Προς το περιεχόμενο

Γαλλικά "Σκονάκια"

slr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνω για μια παλιά γαλλική ταινία που είχε σαν θέμα κάποιους μαθητές που προσπαθώντας να πάρουν πτυχείο είχαν επινοήσει διάφορους παλαβούς τρόπους για να αντιγράφουν (πχ. ρομποτικό χέρι, ταμ-ταμ από τον αρχηγό της φυλής) κλπ. :lol:

Ξέρει κανένας πως ονομάζεται η ταινία?

• Super Moderators
Δημοσ.

Νομίζω ότι μιλάς για το Les sous-doues (1980) - που στα ελληνικά σημαίνει κατα κυριολεξία 'Οι μη προικισμένοι' (ενώ πιο σωστά θα πρέπει να μεταφραστεί 'Οι άχρηστοι' - αν και δεν ξέρω πώς έχει μεταφραστεί στην Ελλάδα ή αν ήρθε καν εδώ). Παρεπιπτόντως, οι μαθητές δεν προσπαθούν να πάρουν πτυχίο αλλά να τελειώσουν το σχολείο, περνώντας κάποιες πολύ δύσκολες εξετάσεις για το γαλλικό απολυτήριο, το Bacalaureat.

B0000AKQ3N.08.LZZZZZZZ.jpg

Πληροφορίες εδώ (γαλλικά) και εδώ (imdb.com - αγγλικά).

Αχχχ, μου θύμισες τα παιδικά μου χρόνια, είχα πεθάνει στα γέλια όταν το έβλεπα πιτσιρικάς. Λες να πάω να το αγοράσω; Έχει βγει σε DVD και διατίθεται από το γαλλικό amazon (το έχει ως Les sous-doues passent le bac). Διατίθεται επίσης και σε διπλό DVD μαζί με την "συνέχειά" του, το Les Sous-doues en vacances ('Οι άχρηστοι πάνε διακοπές') το οποίο όμως είναι σαφώς κατώτερο του πρώτου. Το διπλό DVD με τα δύο έργα παίζει και στο DVDZone2 (το οποίο βρίσκεται στο Βέλγιο και χρεώνει για μεταφορικά €4 για την Ελλάδα).

Ελπίζω να βοήθησα. ;)

Δημοσ.

Φίλε μου χίλια ευχαριστώ!!! :D Αυτή είναι η ταινία που έψαχνα.

Να σου πω την πικρή αλήθεια δεν πίστευα ότι κάποιος θα την ήξερε...

Άμα υπήρχε και σε DVD με ελληνικούς ή αγγλικούς υπότιτλους θα την αγόραζα, αλλά μάλλον δεν υπάρχει :( :( :(

• Super Moderators
Δημοσ.

@ slr: Να'σαι καλά, χαίρομαι που βοήθησα. Κι όσο για το αν ξέρει κάποιος μια ταινία, είμαστε αρκετοί βαρεμένοι εδώ απ΄ότι έχω διαπιστώσει, όλο και κάποιος θα ξέρει κάτι...

@ crAss: Ευκαιρία να την ξαναδείς. ;)

Η ταινία έχει αρκετό γέλιο αλλά δυστυχώς δεν την βρήκα κάπου με αγγλικούς υπότιτλους - δεν έψαξα βέβαια και ιδιαίτερα αλλά δύσκολο μου φαίνεται καθώς είναι του 1980 και δεν πιστεύω ότι θα ενδιαφέρονται και πολύ εκτός Γαλλίας ή γαλλόφωνης χώρας. Εγώ σχεδόν μεγάλωσα μ' αυτή την ταινία και με αντίστοιχες γαλλικές υπερπαραγωγές της εποχής (La Boom και La Boom 2 με την Sophie Marceau κλπ). Συγκινημένος λοιπόν, την παρήγγειλα από το amazon.fr...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...