Προς το περιεχόμενο

Επιλογη ελαστικων. michelin energy saver ή pirelli P1 verde?

louben

Προτεινόμενες αναρτήσεις

πΑιδια να κανω μια ερωτηση.

Ηλθε η ωρα να αλλαξω τα λαστιχα στο αυτοκινητο της γυναικας μου (peugeot 206 hantchback-φοραει continental premium contact 5) σε διασταση 175/65/14.

Ειμαι αναμεσα σε michelin energy saver kai pirelli P1 verde με παρομοια χαρ/κα (καυσιμο c, στη βροχη Β κτλ) δηλαδη αυτα

https://www.skroutz.gr/comparelists/578?compare=7298032%2C7383323

Για να ειμαι ειλικρινης ημουν για τα pirelli που τα βρηκα σε καλη τιμη .

Μιλησα ομως με φιλο ο οποιος μου ειπε οτι τα συγκεκριμενα αργουν πολυ να ζεσταθουν με οτι αυτο συνεπαγεται .

Ισχυει κατι τετοιο? Θα ηθελα τη γνωμη σας (και κυριως οσων ηδη τα εχουν να μας πουν εντυπωσεις).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε 165/65/14 τα michelin είναι ανώτερα.Τα pirelli εχουν χειρότερο κράτημα,κοπανάει περισσότερο το αμάξι και κάνουν και περισσότερο θόρυβο.Ολά αυτά σε κουβαδάκι kia picanto 1.1.Τα pirelli έχει τον τελευταιο χρόνο μετά από 2 φορές energy.Απλά δεν έιχε energy ετοιμοπαράδοτα κανένας τότε που τα έβαλα αλλα με διαβεβαίωνε ο λαστιχάς ότι είναι "και γαμώ τα λάστιχα".Ισως για μεγαλύτερο αμάξι να είναι οκ αλλά σε κουβαδάκι είναι προς αποφυγήν.

Με ποια λογική εισαι ανάμεσα σε αυτα τα δύο; Τι δεν σου αρεσε στα continental premium contact 5 και κοιτας αλλες μαρκες;

Θα σου προτεινα να κοιταξες αλλες επιλογες παντως, οπως τα uniroyal rainexpert 3.

Εχουμε δυο επιβατικα πολης (που και τα δυο κανουν 90% και βαλε αστικα χιλιομετρα).

Κριτηριο μου ειναι προτιστως η ασφαλεια (βρεγμενο στεγνο) και ακολουθει, η οικονομια, και ο θορυβος.

Πριν τα continetal το ενα μικρο  (Yaris) φοραγε goodyear ενω το peugeot  michelin.

Apo τα goodyear ημουν πολυ δυσαρεστημενος για διαφορους λογους (αργουσαν να ζεσταθουν- κοπανουσαν κτλ) ενω τα michelin ωως το τελος ηταν μια χαρα.

Ta continental τα βαλαμε ταυτοχρονα και στα δυο αυτοκινητα. Μαλακη γομα, ανετα, αλλα με πολυ γρηγορη φθορα και σκασιματα απο νωρις(το παρατηρησα και στις δυο τετραδες).

Πλεον τα premium contact 5 θεωρουνται παλια (τα ειχα παρει οτν πρωτοβγηκαν. Εχουν βγει και τα 6 αλλα πο 15 αρα ζαντα και πανω, αρα δεν μου κανουν. ισως τα eco contact.

Για να ειμαι ειλικρινης και για διαφορους λογους κοιταω μονο 3 brands michelin, pirelli kai continental.

Κοιταγα τα pirelli λογω τιμης (40 ευρω φθηνοτερα η 4αδα) αλλα αφου λετε οτι δεν αξιζουν μας βλεπω να πηγαινουμε για energy (η και για cross climate ).

To ωραιο ειναι οτι οσους και να ρωτησω ο καθενας μου λεει και αλλη γνωμη,

ΚΑι το αλλο ωραιο ειναι οτι σε οποιο φορουμ εξωτερικου και αν εχω κοιταξει εκθειαζουν τα pirelli.

(αληθεια, υπαρχει καποιο αξιολογο site μ εσυγκρισεις ελαστικων κτλ>?)

Καλα λάστικα λενε οτι ειναι και τα Toyo Proxes CF2, δεν τα εχω δοκιμασω να σου πω απο προσωπικης εμπειρια.

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Toyo/Proxes-CF2.htm

Στο παραπανω λινκ με το review μπορεις να δεις και διαφορα αλλα λινκ με διαφορα τεστ... μπας και μπορεσεις να βγαλεις καποια ακρη.

Δυστυχως το θεμα ελαστικου πολυ πονεμενη ιστορια, 5 ατομα αν ρωτησεις 10 γνωμες θα παρεις. Μια κακη επιλογη να κανεις την λουζεσαι μετα για 3-4 χρονια μεχρι να θελουν αλλαγη.

Δυστυχως το θεμα ελαστικου πολυ πονεμενη ιστορια, 5 ατομα αν ρωτησεις 10 γνωμες θα παρεις. Μια κακη επιλογη να κανεις την λουζεσαι μετα για 3-4 χρονια μεχρι να θελουν αλλαγη.

Δυστυχώς έτσι είναι!

Πιθανόν να παίζει ρόλο η χρήση που κάνει ο καθένας με το αυτοκίνητό του.

Κίνηση εντός ή εκτός πόλης, σε ολισθηρό ή όχι δρόμο, τα χιλιόμετρα που κάνει, ο τρόπος οδήγησης και το αυτοκίνητο.

Επίσης για να είμαστε ειλικρινείς, δεν έχουν και πολλοί οδηγοί την εμπειρία για να κρίνουν ένα λάστιχο. Ούτε έχουν επαρκές δείγμα για να κρίνουν.

• Like 2

Τα αυτοκινητα πολης , στα οποια και αναφερομαι κανουν κατα κανονα αστικα χιλιομετρα (οχι εθνικες, χωματα κτλ).

Επισης αναφερομαι σε κατοχους γιατι οντως εχω ρωτησει 10 ατομα και μου εχουν πει 11 γνωμες χωρις να τα εχουν.

Οταν φορας ενα λαστιχο και ειδικος να μην εισαι (οπως εγω) μπορεις να καταλαβεις καποια πραγματα.

Πχ μεχρι τωρα φορουσαμε σε 2 αυτ/τα πολης τα continetal premium contact 5 . Δεν ειμαι ειδικος αλλα μπορω να πω οτι ειναι πολυ καλα λαστιχα , εξαιρετικα μαλακα παρολα αυτα, με αποτελεσμα ν α φθειρονται ευκολα περιμετρικα και στη γομα . Κοινως κανουν αποκλειστικα και μονο για ασφαλτο μ εοριζοντα ζωης μια τριετια το πολυ.

Πριν το ενα φορουσε goodyear hydra grip το απο τα οποια δεν εχω καλες εντυπωσεις αφου με τον καιρο σκληρυναν παρα πολυ με αποτελεσμα να κοπανανε ανελεητα.

Γι αυτο και ζητησα γνωμες κατοχων.

Οχι τιποτα αλλο αλλα το αυτοκινητο το οδηγαει η συζυγος και αν τα λαστιχα εχουν θεμα θα με πρηζει μια 3ετια-4ετια :( :( :( 

Αν και το πιο πιθανο ειναι να μην καταλαβει διαφορα..............

Επισκέπτης

Τα michelin energy saver έχω στο ίδιο αμάξι (11/2001, 1.4v) και μπορώ να πω πως οι εντυπώσεις μου είναι θετικές. Τα έχω 20000 χλμ. και το 80% είναι στην εθνική, ενώ τα υπόλοιπα στην Αττική.

Πολύ καλό λάστιχο, καλό κράτημα, φρενάρισμα και δεν με έχουν κρεμάσει (ειδικά στον δρόμο για το γυναικοχώρι, με απανωτά στροφιλίκια, πέταλα, υγρασία λόγω παρακείμενου ποταμού. Το μόνο μείον που καταλαβαίνω, το χειμώνα αργούν να ζεσταθούν και στο κρύο θέλει λίγο προσοχή.

...και εγώ τα michelin energy saver έχω και είμαι αρκετά ικανοποιημένος.

Μετά από 3 χρόνια έκανα μια αλλαγή τα μπροστά πίσω αλλά αντέχουν ακόμα.

Σε γενικές γραμμές όλα τα λάστιχα μετά από 3 χρόνια έχουν φθίνουσα πορεία. Η αλλαγή είναι κάτι το σχετικό.

Αν έχεις το χρήμα τα αλλάζεις στα 3 χρόνια. Αν όχι το καθυστερείς όσο μπορείς.

ΠΑιδια απο το λιγο που καταλαβα τα Michelin ειναι σιγουρα καλα.

ΘΑ με ενδιεφερε και η γνωμη καποιου που φοραει Pirelli, να μου πει εντυπωσεις......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...