Nomedor Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Πόση μνήμη maximum βλέπει ο κάθε επεξεργαστής; κάποιος θέλει να στήσει hypervisor Μέχρι 64GB λογικά πρέπει να τα βλέπει (4x16GB) παραπάνω δεν ξέρω.
Andreas231 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 ακριβουτσικοι αν αναλογιστουμε οτι ειναι πισω σε ρολογια και ipc απο intel μαζι με τα υπολοιπα προβληματα που εχουν στην αρχιτεκτονικη τους.Εχει αποδειχτει ξανα και ξανα οτι quality > quantity στην αγορα. Η intel νικησε με λιγοτερους πυρηνες γιατι ειχε καλυτερο προιον σε καθε κατηγορια οπως και η apple στα κινητα στην premium κατηγορια . Ακομα και η qualcomm πριν λιγα χρονια κοροιδευε την mtk που εβγαζε πολυπυρηνους επεξεργαστες χαμηλοτερης αρχιτεκτονικης ποιοτητας.Yγ για οσους ελεγαν οτι οι fx καποτε θα ξεπερασουν τους intel. 2017 benchmark μειντελ ιανουαριος 2011 pro bulldozer εποχης vs amd 2015 (μετα bulldozer εποχης οκτωμβριος του 11.)https://www.youtube.com/watch?v=76-8-4qcpPo 1
Heatspreader Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Της πήρε 20 χρόνια αλλά..... τα καταφερε? ΟΕΟ? Είδωμεν.... Δεν της πήρε 20 χρόνια. Επί εποχές Pentium 4 πολλές φορές η AMD ήταν πιο μπροστά. Σε σχέση με τους FX πάλι δεν άλλαξε κάτι δραματικά σε σχέση με τους τότε Intel. Αυτό που άλλαξε και πρόκειται να αλλάξει ακόμα περισσότερο προς την ίδια κατεύθυνση είναι το Software. Σε multithreaded οι FX έπαιζαν πολλές φορές με τους i7 και το Software οδεύει όλο και περισσότερο προς τα εκεί. Αυτό που άλλαξε περισσότερο είναι το Marketing της AMD. Δεν λέω ότι δεν έβγαλε καλύτερο σε σχέση με τον ανταγωνισμό προϊόν κοιτώντας πίσω τους FX, αλλά έχει παίξει μεγάλο ρόλο το Marketing. Ήδη Intelάκιδες αρχίζουν να αγχώνονται ότι δεν τους φτάνουν τα 4 Threads κάτι το οποίο έχει μία δόση αλήθειας, αλλά περισσότερο αυτή η ανασφάλεια έχει καλλιεργηθεί λόγω του Marketing της AMD. 1
gnsX Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Μακάρι να βγουν καλοί μπας και φτιάξουμε κάνα αξιοπρεπές σύστημα με λογικά λεφτά, είτε με AMD είτε με Intel 1
Millennium Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Μακάρι να φέρει τα πάνω κάτω στην αγορά ώστε να υπάρξει ανταγωνισμός επιτελούς,αρκετά είχε το μονοπώλιο η ιντελ με τιμές στον θεό και απόδοση με το σταγονόμετρο κάθε χρόνο. Ελπίζω να τελειώσει αυτό το "παίζω μπάλα μόνος μου στο γήπεδο". Αν πάνε όλα καλά βλέπω να δίνω όλο το σετ με τον 4690Κ και να πηγαίνω σε ryzen. Οι τιμές είναι λουκούμι με αυτά που λέει ότι θα προσφέρει,μακάρι να είναι έτσι όπως τα λέει η amd. Ναι ειναι.Σα ζεστα ψωμακια θα πουλησουν αν amd και συνεργατες ανεβασουν τη παραγωγη.
Fulgore Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Ήδη Intelάκιδες αρχίζουν να αγχώνονται ότι δεν τους φτάνουν τα 4 Threads Ξερεις αν καποιον δεν τον εφταναν για την δουλεια του(παιχνιδια ή επαγγελματικη)τα 4threads πριν βγουν οι ryzen,πολυ πιθανο να ειχε αναβαθμισει ηδη(οτι και αν επαιρνε intel ή Amd FX). Δεν καταλαβαινω απο που ακριβως προκυπτει αυτο απο το πουθενα. Επισης 4 threads εχει ο pentium g των 60ευρω τι προσπαθεις να πεις ακριβως?
Heatspreader Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 ακριβουτσικοι αν αναλογιστουμε οτι ειναι πισω σε ρολογια και ipc απο intel μαζι με τα υπολοιπα προβληματα που εχουν στην αρχιτεκτονικη τους. Εχει αποδειχτει ξανα και ξανα οτι quality > quantity στην αγορα. Η intel νικησε με λιγοτερους πυρηνες γιατι ειχε καλυτερο προιον σε καθε κατηγορια οπως και η apple στα κινητα στην premium κατηγορια . Ακομα και η qualcomm πριν λιγα χρονια κοροιδευε την mtk που εβγαζε πολυπυρηνους επεξεργαστες χαμηλοτερης αρχιτεκτονικης ποιοτητας. Yγ για οσους ελεγαν οτι οι fx καποτε θα ξεπερασουν τους intel. 2017 benchmark με ιντελ ιανουαριος 2011 pro bulldozer εποχης vs amd 2015 (μετα bulldozer εποχης οκτωμβριος του 11.) https://www.youtube.com/watch?v=76-8-4qcpPo Τι να ισχύει τελικά; Ποτέ δεν εμπιστεύτηκα το Hardware Unboxed. Ξερεις αν καποιον δεν τον εφταναν για την δουλεια του(παιχνιδια ή επαγγελματικη)τα 4threads πριν βγουν οι ryzen,πολυ πιθανο να ειχε αναβαθμισει ηδη(οτι και αν επαιρνε intel ή Amd FX). Δεν καταλαβαινω απο που ακριβως προκυπτει αυτο απο το πουθενα. Επισης 4 threads εχει ο pentium g των 60ευρω τι προσπαθεις να πεις ακριβως? Καλά ο συγκεκριμένος Pentium είναι πολύ καλός ειδικά σε αυτά τα χρήματα. Κατά κάποιον τρόπο η Intel αχρηστεύει τον ακριβότερο i3 με τον εσωτερικό ανταγωνισμό που δημιουργεί. Αυτό που λέω είναι πως έτσι όπως το έχει πλασάρει η AMD λέει ότι "παιδιά, από εδώ και πέρα για να είστε κομπλέ θα πρέπει να έχετε 8cores" και αρκετοί έχουν ψαρώσει. Θα αγόραζες αυτή τη στιγμή i5; Εγώ όχι. Δεν θα πρέπει όμως να ανησυχούν όσοι έχουν i5. Θα πρέπει να σκεφτεί απλά κάποιος τι θα αγοράσει αυτή τη στιγμή. 1
Fulgore Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 "παιδιά, από εδώ και πέρα για να είστε κομπλέ θα πρέπει να έχετε 8cores" και αρκετοί έχουν ψαρώσει. Θα αγόραζες αυτή τη στιγμή i5; Εγώ όχι. Δεν θα πρέπει όμως να ανησυχούν όσοι έχουν i5. Θα πρέπει να σκεφτεί απλά κάποιος τι θα αγοράσει αυτή τη στιγμή. Ετσι οπως το θετεις θυμιζει ακριβως φαση fx αυτο που λες. Και παλια αυτο ακριβως γραφονταν. Ποιος θα παρει i5 οταν στα ιδια χρηματα αγοραζεις τον 8350. Το αν θα αγοραζα αυτη τη στιγμη i5 προφανως και οχι γιατι εχω ηδη 4πυρηνο,δεν θα ξαναπαω σε 4πυρηνο αρα την παρουσα στιγμη οι ryzen εμενα προσωπικα με καλυπτουν περισσοτερο. Αλλα για αυτον που τον ενδιαφερουν τα παιχνιδια η intel εξακολουθει να μονοπωλει το ενδιαφερον(δυστηχως). Επισης τα παραπανω γραφηματα σε gpu heavy παιχνιδι δεν λενε κατι,τα περισσοτερα παιχνιδια εχουν απαιτησεις κυριως στην καρτα γραφικων παρα στον επεξεργαστη. 2
skiabox Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Εγώ αγωνιώ περισσότερο για τη σειρά των Ryzen 3, καθώς αν μιλάμε για 4cores/4threads με ξεκλειδωτο πολλαπλασιαστή για overclocking, τότε ουσιαστικά έχουμε το sweetspot για gaming με τα σημερινά δεδομένα. Δηλαδή θα παίρνεις απόδοση i5-7600K σε τιμή i3-7300 (γύρω στα 150 ευρώ)- οι τιμές των ιντέλ είναι βέβαιο οτι θα πέσουν μετά την κυκλοφορία των Ryzen 5 Με το ρεύμα που καις για το overclocking μήπως μπαίνεις και μέσα στο συλλογισμό σου;
Drake27 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Ναι ειναι.Σα ζεστα ψωμακια θα πουλησουν αν amd και συνεργατες ανεβασουν τη παραγωγη. Εγω αναφερομαι για της τιμες που εχει χωρις φπα,και αν με βαση αυτα που λεει ισχύουν τοτε ναι ειναι μια χαρα τιμη. Τον μικρο επεξεργαστη στα 169$->169€+φπα=210€ οποτε για ελλαδα το βλεπω για 250€.
Millennium Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Εγω αναφερομαι για της τιμες που εχει χωρις φπα,και αν με βαση αυτα που λεει ισχύουν τοτε ναι ειναι μια χαρα τιμη. Τον μικρο επεξεργαστη στα 169$->169€+φπα=210€ οποτε για ελλαδα το βλεπω για 250€. Στην αρχη για καποιο διαστημα ναι θα τον δεις ψηλα.Μετα θα ομαλοποιηθει η τιμη και στην ανυπαρκτη ελληνικη αγορα.Κανενας δεν σε εμποδιζει να παρεις σε καλυτερη τιμη απο οπου θες αλλωστε.
forgotten Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Εγω αναφερομαι για της τιμες που εχει χωρις φπα,και αν με βαση αυτα που λεει ισχύουν τοτε ναι ειναι μια χαρα τιμη. Τον μικρο επεξεργαστη στα 169$->169€+φπα=210€ οποτε για ελλαδα το βλεπω για 250€. μ αρεσουν οι λογισμοι σου ,ευτυχως που υπαρχει και το νετ... στο θεμα μας τωρα ο ανταγωνισμος ωφελει ,εδωσα μια φαση 300 ευρω για xeon v5 ο οποιος διαφημιζοταν οτι εμπαινε σε 1151 soket ,ανακαλυψα οτι δεν ταιριαζε στην μητρικη μου γιατι ηθελε καποιο νεο chip c232 κλπ οποτε εσκασα αλλα 100 για νεα μητρικη με λιγοτερες δυνατοτητες αλλα xeon compatible. με τον ανταγωνισμο κολπακια οπως τα αναφερα θα εκλειψουν .Εχω βαλει ηδη προς πωληση τον xEON και θα παρω r5 1600x για mulitthread ειναι μια σεβαστη επιλογη.
Heatspreader Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Ετσι οπως το θετεις θυμιζει ακριβως φαση fx αυτο που λες. Και παλια αυτο ακριβως γραφονταν. Ποιος θα παρει i5 οταν στα ιδια χρηματα αγοραζεις τον 8350. Το αν θα αγοραζα αυτη τη στιγμη i5 προφανως και οχι γιατι εχω ηδη 4πυρηνο,δεν θα ξαναπαω σε 4πυρηνο αρα την παρουσα στιγμη οι ryzen εμενα προσωπικα με καλυπτουν περισσοτερο. Αλλα για αυτον που τον ενδιαφερουν τα παιχνιδια η intel εξακολουθει να μονοπωλει το ενδιαφερον(δυστηχως). Επισης τα παραπανω γραφηματα σε gpu heavy παιχνιδι δεν λενε κατι,τα περισσοτερα παιχνιδια εχουν απαιτησεις κυριως στην καρτα γραφικων παρα στον επεξεργαστη. Αυτό εννοώ, αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό αυτή τη φορά. Στο διπλανό Thread με τους Ryzen είδα κάτι i5 κάτω από FX. Ήθελαν να δείξουν απόδοση Ryzen και απλά βρέθηκαν και δύο παλιά CPU των Intel και AMD. Τι έγινε ξαφνικά; Έγιναν αργοί οι Intel; Όχι. Απλά τότε ήταν παραφουσκωμένα υπέρ των Intel. Όταν εγώ βάζω Benchmarks τον 6600K με τον δικό μου και βλέπω ότι σε Multithreaded γυρίζουν σχετικά κοντά, φαντάσου τι γινόταν με τους παλιότερους i5 - ανταγωνιστές της AMD. Πολλά ψέματα. Ξαφνικά καλύτερος ο 8370 παίζει με τον ολοκαίνουριο 7600K σε multi. Δηλαδή ο i5 2500 με τον 7600 είναι ίδιοι; Techspot, τα έχει και εκεί. Αν κάποιος θέλει να παίζει αυστηρά μόνο παιχνίδια και τίποτα μα τίποτα άλλο στο PC, να κρατήσει τα λεφτά του και να πάρει Playstation 4 Pro. Η ψαλίδα όμως θα κλείσει ως έναν μεγάλο βαθμό στα παιχνίδια πιστεύω και αυτό λόγω των BIOS που θα βγουν, των νέων παιχνιδιών, κλπ. Εκεί τα ζυγίζεις, τι παίρνεις και τι δίνεις, που κερδίζεις και που χάνεις. Επειδή αν έπαιρνα intel θα έπαιρνα Χ99 και αν είχα τη δυνατότητα θα έδινα 1000€ για CPU και ας έπαιζε λίγο χειρότερο από την μικρότερη πλατφόρμα της Intel μιας και κάνω και άλλα πράγματα στο PC, δεν το έχω κάτω από την TV σαν κονσόλα, θα προτιμούσα να χάνω λίγα FPS στα παιχνίδια και να κερδίζω πολύ περισσότερο χρόνο σε Encoding και smoothness μέσα στο λειτουργικό. 5
fragma Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Ο 1400 είναι λουκούμι για budget gaming σύστημα. Με 65w tdp και μια φτηνή και καλή ψυκτρουλα σαν την hyper 212x ή μια zalman πάει άνετα στα 4ghz και σηκώνει τα πάντα. 1
Allotropicus Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Ετσι οπως το θετεις θυμιζει ακριβως φαση fx αυτο που λες. Και παλια αυτο ακριβως γραφονταν. Ποιος θα παρει i5 οταν στα ιδια χρηματα αγοραζεις τον 8350. Το αν θα αγοραζα αυτη τη στιγμη i5 προφανως και οχι γιατι εχω ηδη 4πυρηνο,δεν θα ξαναπαω σε 4πυρηνο αρα την παρουσα στιγμη οι ryzen εμενα προσωπικα με καλυπτουν περισσοτερο. Αλλα για αυτον που τον ενδιαφερουν τα παιχνιδια η intel εξακολουθει να μονοπωλει το ενδιαφερον(δυστηχως). Επισης τα παραπανω γραφηματα σε gpu heavy παιχνιδι δεν λενε κατι,τα περισσοτερα παιχνιδια εχουν απαιτησεις κυριως στην καρτα γραφικων παρα στον επεξεργαστη. Κάνεις λάθος η intel δεν μονοπωλεί στα παιχνίδια... έχει μια μικρή (στα νούμερα μιας και πχ με το μάτι δεν μπορείς να καταλάβεις την διαφορά 120 απο 130 FPS ας πουμε) διαφορά σε κάμποσα - όχι όλα όμως- παιχνίδια στο average FPS. Δεν είναι δηλαδή ότι οι ryzen ακόμη και με τις παιδικές αρρώστιες τους παίζουν τα παιχνίδια χάλια .. ΟΛΑ τα παιχνίδια τα παίζουν σε πολύ καλό framerate! Τέλος ειναι πολύ καλύτεροι για όσους γουστάρουν twich κτλ γιατι εκει ειναι που δεν μπορεί κανένας intel ούτε να τους φτάσει κοντά... Όσο για τις επιδόσεις σε όλα τα άλλα εκτός των games ειναι με διαφορά ανώτεροι και σαν καθαρές επιδόσεις και σαν απόδοση/τιμή απο οτιδήποτε έχει η intel αυτή την στιγμή στα ράφια. Επισης οι ryzen έχουν πολύ μικρότερο stuttering έως ανύπαρκτο (τα κολληματάκια του ενός δευτερολέπτου που παρατηρείς σε κάποια σημεία του παιχνιδιού) και το ίδιο καλά ή καλύτερα minimum FPS. Και αυτό το ασήμαντο στα νούμερα πλεονέκτημα θα το έχει για ΠΟΛΥ λιγο η intel μιας και ήδη φαίνεται πως πολλά απο τα θέματα στα παιχνίδια ειναι λόγω BIOS που έχουν να κάνουν με την μνήμη λόγω SMT που είναι νέα τεχνολογία παρόμοια με το Hyperthreading αλλά παράλληλα και διαφορετική στο πως λειτουργεί και λόγω ανύπαρκτου optimization με των κώδικα των παιχνιδιών που πολλά απο αυτά σίγουρα θα πατσαριστούν άμεσα και θα αλλάξει κατακόρυφα ο πήχης Γιατί είμαι τόσο σίγουρος ότι θα συμβεί αυτό; Γιατι το IPC ακόμη και per core ειναι τις περισσότερες φορές καλύτερο ή στην χειρότερη ισάξιο με τον οποιονδήποτε Intel ακόμη και με υψιλά ρολόγια. Άρα η ιπποδύναμη υπάρχει απλά δεν χρησιμοποιείται στα games για τους λόγους που ανέφερα πιο πάνω. Γιατι η AMD (και λόγω του ότι κατασκευάζει τα chip για τα PS4 και XBOX1 ) έχει πολύ καλή σχέση με αρκετούς developers και ήδη αρκετοί ανακοίνωσαν πως θα βελτιστοποιήσουν τα παιχνίδια τους για AMD Γιατί βλέπουμε σε παιχνίδια που ειναι βελτιστοποιημένα πχ όπως το MAFIA πως οι ryzen μαμούν και δέρνουν ακόμη και τον ι7 7700 που ειναι 4core με μεγαλύτερα ρολόγια per core. και αυτό με τους 16 core ryzen που σαν προϊόν δεν ειναι βελτιστοποιημένο για low core δουλειές και δεν μπορεί να έχει μεγάλες συχνότητες per core (όπως και ο 6900 ας πουμε) τώρα με τα lower core αλλά μεγαλύτερα ρολόγια ryzen όπως της σειράς 5 και με τα αποπάνω που ανέφερα να δεις τι θα γίνει στα games!! https://www.youtube.com/watch?v=O0fgy4rKWhk 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα