logistoulis Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 αρκετά προσεγμένη ναι, απλά γενικά στο bjj εμμένουν πολύ στο ότι είναι και καλά ρεαλιστικό (να κυλιέσαι στα πεζοδρόμια) και θα σου χρησιμεύσει έξω
*nenya* Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Idomeneas, πήγαινε guest star σε διάφορες σχολές και πες του ότι θες απλά να παρακολουθήσεις για να δεις αν σου ταιριάζει. Πήγαινε να δεις kick boxing, judo, bjj, krav maga κλπ, πχ μια ώρα στο καθένα και μετά αποφάσισε ποιό σου ταιριάζει και μίλα και με τους δασκάλους/προπονητές για την εφαρμογή της κάθε τέχνης ή αυτοάμυνας.Για παράδειγμα εμένα μόνο το krav maga με κέρδισε, μου φάνηκε ότι πιο εύκολα θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε πραγματικές συνθήκες. Ήμουν όμως τυχερή γιατί βρέθηκα στην σχολή του καλύτερου προπονητή krav στην Ελλάδα, και μπήκαν καλές βάσεις και ο άνθρωπος μου τα εξηγούσε όλα με ηρεμία και αναλυτικά. Φυσικά υπάρχουν πολλοί που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, γι'αυτό κάνε καλή έρευνα αγοράς. [για παιδάκια δεν έχω ιδέα ποιά είναι η ιδανική τέχνη ή αυτοάμυνα...] 2
idomeneas7 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Ε αν ειναι "μικρουλα" ρωτα σε κανα group με μανουλες στο facebook. 'Ηδη της έβαλα αγιασμό με σκόρδα αλλά δεν έπιασε, λες να είναι ματιασμένη από γύφτισσα με περίοδο? 7
ASFE Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Μηπως να πας να πιασεις τις δασκάλες και τους γονεις των αλλων παιδιων ? 4
pontez2 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Παραπάνω έχουν γραφτεί πολύ ωραία πράγματα. Άποψή μου, αν εσύ ή η κόρη σου, ενδιαφέρεστε καθαρά να προστατευτείτε απο πιθανή επίθεση εκτός σπιτιού ή σχολείου, το 400άρι που προτάθηκε είναι η καλύτερη λύση. Και θα γυμναστεις, αλλά παράλληλα θα γλιτώσεις τον εαυτό σου. Τώρα αν ενδιαφέρεσαι καθαρά για την αυτοάμυνα, οι περισσότερες σχολές, είτε ειναι κικ μποξ είτε ακόμα και Taekwondo, διδάσκουν την αυτοάμυνα. Πρόσεξε κάτι: Οι περισσότεροι, επιλέγουν να κάνουν πολεμικές τέχνες που έχουν έμφαση στην επίθεση. Εσένα σε ενδιαφέρει η άμυνα και η αποφυγή του τσακωμού. Για να φθάσεις στο επίπεδο να ακινητοποιήσεις κάποιον δυνατότερό σου και να προστατεύσεις τους οικείους σου, χρειάζεται χρόνια προπόνησης και αυτοματοποίησης. Αν όμως θέλεις άμεσα αποτελέσματα θα κοιτάξεις να δεις πως θα αποφύγεις τα χτυπήματα και να τη κοπανήσεις Πρόσφατα στη Χίο, μια κοπέλα 19 χρονών πρωταθλήτρια Ελλάδος στο καράτε και απ΄τις καλύτερες στην Ευρώπη, δέχτηκε επίθεση απο 2 άτομα. Περπατούσε σε κεντρικό δρόμο και μίλαγε στο τηλέφωνο. Της επιτέθηκαν απο πίσω, την έριξαν κάτω και πριν προλάβει να καταλάβει τι έχει συμβεί, της πήραν το κινητό και έφυγαν (μπορείτε να βρείτε την είδηση στο διαδίκτυο). Θα μπορούσαν εύκολα να της είχαν κάνει μεγαλύτερη ζημιά αλλά όπως είπα έγινε σε κεντρικό δρόμο. Η κοπέλα δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Ειναι προφανές οτι αν ερχόντουσαν απο μπροστά της, θα τους ειχε σαπίσει, όμως δεν ζουμε σε ταινία. Ανάλογη περίπτωση έγινε πρόσφατα στο κέντρο της Αθήνα, όπου άτομο κοντά στα 40, γυμνασμένος (προπονείτε στο κικ μποξ μια δεκαετία περίπου) πανυψηλος, απο αυτούς δηλαδή που τους βλέπεις και λες οτι "δε με παίρνει", δέχτηκε επίθεση με σκοπό τη ληστεία απο 2 άτομα. Παρόλο που τον αιφνιδίασαν, προσπάθησε να τους αντιμετωπίσει, αλλά του κατάφεραν 2 γερά χτυπήματα με λοστό. Ξέρεις πως σώθηκε? Έπεσε κάτω, μάζεψε τα γόνατά του σε βρεφική στάση και προστάτευε με τα χέρια του το κεφάλι του, φωνάζοντας "πάρτε το πορτοφόλι και φυγετε". Του πήραν το πορτοφολι και έφυγαν. Αυτό που θέλω να πω είναι πως η κάθε επίθεση δεν ειναι ίδια και καμία τέχνη δε μπορεί να σε προστατεύσει αν δε γνωρίζεις τα βασικά της αυτοάμυνας. Ο δεύτερος σώθηκε διότι είχε τη ψυχραιμία να αντιληφθεί οτι δεν μπορει να τους αντιμετωπίσει και προστάτευσε το σώμα του, ενώ η κοπέλα, υποθέτω οτι απλά φάνηκε τυχερή που υπήρχε κόσμος. Αυτοάμυνα λοιπόν και ψυχραιμία κατά τη προσωπική μου άποψη 'Ηδη της έβαλα αγιασμό με σκόρδα αλλά δεν έπιασε, λες να είναι ματιασμένη από γύφτισσα με περίοδο? Έφερες παπά να την εξομολογίσει; Επίσης τι αγιασμό και σκόρδα; Ματάκι έβαλες; 2
idomeneas7 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Μηπως να πας να πιασεις τις δασκάλες και τους γονεις των αλλων παιδιων ? Εδώ είναι και το παράλογο της υπόθεσης: οι γονείς δεν ακούνε. Το συζητάμε εννοείται με τις παιδαγωγούς αλλά κι αυτές το ίδιο λένε, ότι οι γονείς δεν ενδιαφέρονται και δεν κάνουν τίποτα. 'Οταν η παιδαγωγός έχει 15-20 παιδιά και σε αυτά τα 4-5 είναι μαλακισμένα, δεν μπορεί να προλαβαίνει συνέχεια τα πάντα. Οι γονείς εν τω μεταξύ είναι στην καλύτερη απαθείς και στην χειρότερη ζητάνε και τα ρέστα. Λένε "άστο, παιδάκι είναι", "έτσι κάνει, τι θες τώρα", "σιγά τη δύναμη που έχει", "σταματήστε επιτέλους να με ενοχλείτε με αυτό το θέμα" και τέτοια. Έφερες παπά να την εξομολογίσει; Επίσης τι αγιασμό και σκόρδα; Ματάκι έβαλες; Μα πως το ξέχασα, τρέχω. Στα άλλα που λες συμφωνώ, όταν λέω στον "πραγματικό κόσμο" δεν εννοώ 2 κλέφτες με λοστό αλλά πιό light καταστάσεις, πχ κανένα κακόμοιρο λιγούρι ή πρεζάκι.
ASFE Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Εδώ είναι και το παράλογο της υπόθεσης: οι γονείς δεν ακούνε. Το συζητάμε εννοείται με τις παιδαγωγούς αλλά κι αυτές το ίδιο λένε, ότι οι γονείς δεν ενδιαφέρονται και δεν κάνουν τίποτα. 'Οταν η παιδαγωγός έχει 15-20 παιδιά και σε αυτά τα 4-5 είναι μαλακισμένα, δεν μπορεί να προλαβαίνει συνέχεια τα πάντα. Οι γονείς εν τω μεταξύ είναι στην καλύτερη απαθείς και στην χειρότερη ζητάνε και τα ρέστα. Λένε "άστο, παιδάκι είναι", "έτσι κάνει, τι θες τώρα", "σιγά τη δύναμη που έχει", "σταματήστε επιτέλους να με ενοχλείτε με αυτό το θέμα" και τέτοια. Να τρελαινεσαι δλδ η φάση!!! 2
Speculoos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 5 χρονών δε θα πάει κικ μποξινγκ, κραβ μαγκά και τέτοια, θα πάει σε άθλημα που η ευλυγισία της ηλικίας θα το βοηθήσει να αναπτυχθεί. Τζουντο, ταεκβοντό, κτλ. Αλλά πάνω απ'όλα είναι θέμα αυτοπεποίθησης που θα κερδίσει από την επαφή με το άθλημα και όχι η και καλά πρακτική αξία στον έξω κόσμο. Αν πάει να μάθει το όποιο καράτε για να βαράει κόσμο πολύ πιθανότατα να δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα ειδικά σε αυτή την ηλικία τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά. Η ενασχόληση με το άθλημα πρέπει να γίνει στα πλαίσια του χτισίματος χαρακτήρα. Δεν κάνεις στίβο για να το βάζεις στα πόδια, δεν μαθαίνεις τζούντο για να κάνεις κεφαλοκλείδωμα, δεν πας για ποδόσφαιρο για να κάνεις bling bling ζωή. Με αυτή την έννοια με όποιο άθλημα και να ασχοληθεί που να ταιριάζει με την ηλικία της, ακόμα δηλαδή και στίβο ή κολύμβηση θα την βοηθήσει σε πολλές καταστάσεις και ας μη φαίνεται ότι υπάρχει άμεση σχέση. 4
randomcat Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι περι ψυχολογίας του παιδιού, αλλά πραγματικά μάθε στο παιδί σου να βαράει κόσμο και να μην είναι μαμόθρεφτο. Αν δεν θες να γίνει με τη σειρά του κωλόπαιδο, τότε δώσε της την ευκαιρία να αναπτύξει και άλλες δραστηριότητες που θα φέρουν την ισορροπία. Ό,τι επιτρέπει το πορτοφόλι σου.
Getta Robo Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Ασχολείται κανείς με αυτοάμυνα? Σε ποιά πολεμική τέχνη ή άθλημα μπορεί κάποιος να κάνει λίγα μαθήματα και να αποκτήσει χρήσιμες γνώσεις για τον πραγματικό κόσμο? Θα προτιμούσα κάτι ευρέως διαδεδομένο που να υπάρχει παντού, όχι τίποτα ψαγμένο ούτε με φιλοσοφία/διαλογισμό κλπ. Ουσιαστικά πράγματα. Αρχικά έψαχνα κάτι να στείλω την κόρη μου για να μάθει να μην αφήνει τα κωλόπαιδα να την πειράζουν (αν συνεχιστεί αυτό το πράγμα θα με δείτε στις ειδήσεις). Τώρα βέβαια ψήθηκα να πάω κι εγώ μια φορά να δω πως είναι. Αυτό το krav maga μου φάνηκε ωραίο. Λοιπον ας διαχωρισουμε τις αποριες σου σε δυο μερη. Απο ποια περιοχη ειστε Ως που ειστε προθυμες να πηγαινετε για μαθηματα Το πρωτο εχει να κανει για το ποσο υπαρχουν καλες σχολες κοντα σας για αυτο που σας ενδιαφερει. Απο απο μονο του εχει πολλες πτυχες. Και για να ειναι σωστο το γυμναστηριο και οι δασκαλοι αλλα και οι μαθητες. Και στο λεω επειδη βγαινουν χρονια διαφοροι που λενε πως πχ εχουν παιδικο τμημα, και δεν θα επρεπε να ειναι καν δασκαλοι, ποσο μαλλον να κανουν ασκησεις με παιδια. Το δευτερο μερος ειναι ποσο προθυμες ειστε να παρακολουθειτε κατι εντατικα που ενδεχομενος να μην ειναι σε πολυ κοντινη αποσταση. Τυχαια παραδειγματα, εσεις πχ μπορει να διαλεξετε να πατε taekwondo, και στο τοπικο γυμναστηριο της γειτονιας ο δασκαλος αντι για taekwondo να ειναι παλιατσος απο τσιρκο. Δεν μιλαω μονο για την περιπτωση να ειναι ασχετος, αλλα και να δειχνει λαθος πραγματα σε λαθος στιγμη και σε λαθος ανθρωπους, πολυ κοινο δυστυχως σε πολλες σχολες σε ολη την Ελλαδα. Τελος, θα σου ελεγα να κοιταξε ως πρωτη επιλογη την ενοργανη, και να ακολουθησει μετα κατι ακομα. Υπαρχουν επισης σχολες που προσφερουν πακετα-προγραμματα γυμναστηριου και πολεμικων τεχνων. Αλλα επιμενω πως εχει να κανει με το που ειστε + μεχρι που ειστε προθυμες να πηγαινετε.
Zerg13 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Εδώ είναι και το παράλογο της υπόθεσης: οι γονείς δεν ακούνε. Το συζητάμε εννοείται με τις παιδαγωγούς αλλά κι αυτές το ίδιο λένε, ότι οι γονείς δεν ενδιαφέρονται και δεν κάνουν τίποτα. 'Οταν η παιδαγωγός έχει 15-20 παιδιά και σε αυτά τα 4-5 είναι μαλακισμένα, δεν μπορεί να προλαβαίνει συνέχεια τα πάντα. Οι γονείς εν τω μεταξύ είναι στην καλύτερη απαθείς και στην χειρότερη ζητάνε και τα ρέστα. Λένε "άστο, παιδάκι είναι", "έτσι κάνει, τι θες τώρα", "σιγά τη δύναμη που έχει", "σταματήστε επιτέλους να με ενοχλείτε με αυτό το θέμα" και τέτοια. Μα πως το ξέχασα, τρέχω. Στα άλλα που λες συμφωνώ, όταν λέω στον "πραγματικό κόσμο" δεν εννοώ 2 κλέφτες με λοστό αλλά πιό light καταστάσεις, πχ κανένα κακόμοιρο λιγούρι ή πρεζάκι. Και ειπες, σαν απαντηση να πας το παιδακι καπου να μαθει να δερνει ε; Για να το πειραξουν και αυτο να απαντησει με ξυλο. Λες και εχει την ωριμοτητα να κρινει.Ολα τα κομπλεξικα τα πανε σε πολεμικες τεχνες μπας και λυσουν τα προβληματα τους δια της βιας. Ε και τιποτα δεν λυνετε. Η βια γενναει βια. Αν εχει καποιο νοημα η ολη κουβεντα, φυσιολογικο ειναι να το πειραζουν. Σε ιδιωτικο παιδικο σταθμο ειναι λογικο το ενα παιδακι να πειραζει το αλλο. Υπαρχει και εποπτης εξαλου, πληρωνεται, γιατι δεν πας να του μιλησεις. πολεμικες τεχνες για 5 χρονη ειναι ο σωστος τιτλος.
mad-proffessor Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι περι ψυχολογίας του παιδιού, αλλά πραγματικά μάθε στο παιδί σου να βαράει κόσμο και να μην είναι μαμόθρεφτο. Αν δεν θες να γίνει με τη σειρά του κωλόπαιδο, τότε δώσε της την ευκαιρία να αναπτύξει και άλλες δραστηριότητες που θα φέρουν την ισορροπία. Ό,τι επιτρέπει το πορτοφόλι σου. Προφανώς εννοείς αν το χτυπήσουν πρώτα να βαρέσει και εκείνο; Γιατι αλλιώς δε βγάζει νόημα. Και πάλι λάθος νοοτροπία και λογική για κοριτσάκι, να πεις είναι αγόρι που μπορεί να γίνει φοβικό κτλ να πω παει και έρχεται. Αμα μαθαίνουμε τέτοια πράγματα απο μικρα στα παιδιά μας κάπου λάθος είμαστε και λάθος βαδίζουμε σα κοινωνία.
logistoulis Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 βασικά αν είσαι πολύ προβληματικός ίσως ένα τέτοιο περιβάλλον σε βοηθήσει αλλά δε μιλάμε να μάθεις μόνο να κάνεις τις ασκήσεις και να χτυπάς, αλλά για περιβάλλον όπου σου μαθαίνει και άλλα πράγματα που αφορούν τη συμπεριφορά σου γενικά δε ξέρω ρε παιδιά, εγώ το να πλακωθώ με τον άλλον το βλέπω σαν παιχνίδι πρωτίστως (όχι άθλημα παιχνίδι, έχει σημασία η διαφορά) το κάνω όταν το κάνω και διασκεδάζω, ακόμα και όταν χτυπάμε πολύ ακόμα και όταν έχω σπάσει κόκαλα (καλά εκείνη την ώρα είμαι πολύ δυσαρεστημένος για να είμαι ειλικρινής, αλλά όταν περναει το ξεχνάω) με πολύ καλό μου φίλο πχ μπορεί να χτυπιόμαστε λυσσαλέα χωρίς να έχουμε κακή πρόθεση ο ένας για τον άλλον, παρά μόνο έναν άτυπο ανταγωνισμό και όταν κάποιος κάνει κάτι καλά ο άλλος θα χάρει για τον άλλον το να βγω να πλακωθώ με κάποιον έξω το βρίσκω χαζό από τη στιγμή που για όλους σχεδόν τους ανθρώπους το να έρθουν αντιμέτωποι με βία (χωρίς να έχουν καμία άλλη επιλογή πρώτα) είναι από σπάνιο έως απίθανο και επίσης δεν ξέρεις τι πρόθεση μπορεί να έχει ο άλλος αν τα πράγματα σοβαρέψουν, αν ο άλλος δηλαδή είναι ψυχασθενής και σου βγάλει κάνα μαχαίρι από κει που δε το περιμένεις έχεις πάει άκλαφτος και ας ήσουν 20 χρόνια στο θιβετ και να μπορείς να χτυπήσεις κάποιον γιατί να το κάνεις; για να γίνεις ζώο; όσο για το σχολικό bullying νομίζω ότι κάπου τα παραλένε πλέον, αλλά τεσπά ο καθένας είναι λογικό να ανησυχεί για το παιδί του.. απλά παλιότερα νομίζω ότι κανείς δεν έδινε σημασία, σε άφηναν να το λύσεις μόνος σου και δεν χάλασε και ο κόσμος στην τελική δεν ξέρω κάποιον που μεγάλωσε και έγινε προβληματικός επειδή τον πείραζαν στο σχολείο.. πλέον έχω ακούσει μανάδες να λένε ότι πήρα το παιδί μου από κει γιατί έπεσε θύμα μπουλιινγκ.. είχες και στο χωριό σου μπούλιινγκ.. το να πει κάποιος θα πάω το παιδί μου να γίνει σκληρό, δυνατό , να αντέχει το πόνο, να αντέχει τη κούραση, να μάθει να σέβεται τους άλλους, να μάθει να σέβεται τους κανόνες ενός χώρου κτλ είναι απολύτως κατανοητό. αυτά είναι όντως πράγματα που καλό θα σου κάνουν να τα μάθεις, σε κάνουν πιο πειθαρχημένο/συγκεντρωμένο και σου δίνουν και έναν τρόπο να "ξεσπάς". σαν τα παιδάκια που κάνουν κάρτ και μεγαλώνοντας δεν γίνονται κάγκουρες στο δρόμο.. αλλά να πας να μάθεις να χτυπάς για να μην είσαι φλώρος.. εντάξει είναι χαζός λόγος πήγαινε γράψου σε σύλλογο οργανωμένων οπαδών κι εκεί θα μάθεις το πιο ρεαλιστικό ξύλο έβερ ή σε καμιά νεολαία με πολλά αρχικά και πήγαινε παίζε ξύλο με τα ματ, επίσης ρεαλιστικότερο από οποιοδήποτε γυμναστήριο
pontez2 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι περι ψυχολογίας του παιδιού, αλλά πραγματικά μάθε στο παιδί σου να βαράει κόσμο και να μην είναι μαμόθρεφτο. ε? Αίμα τεμε και δε συμμαζεύετε? Για αυτοάμυνα μιλησε ο άνθρωπος οχι να μάθει το παιδι να βαράει. Ακου κει "μαμοθρευτο" Και ειπες, σαν απαντηση να πας το παιδακι καπου να μαθει να δερνει ε; Για να το πειραξουν και αυτο να απαντησει με ξυλο. Λες και εχει την ωριμοτητα να κρινει.Ολα τα κομπλεξικα τα πανε σε πολεμικες τεχνες μπας και λυσουν τα προβληματα τους δια της βιας. Ε και τιποτα δεν διαβάζετε τι γράφει ο άνθρωπος? Αυτοάμυνα.
Zerg13 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Μου ακουγεται κατι σαν βομβαρδιζω μια πολη και καταπολεμω την τρομοκρατια, σε τετοιο στηλ. Δεν υπαρχει αυτοαμυνα. Ενα 5 χρονο δεν εχει κριση. Αλλα απ οτι βλεπω στερουνται κρισης οι μεγαλοι οποτε τι να κανουν τα παιδια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα