Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το 68,6% των Ελλήνων «σερφάρουν» στο ίντερνετ σε καθημερινή βάση, ένα ποσοστό μάλιστα που αυξάνεται στο 86,4% για την ηλικιακή κατηγορία 18-44 ετών, όπως αναφέρει η τελευταία έκθεση Focus on Tech Life της Focus Bari.

Η έκθεση βασίζεται σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016, με βάση τα οποία αν δεν ληφθεί υπόψη ο παράγοντας συχνότητα, οι χρήστες του διαδικτύου φθάνουν το 77,6% στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, 1 στους 3 Έλληνες (31,5%) δηλώνουν ότι επισκέπτονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε καθημερινή βάση, ενώ η διάρκεια χρήσης του ίντερνετ για τον μέσο χρήστη ξεπερνά τις 3 ώρες, αφού αγγίζει τα 131 λεπτά.

Από την έρευνα προκύπτει επίσης πως 2 στα 3 ελληνικά νοικοκυριά (67,7%) έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ. Όσον αφορά τις πιο δημοφιλείς συσκευές των μελών μίας οικογένειας για την πρόσβαση στο Web, στην πρώτη θέση βρίσκονται τα κινητά τηλέφωνα (58,3%), ενώ ακολουθούν τα laptop (49,9%).

Σύμφωνα με την έκθεση, 2 στους 3 Έλληνες διαθέτουν smartphone, με συνέπεια το 48,4% των ερωτηθέντων να δηλώνει πως συνδέεται στο web καθημερινά μέσω του κινητού του τηλεφώνου.

Link.png Site: FocusBari

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Λύσαμε όλα μας τα άλλα προβλήματα

οπότε λιώνουμε ανέμελοι στο internet.

( σχολιάζει ο τύπος που είναι μέσα στο internet :P )

Δημοσ.

ξεπερνά τις 3 ώρες, αφού αγγίζει τα 131 λεπτά.

Εχασα κατι και η ωρα εγινε 40 λεπτα?  :devil:

• Like 17
Δημοσ.

Η ποιο φθηνή διασκέδαση. Εγώ παρότι άνεργος περιστασιακά προσπαθώ να διασκεδάζω και αλλιώς, κάνα σινεμαδάκι, καμιά βόλτα με το αυτοκίνητο, οτιδήποτε άλλο, όσο μπορώ τέλος πάντων και που μου επιτρέπουν τα οικονομικά μου.

• Like 11
Δημοσ.

οχι μονο διασκεδαση αλλα και μαθηση, εργασια και ο,τι αλλο μπορει να σκαρφιστει κανεις για αυτο το τοσο υπεροχο εργαλειο!

ή μαλλον αυτον τον παγκοσμιο σουπερ-ντουπερ-υπερεγκεφαλο!

• Like 10
Δημοσ.

AΝ ληφθούν υπόψη οι ηλικιωμένοι, νήπια, αγράμματοι, άτομα χωρίς πρόσβαση λόγω οικονομικής αδυναμίας, μάλλον λάθος το ποσοστό...

Δημοσ.

AΝ ληφθούν υπόψη οι ηλικιωμένοι, νήπια, αγράμματοι, άτομα χωρίς πρόσβαση λόγω οικονομικής αδυναμίας, μάλλον λάθος το ποσοστό...

Διάβασα την είδηση στο CNN Greece. Το 68.6% ισχύει για καθημερινή χρήση και τις ηλικίες από 13 έως 74.

Δεν ξέρω αν εννοείς κάτι άλλο.

Δημοσ.

ε ναι ,το ιντερνετ θελει πτυχιο ,μεταπτυχιακο ,μαστερ και διδακτορικο και περιουσια με πλουσια νυφη ....αλλιως εισαι στους αμορφωτους που δεν ξερουν να σερφαρουν στο ιντερνετ και στους φτωχους !!! 

Δημοσ.

Δυστυχώς το διαδίκτυο είναι χαμηλής ποιότητας διασκέδαση που αποκοιμίζει τον εγκέφαλο. Το καθημερινό σερφαρισμα είναι σαν ναρκωτικό. Τι πιο ωραίο από ένα περίπατο, μία βόλτα, ένα καφέ μόνος η με φίλους, μία επίσκεψη σε συγγενείς ή γονείς ( για τους πιο μεγάλους) κλπ.

• Like 2
Δημοσ.

Πολύ περίεργες οι μετρήσεις δεν ξέρω αν ειναι φερέγγυες...

Ποια ειναι αυτή η Focus Bari; απο την φθηνή σελίδα της μου φαίνεται για γραφειάκι στο Παγκράτι. γιατι να την εμπιστευτώ; πως έχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα;  (ή κάνει μόνο υποθέσεις και βγάζει συμπεράσματα απο ερωτηματολόγια ;)

πχ

πως μετρήσανε ότι το 68,6% των Ελλήνων σερφάρει σε καθημερινή βάση απο την στιγμή που το σύνολο του πληθυσμού που έχει πρόσβαση στο internet είναι 64.8%!!! ? http://www.internetlivestats.com/internet-users-by-country/

Επίσης πως ξέρει την συχνότητα του σερφαρίσματος απο την στιγμή που η πλειοψηφία των συνδέσεων ειναι ADSL/VDSL broadband δηλαδή απεριόριστης πρόσβασης (δηλαδή ο ISP σε βλέπει συνδεμένο 24 ώρες το 24ωρο και ας μην έχεις εσύ καν ανοιχτό PC εκτός και αν έχεις πρόβλημα με την γραμμή σου)

Μπορεί ο ISP να δει το traffic σου βέβαια και να εξάγει συμπεράσματα έτσι αλλά αυτό ειναι προσωπικό δεδομένα και θέλει εισαγγελική άδεια/εντολή!

Γίνεται ένα γραφειάκι στο Παγκράτι να έχει τέτοια δύναμη και κονέ με όλους τους ISP;

Αυτοί πως ξέρουν πότε μπαίνω εγώ και ο κάθε άλλος Έλληνας και για πόση ώρα; Ο μόνος τρόπος για να το μάθουν αυτό εινα να βάλουν τον κάθε ISP να τσεκάρει την κάθε σύνδεση ξεχωριστά ... και νόμιμο να ήταν αυτό δεν πιστεύω να ειναι υλοποιήσιμο για πρακτικούς λόγους...

Μπορούν να ξέρουν το γενικό traffic αλλά απο το γενικό traffic δεν μπορείς να βγάλεις άκρη για το πόση ώρα ειναι ξεχωριστά ο καθένας συνδεμένος (και μάλιστα να τους σπάσεις σε ηλιακές ομάδες) γιατι πχ μπορεί κάποιοι υπολογιστές να έχουν traffic 24/7 πχ σε ιντερνετ καφέ και έτσι ανεβάζουν τον μέσο όρο...

Περίεργα πράματα από το πουθενά "είδηση" απο άγνωστη εταιρία... μήπως κρύβεται κάποιο πολιτικό μήνυμα/συμφέρον απο πίσω τύπου όλα πάνε καλά στον παράδεισο;

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...