guitarist2 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Έχω ένα παλιό netbook που θέλω να το κάνω server (για όποιον ενδιαφέρεται: http://www.instructables.com/id/Set-up-your-very-own-Web-server/ ) αλλά έχω μια παλιά έκδοση ubuntu (gnome version: 2.26.1) η οποία δεν κάνει update για κάποιο λόγο (μάλλον επειδή είναι gnome). Επίσης στον υπολογιστή υπάρχουν windows xp και θα ήθελα να τα διαγράψω και τα 2. Μια λύση είναι να κάνω εγκατάσταση από usb αλλά δεν ξέρω αν θα διαγραφούν και τα ubuntu ή μόνο το windows, ακόμα αυτή την λύση την αποφεύγω γιατί δεν έχω πρόχειρο usb να κάνω format για να βάλω τα ubuntu και άμα αγοράσω μετά την εγκατάσταση θα είναι άχρηστο. Από αναζητήσεις στο internet δεν βρήκα και πολλά . Έχω σε Usb live το kali linux και μπορώ να το εγκαταστήσω, αλλά θα λειτουργήσει όπως αναφέρουν οι οδηγίες στο link παραπάνω ή δεν είναι το ίδιο; Fun Fact : Το συγκεκριμένο laptop το είχα πάρει τσαμπε στην 1η γυμνασίου όταν τα μοίραζαν. http://www.tanea.gr/news/greece/article/4516399/?iid=2
kinhthra Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 δεν πιστεύω ότι θα σου κάνει με τα χαρακτηριστικά που είχαν αυτά τα laptop
guitarist2 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 δεν πιστεύω ότι θα σου κάνει με τα χαρακτηριστικά που είχαν αυτά τα laptop Θέλω να δοκιμάσω γιατί τον έχω και δεν ξέρω τι να τον κάνω, δεν χάνω κάτι, άμα δεν δουλέψει ανακύκλωση .Παρεπιπτόντως έχει Intel Atom cpu.
tsofras Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Γιατί ανακύκλωση αν δουλεύει ? Γιατί δεν κατεβάζεις το τελευταίο ubuntu και να το βάλεις στο stick που έχεις το Kali? Σιγά τον κόπο μετά το ξαναφτιάχνεις .
guitarist2 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Γιατί ανακύκλωση αν δουλεύει ? Γιατί δεν κατεβάζεις το τελευταίο ubuntu και να το βάλεις στο stick που έχεις το Kali? Σιγά τον κόπο μετά το ξαναφτιάχνεις . Το Ubuntu θα διαγράψει και τα 2 προηγούμενα OS? Επειδή δεν έχω δει κάτι παρόμοιο. Ξέρω ότι μπορείς να το εγκαταστήσεις dual boot ή να διαγράψει τα windows αλλά όταν υπάρχουν 2 OS?
tsofras Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Δεν είπες ότι θέλεις να τα διαγράψεις και τα 2 τα λειτουργικά? Οπότε όταν πάς να γράψεις το νέο ubuntu θα κάνεις format τον δίσκο και θα φτιάξεις τα νέα partition που θέλεις
anon667 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2017 1. Αγόρασε έναν φτηνό και μικρό SSD. 2. Replace current disk. 3. ????? 4. Enjoy. Btw, αν τελικά δεν το χρησιμοποιήσεις, το αγοράζω.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Βάλτου FreeBSD. Έχω δει mail servers σε fbsd σε μηχανάκια δεκαετίας.
guitarist2 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Βάλτου FreeBSD. Έχω δει mail servers σε fbsd σε μηχανάκια δεκαετίας. Κατέβασα τα lubuntu (http://lubuntu.me/ ) που είναι πιo light version των ubuntu το οποίο αφού ανήκει στα ubuntu flavours έχει υποστήριξη από τα πακέτα των ubuntu
BrocasHelm Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2017 Ubuntu server καλύτερα (ή γενικά ότι διανομή θες - απλά ubuntu ότι πρόβλημα και να έχεις, υπάρχει έτοιμη απάντηση αν ψάξεις), και σετάρεις κι ένα webmin αν δεν τα πας καλά με την κονσόλα. Για την δουλειά που θες ένα virtualmin βασικά, και είσαι έτοιμος σε όλα τα βασικά επίπεδα (apache/mysql/php) και έχεις και πόσα καλούδια ακόμα (dns, mail, ftp etc). Για απλή χρήση υπεραρκετό είναι με τον atom, εδώ μπορείς να στήσεις τα βασικά και σε απλό sbc τύπου orange pi με 1 gb ram και πήγαινε αξιοπρεπώς (δοκιμαστικά είχα βάλει τα βασικά + node red σε ένα με βάση dietpi).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα