Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παιδια, λιγη βοηθεια για νεα οθονη

Το σαββατο που μας περασε πηρα αυτην εδω απο αυτο καταστημα κιολας μιας και την ειχε σε καλη προσφορα αφου πρωτα τσεκαρα και τον κυριο σκρουτζ.

Οθόνη Υπολογιστή 27" Asus VP278H - LED Full HD | Public

Η οθονη μου αρεσε αλλα δεν ενθουσιαστηκα τοσο με το TN και λεω μηπως ηταν καλυτερα να παω σε IPS παλι? Το μονιτορ αυτο ειναι Gaming και εχει ηχεια, οκ μου αρεσε αλλα δεν με τρελανε.

Τωρα θα μου πειτε, απο την στιγμη που το πηρες αυτο θες και αλλο? Οχι, απλα εχω την δυνατοτητα να το επιστρεψω πισω και να παρω κατι αλλο μεσα σε μια εβδομαδα, την οθονη την εχω στο γραφειο μου πανω αλλα για λογους ανασφαλειας επειδη δεν ξερω τι θελω, ειναι ακομα με την ζελατινα και τα χαρτακια και αυτοκολλητα της.

Εψαχνα το λιγοτερο 27αρα, να πω την αληθεια ultrawide δεν με ενθουσιασαν και πολυ οποτε θα πω οχι σε κατι τετοιο.

Οσο αφορα την χρηση της, την θελω για Gaming, τι ειναι καλυτερα τελικα IPS η TN για Gaming?

Εχω διαβασει τρελα πραγματα για της TN πανω σε Games απλα πρεπει να εισαι ακριβως μπροστα της, αν δεν εισαι θα αρχισει να μαυριζει και μου εσπασε τα νευρα αυτο να πω την αληθεια.

Θελω γνωμη για Full HD απο 200 μεχρι 300 ευρω.

Και μια δευτερη γνωμη αν γινεται για 4k να μην ξεπερναει ομως τα 400 ευρω, αν υπαρχει βεβαια και τετοιο, ετσι για να δω αν αξιζει να δωσω τα 100 παραπανω για να παρω κατι καλυτερο.

Οσο αφορα τα Hz που να παω? Γιατι αυτη που διαλεξα αν δεν κανω λαθος ειναι στα 60 αν θυμαμαι καλα, να παω σε παραπανω η οχι?

Το αστειο ειναι οτι λεει μεχρι 75 αλλα δεν ξερω τι παιζει εδω.

http://i.imgur.com/Z2ApjLc.jpg

Δεν μπορω να το βαλω στα 75 με τιποτα

Κατοχος GTX 970, για gsync δεν θα ελεγα μιας και τα χρηματα δεν νομιζω να φτασουν με την καμια για κατι τετοιο, οποτε ακυρο αυτο για την ωρα απο οτι βλεπω.

Gaming Monitor με απλο Monitor εχει διαφορες αραγε? Γιατι ειχα απλο, δηλαδη με τηλεοραση μαζι και τωρα που πηρα το Gaming δεν ειδα και τρελες διαφορες να πω την αληθεια.

Οσοι καλοι φιλοι προλαβουν να απαντησουν μεχρι και παρασκευη-σαββατο, μετα θα ειναι αργα και θα κρατησω αυτο που πηρα λογικα default_biggrin.png

Εχω σκασει 3 μερες τωρα τι να κανω και τι να κανω...

Ευχαριστω πολυ παιδια! smilie1.gif

Επεξ/σία από MaZzzZ
Δημοσ.

Καλημερα. Να την πας πισω να παρεις μια IPS, οι TN που δεν ειναι στα 144Hz δεν εχουν ουσιαστικα λογο υπαρξης, δεν εχουν διαφορα απο τις IPS στο gaming ενω παραλληλα εχουν πολυ χειροτερη ποιοτητα εικονας και δεν ειναι και φθηνοτερες.

Η παρακατω 29" ultrawide LG ειναι καλη περιπτωση, παλι καλα που υπαρχει διαθεσιμη γιατι οι επιλογες απο public ειναι πολυ περιορισμενες.

http://www.public.gr/product/perifereiaka/othones-kai-aksesoyar/monitors/othoni-ypologisti-29-lg-29um58-p-full-hd-led-ips/prod8111400pp/

Μηπως εχεις τι δυνατοτητα να αγορασιες κατι αλλο απο τα public και εισαι ελευθερος για επιλογη οθονης απο οπουδηποτε?

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ειμαι πολυ ενθουσιασμενος με της ultrawide δεν ξερω δεν με τραβαει τοσο να παρω μια τετοια.

Πες πως μπορω να παρω και απο αλλου και οχι μονο απο τα Public, υπαρχει κατι καλυτερο?

Δημοσ.

Στα Public μπορεις να παρεις και τα χρηματα σου πισω αν δεν εισαι ικανοποιημενος απο το προιον. Οποτε πας μετα οπου θες και παιρνεις κατι αλλο.

Δημοσ.

Nikos, και εγω κατι τετοιο ηξερα και μου το ειχε πει και ατομο που δουλευει απο εκει μεσα.

Τους πηρα σημερα τηλεφωνο και οπως καθε μαγαζι μου ειπε τα ιδια, μα μου δεν γινεται και τετοια, και στο τελος μου ειπε εχεις 14 μερες να το φερεις πισω και να παρεις κατι αλλο η να αφησεις τα χρηματα μεσα στην καρτα σαν υπολοιπο και να παρω οτι θελω μεσα σε ενα χρονο, για χρηματα πισω μου λεει με τιποτα, αλλα αυτο που λες το εχω ακουσει και εγω και θα το κοιταξω.

Δημοσ.

Λογικο να μη σου δινουν χρηματα πισω. Παρε το πιστωτικο που σου προσφερουν λοιπον και κοιτα αλλου.

Καλη 27" 1080p IPS ειναι η Dell SE2717H. Εχει και Freesync αν μελλοντικα αλλαξεις καρτα. Εναλλακτικα δες την εξισου καλη glossy HP 27es.

https://www.skroutz.gr/s/10441059/Dell-SE2717H.html?keyphrase=Dell+SE2717h

https://www.skroutz.gr/s/9370695/HP-27es.html

Δημοσ.

Δεν ξερω αλλα νομιζω πως μπορεις να παρεις πισω τα χρηματα σου, δεν ειμαι και 100% σιγουρος.

Το FreeSync αχρηστο μου ειναι μιας και δεν παιζει να παρω ποτε μου AMD καρτα γραφικων.

Σαν μαρκες δεν μου γεμιζαν το ματι ποτε ουτε η Dell ουτε η HP, απο οτι βλεπω ειναι ιδιες με την δικια μου, το μονο που αλλαζει ειναι το IPS σωστα?

Βρηκα μια ρυθμηση μεσα στην οθονη η οποια ειναι Gaming Mode και βλεπω πλεον πως δυσκολα σεχδον καθολου σε καμια γωνια δεν κανει μαυριλα, μηπως ειμαι οκ και με αυτην και απλα ψαχνω και προσπαθω να βρω με το ζορι κατι το οποιο με ενοχλει τελικα?

Δημοσ.

Σου απαντησα σχετικα αποτομα στο thelab, καθως το "δε μου γεμιζουν το ματι" ειναι προκλητικο για οσους προσπαθουν να απαντησουν με βαση γνωση που βασιζεται σε γεγονοτα και οχι "κουβεντα να γινεται".

Οι αλλες οθονες δεν ειναι ιδιες με τη δικια σου, ειναι πολυ καλυτερες. Το οτι ειναι IPS και οχι TN κανει ολη τη διαφορα. 

Το gaming mode δεν κανει την οθονη καλυτερη, κανει τα χρωματα υπερκορεσμενα και ανακριβη. Μπορει να μειωνεις το ξεπλυμα περιφερειακα αλλα προσθετεις αλλα προβληματα οπως το black crush και την απωλεια λεπτομερειων. Δεν αντικαθιστα μια καλη οθονη.

Δεν εχουν μονο οι dell και hp καλες 27" 1080p, αλλα και η Samsung και η LG και η Philips. Μην κολλας στην μαρκα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...