Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα σας. Θελω να στησω ενα υποδυκτιο , αν αναφερω σωστα τον ορο.
Αυτο που θελω να κανω ειναι το εξης:

εχω εναν router το ZTE 108n και τρια LapTops.
Αυτα για καποιους επαγγελματικους λογους ολα μαζι μετακινούνται. 
θελω οταν πηγαίνω σε οποιοδυποτε χωρο που δαιθετει router με συνδεση στο Internet να "κοτσάρω" πάνω ενα καλωδιο δικτύου και να λειτουργει το δικό μου (υπο)δικτυο .
Παίρνω σαν δεδομενο οτι στο ρουτερ που θα συνδεσω το ZTE μου θα τρεχει DHCP server kai θα μου δινει μια τουλαχιστον IP τυπου 192.168.χ.χ. ...

-Tο θεμα ομως γινετε ποιο πολυπλοκο αν δεν υπαρχει δυνατοτητα καλωδιου και πρεπει ενα απο τα λαπτοπ να λειτουργησει ως client με ασυρματο WIFI και να μοιραζει αυτο το ιντερνετ μεσω του ZTE 

ανεξαρτητα απο την διευθυνση που θα μου δινει ο ρουτερ τους το δικο μου ZTE πρεπει να εχει στατικες IP ωστε να επικηνωνουν τα laptop μεταξυ τους.

ελπιζω να εγινα κατανοητος και ελπιζω να ειναι κατι ευκολο .. μαλλον πρεπει να παιξω με την μασκα υποδικτυου ή κατι τετοιο. Αν χρειαζετε να κανω αλλες ρυθμίσεις στον ρουτερ καθε φορα που αλλαζω την 'παροχη' του ιντερνετ απο wifi σε ethernet δεν με πειραζει .. Επισης υπαρχει δυνατοτητα το ZTE na αντικατασταθει απο ενα 585v8 thomson.

Δημοσ.

Καλημέρα, VPN πρέπει να στήσεις, τα λαπτοπ θα έχουν ένα πρόγραμμα που όταν το τρέχουν από όπου και να είναι θα συνδέονται στο δίκτυο του γραφείου σου.

Πρέπει να δεις αν το router σου υποστηρίζει vpn και μετα να βρεις και ένα πρόγραμμα vpn client, φαντάζομαι αν δεν μπορέσεις να το ψάξεις, κάποιος με εμπειρία  θα σου δώσει τις λεπτομέρειες.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα, VPN πρέπει να στήσεις, τα λαπτοπ θα έχουν ένα πρόγραμμα που όταν το τρέχουν από όπου και να είναι θα συνδέονται στο δίκτυο του γραφείου σου.

Πρέπει να δεις αν το router σου υποστηρίζει vpn και μετα να βρεις και ένα πρόγραμμα vpn client, φαντάζομαι αν δεν μπορέσεις να το ψάξεις, κάποιος με εμπειρία  θα σου δώσει τις λεπτομέρειες.

Νομιζω αλλο πραγμα θελει, δεν τα περιγράφει και με σαφήνεια, να υποθέσω οτι θέλει το πακέτο (ρουτερ 3 λαπτοπ) να το  μεταφέρει και όταν το συνδέει σε οποιονδήποτε ρουτερ (μεσω του δικου του ρουτερ) να κανουν δίκτυο τα 3 λαπτοπ μεταξύ τους και να εχει και ιντερνετ, δεν τον ενδιαφέρει να συνδέονται σε κάποια εταιρεία.

Ετσι κατάλαβα

• Like 2
Δημοσ.

Νομιζω αλλο πραγμα θελει, δεν τα περιγράφει και με σαφήνεια, να υποθέσω οτι θέλει το πακέτο (ρουτερ 3 λαπτοπ) να το  μεταφέρει και όταν το συνδέει σε οποιονδήποτε ρουτερ (μεσω του δικου του ρουτερ) να κανουν δίκτυο τα 3 λαπτοπ μεταξύ τους και να εχει και ιντερνετ, δεν τον ενδιαφέρει να συνδέονται σε κάποια εταιρεία.

Ετσι κατάλαβα

Αυτο ακριβως θελω να κανω . 

Πρωτίστως με ενδιαφερει να επικοινωνουν αυτα τα "φορητα" (+ρουτερ) και να δουλευουν μονιμα χωρις να επιρεαζονται απο το δικτυο και να χρειαζονται αλλαγη οι IPs καθε φορα που συνδεωνται στο  προσωρινο ρουτερ που θα δινει το ιντερνετ μεσω καλωδιου Ethernet .

Κατοπιν αν και εφοσον ειναι ευκολο θα ηθελα να μπορω να παιρνω το ιντερνετ ασυρματα .. Το ΖΤΕ νομιζω δεν υποστηριζει λειτουργεια wireless client  . opotote θα πρεπει να παιρνω το ιντερνετ απο ενα λαπτοπ.

Μεχρι τωρα το εχω κανει να δουλευει αλλα καθε φορα αλλαζω ολες τις ρυθμησεις απο τα μηχανακια. 

...

Ο πρωτος φιλος ειπε για VPN και νομίζω οτι μπορει να λυθει και με αυτο το προβλημα μου αλλα φανταζωμε ειναι πολυπλοκο .

τα λαπτοπς τρεχουν UBUNTU ta 2 kai to ena WINDOWS 7 ... 

..

Epeidh δεν γνωριζω ολες τις σχετικες ορολογιες σωστα , αν δεν εγινα εντελως σαφης πειτε μου που και θα σας πω λεπτομεριες

Δημοσ.

Η λύση σε αυτό είναι κάποιο vpn tunnel όπου θα δίνει τις ίδιες fixed ip όταν αναγνωρίζει τις mac addresses των λαπτοπ. Επειδή είναι λίγο δύσκολο να γίνει νομίζω σε φτηνά ρουτερακια κάτι τέτοιο, μια λύση είναι να τρέχει ένα openvpn server κάπου μέσα στο δικό σου δίκτυο για να μη μεταφέρεις παντού το ρουτερ σου.  Όχι οτι δε γίνεται κάτι τέτοιο που λες(η μεταφορά τους δηλαδή) αλλά είναι χρονοβόρο και μπελαλιδικο.

Και γιαυτο το λόγο ανακαλύφθηκαν κιόλας τα vpn's.

• Like 2
Δημοσ.

Οταν μεταφέρεις τον ρουτερ και τα λαπτοπ(πακέτο) και τα ανοίξεις, καπου αλλου(οπουδήποτε), θα βρεθούν μεταξύ τους άσχετα αν έχουν ή δεν έχουν ιντερνετ ή συνδέονται δεν συνδέονται σε άλλο ρουτερ

Το πρόβλημα τωρα με το ιντερνετ, μπορείς να δώσεις μια αλλη ip στον ρουτερ σου απο τις κλασικές ώστε να μην συμπίπτει με τους routers στους οποίους συνδέεσαι, και επίσης πρεπει να κλείσεις στον ρουτερ σου τον dhcp ωστε να σου μοιράζει ιπες ο master router

Ετσι νομίζω θα παίξεις

• Like 1
Δημοσ.

@mad-profesor και @Ledis το ιδανικό θα ήταν να υπηρχε Budget και να εκανα μια αγορα αλλα δυστηχως πρεπει να παω με αυτα που εχω.
Το VPN παιδια ειναι η ιδανική λυση για τετοιου ειδους προβληματα αλλά απαιτει βαρια υποδομη σε software και σεταρισμα .

Θα ηθελα να παω με την πατροπαραδοτη , απλη τακτική των IP

Καταρχην να παρουμε τα πραματα απο την αρχη. Στους κομβους/τερματικά κτλ. τρεχουνε υπηρεσιες και απαιτειται να εχουν ΣΤΑΤΙΚΕΣ IPs .. Οποτε να δουμε αρχικα πως θα σεταρω το "πακετο" μου με καποιες IPs που να μην ερχωνται σε συγκρουση με τις κλασικες 192.168.χ.χ. ... Εχω δοκιμασει με class A τυπου 10,0,0,χ αλλα καπου το χανω διοτι δεν εχω κατανοησει πληρως αν και εχω διαβασει αρκετα πως λειτουργει η μασκα υποδικτιου.
Εφοσον σεταρω τα μηχανακια και τον ρουτερ με στατικες .. μονιμες ... πρεπει να αφησω την προοπτική του να εχω ιντερνετ σε αυτο το δικτυο ανεξαρτητα απο που προερχετε!!
φανταζομαι να γινετε ευκολα αυτο   και ελπιζω οτι εγινα κατανοητος .. αν θελετε και αλλες διευκρινησεις ευχαριστως... παντως προς το παρον αφηνουμε εξω την λυση VPN και την αφορα νεου εξοπλισμου

Δημοσ.

Το zte γιατί το κουβαλάς; Έχεις πόρτες ανοικτές σεταρισμένες ; Τα λαπτοπ είναι server γιαυτό θες στατικές ΙΡ;

Δημοσ.

to ZTE το κουβαλω διοτι τρεχουν υπηρεσιες που λειτουργουν μονο με καλωδιο ethernet .px. wake on lan . 
ta laptops mporei na einai kai 2 i parapano apo 3 . 
ουσιαστικα το εχω για να συνδεωνται τα ethernet kalodia .. 8a mporouse na einai kai switch ή hub ,αν υπαρχουν ακομα ... ουσιαστικα για αυτο το χρειαζομαι..

εδιτ : στα λαπτοπ τρεχουν διαφορες αλλες υπηρεσιες .. ειναι κυριως για μονιτορ ομως(συνηθως με συνδεση σε TV me HDMI )  και streaming ..

Στα λαπτοπς τρεχω και το Synergy .. που μου δινει την δυνατοτητα να εχω με ενα ποντικι / πληκτρολογιο τον χειρησμο πολλων PC taytoxrona . ανεξαρτητα απο το αν ειναι λινουξ ή windows. Το προγραμμα αυτο απαιτει ενα κεντρικο υπολογιστη που ειναι συνδεδεμενο το ποντικι και τα αλλα μηχανακια τρεχουν ως client .

..ειναι ψιλοπεριεργο το προτζεκτ και το budget einai 0 , λογω κρισης ... πρεπει να δουλεψω με τα υπαρχοντα

Δημοσ.

Αν παίρνεις ίντερνετ μέσω άλλου δικτύου που έχει internet (π.χ σε σπίτι με adsl), είτε μέσω του ενός laptop (από 3g/4g), θα ρυθμίσεις το router να μην κάνει pppoe authentication, αλλά να παίρνει IP μέσω dhcp και να συνδέσεις το καλώδιο που σου δίνει το ίντερνετ σε κάποια θύρα lan του router. Αυτό προϋποθέτει το router σου να μπορεί να παίρνει ίντερνετ και από τις lan θύρες και όχι μόνο από την τηλεφωνική γραμμή όπως κάνει η πλειοψηφία των aldsl modem/router (νομίζω το zte δεν αποτελεί εξαίρεση, άρα δεν σου κάνει...).

Από κει και πέρα, το ίντερνετ θα σου έρχεται μέσω μιας IP του τύπου π.χ. 192.168.x.x ή ότι άλλο χρησιμοποιεί το δίκτυο στο οποίο συνδέεσαι για να πάρεις ίντερνετ. Μέτα θα πρέπει να ρυθμίσεις το router σου έτσι ώστε το δίκτυο που θα φτιάχνει (στο οποίο θα συνδέονται οι υπολογιστές σου) να είναι σε άλλο εύρος IP διευθύνσεων από την outside IP σου. Πρέπει δηλαδή να βάλεις IP οι οποίες είναι εξαιρετικά σπάνιο να χρησιμοποιούνται στο άλλο δίκτυο (π.χ. 10.94.37.0/24 - το /24 σημαίνει subnet mask 255.255.255.0), αλλά όχι απίθανο αφού αναγκαστικά θα είναι μέσα στις ip που είναι διαθέσιμες για τα private networks.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Χρειάζεσαι ένα virtual router και τα laptop να μπορούν να τρέξουν κάνα VM .

O Sophos έχει δωρεάν για 50 ip's ή το unlimited μόνο για Network protection που κάνει για τη δουλειά σου.

Δημοσ.

Δεν εχω καταλαβει γιατι χρειαζεται να μεταφερει και το ρουτερ του.

χρειάζομαι το "πακετο" υπολογιστων να εχει ethernet καλωδιο για να τρεξουν υπηρεσιες οπως το wake on lan .. που πατώντας ενα κουμπι να ξυπνάνε τα "μηχανάκια" και να λειτουργουνε ολα σαν να ειναι ένα. Αυτο δεν ειναι ο μονος λογος .. γενικά δεν θελω (και δεν μπορω) να ειναι ολο το προτζεκτ σε ασυρματες συχνωτητες κτλ.

..

Για να καταλαβεις περιπου φαντασου μια βαλιτσα .. 

οπου μεσα εχει ολο τον εξοπλισμο ... λαπτοπς ρουτερ καλωδια , ανεμιστηρες κτλ.... και βγαινει μια μπριζα που μπαινει στο ρευμα... πατωντας ενα κουμπακι ολα πρεπει (εσωτερικά) να λειτουργουνε .

το τι δουλεια θα κανει το βαλιτσακι ειναι ενα καλο ερωτημα. ουσιαστικα θα ειναι ενα φορητο στουντιο για TV web streming . 

πανω στην βαλιτσα θα κουμπόνουνε οθονες , καλωδιο LAN , midi controler ktl. 

...

Το εχω καταφερει βασικά , απλα με περιοριζουν οι γνωσεις μου πανω στα δικτυα, και υποδικτυα.. με αποτελεσμα το συστημα να ειναι εξαρτημενο απο το εξωτερικό ρουτερ. και πρεπει να σεταρω ΙΠες καθε φορα... περιπου ..

...

Στο ψητό τωρα το ΖΤΕ 108 εχει την τεταρτη θυρα LAN δεσμευμενη για bridge mode η κατι τετοιο ... πατωντας καποιες επιλογες στο ιντερface ενεργοποιήται ... ουσιαστικά αυτο ηθελα ... τωρα θα το ψαξω ποιο πολυ ...

...

εχεις κανεις υπόψιν του αν το Thomson 585 εχει κατι αντιστοιχο ? μήπως ειναι καλυτερο ?? για να μην το ψαχνω απο την αρχη .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...