Biohazzard Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Το τελευταίο διάστημα, ψάχνομαι να αγοράσω κάρτα γραφικών, τυπικά λοιπόν μέρα νύχτα στο skroutz/bestprice και ψάξιμο. Κάθε φορά βέβαια οδηγούμε σε εγκεφαλικό. Γιατί? Διότι τυχαίνει να μπαίνω στο site της eu.evga που άνοιξε πρόσφατα και μπορώ να αγοράσω απευθείας. Ακόμα και με τα μεταφορικά που είναι 20 ευρώ, στην Ελλάδα θα πλήρωνα κατά μέσο όρο 100€+ πάνω χωρίς κανένα απολύτως λόγο. Μιλάω για κάρτες όπως η GTX 1060/1070/1080. Μάλιστα αρχικά στόχευα να αγοράσω την strix την 1060 6gb... Στην Ελλάδα... και με τα ίδια λεφτά μπορώ να αγοράσω σχεδόν την 1070 της evga, και όχι κάποιο γυμνό μοντέλο αλλά το black edition OC. Τα λέω όλα αυτά γιατί είμαι εξαιρετικά εκνευρισμένος με τον μέσο έλληνα retailer, γιατί πολύ απλά δεν κατανοώ τον λόγο που πρέπει εις βάρος μου να βγάλει το 10πλάσιο κέρδος και προφανώς σήμερα με τα μέσα που έχουμε, με τα χαλαρωμένα capital controls, με τα paypal και τις χρεωστικές, δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναγοράσω οτιδήποτε από την Ελλάδα. Ελπίζω με αυτό το πόστ, να ενθαρρύνω κάποια άτομα εκεί έξω που ίσως έχουν τους πόρους να σκέφτονται τέτοιες αγορές. Επίσης, τι θα προτιμούσατε, εγγύηση e-shop.gr (ΛΟΛ) ή εγγύηση amazon.de...? 2
NT1G Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Αγόρασε από το εξωτερικό. Μετά αναρωτήσου και σε τι τιμές παίρνει το τεμάχιο, το amazon και ο ελληνικός retailer από την εταιρία. 2
Biohazzard Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Βασικά να το πάω αλλιώς με ένα άλλο παράδειγμα, ο καινούριος nvme της samsung ωραία? 135€ στο amazon.de στις αρχές. Αν ήμουν ένα μικρό κατάστημα στην πόλη μου και αποφάσιζα να αγοράσω 20x αυτό το προϊόν όχι από την samsung αλλά μέσω εμπόρου, μαζί με 20€ μεταφορικά περίπου που βάζει η amazon είτε πάρεις ένα τεμάχιο είτε 20 σε αυτά τα μεγέθη προϊόντων, θα είχα με κόστος 136€ 20 ssd ωραία. Το να τους βάλει ένα τέτοιο κατάστημα στα 150€ και να έχει 14€ κέρδος καθαρό από τον καθέναν μου φαίνεται αρκετά λογικό ποσό και αν ήμουν επιχειρηματίας και σαν καταναλωτής. Το ότι υπάρχει έλλειψη αυτή την στιγμή και το έχουν εκμεταλλευτεί οι local retailers την έχουν εκτοξεύσει στα 180 ευρώ το βρίσκεις λογικό, ενώ από το history το ίδιο κατάστημα πριν μερικές μέρες τον είχε στα 145€?
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 τα καταστηματα δεν αγοραζουν σε τιμη λιανικης βεβαια....οποτε ακομα μεγαλυτερο κερδος... εν τελη το θεμα ομως ποιο ειναι?αγορασε απο το πιο φτηνο στην Ευρωπη και θα εισαι μια χαρα,η εγγυηση σε καλυπτει τελωνειο δνε εχεις...ολα καλα! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις