Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολύ περίεργες οι μετρήσεις δεν ξέρω αν ειναι φερέγγυες...

Ποια ειναι αυτή η Focus Bari; απο την φθηνή σελίδα της μου φαίνεται για γραφειάκι στο Παγκράτι. γιατι να την εμπιστευτώ; πως έχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα;  (ή κάνει μόνο υποθέσεις και βγάζει συμπεράσματα απο ερωτηματολόγια ;)

πχ

πως μετρήσανε ότι το 68,6% των Ελλήνων σερφάρει σε καθημερινή βάση απο την στιγμή που το σύνολο του πληθυσμού που έχει πρόσβαση στο internet είναι 64.8%!!! ? http://www.internetlivestats.com/internet-users-by-country/

Επίσης πως ξέρει την συχνότητα του σερφαρίσματος απο την στιγμή που η πλειοψηφία των συνδέσεων ειναι ADSL/VDSL broadband δηλαδή απεριόριστης πρόσβασης (δηλαδή ο ISP σε βλέπει συνδεμένο 24 ώρες το 24ωρο και ας μην έχεις εσύ καν ανοιχτό PC εκτός και αν έχεις πρόβλημα με την γραμμή σου)

Μπορεί ο ISP να δει το traffic σου βέβαια και να εξάγει συμπεράσματα έτσι αλλά αυτό ειναι προσωπικό δεδομένα και θέλει εισαγγελική άδεια/εντολή!

Γίνεται ένα γραφειάκι στο Παγκράτι να έχει τέτοια δύναμη και κονέ με όλους τους ISP;

Αυτοί πως ξέρουν πότε μπαίνω εγώ και ο κάθε άλλος Έλληνας και για πόση ώρα; Ο μόνος τρόπος για να το μάθουν αυτό εινα να βάλουν τον κάθε ISP να τσεκάρει την κάθε σύνδεση ξεχωριστά ... και νόμιμο να ήταν αυτό δεν πιστεύω να ειναι υλοποιήσιμο για πρακτικούς λόγους...

Μπορούν να ξέρουν το γενικό traffic αλλά απο το γενικό traffic δεν μπορείς να βγάλεις άκρη για το πόση ώρα ειναι ξεχωριστά ο καθένας συνδεμένος (και μάλιστα να τους σπάσεις σε ηλιακές ομάδες) γιατι πχ μπορεί κάποιοι υπολογιστές να έχουν traffic 24/7 πχ σε ιντερνετ καφέ και έτσι ανεβάζουν τον μέσο όρο...

Περίεργα πράματα από το πουθενά "είδηση" απο άγνωστη εταιρία... μήπως κρύβεται κάποιο πολιτικό μήνυμα/συμφέρον απο πίσω τύπου όλα πάνε καλά στον παράδεισο;

Λογικά βγήκανε έξω και ρωτήσανε τον κόσμο. Έτσι βγάλανε τα αποτελέσματα.

Δημοσ.

Είναι αλήθεια ότι το ποσοστό είναι συντριπτικό σε ηλικίες 18-45 ετών γεγονός που δείχνει ότι εγκαταλείψαμε το χαζοκούτι της τηλεόρασης και ελπίζω σύντομα τον καναπέ, καθώς οι πραγματικές ειδήσεις και η αξία της επικοινωνίας χτίζεται online.

Δημοσ.

Είναι αλήθεια ότι το ποσοστό είναι συντριπτικό σε ηλικίες 18-45 ετών γεγονός που δείχνει ότι εγκαταλείψαμε το χαζοκούτι της τηλεόρασης και ελπίζω σύντομα τον καναπέ, καθώς οι πραγματικές ειδήσεις και η αξία της επικοινωνίας χτίζεται online.

Όποιο μέσον ενημέρωσης και να χρησιμοποιείς, η αποβλάκωση που προκαλείται από την παραπληροφόριση κυριαρχεί εάν το ατομο δεν ξέρει να φιλτράρει του τί βλέπει/ακούει/διαβάζει...

• Like 1
Δημοσ.

δεν εχω χρονο να διεκδικησω τα δικαιωματα μου ,εχω να σερφαρω.

Έλα μου ντε, πολύ πιο απλό να τρώς γκλοπιές από το να κάνεις κλικ...

Δημοσ.

Ο χρήστης φταίει, όχι το μέσο. Εγώ μπορεί να διαβάζω Reuters και Kathimerini και οι γονείς μου "agios paisios news", "zoun anamesa mas.gr" και "olh h alhthia gia tous masonous.news.gr".

Όπως και στην τηλεόραση εσύ αποφασίζεις αν θα δεις (για παράδειγμα) Παπαδάκη ή Οικονόμου-Λυριτζή.

• Like 1
Δημοσ.

Όπως σωστά υπονοείς ότι το ίντερνετ από μόνο του δεν είναι πρόβλημα, έτσι και η τηλεόραση από μόνη της δεν ήταν πρόβλημα.

Πρόβλημα δημιουργείται όταν αυτά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και διάχυσης της πληροφορίας τα συγκεντρώνουν και τα διαχειρίζονται λίγοι, καθώς δύναμη δεν ασκεί μόνο αυτός που έχει την πληροφορία, αλλά και αυτός που διαχειρίζεται τα κανάλια διανομής της.

Ίσως το internet είναι τόσο vast που δύσκολα να χειραγωγηθεί σε κοινωνίες με υποτυπώδεις ελευθερίες και απουσία λογοκρισίας. Αλλά και πάλι χρειάζεται μέτρο.

Όλοι εμείς που κράζουμε τα χαζοκούτια, αν απλά τα υποκαταστήσουμε με...χαζοοθόνες 5, 10 και 15 ιντσών, τότε δεν καταφέραμε τίποτα διαφορετικό από το να...επιδεινώσουμε την πρεσβυωπία μας.

Όλα θέλουν μέτρο και όλα θέλουν κριτική σκέψη, γνώση και εν τέλει γνώμη.

Η αξία της επικοινωνίας δεν χτίζεται online και γι αυτό το internet (ελπίζω ότι) δεν θα γίνει ποτέ αυτοσκοπός.

Η αξία της, χτίζεται όταν υπάρχει πραγματικό αποτέλεσμα στην κοινωνία. Το να χτίζω επικοινωνία για να βλέπω στο internet "τι γεύση παγωτού είμαι", δεν μου λέει κάτι και δεν αποτελεί λόγο να το περιφρουρήσω.

Η αξία της επικοινωνίας έρχεται όταν ο διπλανός σου βελτιώνει τις συνθήκες της ζωής του μέσα από αυτήν. Όταν θα μάθει πιο εύκολα για το μεταπτυχιακό που του ταιριάζει, όταν θα δει σε πραγματικό χρόνο ομιλίες διακεκριμένων ανθρώπων, όταν θα ψυχαγωγηθεί γρήγορα και επιμορφωτικά, όταν θα μιλήσει με αγαπημένα του πρόσωπα εξ αποστάσεως κλπ.

Αν δεν γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι μέσα από την εκμετάλλευση του εργαλείου αυτού, τότε ή δεν το χρησιμοποιούμε σωστά ή είναι το εργαλείο ανεπαρκές.

Μέχρι τώρα, θα έλεγε κανείς ότι κινούμαστε μάλλον στην σωστή κατεύθυνση, αλλά με πολλά περιθώρια βελτίωσης τα οποία έχουν ακριβώς τις ίδιες ρίζες με τους λόγους για τους οποίους η τηλεόραση αποτελεί πλέον το θλιβερό υποκατάστατο του ίντερνετ και δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη στον μέσο πολίτη.

Με άλλα λόγια, αν κουβαλήσουμε τα ίδια μυαλά, ότι εργαλείο και αν έχουμε στα χέρια μας θα το καπιλευτούμε και θα το ευτελίσουμε μέχρι να το σιχαθεί ο κόσμος.

Παραθέτω απόσπασμα από βίντεο του Vsauce στο Youtube:

"Ο νεάντερνταλ σε σχέση με τον Homo sapiens (ή αλλιώς τον σημερινό "άνθρωπο"), ήταν πιο δυνατός, πιο έξυπνος και είχε στην διάθεσή του πιο πολλά εργαλεία, (έφτιαξε μέχρι και πλοία).

Αλλά στο τέλος δεν ταξίδεψε πουθενά και εν τέλει εξαφανίστηκε σαν είδος."

Οι άνθρωποι από την άλλοι, με λιγότερα εργαλεία στην διάθεσή τους χρησιμοποιούσαν περισσότερο τα έμφυτα ένστικτα της περιέργειας, και της ανακάλυψης περισσότερων τοποθεσιών και τρόπων να προσαρμόζονται σε διαφορετικές συνθήκες (τότε τα μέρη αυτά περιορίζονταν στον πλανήτη Γη, τώρα ξεφεύγουν από το ηλιακό μας σύστημα).

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι αυτός που θα μας πάει μπροστά, όχι το εργαλείο καθ' αυτό (π.χ. ίντερνετ.)

Ναι, ξέρω. Too long didn't read :)

• Like 1
Δημοσ.

στον δρόμο που κυκλοφορώ όλοι είναι με ένα κινητό στο χέρι και κανείς δεν βλέπει τι γίνεται γύρω του!!! μιλάμε έχουν πάθει όλοι εξάρτηση από το ίντερνετ..εγώ επίτηδες έχω ένα παλιό καλό νόκια με πλήκτρα μαζί μου.

Δημοσ.

Όλα με ένα μέτρο,ωραία η τεχνολογία αλλά άλλο η αποχάυνωση.Πάντα η τεχνολογία σε σχέση με τη φύση,το βουνό,τη θάλασσα και όλα τα υπόλοιπα από τα οποία συνίσταται η φύση,θα έρχεται δεύτερη για μένα.

Νιώθω τυχερός που όταν ήμουν παιδί παίζαμε μπάλα,κρυφτό,μήλα,κυνηγητό,τέτοια πράγματα.Τώρα τα παιδάκια δεν ξέρουν τι είναι αυτά παρα μόνο να παίζουν σε τάμπλετ που τους δίνουν οι γονείς(κακό κατ'εμέ) και σε υπολογιστές.

• Like 1
Δημοσ.

στον δρόμο που κυκλοφορώ όλοι είναι με ένα κινητό στο χέρι και κανείς δεν βλέπει τι γίνεται γύρω του!!! μιλάμε έχουν πάθει όλοι εξάρτηση από το ίντερνετ..εγώ επίτηδες έχω ένα παλιό καλό νόκια με πλήκτρα μαζί μου.

Επίτηδες. Δηλαδή αμφιβάλλεις για τη συγκράτηση σου;;;

Χμμ..

Ενδιαφέρον, επίσης προτείνω να μη βγαίνουμε από τα σπίτια μας μήπως και παρασυρθούμε από τον κακό έξω κόσμο, μην μας παρασύρει η εποχή στα νερά της, ας μείνουμε 500 χρόνια πίσω.

Ωραία λογική, αγοραφοβική.

Όλα με ένα μέτρο,ωραία η τεχνολογία αλλά άλλο η αποχάυνωση.

ΑΥΤΟ.-

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς το διαδίκτυο είναι χαμηλής ποιότητας διασκέδαση που αποκοιμίζει τον εγκέφαλο. Το καθημερινό σερφαρισμα είναι σαν ναρκωτικό. Τι πιο ωραίο από ένα περίπατο, μία βόλτα, ένα καφέ μόνος η με φίλους, μία επίσκεψη σε συγγενείς ή γονείς ( για τους πιο μεγάλους) κλπ.

Ναι ειδικά αυτοί που πιστεύουν τα ίδια με εσένα χαχα

Δημοσ.

Δυστυχώς το διαδίκτυο είναι χαμηλής ποιότητας διασκέδαση που αποκοιμίζει τον εγκέφαλο. Το καθημερινό σερφαρισμα είναι σαν ναρκωτικό. Τι πιο ωραίο από ένα περίπατο, μία βόλτα, ένα καφέ μόνος η με φίλους, μία επίσκεψη σε συγγενείς ή γονείς ( για τους πιο μεγάλους) κλπ.

Υπεραπλουστευμένη και αφελής άποψη.

Το internet είναι το μέσο. Τον πήχη της ποιότητας τον θέτεις εσύ. Επίσης το δίλημμα βόλτες/παρέα/καφές ή internet είναι βλακώδες στερεότυπο. Αν παρ' όλα αυτά απλά τρόλαρες... raw

Δημοσ.

Υπεραπλουστευμένη και αφελής άποψη.

Το internet είναι το μέσο. Τον πήχη της ποιότητας τον θέτεις εσύ. Επίσης το δίλημμα βόλτες/παρέα/καφές ή internet είναι βλακώδες στερεότυπο. Αν παρ' όλα αυτά απλά τρόλαρες... raw

Αυτό που λέει απλά είναι ότι είναι εθιστικό το ιντερνετ για χάζεμα και ότι η ψηφιακή διασκέδαση δεν είναι το ίδιο καλή με την πραγματική.Υγιές το βρίσκω αυτό.

Δεν χρειάζεται να είσαι επιθετικός απέναντί του χρησιμοποιώντας επίθετα τύπου "βλακώδες".

Όλα είναι επένδυση χρόνου,δεν έθεσε επιλογές ότι κάνεις ή το 1 ή το 2,απλά είπε την άποψή του.Εφόσον σε ό,τι κάνεις επενδύεις χρόνο,από το να σκρολλάρεις του θανατά στο facebook μέχρι το να βγεις βόλτα έξω μια χαρά συγκρίσιμα τα βλέπω εγώ.Επίσης μιλάμε για χάζεμα στο ιντερνετ,όχι για το κομμάτι γνώση.Έχει διαφορά το πιο παραγωγικό από αυτό που σε ευχαριστεί πιο πολύ βέβαια.

Δημοσ.

Λογικά βγήκανε έξω και ρωτήσανε τον κόσμο. Έτσι βγάλανε τα αποτελέσματα.

Ε και εσένα σου φαίνεται βάσιμο αυτό; ρωτήσανε δηλαδή πόσα 1000; 10000 άτομα; στην Αθήνα (γιατι σιγά μην στείλανε αντιπροσώπους σε κάθε νομό) και απάντησαν ο καθένας το μακρύ και το κοντό του και βγάλανε άποψη... πχ του ενός το "ουύ περνάω όλη μέρα στο internet" μπορεί να ειναι 3 ώρες μέρα παραμέρα  ...

γενικά ασήμαντη "έρευνα" με ανακριβέστατα στοιχεία δεν ξέρω καν γιατί να υπάρχει συζήτηση σε επίπεδο "είδησης" για μια γενικολογία σαν αυτή...

Δημοσ.

Ε και εσένα σου φαίνεται βάσιμο αυτό; ρωτήσανε δηλαδή πόσα 1000; 10000 άτομα; στην Αθήνα (γιατι σιγά μην στείλανε αντιπροσώπους σε κάθε νομό) και απάντησαν ο καθένας το μακρύ και το κοντό του και βγάλανε άποψη... πχ του ενός το "ουύ περνάω όλη μέρα στο internet" μπορεί να ειναι 3 ώρες μέρα παραμέρα  ...

γενικά ασήμαντη "έρευνα" με ανακριβέστατα στοιχεία δεν ξέρω καν γιατί να υπάρχει συζήτηση σε επίπεδο "είδησης" για μια γενικολογία σαν αυτή...

Προφανώς θα ζητάγανε να δώσουν ποιο συγκεκριμένες απαντήσεις. Αλλά εντάξει, ισχύει αυτό που λες, δεν ξέρουμε ούτε πόσο είναι το δείγμα, ούτε που πήγαν και ρώτησαν, οπότε ενδέχεται οι απαντήσεις να μην ήταν αντιπροσωπευτικές. Αν οι έρευνα γινόταν ας πούμε σε χωριά της επαρχίας, σαφώς τα αποτελέσματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...