Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδω και καποιους μηνες για να μην κανω συνεχεια format κλπ και περναω απο την αρχη τα .....άπαντα, ειπα μετα την εγκατασταση και μετα τα update να δημιουργήσω ενα restore point ουτως ωστε με μια επισκεψη και μονο στο χωρο του μηχανήματος (μιλαω για συγγενεις και φιλους) να επαναφερω τα πραγματα.

Αυτο που ειδα ομως ειναι οτι μετα απο αρκετους μηνες δεν βρισκω το restore point που ειχα δημιουργησει.

Το συνάντησα στο φορητο της μητερας μου αλλα αρχικα νομισα οτι θα ειχα ξεχασει να το κανω σε αυτο.

Μετα ομως το ιδιο μου εκανε και στο σταθερο του εξαδελφου, που εκει ειμαι σιγουρος οτι το ειχα κανει μιας και μενει αρκετα μακρια και δεν ειναι καθολου ευκολο να τον επισκεφτομαι.

Η ερωτηση ειναι, πως ειναι δυνατον να μην υπαρχει το restore point ??

να αναφερω οτι ειναι ενεργοποιημενο το automatic restore point. το μονο που μπορω να φανταστω οτι μπορει να συμβαινει ειναι οτι, με το automatic restore point ενεργοποιημενο κανει save μονο τα 3 τελευταια restore point. ετσι λοιπον το αρχικο που ειχα κανει παει καλια του !!!!!

βλακεια μεν αν λειτουγει ετσι, αλλα δεν βρισκω αλλη λογικη εξηγηση.

καμια αλλη γνωμη ?

Δημοσ.

αν πας στις ρυθμίσεις του restore point, θα δεις οτι εχει περιορισμο στο χώρο που μπορει να πιάνει στο δίσκο, άρα αν γινονται τακτικά restore points (πχ απο εγκαταστάσεις προγραμμάτων, updates, κλπ) κάποια στιγμή το αρχικό δικό σου θα πάρει πόδι.

 

Επισης αν κάνεις καθαρισμο δίσκου αφαιρεί τα παλιά (πλήρη καθαρισμό κάνει με πιο "βαθυ" disk cleanup)

 

Η λύση στο προβλημα σου ειναι ΜΗ χρησιμοποιείς τα restore points για τη συγκεκριμένη δουλειά που θες. Η δουλειά του restore point ειναι να επαναφέρω το σύστημα απο κάποια λαμακία που εγινε πρόσφατα. 

 

Εναλλακτικά μπορεις να χρησιμοποιήσεις το windows backup αλλά ακομα καλύτερα ειναι να χρησιμοποιήσεις κάποια εφαρμογή cloning. Ειδικά για το τελευταίο υπάρχουν αρκετές, καλές και freeware λύσεις. Ουσιαστικά κάνεις ένα partition στο δίσκο (σαν να εχεις δευτερο δίσκο). Κανεις εγκατάσταση των windows στον C, όπως κάνεις πάντα, περνας updates, προγραμματα, ρυθμίσεις (ο,τι θες) και αμα τελειώσεις κάνεις ένα clone στο δευτερο δισκο-partition (κάτι ΣΑΝ zip file που τα εχει όλα).

 

Οταν λοιπον θες να κάνεις επαναφορα στην αρχική κατασταση που το άφησες, λες στο clone προγραμμα, παρε το Χ αρχείο image και βάλε το στο C. Οταν τελειώσει τα windows θα ειναι όπως τα έβαλες ΤΟΤΕ. Ενα ακομα πλεονέκτημα ειναι οτι το clone προγραμμα μπορει να τρέχει και απο boot usb/dvd, οποτε ακομα κι αν ο χρήστης τσακίσει τα windows, μπορεις να κάνεις επαναφορα σχετικά ευκολα και γρήγορα.

 

Προσοχή. Η επαναφορά σβήνει οτιδηποτε υπάρχει στο C, δηλαδή αν η μάνα σου εχει κατεβάσεις 2345 φωτογραφίες και τις εχει στο c, αυτές θα σβηστουν.

 

Το cloning το χρησιμοποιώ οταν θέλω να δοκιμάσω κάποιο νεο λειτουργικό ή κάποια βαριά εφαρμογή ή γενικά κάτι καινουργιο και να μη φοβάμαι οτι θα μεινουν κουσουρια. Δηλαδή.

 

Παιρνω clone image

κανω εγκατάσταση οτι θέλω

αν ολα καλα, σβήνω το clone image

αν μου τα κανει μαντάρα, απλά επαναφερω το clone image και το συστημα ειναι οπως ήταν πριν αρχίσω το σκάλισμα

Δημοσ.

το καταλαβα.

ηδη προχωρω σε νεο φορματ.

Ερωτηση: εαν παρω restore point και απενεργοποιησω το automatic, καλυπτομαι ?

Δηλαδη, το ενα και μοναδικο restore point που θα υπαρχει (αυτο που θα εχω παρει μετα την πληρη εγκατασταση, υπαρχη περιπτωση να σβυστει ?

το λεω αυτο, γιατι με αυτο τον τροπο, ακομα και στην χειροτερη περιπτωση, εστω και απο το τηλεφωνο του λες του αλλου που να παει και να κανει επαναφορα. αλλιως θα πρεπει να παντα να πηγαινω εγω, με καποιο cd κλπ κλπ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...