Προς το περιεχόμενο

ASUS A7V8X & μνημες maximum που υποστηριζει (KT400)...

kavaliotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον εχω αυτο το mobo και βλεπω οτι λενε οτι υποστηριζει maximum 2 banks of memory αν χρησιμοποιεις DDR400 μνημες...Εγω εχω μια Crucial DDR400 512MB που ειναι double sided, και αρα εχει 2 banks, ετσι??? Αν υποθεσουμε οτι αυτο ειναι σωστο, δεν μπορω να βαλω αλλη ετσι? Ο λογος που ρωταω ειναι οτι την τρεχω σαν DDR333 την μνημη (απο το BIOS) μιας και επιφερει καλυτερα αποτελεσματα και μπορω να κανω και καλο overclocking χωρις να ανησυχω αν θα αντεχει η μνημη... Απλα ρωταω μπας και επειδη την εχω σαν 333 παιζει ρολο...

Κανεις που να εχει αυτο το mobo και να εχει βαλει περισσοτερες απο μια μνημες ας μιλησει! :P

Δημοσ.

Ναι, κάπως έτσι είναι.

1xDimm DDR400 ή

2xDimm DDR333 ή

3xDimm DDR266.

Εγώ παίζω με 2x512MB DDR333 στα "ελαφριά" 340 (2.5-3.3-7) χωρίς πρόβλημα.

Πάντως αν βάλεις 2xDDR400 θα τρέχουν από μόνες τους σε DDR333 οπότε είναι μονόδρομος.

Δημοσ.

Α κατσε οποτε μπορω να βαλω δηλαδη????? 2 400αρες??? Δεν με νοιαζει αν τρεχουν σαν 333, ετσι τις θελω να τρεχουν ετσι κι αλλιως μιας και το ΚΤ400 δεν εχει καλη υποστηριξη για 400...Οποτε να την παρω δηλαδη ε?

Δημοσ.

Apo enan gnwsto mou pou exei to mobo auto (to exw kai egw alla me 1 dimmaki) tou phgan automata sta 333 (2xddr400). Twra mhn se parw ston laimo mou. Alla prepei na douleuei.

Timiman: Εγώ παίζω με 2x512MB DDR333 στα "ελαφριά" 340 (δεν θυμάμαι τα timings τώρα) χωρίς πρόβλημα. <------------ Egw edw kai ena xrono ta exw apo 333 sta 367 kai einai noname. Kanena problhma ;)

Δημοσ.

---Ψιλό-εκτός θέματος

Sonam, δεν το κυνηγάω, αλλά δεν βοηθάει αρκετά η μητρική σε παραπάνω ξεχωριστές ρυθμίσεις επεξεργαστή/μνήμης και ειδικότερα όταν ο επεξεργαστής είναι κλειδωμένος (Barton). Manual ξεκλείδωμα ούτε που το σκέφτομαι. Στα ~2210+ που τον έχω, είναι μία χαρά.

---Ψιλό-εκτός θέματος

Δημοσ.

Έχω αυτή τη μητρική στο 2ο PC και για κάποια περίοδο το δούλευα με 2χ512ΜΒ DDR3200. Κανένα πρόβλημα. Αλλά βέβαια δούλευαν σαν DDR2700. Ενδεικτικά αναφέρω οτι τα diims είναι Transcend και το BIOS που χρησιμοπιώ είναι το 1013.

Δημοσ.
---Ψιλό-εκτός θέματος

Sonam' date=' δεν το κυνηγάω, αλλά δεν βοηθάει αρκετά η μητρική σε παραπάνω ξεχωριστές ρυθμίσεις επεξεργαστή/μνήμης και ειδικότερα όταν ο επεξεργαστής είναι κλειδωμένος (Barton). Manual ξεκλείδωμα ούτε που το σκέφτομαι. Στα ~2210+ που τον έχω, είναι μία χαρά.

---Ψιλό-εκτός θέματος[/quote']

Timiman τι εννοεις ειναι κλειδωμενος? Αφου το ΚΤ400 τους ξεκλειδωνει τους επεξεργαστες...Εγω αλλαζω απο το BIOS multiplier & FSB ανετα... Οσο για τις μνημες, το mobo δεν σε αφηνει να μπουταρεις πανω απο 184 FSB στους περισσοτερους που ειχα ψαξει στο ιντερνετ, βεβαια δεν με πολυχαλαει γιατι αν ηθελα τρελλα overclocks θα επαιρνα και αναλογο mobo, ασε που οταν το πηρα δεν υπηρχαν τα nforce2 κτλ... Εμενα παντως 13χ177=2300 μου δουλευε πολυ τελεια, τωρα ειμαι 14χ165=2310 δοκιμαστικα λογω νεας καρτας γραφικων για να δω τι παιζει και θα το γυρισω στα 13χ177 αργοτερα... Παντως χωρις κλειδωμα PCI&AGP μην περιμενουμε σοβαρα overclockings... Αντε σε λιγακι αν ειναι θα παρω καμμια 512 ακομα...

Δημοσ.

Πάνω από 13x δεν μπουτάρει (και με underclocking δοκίμασα).

Αυτά που έχω τώρα 13χ170 είναι 100% σταθερά, γιατί με μιά αύξηση του bus μου κολλούσε σε τυχαίες στιγμές αφού τα PCI/AGP πηγαίνουν σε τιμές εκτός σταθερής λειτουργίας.

Πάντως, δεν με καίει το θέμα και από τα 2210 είμαι ικανοποιημένος.

Δημοσ.

Ρε συ σου λεω εγω τωρα ειμαι με 14x165!!!! Aρα δεν φταιει το mobo, ισως καπου αλλου εχεις προβλημα! Α και ειμαι 165 λογω της καρτας γραφικων, συντομα οταν τελειωσω καποια τεστ για να δω τι εφτιαγε τελικα, θα ξανανεβω στα επιπεδα που θελω, απλα λογω υπερθερμανσης εχω μεινει στα 2.3Ghz που μου αρκουν για την ωρα με αυτο το motherboard...Αλλωστε συμφωνα με το Sandra, σαν 3400+ ειναι πανω κατω...

Δημοσ.

Λοιπόν, μιας και ακούστηκε το Sandra, μια γρήγορη ερώτηση: στο arithmetic CPU test, παίρνω μεταξύ άλλων τα κάτωθι αποτελέσματα:

Model Number -> 2319 est.

Performance rating -> 2764 est.

Το πρώτο υποθέτω λέει πως είμαι λίγο καλύτερα από έναν 2300+ (για την ακρίβεια 2319+ :D ). Το δεύτερο τι μου λέει? Προφανώς πατησα F1 αλλά απάντηση δεν βρήκα...

Δημοσ.

Εμενα ητανε καλο το batch και η CPU ηταν εγγυημενη απο το σιτε οτι πηγαινει 2.3-2.5... Αλλα το οτι σου κολλαει πανω απο 170 ή πανω απο 13 mult σημαινει οτι κατι αλλο παιζει...

Δημοσ.

Kamia anabathmish bios ekanes? Egw prin kanw 1 Mhz na anebaza fsb etrwge kolhmata. Twra den exw tetoio problhma (twra poio ver bios exw mhn rwtas den thumamai :) )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...