Προς το περιεχόμενο

To Game DVR στο Project Scorpio θα εγγράφει natively σε 4K στα 60fps

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η νέα κονσόλα της Microsoft, Project Scorpio θα υποστηρίζει πραγματικό 4K gaming (native) ωστόσο τελευταία, υπάρχουν αναφορές ότι θα μπορεί να εγγράψει περιεχόμενο σε ανάλυση 2160p στα 60fps καθώς και να “στριμάρει” περιεχόμενο 4K.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται το Windows Central. Σύμφωνα λοιπόν με πηγές της γνωστής ιστοσελίδας, το Project Scorpio της Microsoft θα είναι ικανό για streaming και recording υλικού gameplay σε 4K ανάλυση και στα 60fps χρησιμοποιώντας τους codecs HEVC και VP9 για το decoding των 4K video streams καθώς και HEVC encoding για capturing στα 2160p με 60fps όσον αφορά στο Game DVR.

Πιο συγκεκριμένα, ο Jez Corden του Windows Central αναφέρει ότι οι PC streamers δεν είναι οι μόνοι που θα επωφεληθούν από το 4K streaming που δοκιμάζεται εδώ και αρκετό καιρό στην υπηρεσία streaming της Microsoft, Beam. “Το Game DVR στο Project Scorpio θα δίνει τη δυνατότητα στον gamer να εγγράφει clips και να τα “στριμάρει” σε ανάλυση 4K με 60fps σύμφωνα με τις πηγές μας, το οποίο είναι ένα τεράστιο άλμα από τα 720p στα 30fps που έχεις στο σημερινό Xbox One” γράφει ο Jez Corden.

Αν και το 4K HDR gaming είναι η μεγάλη εξέλιξη στις παιχνιδοκονσόλες, είναι ξεκάθαρο πως το Project Scorpio δεν απευθύνεται μόνο στους ενθουσιώδεις gamers αλλά και στους δημιουργούς περιεχομένου. Η κονσόλα, που θα διαθέτει επεξεργαστή με οκτώ πυρήνες, GPU απόδοσης 6TFLOPs και memory bandwidth στα 320GB/s υπολογίζεται ότι όταν κυκλοφορήσει δεν θα κοστίζει περισσότερα από $599.

Link.png Site: TweakTown

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν κρατησουν και το HDMI in που ειχε το παλιο xone εχεις δωρο και 4k streaming card μαζι με την κονσολα σου. Not Bad αν σκεφτεις ποσο κοστιζουν οι dedicated 1080p capture cards.

Επισης @Socratis_g πιστευω οτι το Kodi ειναι καλυτερο exclusive απο το Netflix. Σε PC εχω ριξει απειρες ωρες παιχνιδιου στο Kodi και το εχω κανει level up ως τα μπουνια με addons! :P

OFFTOPIC

Στο thread του switch κάποιοι "κράζουν" που το Switch "δεν έχει επιδόσεις"

Στο thread του Scorpio Xbox One ¨κράζουν" που "δεν έχει τίτλους"

Λολ

Σε αυτο φταιει η MS που πλασαρει το Scorpio σαν συνεχεια του Xone και με πληρη compatibility μεταξυ αυτων των 2. Οποτε δεν "κραζουμε" την ελλειψη παιχνιδιων του Scorpion. Την ελλειψη παιχνιδιων του Xbox Brand την παρουσα στιγμη κραζουμε.

Ειχα Xone και δυστυχως ειναι απο τις λιγες κονσολες που εχω πουλησει. Και ασχημοτερο ακομα ειναι οτι δεν εχω μετανοιωσει μιας και εχω PC.

Κατα την γνωμη μου η MS θα επρεπε να κανει νεα αρχη με το Scorpio. Ουτως η αλλως και το original xbox στα 4 χρονια το σουταρε. Αλλα να κανει σωστη αρχη.

Φυσικα και με ενδιαφερει το Scorpio και περιμενω περισσοτερες λεπτομερειες για αυτο. Αλλα σε αυτη την μεταβατικη περιοδο το Xone δεν ειναι και στην καλυτερη κατασταση.

Μακαρι παντως να εχει την επιτυχια του X360. Ηταν και ο λογος που η Sony εστρωσε την πισω αναρτηση της και εφτιαξε το - απογοητευτικοτατο σαν launch - PS3.

Χρειαζομαστε τον ανταγωνισμο.

• Like 2

Kριμα στα θυματα που αγορασαν ps4 pro.

ναι χαλια ειναι. αισθάνομαι πολυ άσχημα! ξερεις τι είναι να έχουν βγει 3 exclusive παιχνιδάρες σε 15 μερες μεσα και να μην ξέρεις τι να πρωτοπαίξεις???

• Like 17

Kριμα στα θυματα που αγορασαν ps4 pro.

Μπορεις να εξηγησεις σε ενα απο τα 'θυματα' (οπως εγω) το κριμα???

Παρολο που η ειδηση αναφερεται σε xbox....

Παιχνίδια θα έχει η πάμε πάλι στα κλασικά bf Cod FIFA κτλ. Καλά τα teraflops και τα 4κ αλλά χωρίς αξιόλογες αποκλειστικότητες η σκόνη θα το τρώει όπως το One.

• Like 1

Αν δεν αλλάξει το χειριστήριο εμένα δεν με βλέπω να το κοιτάω ούτε στη βιτρίνα! Αν έχεις συνηθίσει με ένα τρόπο εδώ και 15 χρόνια πως μπορείς να κάνεις μετάβαση . Το ίδιο ισχύει και για αυτούς που έχουν xbox

Αν δεν αλλάξει το χειριστήριο εμένα δεν με βλέπω να το κοιτάω ούτε στη βιτρίνα! Αν έχεις συνηθίσει με ένα τρόπο εδώ και 15 χρόνια πως μπορείς να κάνεις μετάβαση . Το ίδιο ισχύει και για αυτούς που έχουν xbox

upgrade θα κανεις οχι απλα μεταβαση. Εκτος αν παιζεις fighing games.. αλλα και παλι.. απλα δεν 20 χρονια χειριστηριο καμια ουσιαστικη διαφορα. στην εργονομια του.

Μπορεις να εξηγησεις σε ενα απο τα 'θυματα' (οπως εγω) το κριμα???

Παρολο που η ειδηση αναφερεται σε xbox....

Το κριμα ειναι που θα αναγκαστειτε να αναβαθμiσετε συντομα σε ps4 pro2.

• Like 1

Με τιμή στα 600usd δεν εχει αντίπαλο το ps4 pro αλλά το pc gaming γιατί όταν σκάσει μύτη στην αγορά το scoprio θα δείς το ps4 pro στα 300usd και άντε μετά να δώσεις τα διπλάσια για να κερδίσεις τι ακριβώς? και τι παιχνίδια να παίξεις εκεί όταν ο άλλος ήδη σου προσφέρει δεκάδες AAA τίτλους ήδη? ή μώπης για να δείς native 4k? γιατί καταλαβαίνει κανείς οτι δεν είναι native το ps4 pro? Το checkerboard κάνει θαύματα. Κανένα χρόνο μετά την έλευση του ίσως αρχίσει να κερδίζει έδαφος αλλά μέχρι τότε θα δείς ένα ps5 κτλ,γενικά η sony είναι ένα βήμα μπροστά.

• Like 1

Τούμπανο δείχνει,πραγματικά θα δούμε επιτέλους μια σοβαρή αναβάθμιση απο τα 720 και 1080p που έβγαζε και η προηγούμενη γενιά,μακάρι να το δούμε σύντομα εν δράση και να δούμε φυσικά και ανάλογα παιχνίδια.Καλά νάμαστε να μπορέσουμε εφόσον μας αρέσει,να το πάρουμε,απο κει και πέρα όμως είναι γνωστό πως εαν δεν υπάρχουν λεφτά και κυρίως υγεία τα άλλα είναι λεπτομέρειες

Η Sony δεν βλέπω να βγάζει καινούργια κονσόλα σύντομα γιατί ήδη με το Pro είχε ανάμικτες εως αρνητικές αντιδράσεις και είναι νωρίς για να ξαναζητήσει λεφτά απο τον κόσμο...Δεν νομίζω πάντως οτι κλαίνε τα λεφτά τους οι περισσότεροι για το Pro και κυρίως αυτοί που δεν είχαν αγοράσει κονσόλα αυτής της γενιάς,γιατί έχει κάποιες παιχνιδάρες που θα ευχαριστηθούν,βέβαια αν το πήραν ως αναβάθμιση του παλιού,κατ εμέ το βρίσκω ανούσιο,όταν δεν εχει αρκετές διαφορές απο το προηγούμενο μοντέλο.

Βέβαια άλλοι παίρνουν για παράδειγμα Switch,μόνο για το Zelda,εγω δεν θα το έκανα για 1 παιχνίδι όσο και να μου άρεσε και μετά να το έχω να κάθεται,ιδιαίτερα εφόσον δεν βλέπω ως τώρα κάτι άλλο που θα με κάνει να ασχοληθώ.Δικαίωμα του καθενός φυσικά να διαθέσει όπως νομίζει τα χρήματα του,απλά εγω δεν θα το έκανα χωρίς να βλέπω κάποια προοπτική και σε hardware και software

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...