Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θεωρω οτι εχουμε κουρασει τους συμφορουμιτες, 

1. Αυτο την πρωτη φορα ειχε χαβαλε, αλλα μετα κουρασε:

Για παραδειγμα το πρωι που κανω μπανιο και θελω να βρω ζεστο δωματιο ανοιγω το PC και τον βαζω να τρεξει prime. Με τον i5 επρεπε να ανοιξω καλοριφερ. 

2. Αλλαζεις αποψεις και κανεις υποθεσεις που ερχονται κοντρα η μια στην προηγουμενη. Πχ:

Μια γραφεις οτι "διαψευδονται απο την πραγματικοτητα οι αναβαθμισεις που αυξανουν την καταναλωση":

Nope, γιατι κανεις το αλμα λογικης οτι καθε επομενη αναβαθμιση θα αυξανει την καταναλωση. Πραγμα που ομως διαψευδεται απτην πραγματικοτητα. Εφοσον ομως δεν υπαρχει κανενας επεξεργαστης (ουτε καν καρτα γραφικων) που να καιει παραπανω απο τον fx και τις καρτες του 2012, καμια αναβαθμισημοτητα δεν θυσιαστηκε. 

και μια γραφεις για αναβαθμιση που αυξανει την καταναλωση:

Οποτε με το τροφοδοτικο των 550w που πηρες για τον Intel οταν αλλαξεις επεξεργαστη και καρτα και πας σε κατι που καταναλωνει περισσοτερο πετας και το τροφοδοτικο. Ο αλλος με τον AMD και το 650w τροφοδοτικο το κραταει στην αναβαθμιση. Μιας και υπολογιζεις λοιπον την ΔΕΗ 5 χρονια down the line υπολογισε και την αλλαγη τροφοδοτικου 

Δυστυχως δεν μπορει καποιος να καταλαβει τι θελεις να πεις, γιατι συνεχως αλλαζεις την αποψη σου.

3. Διπλη προσπαθεια να "βαλεις λογια στο στομα του αλλου για να κερδισεις ενα e-επιχειρημα".

α)

Βρες τωρα το power consumption σε games του 2012 να δω τα 70w διαφορα. Θα περιμενω.

Επισης, μπορεις σε παρακαλω να παραθεσεις που εγραψα οτι "το power consumption σε games του 2012 ειχε 70w διαφορα";

Επιβεβαιωνεις αργοτερα οτι δεν γραφτηκε κατι τετοιο:

Δεν το εγραψες, αλλα οταν λες οτι ο fx εχανε καθολικα σε επιδοσεις, προφανως εννοεις gaming

β)

Oταν εγραψες οτι ο i5 ηταν καθολικα καλυτερος είτε εννοουσες gaming ή απλα εκανες λαθος.

Δεν εγραψα οτι ειναι καθολικα(δηλαδη παντου) καλυτερος, εκτος αν το εκανα εκ παραδρομης. Μπορεις να παραθεσεις που εγραψα οτι  "ο i5 ειναι καθολικα καλυτερος";

Επιβεβαιωνεις αργοτερα οτι δεν γραφτηκε κατι τετοιο:

Οκ, δικο μου το λαθος, εγραψες πλειονοτητα.

Το περιεργο ειναι οτι εσυ ησουν που ελεγες να μην γινονται τετοια, αλλα δυστυχως για καποιο λογο εσυ ησουν που εκανες αυτα που κατηγορουσες:

δεν χρειαζεται να βαζουμε λογια στο στομα του αλλου για να κερδισουμε ενα e-επιχειρημα. Προσπαθησε να σχολιαζεις αυτα που ειπα.  

4.

Κανεις τελειως λανθασμενες υποθεσεις.

Ενδεικτικα:

και στα rendering που καταναλωνε 70w παραπανω τελειωνει και πιο γρηγορα αρα συνολικα καταναλωνε το ιδιο ρευμα.

Αλλα τελικως εδω τι ισχυε:

x264-power-task-energy.gif

Και ειναι δυστυχως και αλλα τα παραδειγματα και επειδη πιστευω οτι κουρασαμε τους συμορουμιτες, θα ακολουθησω την συμβουλη του Heatspreader:

Υ.Γ.: Don't feed the trolls...

post-115429-0-08728900-1489973839.jpg

Καλη συνεχεια στο ζεσταμα μεσω επεξεργαστη αντι για καλοριφερ:

Για παραδειγμα το πρωι που κανω μπανιο και θελω να βρω ζεστο δωματιο ανοιγω το PC και τον βαζω να τρεξει prime. Με τον i5 επρεπε να ανοιξω καλοριφερ. 

Εγω ξερω οτι τα πρωινα του χειμωνα για να βγω απτο μπανιο τρεχω Prime. Αν ειχα i5 θα ανοιγα καλοριφερ. Εχω γλυτωσει αρκετο ρευμα ετσι, πολυ παραπανω απο τα +70w σε load που καταναλωνει ο fx

Δημοσ.

Θεωρω οτι εχουμε κουρασει τους συμφορουμιτες, 

...

Έχω ένα προαίσθημα ότι αυτό δεν θα είναι το τελευταίο ποστ. Δεν ξέρω γιατί...

• Like 3
Δημοσ.

Αρα με το τροφοδοτικο που πηρες για τον i5 ΕΙΣΑΙ τσιμα τσιμα, γιατι αν στην επομενη αναβαθμιση παρεις αντιστοιχα επεξεργαστη (η καρτα γραφικων) που καει 95w παραπανω το πετας. Tο αντιλαμβανεσαι? Γιαυτο παιρνεις 600-650 ΕΞΑΡΧΗΣ. Aρα οταν τελικα πας να αναβαθμισεις σε i7 και καινουργια καρτα πετας το τροφοδοτικο και παιρνεις αλλο, οποτε εχασες ενα 50 ετσι για πλακα.

εισαι περα για περα λαθος στο συλλογισμο σου!

σε παλιοτερα συστηματα μου ειχα 650αρια και 750αρια τροφοδοτικα,

με e8500, i5 2500k και Gtx280, Gtx 9800, Gtx570 -δεν χρειαζεται να παω πιο πισω

στη τελευταια μου αναβαθμιση πριν 2 περιπου χρονια με i7 4790 +Gtx970, και προσφατως Gtx1070, αγορασα πολυ στοχευμενα το Corsair CX500 Bronze Pllus 500 watt μονο που ομως προσφερει καθαρη ισχυ που φτανει το 80% της ονομαστικης του αποδοσης

εδω και 6 χρονια εχω ψηφιακο wattoμετρητη στη πριζα και σε πληροφορω οτι οι απαιτησεις στην καταναλωση CPU+GPU απο την εποχη της GTX9800 εως σημερα εχουν πεσει σχεδον στο μισο!

Δημοσ.

1. Επιβεβαιωνεις οτι λογω bias("τον εκμεταλλευτηκα" οπως γραφεις) επελεξες εναν μη αποδοτικο ως προς το κοστος τροπο θερμανσης που δεν ειναι ο συνηθης.

Πρεπει να αφησεις το bias σου στην ακρη.

2. Ναι, δεν ειναι το ιδιο αποδοτικη ως προς το κοστος οσο με τους συνηθεις τροπους θερμανσης(πετρελαιο, aircondition κλπ). Εσυ εκανες λοιπον λαθος υποθεση. 

3. Επιβεβαιωνεις οτι λογω bias δεν υπολογιζεις το κοστος ψυξης και κατεληξες παλι λογω bias να θεωρεις θετικη την εξτρα θερμοτητα ενος υπολογιστικου συστηματος.

Κανεις συνεχως αυτα που κατηγορεις τους αλλους. 

Δεκτο λοιπον οτι δεχεσαι πως αυτος που πηρε intel, θα παρει και μικροτερο τροφοδοτικο, ενω θα εχει τον ιδιο περιθωριο(150w) για αναβαθμιση.

Επισης, πρεπει να αποφασισεις τι ισχυει για οταν θα κανεις αναβαθμιση. Ολο τα γυριζεις λογω του bias.

Μια γραφεις για αναβαθμιση σε κατι που καταναλωνει περισσοτερο , μια γραφεις οτι κατι τετοιο διαψευδεται απο την πραγματικοτητα:

1) Προφανως δεν το επελεξα ως τροπο θερμανσης. Αλλα δουλευει και  γιαυτη τη δουλεια. Το μη αποδοτικο το βγαζεις απτο κεφαλι σου, σου εβαλα ηδη link με μετρησεις που λεει το αντιθετο. Εσυ λογω bias επιμενεις να το αγνοεις (παιζει να ειναι η 3η φορα).

2) Nope, σου εβαλα ηδη το link που δειχνει οτι εισαι λαθος. Σορρυ.

3) Εγω δεν υπολογιζω ουτε το κοστος ψυξης ουτε το κοστος θερμανσης ουτε κανενα κοστος. ΕΣΥ τα υπολογισες, και σου εδειξα που κανεις λαθος. That's all. ΕΣΥ ειπες οτι υπαρχουν ατομα που πηραν AMD και αναγκαστικαν να παρουν μεγαλυτερο τροφοδοτικο και πληρωνουν εξτρα στη ΔΕΗ και μπλαμπλαμπλα, εγω απλα σου ζηταω να αποδειξεις αυτα που λες. Ακομα δεν το εκανες. Ποια ειναι αυτα τα ατομα και ξερεις οτι Α) Χρειαζονται ψυξη Β) Τον χρησιμοποιουν για gaming Γ) Aγορασαν μεγαλυτερο τροφοδοτικο γιατι πηραν AMD? ΟΤΑΝ βρεις αυτα τα ατομα, να τα πουμε. Μεχρι τοτε, απλα τα βγαζεις απτο κεφαλι σου.

Αυτος που θα παρει μικροτερο τροφοδοτικο ΔΕΝ εχει τα ιδια περιθωερια για αναβαθμιση ρε παλικαρι, απλα μαθηματικα ειναι. Το ξερω οτι δεν εισαι χαζος (δεν ειρωνευομαι) και αρα καταλαβαινεις που βρισκεται το λαθος στη σκεψη σου, οποτε θα αποφανθω οτι το κανεις επιτηδες.

Aυτος με τον FX πως εχει τα ιδια περιθωρια αναβαθμισης οταν εχει +150w σε ενα συστημα που ΗΔΗ καταναλωνει πολλα? Ο επομενος επεξεργαστης του θα καταναλωνει ΜΑΧΙΜUM τα ιδια με τον fx! Αρα αλλαζοντας επεξεργαστη, εχει περιθωρια να αλλαξει και καρτα, και να εχει αρκετο περιθωριο ακομα για να μην το εχει το τροφοδοτικο στο τσιμα τσιμα. 

Αυτος με τον i5 απτην αλλη αν παει σε πιο ενεργοβορο επεξεργαστη, τελος. Δεν εχει περιθωριο να αλλαξει καρτα. Δεν βαζω καν το overclocking στην κουβεντα, το οποιο προφανως και δεν εχει περιθωρια να κανει οταν μεταβει σε πιο ενεργοβορο επεξεργαστη. 

Οποτε ο πρωτος που εχει fx, αγοραζει 5960x ετσι γιατι μπορει και εχει και αλλα 150watt περιθωριο να παρει και μεγαλυτερη καρτα. Αυτος με τον i5 αγοραζει 5960x και εχει 0 περιθωριο να αλλαξει καρτα. Got it?

Οποτε πεταει το τροφοδοτικο και παιρνει αλλο, επειδη εσυ του προτεινες να παρει 500αρι! Τρολολολ λεμε, επιμενεις κιολας. 

στη τελευταια μου αναβαθμιση πριν 2 περιπου χρονια με i7 4790 +Gtx970, και προσφατως Gtx1070, αγορασα πολυ στοχευμενα το Corsair CX500 Bronze Pllus 500 watt μονο που ομως προσφερει καθαρη ισχυ που φτανει το 80% της ονομαστικης του αποδοσης

εδω και 6 χρονια εχω ψηφιακο wattoμετρητη στη πριζα και σε πληροφορω οτι οι απαιτησεις στην καταναλωση CPU+GPU απο την εποχη της GTX9800 εως σημερα εχουν πεσει σχεδον στο μισο!

Δεν διαφωνω. Δεν σου προτεινα να πας να παρεις 600w τροφοδοτικο. Για εποχης 2500k μιλαμε, αντε 3570k το πολυ. Και εφοσον οπως λες η καταναλωση πεφτει, που ισχυει οταν πας σε ιδιας κατηγοριας προιον (απο i5 δηλαδη σε νεωτερο i5) τοτε δεν εχεις λογο να παρεις μεγαλυτερο τροφοδοτικο για τον fx γιατι ηταν ηδη ο πιο ενεργοβορος επεξεργαστης του 2012. Αρα δεν ειχες λογο να παρεις +150w τροφοδοτικο, γιατι δεν υπαρχει πιο ενεργοβορος να βαλεις. Απτην αλλη υπαρχει πιο ενεργοβορος απτον i5, αρα και σε i5 να πηγαινες που καταναλωνει λιγοτερα, επρεπε να παρεις στα ιδια watt τροφοδοτικο για να πας μετα σε i7 / rysen κλπα.

Εκτος και αν, οπως ΗΔΗ εγραψα, θεωρεις εξυπνη κινηση να παρεις μικρο τροφοδοτικο να γλυτωσεις 10-20 ευρω και 3 χρονια μετα να το αλλαξεις οταν αναβαθμισεις PC.

Να στο θεσω ακομα καλυτερα, αν παρεις g4560 θα παρεις 350w τροφοδοτικο? 

Παντως στον haha πεστα, γιατι με τα 650αρια και τα 750αρια τροφοδοτικα που γραφεις στον i5, μαλλον το point μου επιβεβαιωνεις. Ο haha εχει κατι φανταστικους φιλους που δεν μας τους εμφανιζει που οταν περναν i5 αγοραζαν 500w τροφοδοτικο αλλα οταν πηγαιναν σε fx παιρναν 600αρια! Δηλαδη μεχρι στιγμης το ενα ατομο που μας φανερωσε το build του με τον i5 βγαζει τον haha λαθος και μενα σωστο!! Thnx για το input

Δημοσ.

Μπορουσες και καλυτερα παντως.Οχι για τα Watt,αλλωστε ενα 550αρι με ενα 650αρι εχουν 15-20€ διαφορα,αλλα για το μοντελο και το certification του τροφοδοτικου.Η σειρα CX ειναι απαραδεκτη(για high end gaming συστημα),επισης εχεις 500€ καρτα σε 60 € τροφοδοτικο?Το τροφοδοτικο ειναι το Α+Ω ενος συστηματος.Δεν βαζουμε lower end τροφοδοτικο σε ακριβο hardware.Με 40€ ακομα μπορουσες να παρεις τροφοδοτικο 10 κλασεις ανωτερο.Δεν τα γραφω για να στην πω ή να κανω τον εξυπνο,καθε αλλο.

Δημοσ.

ρε φιλε εισαι η επιτομη της διαστρεβλωσης

ο χαχας απο την αρχη σου γραφει οτι εκτος απο λιγοτερη καταναλωση και κοστος στη δεη + λιγοτερα ανεμιστηρια στο κουτι για απαγωγη θερμοτητας, και χωρις να χρειαστει να αναβαθμισεις το stock cooler, θα παρεις και μικροτερο και αρα φθηνοτερο τροφοδοτικο, οταν κανεις αγορα νεου build και οχι για σκορπια κομματια απο προηγουμενα build,πχ τα δυο μεγαλα τροφοδοτικα που ανεφερα ηταν ενα σαβουρο Enermax κι ενα Chieftec που τα ειχαν φαει τα ψωμια τους...

εσυ ανεφερες οτι το τροφοδοτικο πρεπει να εχει "αερα" κι εγω σου λεω οτι και με αυτον τον αερα συμπεριλαμβανομενου παλι θα παρεις χαμηλοτερης καταναλωσης,

επισης τα εκανες σαλατα στην επειχειρηματολογια σου επειδη εσενα προσωπικα σου ειχε μεινει αμανατι ενα παλιο τροφοδοτικο απο προηγουμενο μηχανημα, αποσιωπωντας το γεγονος οτι η ισχυς (που ειναι και ο λογος αναβαθμισης) ανεβαινει ενω η καταναλωση ειτε παραμενει σταθερη είτε μειωνεται...

• Like 1
Δημοσ.

Τωρα παντως ειμαι στις αγγελιες και ψαχνω τους φιλους του haha με τους i5 και τα 500αρια τροφοδοτικα. Απο οτι βλεπω παντως κατα μεσο ορο οι κατοχοι i5 / i7 κινουνται απο 700 εως 850w. Μιλαμε σε ολα μεσα επεσε! Αν μη τι αλλο παντως, σε κατι τετοια τροφοδοτικα κανεις καλυτερη εξοικονομηση με τον fx, μιας και ειναι πιο κονατ στο peak του τροφοδοτικου και αρα εχει καλυτερο efficiency. Προφανως στους υπολογισμους του ουτε αυτο το συμπεριελαβε, ετσι, γιατι ειναι unbiased. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακριβως!

Επιβεβαιωνεις αυτο που ειπωθηκε εξαρχης.

Εχουμε 2 συστηματα:

Συστημα 1: intel που καταναλωνει πχ 400w

Συστημα 2: amd που καταναλωνει 500w.

Σε καθε περιπτωση δεν αγοραζεις οριακο τροφοδοτικο, διαλεγεις καποιο που σου προσφερει καποιο περιθωριο, πχ 150w περιθωριο.

Για το συστημα 1, αγοράζεις τροφοδοτικο 550w για να εχεις 150w περιθωριο.

Για το συστημα 2, αγοράζεις τροφοδοτικο 650w για να εχεις  παλι 150w περιθωριο.

Αν μελλοντικα αυξηθουν οι καταναλωσεις, τοτε και στις 2 περιπτωσεις εχεις το ιδιο περιθωριο των 150w.

Αν δεν αυξηθουν οι καταναλωσεις, τοτε εισαι καλυμμενος ετσι κι αλλιως.

ρε φιλε εισαι η επιτομη της διαστρεβλωσης...

Την καλυτερη συμβουλη την εδωσε ο Heatspreader:

Υ.Γ.: Don't feed the trolls...

post-115429-0-08728900-1489973839.jpg

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.

ρε φιλε εισαι η επιτομη της διαστρεβλωσης

ο χαχας απο την αρχη σου γραφει οτι εκτος απο λιγοτερη καταναλωση και κοστος στη δεη θα παρεις και μικροτερο και αρα φθηνοτερο τροφοδοτικο,

εσυ ανεφερες οτι το τροφοδοτικο πρεπει να εχει "αερα" κι εγω σου λεω οτι και με αυτον τον αερα συμπεριλαμβανομενου παλι θα παρεις χαμηλοτερης καταναλωσης,

επισης εκανες σαλατα στην επειχειρηματολογια σου επειδη εσενα προσωπικα σου ειχε μεινει αμανατι ενα παλιο τροφοδοτικο απο προηγουμενο μηχανημα, το γεγονος οτι η ισχυς (που ειναι και ο λογος αναβαθμισης) ανεβαινει ενω η καταναλωση παραμενει σταθερη είτε μειωνεται...

Αμα η καταναλωση ειτει παραμενει σταθερη ειτε μειωνεται τοτε δεν θες αερα 150w στον fx, μιας και ηταν ηδη ο top στην καταναλωση.Στο τροφοδοτικο λοιπον που πηρες για τον fx βαζεις μεχρι και 5960x και καρτα γραφικων. Στο τροφοδοτικο που πηρες για τον i5 δεν βαζεις 5960x και καρτα γραφικων. 

Απο οτι φαινεται παντως και σενα σου εμεινε αμανατι ενα τροφοδοτικο απτο παλιο σου μηχανημα. Και στη πλειονοτητα των χρηστων!! Γιαυτο και το point του haha ειναι παντελος ακυρο. Να, παρε και εναν τυπο που εχτισε 4 PC απτις αγγελιες. Στα μηχανηματα με i5 εβαλε 750αρια τροφοδοτικα, στο μηχανμη με τον fx εβαλε 650. Σορρυ δηλαδη, αλλα οι αγγελιες ειναι τιγκα με i5 συστηματα με 600αρια + τροφοδοτικα.

http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/fullpc/781874-τιμές-χωμα-4-άριστα-gaming-pcs-και-αρκετα-περιφερειακα/

Ακριβως!

Επιβεβαιωνεις αυτο που ειπωθηκε εξαρχης.

Εχουμε 2 συστηματα:

Συστημα 1: intel που καταναλωνει πχ 400w

Συστημα 2: amd που καταναλωνει 500w.

Σε καθε περιπτωση δεν αγοραζεις οριακο τροφοδοτικο, διαλεγεις καποιο που σου προσφερει καποιο περιθωριο.

Για το συστημα 1, αγοράζεις τροφοδοτικο 550w για να εχεις 150w περιθωριο.

Για το συστημα 2, αγοράζεις τροφοδοτικο 650w για να εχεις  παλι 150w περιθωριο.

Λαθος!

Για ποιο λογο στο συστημα 2 θες 150w περιθωριο αν εχεις ηδη τον επεξεργαστη με την μεγαλυτερη καταναλωση, οεο? Μα γιατι αλλο, γιατι εισαι biased XD

Αν μελλοντικα αυξηθουν οι καταναλωσεις, τοτε και στις 2 περιπτωσεις εχεις το ιδιο περιθωριο.

Αν δεν αυξηθουν οι καταναλωσεις, τοτε ειναι καλυμμενος ετσι κι αλλιως.

Μονο με τα δικα σου δημιουργικα μαθηματικα εχεις το ιδιο περιθωριο. Εστω ο i5 καταναλωνει 100w και ο fx8350 200. Εστω οτι το συστημα με τον i5 καταναλωνει 400w και πηρες 500αρι τροφοδοτικο και το συστημα με τον fx 500 και πηρες 600αρι τροφοδοτικο.

Εστω οτι αυξανονται λοιπον οι καταναλωσεις και ο καινουργιος i7 καταναλωνει 150w και τον αγοραζεις

1) Πως διαολο εχεις τα ιδια περιθωρια? Ξεπερνας το 90% efficiency

2) Γιατι διαολο πηρες 600αρι τροφοδοτικο στον fx?

H αστο παμε και απτην αναποδη. Αν αυξηθουν οι καταναλωσεις σε σχεση με τον FX (δηλαδη οι καινουργιοι επεξεργαστες θελουν περισσοτερο ρευμα απτον fx) τοτε αυτος με τον i5 πρεπει προφανως να πεταξει το τροφοδοτικο του για να αλλαξει επεξεργαστη, ενω αυτος με τον FX ειναι καλυμενος. Αν αυξηθουν οι καταναλωσεις σε σχεση με τον i5 ή παραμεινουν στα ιδια επιπεδα. τοτε αυτος με τον fx καλυπτοταν και με μικροτερο τροφοδοτικο απτο 600αρι που πηρε. Οποτε αν παρουν και οι 2 500αρια τροφοδοτικα θα ειναι στην ιδια ακριβως μοιρα, ειτε αυξηθουν ειτε μειωθουν οι καταναλωσεις. 

Εσυ τοση ωρα διαφωνεις για το θεωρητικο του πραγματος και εγω για το πρακτικο. Ναι, μαζι σου, ΕΝΤΕΛΩΣ θεωρητικα αυτος με το i5 / i3 μπορει να παρει και 400αρι, αντε 450w τροφοδοτικο και να ειναι okay. Πρακτικα, ΚΑΝΕΙΣ δεν παιρνει τοσο μικρο τροφοδοτικο για gaming χρηση για 1512 λογους. Αλλωστε, μπες στις αγγελιες και checkare το μονος σου.

Δημοσ.

ρε φιλε straw καταλαβαινεις τί σαθρο επιχειρημα προσπαθεις να βγαλεις τώρα; στις αγγελιες του ινσομνια ο καθενας προσπαθει να πoυλησει την αχρειαστη πραματεια του και απο την αλλη πλευρα καποιος αλλος να αγορασει κατι χρησιμο σε τιμη ευκαιρίας

Μονο με τα δικα σου δημιουργικα μαθηματικα εχεις το ιδιο περιθωριο. Εστω ο i5 καταναλωνει 100w και ο fx8350 200. Εστω οτι το συστημα με τον i5 καταναλωνει 400w και πηρες 500αρι τροφοδοτικο και το συστημα με τον fx 500 και πηρες 600αρι τροφοδοτικο.

στην 2η περιπτωση αγορασες ενα μεγαλυτερο και ακριβοτερο τροφοδοτικο τελεια και παυλα δεν υπαρχει αλλο εστω

μιλαμε για συστημα που αγοραζεις για να σου βγαλει 2-3-4 χρονια οχι το τί θα κανεις σε ενδεχομενη επομενη σου αναβαθμιση!

παροτι ηδη σου απεδειξα οτι και ενα 500αρι τροφοδοτικο 2ετιας ειναι υπεραρκετο για να σηκωσει εναν i7 και μια δυνατη συγχρονη καρτα γραφικων

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγώ πάντως έχω έναν i5 και το τροφοδοτικό μου είναι 420 watt. Και είμαι ευτυχισμένος. Δεν πέρνουμε όλοι υπολογιστές για να παίζουμε παιχνίδια.

Δημοσ.

Κάποιοι συστηματικά τρολλάρουν λόγω της εμπάθειας που έχουν με κάποια Brands. Από την άλλη ομολογώ πως και εγώ ως αντίδραση σ' αυτούς μπορεί να φανώ κάποιες αλλά φορές (ευτυχώς λίγες) υπερβολικός. Εννοώ πως όταν μου λες ότι οι AMD είναι άχρηστοι, εγώ θα σου πω ότι είναι φοβεροί. Κάτι που δεν ισχύει και από τις δύο πλευρές.

Θα το πιάσω από αλλού.

Κάποιος όπως για παράδειγμα εγώ θέλει να αγοράσει Noctua ανεμιστήρες. Κάποιος θα πει ότι δεν αξίζουν και πως είναι υπερτιμημένοι, κλπ. Ωραία. Συμφωνώ. Εγώ όμως σαν οντότητα, θέλω τους συγκεκριμένους ανεμιστήρες. Γιατί; Γιατί έτσι γουστάρω. Θέλω να πέφτω για ύπνο και να ξέρω ότι έχω τους συγκεκριμένους ανεμιστήρες. Ίσως με τα μισά λεφτά να παίρνεις παρόμοιους ανεμιστήρες. Τι να κάνουμε όμως που εγώ θέλω τους Noctua;

Φυσικά υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι αντικειμενικά. Αυτά είναι τα νούμερα. Ένα σύστημα μπορείς να το μετρήσεις σχεδόν εξολοκλήρου με νούμερα. Σχεδόν!

Οι Intel επεξεργαστές είναι καλύτεροι. Τελεία και παύλα. Δεν έχει σημασία που. Σχεδόν παντού. Απλά είναι καλύτεροι.

Οι AMD επεξεργαστές είναι πιο φθηνοί.

Αυτό δεν σημαίνει πως θα κάνεις φθηνότερο buιld όμως. Τα 70€ που θα γλιτώσεις από το CPU μπορείς να τα βάλεις σε μια καλύτερης ποιότητας μητρική, τροφοδοτικό, ίσως μεγαλύτερο SSD, σουβλάκια, κλπ. Δεν είναι απαραίτητο ότι κάποιος που προτιμάει πιο φθηνή κάρτα γραφικών ή επεξεργαστή ή για να το θέσω καλύτερα, πιο χαμηλό tier σε Hardware κατ' επέκταση πιο φθηνό θα μείνει εκεί. Σε μια φίλη είχα φτιάξει ένα i3 σε 1151 Socket με πολύ λίγα λεφτά (κουτί 30€, 120GB SSD, κλπ) που ενδεχομένως σε κάποια παιχνίδια αν της δάνειζα την κάρτα γραφικών μου θα έπαιζε καλύτερα από εμένα. Θα είχε καλύτερο υπολογιστή; Όχι. Εδώ έρχομαι και λέω ότι δεν μπορείς να τα μετρήσεις όλα σε νούμερα. Ο επεξεργαστής με το Stock Cooler βαράει 75άρια. Δουλεύει μια χαρά ωστόσο. Εμένα δεν μου αρέσει το Chip να βαράει τέτοιες θερμοκρασίες, δεν κοιμάμαι ήσυχος, πως το λένε; Σε Full Load βαράω 47C στα 4.4GHz με 1.41V τάση και αυτό με κάνει χαρούμενο. Μου αρέσει να έχω ένα ωραίο κουτί, μια aftermarket ψύξη (που ειδικά στους Intel χρειάζεται - όχι τόσο στους AMD όπως πολλοί ισχυρίζονται από άγνοια ή εμπάθεια) Κάποιον άλλον τον κάνει χαρούμενο ένα καλό Score στο SuperPi.

Διαβάζω για επιλογή τροφοδοτικού με βάση τον επεξεργαστή; Μιλάτε σοβαρά ή φτιάχνετε επιχειρήματα; Στέκει μεν σαν επιχείρημα, αλλά μόνο σε δικαστήριο. Ποιος αγοράζει τροφοδοτικό με βάση τον επεξεργαστή;

Αν δεν χρησιμοποιήσεις την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, θα πάρεις ένα ποιοτικό τροφοδοτικό 500W-600W.

Μετράμε την κατανάλωση της ΔΕΗ με τα χρόνια και πόσο θα ζεστάνουμε το δωμάτιο; Καλά είναι δυνατόν; Ακόμα και τώρα πολλοί AMDάκηδες ξεθάρεψαν με τα 65W των Ryzen και πανηγυρίζουν. Σοβαρά; Πριν δεν είχατε θέμα με τους FX; Δεν είχατε απλά κολλήσατε από τους άλλους. Ωραία φάση η χαμηλή κατανάλωση, αλλά ας ηρεμήσουμε λίγο. Δηλαδή είμαστε large να δώσουμε ένα 70άρι παραπάνω για καλύτερες επιδόσεις όχι πάντα, αλλά πολύ συχνά και μετά μετράμε την κιλοβατόρα; Καταρχάς οι περισσότεροι εδώ μέσα δεν πληρώνετε εσείς τη ΔΕΗ του σπιτιού σας, την πληρώνουν οι γονείς σας. Ωραίο επιχείρημα ε; Ξέχασα, μιλάμε με αντικειμενικά κριτήρια.
Ε ωραία. Διαβάστε τα Reviews, ή μάλλον όχι, πηγαίνετε στον τελικό πίνακα με τις γενικές επιδόσεις και αγοράστε αυτόν με τις καλύτερες και τέλος. Ένα προϊόν και τέλος.

Πάρτε όσο καλύτερο CPU και GPU μπορείτε, βάλτε το Hardware χύμα στο γραφείο με ότι πιο φθηνό υπάρχει τριγύρω και βγάλτε παραπάνω FPS και μπράβο!

Κλείνοντας και μπαίνοντας ontopic έχετε καταλάβει τι έχει συμβεί;
Μιλάμε για τους Ryzen ότι είναι VfM σε σχέση με τους Intel. Δηλαδή όχι Γιάννης Γιαννάκης. Ναι δεν θα δώσω 1000€, θα δώσω 500€. Ωραίο μεν, αλλά τα 500€ είναι πολλά! Αν τα είχα θα είχα πάρει εδώ και χρόνια κάποιον i7!

Μιλάμε για AMD CPU 300€. Ναι σε σχέση με τον Intel μπλα μπλα μπλα, είναι 300 fucking euros! Δεν είναι φθηνός!

Επιτυχία και λόγος να κάνω αγορά είναι να δω έναν Ryzen στα 200€-220€ ο οποίος να είναι σε επιδόσεις γενικά καλύτερος από i5 και στα παιχνίδια ειδικά, ίδιος (πχ i5 7600Κ). Για να δώσω παραπάνω χρήματα θέλω να είναι καλύτερος σε όλα.
Είναι ακριβά τα CPU παιδιά και δεν βλέπω γκρίνια επειδή είναι φθηνά σε σχέση με. Αυτό το σε σχέση με θα μας φάει. Εγώ λέω ότι είναι ακριβοί σε σχέση με FX. Δίνεις ένα 100άρικο παίρνεις έναν FX 8300, παίρνεις και μια 1060 και παίζεις μια χαρά μέχρι 1440P και τα υπόλοιπα τα κάνεις λαμπάκια και έχεις PCάρα.

Δεν έχω χαρεί ακόμα με τους Ryzen γιατί δεν βλέπω τιμές...

Υ.Γ.:
Μην κάνετε κόπο να αρχίσετε να με ρωτάτε διάφορα με Quotes, κλπ. Ήδη έγραψα πάρα πολλά και καταλάβατε και δεν νομίζω να γράψω άλλα. Haters gonna Hate και καλή δύναμη!

• Like 2
Δημοσ.

παροτι ηδη σου απεδειξα οτι και ενα 500αρι τροφοδοτικο 2ετιας ειναι υπεραρκετο για να σηκωσει εναν i7 και μια δυνατη συγχρονη καρτα γραφικων

Αλλα δεν ειναι αρκετο για να σηκσωσει εναν FX XD

Διαβάζω για επιλογή τροφοδοτικού με βάση τον επεξεργαστή; Μιλάτε σοβαρά ή φτιάχνετε επιχειρήματα; Στέκει μεν σαν επιχείρημα, αλλά μόνο σε δικαστήριο. Ποιος αγοράζει τροφοδοτικό με βάση τον επεξεργαστή;

Αν δεν χρησιμοποιήσεις την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, θα πάρεις ένα ποιοτικό τροφοδοτικό 500W-600W.

Aυτο ακριβως γραφω τοσες σελιδες. Το ξεκινησα στο αστειο να του πω να μετρησει και τη θερμανση, αλλα αυτο επεμενε οτι το τροφοδοτικο των 500w εχει τον ιδιο αερα με το τροφοδοτικο των 600w. Η ανακριβεια σε ολο της το μεγαλειο.

Δημοσ.

καλά όσο και να ακούγεται γραφικό αυτό, η αλήθεια είναι ότι σε gaming με το κατάλληλο κουτί που βγάζει τη ζέστη στο δωμάτιο θέρμανση δε πολυθές και στα δυνατά κρύα :lol: μπορεί μάλιστα να χρειαστεί να αφήσεις και καμιά χαραμάδα ανοικτή στη μπαλκονόπορτα αν παίζεις ώρες 

και μάλιστα φέτος αλλάζοντας κάρτα και πηγαίνοντας σε μοντέλο με ένα 8pin αντί 2 6pin που είχε η προηγούμενή μου (λιγότερα nm, πιο αποδοτική)  παρατήρησα ότι ο χώρος ζεσταίνεται σαφώς λιγότερο σε σχέση με παλιά 

βέβαια αυτό είναι ένα ωραίο side effect το χειμώνα και αντίστοιχα ζόρι το καλοκαίρι που θες a/c 

και φυσικά αν και ακούγεται λογικό και αποδοτικό να στρεσσάρεις το pc σου να ζεσταίνει το χώρο, στη πραγματικότητα δε το κάνεις, είπαμε :P

αλλά μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι παίζοντας το δωμάτιό του είναι ζεστό σε σημείο που δε χρειάζεται θέρμανση, αυτό είναι γεγονός. τα υπόλοιπα είναι υπερβολή 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...