Homecinemakias Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα. Έχω έναν MacBookPro του 2015 με SSD 1000 και δεύτερο σκληρό άλλο 1tb ΗDD (έχω καταργήσει το dvd) Το πρόβλημά μου είναι πως σβήνει το μηχάνημα ξαφνικά δίχως προειδοποίηση παρα μόνο μερικά δευτερόλεπτα πρίν όπου παγώνει και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Μετά απο μερικά δευτερόλεπτα, περίπου 10, σβήνει και κάνει επανεκκίνηση. Σημαντικές λεπτομέρειες τώρα. Το έκανε και πρίν βάλω τον SSD. Επίσης πρίν απο καιρό είχα αλλάξει κάρτα γραφικών διότι χάλασε ξαφνικά και αλλάχτηκε. Επίσης να τονίσω οτι δεν έχει κάποιο στάνταρ η εκδήλωση του φαινομένου. Μπορεί να το κουράσω με κάποιο πρόγραμμα και να σβήσει, μπορεί όμως με χαμηλωμένο φωτισμό παρακολουθώντας στο ΥΤ βιντεάκι επίσης να το κάνει. Μπορεί άλλοτε με το που πάω να μπω σε ιστοσελίδα, να το κάνει! Δεν είναι επομένως ζήτημα ζορίσματος και πολύς ώρας χρήσης. Τι πιστεύετε οτι φταίει; Πως να βρώ την λύση του προβλήματος; Συνήθως δεν έχω κακές επιπτώσεις. Κάποιες φορές όμως χάνω δεδομένα εργασιών που διακόπτονται απο αυτή την βιαιότητα του φαινομένου. Ευχαριστώ.
Zenor Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Καλημέρα! Ποιο ακριβώς είναι το μοντέλο σου; Κάρτα γραφικών που άλλαξες και πριν πόσο καιρό;
Homecinemakias Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 MacBook Pro (15-inch, Mid 2012) Intel HD Graphics 4000 1536 MB Καλημέρα. Την άλλαξα εκεί που τον έχω αγοράσει.
Zenor Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Στην αρχή λες 2015 αλλά μάλλον μπερδευτηκες. Έγινε αντικατάσταση μέσω του extended warranty προγράμματος της Apple; Πριν πόσο καιρό; Στο λέω γιατί η κάρτα γραφικών είναι κολλημένη πάνω στη logicboard. Ποιο είναι το μαγαζί; Είναι εξουσιοδοτημενο;
Homecinemakias Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Είναι του 2012 λοιπόν αφού έτσι λέει στα στοιχεία του. Απλά το πήρα το 2014 με 15 και γι'αυτό έγραψα έτσι στην αρχή. Την κάρτα την πλήρωσα, ήταν εκτός εγγύησης. Πρίν 1 χρόνο περίπου αλλάχτηκε. Ένα "φορμάτ" μήπως διορθώσει τον υπολογιστή; Μήπως είναι κάτι με την τροφοδοσία η την μπαταρία;
Zenor Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Είναι του 2012 λοιπόν αφού έτσι λέει στα στοιχεία του. Απλά το πήρα το 2014 με 15 και γι'αυτό έγραψα έτσι στην αρχή. Την κάρτα την πλήρωσα, ήταν εκτός εγγύησης. Πρίν 1 χρόνο περίπου αλλάχτηκε. Ένα "φορμάτ" μήπως διορθώσει τον υπολογιστή; Μήπως είναι κάτι με την τροφοδοσία η την μπαταρία; Φίλε μου καλημέρα. Προσπαθώ να σε βοηθήσω αλλά αν δεν απαντήσεις στις ερωτήσεις μου δεν θα βρούμε άκρη. Πάμε πάλι.Η κάρτα γραφικών είναι Chip κολλημένο εργοστασιακα πάνω στη logicboard πράγμα που σημαίνει ότι η αλλαγή της δεν είναι το απλό πράγμα που περιγράφεις. Επιπροσθέτως η Apple είχε βγάλει extended warranty program https://www.apple.com/support/macbookpro-videoissues/ που επισκευαζε (στην ουσία αντικαθιστουσε) τα μηχανήματα τα οποία έβγαζαν πρόβλημα στην κάρτα γραφικών ακόμα και εκτός εγγύησης επομένως κακώς έκανες και πληρωσες. Τέλος σε ρωτάω ξανά που έκανες αυτή την αλλαγή που λες; Ήταν εξουσιοδοτημενο Apple service η κάποιος τρίτος;
KiriosD Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Είναι του 2012 λοιπόν αφού έτσι λέει στα στοιχεία του. Απλά το πήρα το 2014 με 15 και γι'αυτό έγραψα έτσι στην αρχή. Την κάρτα την πλήρωσα, ήταν εκτός εγγύησης. Πρίν 1 χρόνο περίπου αλλάχτηκε. Ένα "φορμάτ" μήπως διορθώσει τον υπολογιστή; Μήπως είναι κάτι με την τροφοδοσία η την μπαταρία; Δεν διορθώνεται με τέτοια μέσα δες τι γίνεται με την εγγύηση σου και ρώτα τι γίνεται με την προηγούμενη επισκευη, καθότι αν είναι στα ελατωματικά πιθανότατα να πάρεις τα λεφτά που έδωσες πίσω αν και έχω την υποψία οτι το δικό σου μοντέλο δεν εμπίπτει στα ελλατωματικά καθώς το πρόβλημα ήταν με την dgpu και όχι την ενσωματωμένη, από την άλλη είχαν τα ίδια προβλήματα με αυτά που αναφέρεις εκτός και αν κάτι είναι off εδω πέρα
Homecinemakias Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Όσον αφορά την κάρτα που λέει ο φίλος πιο πάνω, θα ήθελα να μάθω σε ποιο κατάστημα ή συνεργατών της Apple αλλάζουν τις κάρτες γραφικών στα MacBookPro. Και όσον αφορά το πρόβλημά μου, επιτέλους μετά το πέρας 1 έτους και παραπάνω, βρέθηκε τι έφταιγε. Ήταν η μια 8άρα Ram!!!!! Την έβγαλα εδώ και 4 μέρες και τέλος τα καθημερινά σβησίματα. Θα μου την αλλάξει το κατάστημα που αγόρασα το μηχάνημα με νέα 8άρα απο την εταιρία παραγωγής και θα επανέλθω στα 16gb ram. Ελπίζω να μην είναι κανα μυστήριο του δικού μου υπολογιστή όπου να μας βγεί κανα θέμα πως δεν σηκώνει 16 ram!!! Μέσα στην εβδομάδα θα βάλω την καινούργια και θα δούμε λοιπόν. Ευχαριστώ για τις εως τώρα απαντήσεις!!!
Homecinemakias Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2017 Εξακολουθεί μετά την αφαίρεση της μιας 8άρας μνήμης να μην έχει σβήσει ούτε μια φορά!!! Πάμε για 10ήμερο.
KiriosD Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 Δημοσ. 5 Απριλίου 2017 ε αυτό θα ήταν είναι όπως το lupus στο house ποτέ δεν είναι αλλά υπήρξε ένα επεισόδιο και με δαυτο
Atsumbalos Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Δημοσ. 6 Απριλίου 2017 Κάρτες γραφικών δεν αλλάζουν τα εξουσιοδοτημένα service, αλλάζουν την μητρική. Άλλοι είναι αυτοί που κάνουν επισκευές σε μητρικές και δεν είναι αναγνωρισμένοι. Αν δηλαδή επέμβουν, η Apple δεν αναγνωρίζει οποιοδήποτε ελάττωμα σε περίπτωση προγράμματος αντικατάστασης. Ευτυχώς τέλος καλό, μνήμη κακή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα