Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

προσπαθώ αρκετές μέρες να γράψω το βιογραφικό μου στο latex με το moderncv template. Έχω πρόβλημα με τα ελληνικά, τα οποία φυσικά πρέπει να συνυπαρχουν μαζί με αγγλικές λέξεις μέσα στο βιογραφικό (πεδία email κλπ.). Έχω διαβάσει ένα παλιότερο σχετικό θέμα εδώ αλλά δεν τα έχω καταφέρει. Χρησιμοποιώντας το xgreek package και κάνοντας compile με xelatex το μόνο που κατάφερα είναι να εμφανίζονται τα αγγλικά και τα κεφαλαία ελληνικά γράμματα. Δουλεύω με τα Texmaker και Texworks σε windows και τα εχω κάνει set σε UTF-8. Τι πρέπει να κάνω;

Εδώ ένα σύντομο παράδειγμα πως χρησιμοποιώ το xgreek:

\documentclass[11pt,a4paper,sans]{article} 

\usepackage{xltxtra} 
\usepackage[monogreek]{xgreek} 

\begin{document}
Γεια χαρά.

Hello world.
\end{document}
  • Moderators
Δημοσ.

Δες εδώ. Εγώ χρησιμοποιώ το sharelatex και σαν υπηρεσία αλλά φαντάζομαι με αυτά που λέει θα βγάλεις άκρη.

Δημοσ.

Δες εδώ. Εγώ χρησιμοποιώ το sharelatex και σαν υπηρεσία αλλά φαντάζομαι με αυτά που λέει θα βγάλεις άκρη.

Χρησιμοποιώντας το \textlatin όπως προτείνει το λινκ μέσα στο πεδίο \email του moderncv δινει error στον compiler...

Δημοσ.

Αυτά που γράφει η παραπομπή σου αφορούν τον «παλιό» τρόπο γραφής ελληνικών, με το babel και το κλασικό latex.

Στην ερώτηση αναφέρεται ότι θέλει να χρησιμοποιήσει xelatex, άρα αυτά δεν κάνουν. Μάλλον φταίει αυτό που παρατήρησε και ο pmav99, ότι δηλαδή δεν έχει ορίσει γραμματοσειρά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...