Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Εχω έναν western digital caviar green περίπου 8 χρόνια και δεν τον αντέχω (τον χρησιμοποιώ μόνο για αποθήκευση). Κάνει συνέχεια θορύβους ακόμα και όταν είναι idle και μου σπάει τα νεύρα.

Ψάχνω ένα σκληρό δίσκο ο οποίος να είναι όσο πιο ήσυχος γίνεται. Τουλάχιστον όταν είναι idle να μην ακούγεται τίποτα. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει με σιγουριά κάποιον ;

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Εχω έναν western digital caviar green περίπου 8 χρόνια και δεν τον αντέχω (τον χρησιμοποιώ μόνο για αποθήκευση). Κάνει συνέχεια θορύβους ακόμα και όταν είναι idle και μου σπάει τα νεύρα.

Ψάχνω ένα σκληρό δίσκο ο οποίος να είναι όσο πιο ήσυχος γίνεται. Τουλάχιστον όταν είναι idle να μην ακούγεται τίποτα. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει με σιγουριά κάποιον ;

seagate baracuda 1tb , η western digital black 1tb 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αντί να ψάχνεις για ήσυχους δίσκους, ψάξε για το πως μπορείς να μειώσεις τους κραδασμούς του κουτιού σου. Εκεί οφείλεται ο θόρυβος.

Δημοσ.

Άμα οι ssd κόστιζαν όσο οι hdd δε θ ρώταγα καν :P .

Ναι ισχύει κ αυτό με τους κραδασμούς, θα ψάξω κάποια λύση στο google μήπως γλύτωσω τα λεφτά για νέο σκληρό

Βέβαια, δε με ενοχλούν τόσο οι ήχοι που προκαλούν οι δονήσεις όταν ο σκληρός βρίσκεται σε load, αλλά οι ήχοι (ticking noises) που κάνει όταν είναι σε idle.

Δημοσ.

Η λυση του εξωτερικου δεν σε βολευει μιας που μιλαμε για αποθηκευση?Δες και σε κανενα προγραμμα την κατασταση του.Τον wd black εννοειται τον αποφευγεις γρηγορος αλλα...ο green θεωρητικα ειναι αθορυβος.

Δημοσ.

Μάλλον το κουτί σου θα είμαι γιατί στο σύστημα της υπογραφής ακούω μόνο τους ανεμιστήρες της υδροψυξης που θα αλλαχθούν πάραυτα

Ο καημένος ο green ούτε ακούγεται

Δημοσ.

ειχα το ιδιο θεμα με 40gb wd (φταιει ο δισκοσ σου),  το δικο μου τον ειχα τοποθετηση αναποδα

με ενα απλο σφουγγαρι απο πανω του (θερμοκρασιες;; ουτε ειχα κοιταξει) τελικα πουλησα το pc,

τωρα εχω δυο "γρηγορους" wd  ο ενας ειναι raptor 10000 rpm και ειναι αθορυβοι.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Σε ένα PC έχω κάνει το ακόλουθο με ελαστικό σχοινί. Δεν ακούγεται τίποτα, όταν λέω τίποτα κυριολεκτώ. Παρόλο που ο δίσκος είναι από τους πιο θορυβώδεις (Seagate constellation).

https://www.youtube.com/watch?v=t5OMEppo16k

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

βίδωσε 4 βίδες από κάτω του

κόλλα στις βίδες 4 στρόγγυλα λάστιχα

αφησέ τον κάτω στο κουτί ...

θόρυβος = μηδενικός

κόστος = μηδενικό

... χρόνια τώρα έτσι δούλευα ... πριν πάρω ssd.

ps

αλλά οι ήχοι (ticking noises) που κάνει όταν είναι σε idle....

μάλλον πεθαίνει κάνε backup

τσέκαρε τα δεδομένα s.m.a.r.t https://www.howtogeek.com/134735/how-to-see-if-your-hard-drive-is-dying/

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...