McNerd Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Αυτά δεν είναι 5χρονα, είναι ούννοι, γότθοι και βάνδαλοι μαζί. Δεν φαντάζεσαι τι κάνουν και αν είσαι περίεργος μπορώ να σου πω. Η δικιά μου είναι πολύ ήσυχη και δεν κάνει τίποτα, έχω δει παιδάκια που από ενός έτους αντιδρούν αν τα χτυπήσει κάποιο άλλο (χωρίς να είναι βίαια γενικά). Εμένα κάθεται παγωμένη και δεν κάνει τίποτα, ούτε να φύγει, ούτε να μιλήσει, ούτε να αποκρούσει. 'Εχουμε προσπαθήσει τα κλασσικά (να λες "όχι", να το λες στην κυρία κλπ) όμως είναι πολύ ντροπαλή και τα κάνει μετά. Θα την πειράξουν ανενόχλητοι δηλαδή και μετά αυτή θα πει "όχι" αφού φύγουν. Σκεφτομαι λοιπόν αν είναι σε μια τάξη αυτοάμυνας και κάνουν υποθετικά σενάρια τα παιδάκια μεταξύ τους, ίσως μάθει να αντιδρά και να υπερασπίζεται τον εαυτό της. Δεν έχω άποψη για πολεμικές τέχνες σε τέτοια ηλικία. Αλλά αυτό το ποστ σου με τρόμαξε λίγο. Νομίζω ότι πέρα από το μπούλινγκ που είναι απαραδεκτο να συμβαίνει σε οποιοδήποτε παιδί, είναι πολύ άσχημο ένα παιδάκι να μην μπορεί να αντιδράσει έστω ούτε με κλάματα, ή φωνές, όταν δέχεται βία , παρά κάθεται παγωμένο όπως λες και το δέχεται. Επιπλέον είπες είναι πολύ κλειστή, αλλά πολλά κλειστά παιδάκια θα αντιδρούσαν σε μια καταπάτηση των προσωπικών τους ορίων, έστω με φωνές (τα κοριτσάκια, ενώ τα αγοράκια μαθαίνουν ότι "επιτρέπεται" να αμυνθούν και σωματικά και όλη τη ζωή τους μετά παίζουν ξύλο) Το παιδί μοιάζει να έχει αποδεκτεί ότι του αξίζει να είναι έρμαιο της βίας. Αυτό είναι πάρα πολύ άσχημο. Νομίζω ότι υφέρπουν κάποια σοβαρά ζητήματα που θα πρέπει να δουλέψετε στην οικογένεια, αλλά και να εξιχνιάσετε από πού προήλθαν. Με αυτά κατά νου, δεν είναι τεχνικό το θέμα (να μάθει πώς κάνουν τη λαβή του τζούντο) αλλά πρέπει να δομήσει μια νέα αντίληψη για τον εαυτό της. 1
Tragic! Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Η χειρότερη αντιμετώπιση από την πλευρά το παιδιού είναι η απραξία. Δεν σημαίνει ότι δεν θυμώνει, αντιθέτως εξοργίζεται μέσα της πολύ περισσότερο από ένα παιδάκι που θα ουρλιάξει ή θα κλάψει αλλά το καταπνίγει. Αυτό είναι το χειρότερο. Οι πολεμικές τέχνες δεν είναι λύση για το εν λόγω πρόβλημα. Άμα θέλετε να μάθει να προστατεύεται πείτε της να χτυπάει με τα κότσια στο λαιμό και να κοπανάει τα υπόλοιπα παιδάκια, μέχρι φυσικά να βρεθεί μια μεγαλύτερη και σκληρότερη "πόρτα" που δε θα μπορέσει να χτυπήσει ή έστω χωρίς συνέπειες (πολύ δυσάρεστες). Αυτό που έχετε να κάνετε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ σαν ΓΟΝΕΙΣ, προσφέρετε της τουλάχιστον μια στοιχειώδη παιδεία (πολλές φορές τα σχολειά μας είναι ανίκανα γι αυτό), το ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να ενοχλεί κανέναν, και όχι μόνο στην ακραία μορφή της σωματικής βίας αλλά και λεκτικά ή ψυχολογικά, ειδικά στο χώρο του σχολείου που ουκ ολίγα περιστατικά έχουν καταγραφεί ακόμα και σεξουλικής κακοποίησης ανάμεσα σε συμμαθητές. Κανείς δάσκαλος πολεμικής τέχνης δε θα θεωρηθει υπόδειγμα για ένα παιδάκι, ούτε και αυτός θα προσπαθήσει να εκπαιδεύσει παιδάκια σε ένα επίπεδο πέρα από το σωματικό. Αυτό συμβαίνει μόνο μεταξύ των συναθλητών αφού όμως ήδη έχουν φτάσει σε μία ηλικία να εκτιμούν πράξεις ηθικής και αξιών. Ίσως ένας παιδοψυχολόγος ήταν άριστη ιδέα. 1
the other one Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2017 Δεν είναι κυνικό αυτό που λες, είναι άκυρο. Το πρόβλημα το έχουν πρωτίστως οι γονείς των παιδιών που κάνουν το bulling γιατί είναι ζώα οι ίδιοι οπότε τα παιδιά τους φέρονται και αυτά σαν ζώα. Θυμάμαι πολύ καλά πως είναι να είσαι 5, μια χαρά έχεις κρίση για τι είναι καλό και κακό σε βασικό επίπεδο και κοινή λογική. Δεν χτυπούν όλα τα παιδιά, κυρίως τα κωλόπαιδα με τους άχρηστους μεθύστακες για γονείς, ή τα κακομαθημένα που χτυπάνε ακόμα και τους γονείς τους, ενώ οι γονείς τους δεν κάνουν τίποτα και συνεχίζουν να τα χαιδεύουν. Είναι συγκεκριμένα προφίλ συνήθως. Μην ξεχνάμε ότι ο OP μιλάει για χτυπήματα, όχι για "κορόιδεμα" Η ντροπαλή, introverted προσωπικότητα σε αυτή την ηλικία μπορεί να είναι και ένδειξη πιο σωστής και ισορροπημένης ανατροφής. Δεν είναι "το πρόβλημα". Η έλλειψη αυτοπεποίθησης, οι υπερβολικές φοβίες και συνεσταλμένη συμπεριφορά είναι χαρακτηριστικά που διορθώνονται από τις πολεμικές τέχνες. Αναφέρθηκα στο ποιος έχει το πρόβλημα όχι στο ποιος φταίει. Ποτέ δεν θα μετέφερα τέτοιου είδους ευθύνη σε ένα 5χρονο παιδί. Τώρα η γνώμη μου είναι πως κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια το ότι για σένα ήταν κακό και κατακριτέο να κοροϊδέψεις κάποιον στα 5 σου δε σημαίνει πως το ίδιο ίσχυε όλους. Δε θα θελα να μπω στο τρυπάκι να ξεχωρίσω καλά και κακά παιδάκια. Σε αυτή την ηλικία θα λεγα πως πιο πολύ μετρούν τα πρότυπα συμπεριφοράς και ο χαρακτήρας παρά η συνείδηση. Κι αυτό φαίνεται απ' το ότι το bullying σταματά από μια ηλικία και μετά καθώς πήζει το μυαλό και ο καθένας είναι πλέον σε θέση να κατανοήσει κάποιους προφανείς κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς. Αυτά τα παιδιά θα μεγαλώσουν και σιγά σιγά θα ωριμάσουν μαθαίνοντας να ελέγχουν τη συμπεριφορά τους. Τα παιδιά που τρώνε όμως το ξύλο εφόσον αυτό συνεχίστηκε στη παιδική τους ηλικία θα ενηλικιωθούν έχοντας σοβαρό πρόβλημα αυτοπεποίθησης. Και δεν θα είναι τότε θέμα introversion. Πολλοί είναι introverted δε τρώγανε όλοι συστηματικό δούλεμα και φάπες μικροί. Φυσικά το να αντιδράσεις και να το πεις στη δασκάλα είναι το πρώτο βήμα. Αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει μόνη της να το κάνει κι όχι να περιμένει από τη μαμά γιατί η μαμά δεν θα είναι πάντα εκεί. Και πάλι σε πιο αφηρημένο πλαίσιο ούτε η δασκάλα θα είναι πάντα εκεί.
vspyr Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Κοιτάξτε και αυτό. Ξέρει κάποιος αν αξίζει; http://streetfighting.gr/
lactate Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2020 Εντωμεταξυ πάντα οι πολεμικές τέχνες στο μυαλό μου είχαν και μια μπίχλα. Και το βλέπω ενώ έχω πάει και σε μέρος που ξέρω ότι είναι καθαρός ο ιδιοκτήτης προσεχει κτλ. Απλα μυρίζουν. Ενώ ακόμα και στον ίδιο χώρο το crossfit δεν έχει κάποια οσμή. Δεν λέω να μην πλένεται κάποιος. Αλλά με κλειστά μάτια να με πας κάπου μπορω να πω εδω κανουν πολεμικές τέχνες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα