Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ερωτημα ειναι αν μπορεις με πιστολακι να εχεις αρκετα ισχυρη ροη αερα ωστε να καθαρισεις εναν Η/Υ. Εσυ ειπες πως δεν εχουν σημασια τα watt για την ροη του αερα, και σε διορθωσα. Τι ακριβως δεν καταλαβες και ποσταρεις εικονα 'οτι να ναι' ? Και τελος τα οφφτοπικ απο μενα, ακουμπηστε και το πιστολακι πανω στην μητρικη αμα θελετε. 3 ευρω σπρευ αερα 1 φορα το χρονο και καθαριζεις χωρις πατεντες στους ανεμιστηρες και αγχος μην αποφορτισει το εργαλειο που χρησιμοποιεις πανω σε καποιο ηλεκτρονικο. Μεινετε τα μαστορια να λετε ιστοριες απο τοτε που καθαρισατε Η/Υ με ...κομπρεσερ
Και για να κλεισει το θεμα της ηλεκτροστατικης αποφορτισης επιστημονικα και οχι εμπειρογνωμικα
Μεσω του τριβοηλεκτρικου φαινομενου αναμεσα στα τοιχωματα του στομιου του εργαλειου που χρησιμοποιεις και στα σωματιδια σκονης κλπ του αερα εναποτιθεται φορτιο στα δυο τοιχωματα, με αποτελεσμα τη δημιουργια ενος 'πυκνωτη', σκεψου το σαν μπαταρια. Αν τωρα ακουμπησεις αυτο το στομιο σε ποδαρακι απο ολοκληρωμενο, εχεις την αποφορτιση και πολυ πιθανον να καει.

• Like 2
  • Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οι ανεμιστήρες που έχουμε στο δωμάτιο για να κάνουν αέρα το καλοκαίρι, είναι γύρω στα 50watt.

Χρειάζεται να συνεχίσω ή θα μου γράψεις πως στα πιστολάκια είναι 1000watt μόνο το ανεμιστηράκι;

Δημοσ.

Βασικα ο ts δεν ξερει το παιδι πως καθαριζουν pc και την γλυτωσε μονο με καμμενη μητρικη. Εγω παντα μαγκων τα ανεμιστηρακια με κατι (προτιμω μπατονετες αν εχουν τελειωσει βαζω και οδοντογλυφιδες) αλλα ειτε με σκουπακι ειτε με κομπρεσερ δεν εχει παθει το παραμικρο. Βεβαια ισχυει αυτο που ειπε καποιος παραπανω οτι ολα θελουν τον τροπο τους.

Εν ολιγοις: Δεν ήξερες,γιατί δεν ρώταγες ορέ? :-D

Τι να ρωτήσω βρε FasTaker για μια διαδικασία που την κάνω κάποια χρόνια 3-4 φορές το χρόνο? Το "μάγκωμα" δεν το καταλαβαίνω, όπως δεν καταλαβαίνω και πως μου "απαυτόθηκε" το Pc από τα ανεμηστηράκι που γύριζε, όπως έγραψε και ο fallen4ngel...(Αναφέρεστε και για το ανεμηστηράκι στη cpu?)

Τέσπα...Κι εγώ τη μητρική νομίζω πως έκαψα ("κάηκε" από τον αέρα???!!!) Το πήγα σε μαστόρι. Περιμένω νέα. Θα σας ενημερώσω. Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Το ερωτημα ειναι αν μπορεις με πιστολακι να εχεις αρκετα ισχυρη ροη αερα ωστε να καθαρισεις εναν Η/Υ. Εσυ ειπες πως δεν εχουν σημασια τα watt για την ροη του αερα, και σε διορθωσα. Τι ακριβως δεν καταλαβες και ποσταρεις εικονα 'οτι να ναι' ? Και τελος τα οφφτοπικ απο μενα, ακουμπηστε και το πιστολακι πανω στην μητρικη αμα θελετε. 3 ευρω σπρευ αερα 1 φορα το χρονο και καθαριζεις χωρις πατεντες στους ανεμιστηρες και αγχος μην αποφορτισει το εργαλειο που χρησιμοποιεις πανω σε καποιο ηλεκτρονικο. Μεινετε τα μαστορια να λετε ιστοριες απο τοτε που καθαρισατε Η/Υ με ...κομπρεσερ

Και για να κλεισει το θεμα της ηλεκτροστατικης αποφορτισης επιστημονικα και οχι εμπειρογνωμικα

Μεσω του τριβοηλεκτρικου φαινομενου αναμεσα στα τοιχωματα του στομιου του εργαλειου που χρησιμοποιεις και στα σωματιδια σκονης κλπ του αερα εναποτιθεται φορτιο στα δυο τοιχωματα, με αποτελεσμα τη δημιουργια ενος 'πυκνωτη', σκεψου το σαν μπαταρια. Αν τωρα ακουμπησεις αυτο το στομιο σε ποδαρακι απο ολοκληρωμενο, εχεις την αποφορτιση και πολυ πιθανον να καει.

Εχει και εξαρτημα μπροστα που απο στρογγυλο το κανει πλακε για περισσοτερη δυναμη. Φυσικα με επιλογη για κρυο αερα

Δημοσ.

Τι να ρωτήσω βρε FasTaker για μια διαδικασία που την κάνω κάποια χρόνια 3-4 φορές το χρόνο? Το "μάγκωμα" δεν το καταλαβαίνω, όπως δεν καταλαβαίνω και πως μου "απαυτόθηκε" το Pc από τα ανεμηστηράκι που γύριζε, όπως έγραψε και ο fallen4ngel...(Αναφέρεστε και για το ανεμηστηράκι στη cpu?)

Τέσπα...Κι εγώ τη μητρική νομίζω πως έκαψα ("κάηκε" από τον αέρα???!!!) Το πήγα σε μαστόρι. Περιμένω νέα. Θα σας ενημερώσω. Ευχαριστώ!

Όπως παράγει ρεύμα μία ηλεκτρογεννήτρια με τον αέρα, ποιο απλά δεν μπορώ να το πω :(

Δεν είναι 100% ότι θα γίνει η ζημιά αλλά οι πιθανότητες υπάρχουν, ε εκεί έπεσες.

• Like 2
Δημοσ.

Το δικό μου πιστολάκι έχει 3 διαφορετικές ροές αέρα μέσω διακόπτη. Προφανώς και παίζει ρόλο αυτό σε συνδυασμό με τα watt.

Ολα τα πιο ποιοτικά πιστολάκια διαφημίζουν την μεγάλη ροή αέρα γιατί παίζει ρόλο στο στέγνωμα (του υπολογιστή :-D  )

Συνήθως τα φθηνά με λίγα watt έχουν και χαμηλή ροή αέρα και βγάζουν μόνο ζεστό.

Δημοσ.

Αν δε καψεις μητρικη απο ανεμιστηρα που γυρναει γρηγορα αναποδα........ τεχνικος δε γινεσαι !!!

• Like 2
Δημοσ.

Μηπως να ανοιγατε ενα καινουργιο νημα  με θεμα "εργαλεια κομμωτικης"? Τι δεν καταλαβαινετε ωρε παλιο ζαγαρια? :-D

Αυτο που λεει ο  Fallen συμβαινει! Ποσο πιο απλο να υποθει ? Οπως παιρνει ο ανεμιστηρας ρευμα για να γυρισει, το ιδιο συμβαινει αλλα αντιστροφα οταν δεν υπαρχει ρευμα και γυρισεις χειροκινητα η΄ με αερα τον ανεμιστηρα! Οι ηλεκτρογεννητριες που παραγουν ρευμα (οπως ειπωθηκε) αυτο ακριβως κανουν!Το πηνιο τους στελνει το παραγομενο ρευμα απο την κινηση του ανεμιστηρα  σε μπαταριες η΄δεν ξερω εγω που  αλλα αμα αντιστρεψεις την πηγη, μπορεις να χρησιμοποιησεις το ρευμα αυτο για να γυρισουν οι ανεμογενητριες και να δροσιστει η πολη! Χαχαχαχα!

Δημοσ.

Πολλες μητρικες εχουν τετοια προστασια για αναπαρογομενο αντιστροφο ρευμα.... π.χ opto couplers ή οτιδηποτε αλλο, αλλα που να το ξερεις αυτο. Αλλιως θα χαλαγαμε 9 στα 10 μηχανηματα.

Δημοσ.

Πάντα μα πάντα όταν καθαρίζουμε τον υπολογιστή με αεροπιστολο κρατάμε τον ανεμιστήρα με ένα αντικείμενο, όπως κατσαβίδι το σφηνώνουμε να μην μπορεί να γυρίσει,  άμα πάρει στροφές ο ανεμιστήρας και θα χαλάσει ο ίδιος, και θα κάνει επιστροφή τάσης στην μητρική, πάντα τους κρατάμε τους ανεμιστήρες, τα πηνία έχουνε ρεύμα ακόμα και αν είναι σβηστός ο υπολογιστής γι αυτό και τα λαμπάκια ανάβουνε του ανεμιστήρα, εκτός το οτι γυρνάει σαν τρελός αν το αφήσουμε ξεπερνάει τις στροφές που μπορεί να πάρει και μετά βγαίνει και εκτός δεν γυρνάει καν άλλα ναι χτυπάει και στην μητρική

• Like 2
Δημοσ.

Πολλες μητρικες εχουν τετοια προστασια για αναπαρογομενο αντιστροφο ρευμα.... π.χ opto couplers ή οτιδηποτε αλλο, αλλα που να το ξερεις αυτο. Αλλιως θα χαλαγαμε 9 στα 10 μηχανηματα.

Έχεις δίκαιο, αλλά πες το και στον ts ;)

Δημοσ.

Βγαλτε τα καλωδια τροφοδοσιας απο την μητρικη ρε παιδια τοσο δυσκολο?

Kαι παλι δεν θα το προτεινα,καλυτερα να σταματησεις με κατι τον ανεμιστηρα, αν εχει παραπανω στροφες ο ανεμιστηρας, μπορει να καψεις το πηνιο του ανεμιστηρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...