταλάβει αν έχει προγραμματιστικό λάθος. Εντάξει, όλοι οι υπόλοιποι που το επιβεβαίωσαν είναι κι αυτοί όλοι άσχετοι και δε μπορούν να καταλάβουν. Υπάρχει ήδη (αναφέρεται στην πηγή!!!!!!!!!11) fix της AMD για το σχετικό microcode. Και η AMD δε μπορεί να καταλάβει αν χρειάζεται fix η CPU? Δηλαδή εντάξει. 2
Sotiris 59 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Εγω λεω να δοσουμε λιγο χρονο ακομη στην amd και στους ryzen ουτος η αλος ειναι πολυ καινουργοι και η amd ειχε πολλα χρονια να βγαλει καινουργια αρχιτεκτονικη
strawman Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Και στις δυο περιπτωσεις αν δεν μπορεις η δεν θελεις να εξηγησεις στον αλλον οτι εχει λαθος απλα προσπερνας. Το να του την πεις δεν σε κανει ανωτερο μην σου πω οτι σε κανει κατωτερο. Υποψιν αυτο που εγραψα παραπανω δεν ηταν για σενα, ηταν γενικα για αυτη την λαθος αντιμετωποιση σε αυτους που γραφουν κατι λαθος. Μπα, καλα κανει. Μπενω εγω ο αδαης να διαβασω / μαθω 5 πραγματα και πεταει ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του. Παραπληροφορηση τερμα και τα μυαλα στα καγκελα. Ειδικα σε ενα τετοιο site τετοια πραγματα δεν θα πρεπε να γινονται. Μπαινει ο αλλος για παραδειγμα να ψαξει τι build να αγορασει και ο καθενας του προτεινει οτι του κατεβει στην γκλαβα. Αμα ειναι να πω και γω την γνωμη μου σε αυτο το thread, που δεν ξερω καν τι ειναι η αλληλουχια εντολων FMA3 (και γενικοτερα), να εχουμε ολοι εγκυροτατη ενημερωση. Ε δεν γινεται ετσι, site κουτσομπολιων θα γινουμε
efo355 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Ρε φίλε τι λες τώρα? Κατάλαβες τι έγινε? Τρέχει μια εντολή από υποστηριζόμενο από τον επεξεργαστή instruction set και ο cpu κρασάρει. Αντιλαμβάνεσαι ότι κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να είναι πατάτα και να κρασάρει τον σωστά verifed επεξεργαστή? Δεν εχεις καταλάβει ότι η amd ΠΟΤΕ δεν φταίει και όλοι την πολεμάνε; 1
didakos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 λοιπον δεν θα καθισω να στο αναλυσω ,υπαρχουν πολλες κακογραμμενες εφαρμογες εκει εξω ,θεωρητικα λοιπον αν ειναι bug microcode update και τελεψαμε, εδω η intel πασαρε xeon v5 ως 1151 socket χωρις να αναφερει πουθενα οτι ναι μεν μπαινουν σε 1151 socket αλλα πρεπει να εχει το c232 chip ,δεν σε ειδα να αναστατωνεσαι το ιδιο... Εσύ πάλι γιατι αναστατωνεσαι;;;;
forgotten Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Εσύ πάλι γιατι αναστατωνεσαι;;;;επειδη μου αρεσει να βλεπω ατομα να γινονται σκληροπυρινικα λες και εχουν μετοχες,ακουσα σχολια απο το αν δεν σπουδασες και δεν ξερεις αρχιτεκτονικη υπολογιστη δεν δικαιουσαι γνωμη μεχρι του σημειου να μην μιλανε οσοι διαβασαν ψιγματα γνωσης ,και το ποιο αστειο ατομα τα οποια σε αλλα μερη του φορουμ το παιζουν open minded να εκθετουν κομπλεξ και εγωισμο ,μια αυθεντια και μια παρουσια του εγω που συναντησα πολλες φορες χωρις τπτ αλλλο....
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Η AMD είναι σαν τον Σύριζα. Δεν φταίει ποτέ η ίδια, φταίει πάντα το "σύστημα" που την πολεμάει. Ο άλλος αποπάνω έγραψε για infinite loops που κρασάρουν την CPU. Oh dear...
_Theo_ Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Η AMD είναι σαν τον Σύριζα. Δεν φταίει ποτέ η ίδια, φταίει πάντα το "σύστημα" που την πολεμάει. Ο άλλος αποπάνω έγραψε για infinite loops που κρασάρουν την CPU. Oh dear... Φαντάζομαι ξέρεις τι είναι...
georgebou21 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Ρε γιδια που κράζετε την amd χωρίς να υπάρχει το binary του benchmark την παλεύετε καθόλου? Σας ζήτησα 2 φορές να μου πειτε που είναι το πρόγραμμα να το δοκιμάσω και δεν υπάρχει γιατί πολύ απλά δεν το έχει στο github για ryzen ο καφρος που έγραψε την είδηση. Τέτοια προγράμματακια που θα κολλανε οποιαδήποτε επεξεργαστή μπορω να σας γραψω όσα θέλετε χωρίς να δείτε το source. Επίσης τις λίγες ημέρες που εχω τον 1700 δεν έχει κολλήσει το pc ουτε μια φορά για κανένα λόγο και περασε και το pi stress test. Αντε γειά λοιπόν. 2
defacer Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 επειδη μου αρεσει να βλεπω ατομα να γινονται σκληροπυρινικα λες και εχουν μετοχες,ακουσα σχολια απο το αν δεν σπουδασες και δεν ξερεις αρχιτεκτονικη υπολογιστη δεν δικαιουσαι γνωμη μεχρι του σημειου να μην μιλανε οσοι διαβασαν ψιγματα γνωσης ,και το ποιο αστειο ατομα τα οποια σε αλλα μερη του φορουμ το παιζουν open minded να εκθετουν κομπλεξ και εγωισμο ,μια αυθεντια και μια παρουσια του εγω που συναντησα πολλες φορες χωρις τπτ αλλλο.... Εκτός από μέσα στο μυαλό σου, πού αλλού το άκουσες αυτό; Κάνε καμιά παράθεση. Να το πω ακόμα μια φορά πως γνώμη δικαιούνται όλοι, απλά αν η γνώμη τους είναι βλακεία δικαιούμαστε οι υπόλοιποι να τη σχολιάσουμε ανάλογα; Ή κατά την άποψή σου open minded είναι αυτός που ο,τι βλακεία του πουν παραμένει σιωπηλός και γνέφει καταφατικά;
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Ρε λεβέντες, αφού η ίδια η AMD έβγαλε patch τι καθόμαστε και συζητάμε; Φαντάζομαι ξέρεις τι είναι... Τα infinite loops ποτέ δεν κρασάρουν την CPU. Στην χειρότερη κρασάρουν το λειτουργικό. Στις περισσότερες περιπτώσεις ούτε αυτό συμβαίνει, απλά παίρνεις ένα ωραιότατο Stack Overflow και τερματίζει το πρόγραμμα σου.
efo355 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Ρε γιδια που κράζετε την amd χωρίς να υπάρχει το binary του benchmark την παλεύετε καθόλου? Σας ζήτησα 2 φορές να μου πειτε που είναι το πρόγραμμα να το δοκιμάσω και δεν υπάρχει γιατί πολύ απλά δεν το έχει στο github για ryzen ο καφρος που έγραψε την είδηση. Τέτοια προγράμματακια που θα κολλανε οποιαδήποτε επεξεργαστή μπορω να σας γραψω όσα θέλετε χωρίς να δείτε το source. Επίσης τις λίγες ημέρες που εχω τον 1700 δεν έχει κολλήσει το pc ουτε μια φορά για κανένα λόγο και περασε και το pi stress test. Αντε γειά λοιπόν. Γίδια διαβάζω άντε γεια διαβάζω, τον Τσουκαλά μου θύμισες.Μιλάμε για επίπεδο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα