voltmod Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 H Microsoft δεν παραμέλησε την ενσωματωμένη σουίτα ασφαλείας στα Windows και στο επερχόμενο Creators Update για τα Windows 10 πρόκειται να εξοπλιστεί με νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά. Στα νέα χαρακτηριστικά του Windows Defender περιλαμβάνονται αισθητήρες για τη μνήμη και τον πυρήνα του συστήματος (kernel) ώστε να μπορεί να ανιχνευτεί κακόβουλη δραστηριότητα στα συγκεκριμένα σημεία, αλλά και να ενισχυθεί η άμυνα ενάντια σε επιθέσεις zero-day. Ο Windows Defender επίσης θα χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση με ένα εντελώς νέο τρόπο. Σε μία ανάρτηση στο επίσημο blog των Windows, διαβάζουμε πως “η δυνατότητα ιστορικής ανίχνευσης εξασφαλίζει ότι οι νέοι κανόνες ανίχνευσης θα ισχύουν για διάστημα έξι μηνών για αποθηκευμένα δεδομένα ώστε να ανιχνεύονται επιθέσεις που στο παρελθόν πέρασαν απαρατήρητες”. Εκτός από τα παραπάνω, ο Windows Defender φέρει μερικές δυνατότητες που απευθύνονται σε ομάδες ασφαλείας, ώστε να έχουν ορατότητα σε όσα συμβαίνουν την ώρα της επίθεσης. Ανάμεσα σε αυτές, είναι η δυνατότητα να απαγορεύσουν κάποιο συγκεκριμένο αρχείο από το δίκτυο, αλλά και η συλλογή εγκληματολογικών στοιχείων και δεδομένων από κάποιον υπολογιστή χρησιμοποιώντας κάτι που μοιάζει με… δόλωμα. Αν σας ενδιαφέρει να δοκιμάσετε τον νέο Defender, μαζί με δύο ακόμα εκατομμύρια υπολογιστές, μπορείτε να πραγματοποιήσετε εγγραφή για να αποκτήσετε πρόσβαση στην beta από εδώ. Site: Engadget
Nikolo1991 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Αν μπορουσα να ξεριζώσω το Windows "Defender" θα το έκανα από χθες. 7
Retromaniac Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Αν μπορουσα να ξεριζώσω το Windows "Defender" θα το έκανα από χθες. Γιατί; Επειδή είναι Microsoft; Ή γιατί όντως είναι κακό να το έχεις στον pc; Ξέρεις ότι μπορείς να βάλεις όποιο antivirus θες και απενεργοποιείται αυτόματα... EDIT: το δανείζομαι από τον alexandergr http://robert.ocallahan.org/2017/01/disable-your-antivirus-software-except.html At best, there is negligible evidence that major non-MS AV products give a net improvement in security. More likely, they hurt security significantly; for example, see bugs in AV products listed in Google's Project Zero. These bugs indicate that not only do these products open many attack vectors, but in general their developers do not follow standard security practices. (Microsoft, on the other hand, is generally competent.) Furthermore, as Justin Schuh pointed out in that Twitter thread, AV products poison the software ecosystem because their invasive and poorly-implemented code makes it difficult for browser vendors and other developers to improve their own security. For example, back when we first made sure ASLR was working for Firefox on Windows, many AV vendors broke it by injecting their own ASLR-disabled DLLs into our processes. 15
Neg Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Αν μπορουσα να ξεριζώσω το Windows "Defender" θα το έκανα από χθες. Να υποθέσω χρησιμοποιείς κάποιο τρίτο Antivirus στα 10άρια.. ελπίζω να γνωρίζεις ότι κανένα Antivirus δεν σε προστατεύει όσο ο Defender των 10 και ότι το μόνο που σου προσφέρουν τα άλλα Antivirus είναι εκμετάλλευση των δεδομένων σου και συλλογή Meta-Data. Εγώ μόνο Defender και Malware Bytes έχω εγκατεστημένα και προβλήματα δεν είχα μέχρι στιγμής. 13
katerinapn85 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Γιατί; Επειδή είναι Microsoft; Ή γιατί όντως είναι κακό να το έχεις στον pc; Ξέρεις ότι μπορείς να βάλεις όποιο antivirus θες και απενεργοποιήται αυτόματα... Εγω προσωπικα δε θελω κανενα...Μπορω? 1
greenalex1996 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δεν υπάρχει λόγος να βάλει κανείς τρίτο 2
Neg Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Εγω προσωπικα δε θελω κανενα...Μπορω? Windows δίχως τουλάχιστον το Built-in Antivirus? 2
kargo130 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Εγω χρησιμοποιω το avast, να το σουταρω; το defender ειναι στα ιδια επιπεδα;
Neg Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Εγω χρησιμοποιω το avast, να το σουταρω; το defender ειναι στα ιδια επιπεδα; Το Avast δεν κάνει ουσιαστικά τίποτα.. το Defender μαζί με MalwareBytes να έχεις θα είσαι κομπλε. Η Microsoft έκανε στα 10άρια πολύ καλή δουλειά όσο αφορά την προστασία ενάντια στους ιούς, φυσικά θέλει και προσοχή από την δική σου την πλευρά γιατί και 10 Antivirus να έχεις εγκατεστημένα, πάλι μπορεί να κολλήσεις κάποιο Malware άμα δεν προσέξεις. 1
kargo130 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Ναι οκ, καλα εχω καιρο που δεν εχω παθει κατι το ιδιαιτερο. Χρησιμοποιω και το malware ετσι και αλλιως. Οκ θα το σουταρω και θα δοκιμασω το defender.
alexandergr Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Κάτι πάνω στο θέμα antivirus. http://robert.ocallahan.org/2017/01/disable-your-antivirus-software-except.html 2
ii_die_4 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 το θέμα με τα antivirus είναι το ratio: επίπεδο προστασίας με αντίκτυπο στην ευκολία χρήσης. Δηλαδή, εάν μαξαρω full ένα antivirus το πιο πιθανό να είναι καλύτερο από το Defender. Όμως εάν σε κάθε access file βγάζει και ένα popup, χρησιμοποιά και 1Gb ram και τον δίσκο >20%, τότε να το χέσω για προστασία. Επίσης στα 10ρια η MS έχει το Defender σε πολύ στενή συνεργασία με low levels apis και με το kernel
LLLEFTERIS Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Να υποθέσω χρησιμοποιείς κάποιο τρίτο Antivirus στα 10άρια.. ελπίζω να γνωρίζεις ότι κανένα Antivirus δεν σε προστατεύει όσο ο Defender των 10 και ότι το μόνο που σου προσφέρουν τα άλλα Antivirus είναι εκμετάλλευση των δεδομένων σου και συλλογή Meta-Data. Εγώ μόνο Defender και Malware Bytes έχω εγκατεστημένα και προβλήματα δεν είχα μέχρι στιγμής. Τα ιδια εχουμε συν το hitman pro 1
Federer Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Ο υπολογιστής μου με Windows XP, απενεργοποιημένα update και Norton Antivirus 2002 είναι απόρθητο φρούριο. Δεν χρειάζομαι κανένα Defender και πράσινα άλογα. 12
BlackSunrise Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Χρησιμοποιώ το Kaspersky γιατι μου το εκαναν δώρο και το εχω για αλλους 4 μηνες. Αλλά επειδή διαβάζω πολύ καλά λόγια για το Defender περιμενω το νεο update και για λιγο καιρο θα το εχω main. Οποιοδήποτε εξτρα πρόγραμμα μπορώ να αποφύγω είναι καλο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα