Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο υπολογιστής μου με Windows XP, απενεργοποιημένα update και Norton Antivirus 2002 είναι απόρθητο φρούριο. Δεν χρειάζομαι κανένα Defender και πράσινα άλογα.

Με dial up συνδεση που εχεις μεχρι να μπει ο ιος εχει ψοφησει απο τα γεραματα. :lol:

• Like 19
Δημοσ.

Το Defender είναι το ίδιο κάλο και στα 7 όπως στα 10; 

Γιατί είχα διαβάσει κάπου πριν καιρό ότι είναι το χειρότερο.

Προσωπικά πιστεύω ότι μόνο με το Malwarebytes είναι όλα οκ

Δημοσ.

Εγώ εμπιστεύομαι και πιστεύω μια χαρά είναι το defender απλά χρησιμοποιώ το 360 total security

Δημοσ.

Ποιο antivirus να βάλω να μην μου χτυπά στα cracks των games?

Να βάλεις το Steam, εναλλακτικά υπάρχει και το Origin.

• Like 3
Δημοσ.

Να υποθέσω χρησιμοποιείς κάποιο τρίτο Antivirus στα 10άρια.. ελπίζω να γνωρίζεις ότι κανένα Antivirus δεν σε προστατεύει όσο ο Defender των 10 και ότι το μόνο που σου προσφέρουν τα άλλα Antivirus είναι εκμετάλλευση των δεδομένων σου και συλλογή Meta-Data. 

Εγώ μόνο Defender και Malware Bytes έχω εγκατεστημένα και προβλήματα δεν είχα μέχρι στιγμής.

ναι ενω ο Defender παει πισω στη συλλογη δεδομενων....sure

• Like 3
Δημοσ.

ο defender ειναι η καλυτερη και πιο ελαφρια λυση εδω και χρονια και ειναι και built in.

Oλα τα 3rd party antivirus το γονατιζουν το συστημα ειδικα αν εχεις παλιο μηχανημα και ειναι και πολυ πιο παρεμβατικα.

• Like 1
Δημοσ.

ναι ενω ο Defender παει πισω στη συλλογη δεδομενων....sure

Με την ίδια λογική μην χρησιμοποιείς τότε καν το ΛΣ καθώς και τις υπηρεσίες της Microsoft. Επίσης όταν μιλάμε για συλλογή δεδομένων, αν χρησιμοποιείς Free Antivirus ή έστω Android Smartphone τότε η Microsoft είναι το μικρότερο πρόβλημα σου.

Δημοσ.

Για προσωπικό υπολογιστή δε χρειάζεται κάτι άλλο πέρα από την λύση της MS, ψάχνεις για άλλες προστασίες αν είσαι σε εταιρικό περιβάλλον.

• Like 2
Δημοσ.

Γιατί; Επειδή είναι Microsoft; Ή γιατί όντως είναι κακό να το έχεις στον pc; Ξέρεις ότι μπορείς να βάλεις όποιο antivirus θες και απενεργοποιείται αυτόματα...

EDIT: το δανείζομαι από τον alexandergr

http://robert.ocallahan.org/2017/01/disable-your-antivirus-software-except.html

At best, there is negligible evidence that major non-MS AV products give a net improvement in security. More likely, they hurt security significantly; for example, see bugs in AV products listed in Google's Project Zero. These bugs indicate that not only do these products open many attack vectors, but in general their developers do not follow standard security practices. (Microsoft, on the other hand, is generally competent.)

Furthermore, as Justin Schuh pointed out in that Twitter thread, AV products poison the software ecosystem because their invasive and poorly-implemented code makes it difficult for browser vendors and other developers to improve their own security. For example, back when we first made sure ASLR was working for Firefox on Windows, many AV vendors broke it by injecting their own ASLR-disabled DLLs into our processes. 

Να υποθέσω χρησιμοποιείς κάποιο τρίτο Antivirus στα 10άρια.. ελπίζω να γνωρίζεις ότι κανένα Antivirus δεν σε προστατεύει όσο ο Defender των 10 και ότι το μόνο που σου προσφέρουν τα άλλα Antivirus είναι εκμετάλλευση των δεδομένων σου και συλλογή Meta-Data. 

Εγώ μόνο Defender και Malware Bytes έχω εγκατεστημένα και προβλήματα δεν είχα μέχρι στιγμής.

Windows 10 με Windows Defender έχω. Σύμφωνα με (σίγουρα) πιο ειδικούς από μένα, το windows defender δεν αποδίδει τόσο καλά όσο τα άλλα free AV. Δε στέκομαι όμως εκεί. Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι οι πόροι που χρησιμοποιεί το AV της MS (πέρα το ότι με εκνευρίζει το minimized εικονίδιο, αλλά αυτό είναι δικό μου OCD). Εδώ και 7 μήνες χειρίζομαι μόνο λάπτοπ και κάθε τόσο, το ακούν να "απογειώνεται" γιατί o Defender χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή και να κάνει τα δικά του. Μετά από ένα καλό ψάξιμο έκανα τις ρυθμίσεις που έπρεπε/ήθελα και σταμάτησε να είναι τόσο συχνό φαινόμενο. 

Δεν είναι θέμα hate σε καμία περίπτωση, γιατί στα 10 πάντα αφήνω τον defender. Έχεις ένα λιγότερο πρόγραμμα να κατεβάζεις και κάνει σχετικά καλά τη δουλειά του. Γενικά όμως θέλει δουλειά. Δεν ξέρω τι θα κάνει το νεο update, αλλά κάποια πράγματα τα θεωρώ δεδομένα (όπως να μη φτάνει τη CPU 100% σε 4-core i5 στα καλά καθούμενα) από μια εταιρία τέτοιου βεληνεκούς.

Δημοσ.

Windows Defender με το ετσι θέλω. Οπως Windows Firewall οταν πρωτοχρησιμοποιήσαμε third-party Firewall, οπως Windows Media Player οταν χρησιμοποιησαμε Winamp, οπως Windows Media Center, οταν χρησιμοποιησαμε "XMBC", οπως εξαγορα το Skype οταν το Live δεν προσεφερε ουτε τα μισα, οπως Edge κ Default Programs.....

Δε παει να !@#!% και η Microsoft τελικα (πρωην fanboy)?

Αμα δεν υπηρχε το, ετσι οπως αποκτηθηκε λιγο πολυ ξερουμε, λογισμικο και τις δυο τρεις βρωμικες τακτικες εσοδων (vista, 8) δεν θα την αναφεραμε για τιποτα στις μερες μας. Χωρις να θελω να υποβαθμισω την εταιρεια σαν μεγεθος. Σαν το ποταμι που την πηρε μπαλα κ ας κρατησουμε την μετοχη ψηλα με οποιοδηποτε τροπο.

Ας κλεψουμε απο δω, ας παρουμε κ απο κει, ας εξαγορασουμε κ κατι δοκιμασμενο. 0 καινοτυπια και καινοτομια τοσα χρονια. Το πιο δημοφιλες λογισμικο που ετρεξε πρωτο κ βγηκε τελευταιο στα Smartphone..

• Like 1
Δημοσ.

Windows Defender με το ετσι θέλω. Οπως Windows Firewall οταν πρωτοχρησιμοποιησαμε third-party Firewall, οπως Windows Media Center, οταν χρησιμοποιησαμε "XMBC", οπως Windows Media Player, οταν χρησιμοποιησαμε Winamp, οπως Edge κ Default Programs.....

Δε παει να !@#!% και η Microsoft τελικα? (πρωην fanboy).

Αμα δεν υπηρχε το λογισμικο κ η φημη (ετσι οπως αποκτηθηκε λιγο πολυ ξρουμε) δεν θα την αναφεραμε για τιποτα στις μερες μας. Χωρις να θελω να υποβαθμισω την εταιρεια σαν μεγεθος. Απλα σαν το ποταμι που την πηρε μπαλα κ αν σωσουμε οτιδηποτε κ αν σωζεται.

Ας κλεψουμε απο δω, ας παρουμε κ απο κει, ας πληρωσουμε κ κατι δοκιμασμενο. 0 καινοτυπια τοσα χρονια.

Η Microsoft ακολούθησε την τακτική της Apple με τα W10 και καλά έκανε, κανείς δεν σου είπε να τα χρησιμοποιήσεις, μπορείς να τα αντικαταστήσεις με άλλα προγράμματα αλλά ο Defender λειτουργεί πλέον παρόμοια με τον Gatekeeper της Apple. Πάρε Mac και απενεργοποίησε τον Gatekeeper έχεις να φορτωθείς Malware και συγκεκριμένα Ransomware και θα ρωτάς από που σου ήρθαν. Οι εταιρίες μεριμνούν για την ασφάλεια του ΛΣ.

• Like 2
Δημοσ.

Η Microsoft ακολούθησε την τακτική της Apple με τα W10 και καλά έκανε, κανείς δεν σου είπε να τα χρησιμοποιήσεις, μπορείς να τα αντικαταστήσεις με άλλα προγράμματα αλλά ο Defender λειτουργεί πλέον παρόμοια με τον Gatekeeper της Apple. Πάρε Mac και απενεργοποίησε τον Gatekeeper έχεις να φορτωθείς Malware και συγκεκριμένα Ransomware και θα ρωτάς από που σου ήρθαν. Οι εταιρίες μεριμνούν για την ασφάλεια του ΛΣ.

Η εταιρεια δειχνει εδω και καιρο οτι χρησιμοποει το CLOPY-PASTE καλυτερα απο τον καθενα (με την καταλληλη ηδη δοκιμασμενη τακτικη των αλλων), δεν λεω κ αυτο αν εχεις τα αμετρητα αποτελει καποιο ειδος "εξελιξη" την σημερον ημερα. Καινοτομια ZERO κ αν τυχει κ εχεις υπολογιστη XP κ δουλευει ρολοι μην ανησυχεις. Δεν μιλαω για τα οσα εχει προσφερει, υποψην, δεν θελω σε καμια περιπτωση να υποβαθμισω την εξελιξη του λογισμικου (βλεπε αναπτυξη Server κτλ κτλ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...