Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα σε όλους τους browsers με https


dancer_69

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λόγω προβλήματος που δημιουργήθηκε από αποτυχημένη ενημέρωση σε arch linux αναγκάστηκα να μπω σε chalet linux και ν' ανοίξω από εκεί τον chrome χρησιμοποιώντας το προφίλ του chrome που είχα στο arch. Με το άνοιγμα της εφαρμογής εμφανίστηκε το πλαίσιο διαλόγου του gnome-keyring ζητώντας κωδικό. Τον έβαλα και μπήκα κανονικά.

Έπειτα όμως, και αφού έλυσα το πρόβλημα και κατάφερα να μπω στο arch, δεν μπορω πλέον να μπω σε καμία σελίδα https λόγω err_cert_authority_invalid.

Από chalet δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα, μόνο στο arch και σε όλους τους browsers. Η διαγραφή του προφιλ και η χρήση νέου δεν αλλάζει τίποτα.

Υποψιάζομαι ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε με το gnome-keyring, το οποίο δεν το χρησιμοποιούσα στο arch και είχα και τον daemon απενεργοποιημένο στο autostart του xfce.

Δοκίμασα βέβαια να το ενεργοποιήσω και αφού εγκατέστησα και το seahorse δοκίμασα από εκεί να ξεκλειδώσω ότι ήταν κλειδωμένο βάζοντας τον κωδικό μου(είναι ίδιος και στο chalet) αλλά και πάλι δεν διορθώθηκε τίποτα. Βέβαια, στο arch, σε κανέναν browser δεν εμφανίζεται παράθυρο διαλόγου ώστε να χρησιμοποιήσω και εκεί τον κωδικό.

Τι μπορεί να γίνει τώρα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...