vagos12343 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Γεια σας θα ήθελα να μου δώσετε μία βοήθεια έχω ένα παλιό ηχοσύστημα το οποίο ήθελα να το αξιοποιησω.Το ειχα για να πέζω μόνο cd όμως συνειδητοποίησα ότι είχε ενα σωρό θηρες(έχω φωτογραφια) που δεν ξέρω την χρήση τους θα ήθελα να μάθω αν θα μπορούσα να συνδέσω το ηχοσύστημα με το pc μου(έχει μία θηρα 3.5mm jack και hdmi out δεν έχει optical) η με την τηλεόραση μου (έχω φωτογραφια για τις συνδέσεις)για να ακούω ότι έχω στο pc/τηλεόραση ] μπορώ να χρησιμοποιήσω και το dolby surround και το subwoofer?Νομίζω πως αυτό το καλώδιο θα δουλέψειhttp://www.e-shop.gr/cablexpert-cca-458-5m-35mm-stereo-to-rca-plug-cable-5m-p-PER.583933 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Απ' όσο μπορώ να καταλάβω απ' τις φωτογραφίες δεν υπάρχει τρόπος να ακούσεις 5.1 (δεν εννοώ stereo από 5 ηχεία αλλά κανονικό 5.1). Ο λόγος είναι ότι το PC μπορεί να βγάλει 5.1 (και αν) μόνο απ' το HDMI. Εφ' όσον ο ενισχυτής δεν έχει HDMI είσοδο... πάει η πρώτη περίπτωση. Άλλη περίπτωση θα ήταν να στείλεις εικόνα και ήχο απ' το PC στην TV με HDMI και εν συνεχεία (αν το υποστηρίζει η συγκεκριμένη TV) να πάρεις τον κωδικοποιημένο ήχο απ' την Optical out τής TV και να το πας... πουθενά, αφού ο ενισχυτής δεν έχει Optical In! Πάμε στις περιπτώσεις απλού Stereo. Περίπτωση 1 (κυρίως για μουσική) Βάζεις το καλώδιο που βρήκες στο PC (jack) και στον ενισχυτή (rca) σε όποια είσοδο θες (ας πούμε στο DVD) και ακούς από τουλάχιστον 2 ηχεία (front). Μετά ψάχνεις αν ο ενισχυτής έχει κάποια επιλογή για να στείλει τα 2 κανάλια τού Stereo σε όλα τα ηχεία. Αν έχει τέτοια επιλογή αλλά δεν παίζουν όλα τα ηχεία, δοκίμασε να το συνδέσεις στα "front in" τής 6κάναλης εισόδου. Αν με αυτή τη συνδεσμολογία θελήσεις να δεις ταινία, υπάρχει περίπτωση ο ήχος και η εικόνα να μην είναι απόλυτα συγχρονισμένα. Περίπτωση 2 Στέλνεις εικόνα-ήχο από το HDMI τού PC στην TV και μετά ελπίζεις ότι η τηλεόραση θα σου δώσει μέσω SCART (θέλεις αντάπτορα ή καλώδιο από SCART σε RCA) μια Stereo έξοδο ήχου για να πας στον ενισχυτή. Ερώτηση: Το μαύρο rca που είναι ακριβώς στη μέση των υποδοχών τού ενισχυτή, τι είναι; Γράφει κάτι; Μπορείς να βγάλεις ή να βρεις καλύτερες φωτογραφίες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cabdik Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 καλυτερα να αναφερει ποια ακριβως μοντελα ενισχυτη και τηλεορασης εχει.......!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagos12343 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Θα μπορούσατε να μου προτείνετε και καλώδια για μπορέσω να τα συνδέσω όλα αυτα Δεν μπορω να στειλω τα χαρακτηριστικα του ενισχιτη και της τηλεορασης γιατι τον/την εχω αγορασει αρκετο καιρο και δεν ξερω πιο ακριβως μοντελο ειναι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cabdik Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Θα μπορούσατε να μου προτείνετε και καλώδια για μπορέσω να τα συνδέσω όλα αυτα Δεν μπορω να στειλω τα χαρακτηριστικα του ενισχιτη και της τηλεορασης γιατι τον/την εχω αγορασει αρκετο καιρο και δεν ξερω πιο ακριβως μοντελο ειναι φιλαρακι μου......, ολα τα συστηματα γραφουν καπου, σε ενα ταμπελακι ή μπροστα, το μοντελο τους. η η μαρκα αναγραφεται ΠΑΝΤΑ φαρδια πλατια, μπροστα. SONY, DENON, ONKYO, SAMSUNG....!!! δεν ειναι δυνατον να μην τα βλεπεις...!! και συνηθως πισω εχουν ενα ταμπελακι, που αναγραφονται ολα τα υπολοιπα στοιχεια. αν δεν εχει τετοιο ταμπελακι, τοτε αρχισε να υποψιαζεσαι...........!!!!!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Θα μπορούσατε να μου προτείνετε και καλώδια για μπορέσω να τα συνδέσω όλα αυτα Εξαρτάται απ' το πώς έχεις σκοπό να τα χρησιμοποιήσεις. Δώσε λεπτομέρειες. Κανονικό 5.1 ή απλό Stereo? Για ταινίες; Για μουσική; Τι κάρτα έχει το PC? Πόσα mini jack έχει; Το SCART που είναι στην τηλεόραση, πού πάει απ' την άλλη μεριά; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagos12343 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Εξαρτάται απ' το πώς έχεις σκοπό να τα χρησιμοποιήσεις. Δώσε λεπτομέρειες. Κανονικό 5.1 ή απλό Stereo? Για ταινίες; Για μουσική; Τι κάρτα έχει το PC? Πόσα mini jack έχει; Το SCART που είναι στην τηλεόραση, πού πάει απ' την άλλη μεριά; Όσο για το πρώτο θα ήθελα να αξιοποιήσω όλες τις δυνατότητες του ενισχυτή και τ ν ηχείων και θα προτιμούσα ένα κανονικό 5.1 ήχο όμως θα ήθελα να ξέρω και την άλλη επιλογή που έχω το απλό στέρεο για να καταλάβω τη διαφορά μέσα σε ταινίες και σε μουσική.Οσο για τα ποσά mini jack εχει 2 ένα για μικρόφωνο και ένα για ηχειο/headset Κάτι που ξέχασα να σας πω είναι ότι έχω στην τηλεόραση kai rca με βίντεο δηλαδή τρις θηρες μία κόκκινη μία κίτρινη και μία άσπρη.Οσο για το scart πηγαίνει σε ένα dvd player αρκετά παλιό και αυτο φιλαρακι μου......, ολα τα συστηματα γραφουν καπου, σε ενα ταμπελακι ή μπροστα, το μοντελο τους. η η μαρκα αναγραφεται ΠΑΝΤΑ φαρδια πλατια, μπροστα. SONY, DENON, ONKYO, SAMSUNG....!!! δεν ειναι δυνατον να μην τα βλεπεις...!! και συνηθως πισω εχουν ενα ταμπελακι, που αναγραφονται ολα τα υπολοιπα στοιχεια. αν δεν εχει τετοιο ταμπελακι, τοτε αρχισε να υποψιαζεσαι...........!!!!!!!!! 20160526151923_d8b31fc0.jpeg Η μάρκα είναι technics αλλά το μοντέλο δεν μπορούσα να το βρω για αυτό έψαξα στο manual και βρήκα το εξής μοντέλοStereo sound processor SH-EH760 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cabdik Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Εξαρτάται απ' το πώς έχεις σκοπό να τα χρησιμοποιήσεις. Δώσε λεπτομέρειες. Κανονικό 5.1 ή απλό Stereo? Για ταινίες; Για μουσική; Τι κάρτα έχει το PC? Πόσα mini jack έχει; Το SCART που είναι στην τηλεόραση, πού πάει απ' την άλλη μεριά; χωρις το σωστο INFO, πως θα βγαλεις ακρη βρε Che....? εχουμε 3 διαφορετικα κομματια που πρεπει να ενωθουν - TV+PC+ενισχυτης- και δεν γνωριζεις ποια ειναι αυτα, ωστε να δεις τι δυνατοτητες εχει το καθενα. γι αυτο ρωτησα κι εγω τα μοντελα, να δουμε τι δυνατοτητες εχουν και πως μπορει να γινει το connection. ετσι γενικα και αοριστα, δεν γινεται δουλεια. αν θελει απλα στερεοφωνικα, ειναι ευκολο. αν θελει 5.1 ηχο, ειναι πιο περιπλοκο και εξαρταται απο τα κομματια που εχει να συνδεσει. αν κανει Passthrough ή TV, αν ο ενισχυτης εχει ή ΔΕΝ εχει HDMI, αν, αν, αν,.............. δεν γινεται δουλεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Όσο για το πρώτο θα ήθελα να αξιοποιήσω όλες τις δυνατότητες του ενισχυτή και τ ν ηχείων και θα προτιμούσα ένα κανονικό 5.1 ήχο όμως θα ήθελα να ξέρω και την άλλη επιλογή που έχω το απλό στέρεο για να καταλάβω τη διαφορά μέσα σε ταινίες και σε μουσική.Οσο για τα ποσά mini jack εχει 2 ένα για μικρόφωνο και ένα για ηχειο/headset Για να ακούσεις 5.1 χρειάζεσαι μια κάρτα ήχου 5.1 για το PC που να έχει 3 εξόδους jack (εκτός του μικροφώνου), απ' τις οποίες, με 3 καλώδια jack-to-rca θα στείλεις τον ήχο στον ενισχυτή (DVD 6ch Input). Επίσης θα στείλεις την εικόνα με HDMI στην TV. Έτσι θα ακούς τις ταινίες 5.1. Το αν θα ακούς surround 5.1 ή απλό Stereo, είναι κάτι που θα ρυθμίζεις απ' τον Media Player τού PC και αφορά μόνο στις ταινίες. Η μουσική είναι απλό Stereo, άσχετα αν καταφέρεις να την ακούς από 6 ηχεία. Επίσης θα μπορείς να ακούς απλό Stereo απ' την TV (μέσω HDMI). Για τη σύνδεση TV με ενισχυτή θα κοιτάξεις αν η TV έχει έξοδο ακουστικών ώστε να τη συνδέσεις με jack-to-rca με την είσοδο AUX (DVD). Δεν είναι η ιδανική σύνδεση αλλά η μόνη πιθανή εναλλακτική είναι να έχει κάποιο απ΄τα 2 SCART έξοδο ήχου. Αυτό θα το τσεκάρεις με ένα καλώδιο SCART-TO-6rca. Δύο απ' τα 6 rca (audio in ή audio out) θα τα βάλεις στην είσοδο AUX (DVD) του ενισχυτή. Κάτι που ξέχασα να σας πω είναι ότι έχω στην τηλεόραση kai rca με βίντεο δηλαδή τρις θηρες μία κόκκινη μία κίτρινη και μία άσπρη. Δεν παίζει κάποιον ρόλο. Είναι μια είσοδος εικόνας Composite με απλό Stereo ήχο. Ξέχνα την, προς το παρόν. χωρις το σωστο INFO, πως θα βγαλεις ακρη βρε Che....? Με λίγη καλή θέληση... εχουμε 3 διαφορετικα κομματια που πρεπει να ενωθουν - TV+PC+ενισχυτης- και δεν γνωριζεις ποια ειναι αυτα, ωστε να δεις τι δυνατοτητες εχει το καθενα. http://exaudio7.netserwer.pl/2011/technics/sc-eh760/sc-eh760_12.JPG Αυτός είναι ο ενισχυτής. Δεν έχει τίποτα Digital. To PC έχει μόνο ένα Stereo Jack. Μάλλον είναι μια on board stereo κάρτα ήχου. γι αυτο ρωτησα κι εγω τα μοντελα, να δουμε τι δυνατοτητες εχουν και πως μπορει να γινει το connection. ετσι γενικα και αοριστα, δεν γινεται δουλεια. αν θελει απλα στερεοφωνικα, ειναι ευκολο. αν θελει 5.1 ηχο, ειναι πιο περιπλοκο και εξαρταται απο τα κομματια που εχει να συνδεσει. αν κανει Passthrough ή TV, αν ο ενισχυτης εχει ή ΔΕΝ εχει HDMI, αν, αν, αν,.............. δεν γινεται δουλεια. Το pass through τής TV δεν παίζει ρόλο, αφού ο ενισχυτής δεν έχει Digital in. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cabdik Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Όσο για το πρώτο θα ήθελα να αξιοποιήσω όλες τις δυνατότητες του ενισχυτή και τ ν ηχείων και θα προτιμούσα ένα κανονικό 5.1 ήχο όμως θα ήθελα να ξέρω και την άλλη επιλογή που έχω το απλό στέρεο για να καταλάβω τη διαφορά μέσα σε ταινίες και σε μουσική.Οσο για τα ποσά mini jack εχει 2 ένα για μικρόφωνο και ένα για ηχειο/headset Κάτι που ξέχασα να σας πω είναι ότι έχω στην τηλεόραση kai rca με βίντεο δηλαδή τρις θηρες μία κόκκινη μία κίτρινη και μία άσπρη.Οσο για το scart πηγαίνει σε ένα dvd player αρκετά παλιό και αυτο Η μάρκα είναι technics αλλά το μοντέλο δεν μπορούσα να το βρω για αυτό έψαξα στο manual και βρήκα το εξής μοντέλο Stereo sound processor SH-EH760 μπραβο ....ωραιος..!! αυτο ειναι το μοντελο του ηχοσυστηματος. ετσι μπορουμε να δουμε τι δυνατοτητες εχει..!! εδω ειναι και το Manual--> http://audio.manualsonline.com/manuals/mfg/technics/sceh760_sceh560.html αν βρεις και της τηλεορασης, εισαι ακομα πιο ωραιος. οι τηλεορασεις εχουν στην πισω πλευρα ενα ταμπελακι που λεει το μοντελο και αλλα στοιχεια ....!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagos12343 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Ας ξεκαθαρίσουμε σε περίπτωση που θέλω να συνδέσω μόνο το pc μου(o οποίος έχει δυο 3.5mm jack ένα μικροφώνου και ένα ηχείων όχι optical) με τον ενισχυτή που έχει ένα ηχοσύστημα 5.1 απλό surround και τις εξής συνδέσεις aux(dvd) 2rca vcr 4rca τα δύο in και τα δύο out επησης έχω ενα dvd 6ch input στο center έχω δύο μαύρες θηρες που η μία εξ αυτόν ονομάζεται subwoofer και 4rca 2surround και 2 front ακόμα έχει και μία ακόμα ξεχωριστή θηρα που λέει subwoofer και έχει ίδιο βύσμα με rca) θα μπορώ να το συνδέσω με αυτό το καλωδιοhttp://www.e-shop.gr/cablexpert-cca-458-5m-35mm-stereo-to-rca-plug-cable-5m-p-PER.583933 Αν πάλι σε περίπτωση που θέλω virtual surround τι χρειάζεται για να συνδέσω το pc.Ομως άμα πρωτιμισω να βάλω το ηχοσυστημα στην τηλεόραση που εχει μόνο 2 rca θα μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτό το καλωδιοhttp://www.e-shop.gr/equip-147282-kalodio-ixoy-4xrca-m-m-15m-p-PER.750726 Ώστε να έχω ένα απλό στέρεο ήχο και σε περίπτωση που θέλω να έχω virtual surround θα πρέπει να αγοράσω επιπλέον εξοπλισμό? Αυτά είναι τα specs της τηλεόρασηςhttps://www.cnet.com/products/lg-32lc55-32-lcd-tv/specs/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Ας ξεκαθαρίσουμε σε περίπτωση που θέλω να συνδέσω μόνο το pc μου(o οποίος έχει δυο 3.5mm jack ένα μικροφώνου και ένα ηχείων όχι optical) με τον ενισχυτή που έχει ένα ηχοσύστημα 5.1 απλό surround και τις εξής συνδέσεις aux(dvd) 2rca vcr 4rca τα δύο in και τα δύο out επησης έχω ενα dvd 6ch input στο center έχω δύο μαύρες θηρες που η μία εξ αυτόν ονομάζεται subwoofer και 4rca 2surround και 2 front ακόμα έχει και μία ακόμα ξεχωριστή θηρα που λέει subwoofer και έχει ίδιο βύσμα με rca) θα μπορώ να το συνδέσω με αυτό το καλωδιοhttp://www.e-shop.gr/cablexpert-cca-458-5m-35mm-stereo-to-rca-plug-cable-5m-p-PER.583933 Απλό stereo απ' το PC: Το καλώδιο που δείχνεις, από το jack τού PC στο AUX του ενισχυτή. Αν πάλι σε περίπτωση που θέλω virtual surround τι χρειάζεται για να συνδέσω το pc. Κάρτα ήχου 5.1 για το PC. Ομως άμα πρωτιμισω να βάλω το ηχοσυστημα στην τηλεόραση που εχει μόνο 2 rca θα μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτό το καλωδιοhttp://www.e-shop.gr/equip-147282-kalodio-ixoy-4xrca-m-m-15m-p-PER.750726 Τα 2 rca της TV είναι είσοδοι, εσύ θέλεις έξοδο. Ακουστικών (εδώ παίζει το καλώδιο που λες) ή μέσω SCART όπως έγραψα παραπάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cabdik Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 το scart καλυτερα να το βγαλουμε απο την εξισωση, αφου δεν εχει ουτε ο ενισχυτης, ουτε το πισι..!! ο,τι συνδεση μπορει να γινει θα γινει με 3,5jack to RCA ή με καλωδια RCA. εγω, η μονη περιπτωση που -πιθανον- βλεπω να βγαινει 6καναλος ηχος, ειναι με καρτα ηχου 5.1 στο πισι, και να συνδεθουν απο εκει, με το πρωτο καλωδιο που ανεφερες, 3.5minijack to RCA, στις αντιστοιχες εισοδους τους ενισχυτη στο DVD6ch INPUT. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 το scart καλυτερα να το βγαλουμε απο την εξισωση, αφου δεν εχει ουτε ο ενισχυτης, ουτε το πισι..!! Το SCART (σε 6 rca) το αναφέρω μόνο για τη σύνδεση TV με ενισχυτή, εφ όσον η TV το υποστηρίζει. Αν το υποστηρίζει, θα είναι καλύτερα από απ' την έξοδο των ακουστικών (αν έχει). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagos12343 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 http://www.skroutz.gr/s/11115964/Eurolamp-Cable-Scart-male-6x-RCA-male-1-5m-147-10114.html δηλαδή με κάτι τέτοιο θα μπορούσα να είχα 5.1 ήχο που να φεύγει από την τηλεόραση και να πηγαίνει στον ενισχυτή Και κατ'επέκταση στα ηχεία; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα