Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικότερο ειναι τη της αρέσει. Βέβαια αν πάει με το σκεπτικό να δέρνει τους συμμαθητές της καλύτερα να προσλάβετε και κανένα δικηγόρο

• Like 2
  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βασικά ο τρόπος που θα επιτεθεί κάποιος σε κοπέλα στον δρόμο είναι αρπάζοντάς την-συνήθως απο πίσω(μιλάω για πραγματικά επικίνδυνες καταστάσεις και οχι απλά να της πιάσει κάποιος τον ποπό), οπότε κατά την γνώμη μου είναι καλύτερα να ψαχτείτε για τεχνική με εξειδίκευση στον απεγκλωβισμό απο λαβές όπως η ελληνορωμαϊκή ή το τζούντο.

Κατά τ' άλλα, καλή φάση το σπρέυ πιπεριού αλλά απαγορεύεται η κατοχή του χωρίς ειδική άδεια...

• Like 1
Δημοσ.

Αρχικά έψαχνα κάτι να στείλω την κόρη μου για να μάθει να μην αφήνει τα κωλόπαιδα να την πειράζουν (αν συνεχιστεί αυτό το πράγμα θα με δείτε στις ειδήσεις). Τώρα βέβαια ψήθηκα να πάω κι εγώ μια φορά να δω πως είναι. Αυτό το krav maga μου φάνηκε ωραίο.

Το καλυτερο για γυναικες ειναι το jjb οπως ειπε και ο αλλος. Αλλα θελει χρονο σε αντιθεση με το κικ μποξινγκ που σε ενα μηνα θα μαθεις οτι εχεισ χερια και ποδια.

Δημοσ.

το ότι είναι 5 είναι πολύ καλή ηλικία να ξεκινήσει, απλά όχι για τους λάθος λόγους (να δέρνει τα άλλα παιδιά, ή να "αμύνεται" ) 

ας πάει το κοριτσάκι σε μια ακαδημία τζούντο (νομίζω στο τζούντο χειρίζονται αρκετά μικρά παιδάκια  και τελοσπάντων δεν είναι κάγκουρες) να το δει ενδεχομένως και  σαν άθλημα/κάτι ευχάριστο να μάθει να σέβεται το χώρο και τους άλλους ανθρώπους και φυσικά να δυναμώσει 

και φυσικά καλό είναι να μην υπάρχει αυτή η γελοία νοοτροπία που είχα δει σε αυτό το βίντεο (αμερικάνοι θα μου πεις.. μετά από κάποια ηλικία θα ξεκινήσουν και τα όπλα.. )

https://www.youtube.com/watch?v=ybQ__WdAqvE

• Like 1
Δημοσ.

H κόρη είναι μικρούλα, ναι. Το σκεπτικό δεν είναι να "δέρνει τα άλλα παιδιά" αλλά να μην κάθεται και τις τρώει όπως γίνεται τώρα.

Επίσης είπαμε, ψήθηκα κι εγώ.

Δημοσ.

τόσο μικρό εγώ θα το πήγαινα judo πάντως και σε αυτή την ηλικία είναι και σφουγγάρια, τα πιάνουν αμέσως ό,τι τους δείχνεις 

επίσης είναι μια τέχνη που μπορεί να δώσει το πλεονέκτημα στον λιγότερο δυνατό (που ξέρει σε σχέση με αυτόν που δεν ξέρει πάντα, γιατί αν ξέρουν και οι δυο ο δυνατός πάντα νικάει) και από άποψη άσκησης σου δυναμώνει όλο το σώμα και αυξάνει δραματικά την αντοχή σου 

Δημοσ.

Μια χαρά τα λέει στο βίντεο Logistouli!

μπορεί να τα λέει μια χαρά, αλλά στην ουσία κάνει εμπόριο φόβου και αυτό δε μου αρέσει 

γενικά στα θέματα της αυτοάμυνας οι πολεμικές τέχνες κάνουν ένα λάθος κατ'εμέ , σε κάνουν δηλαδή να νιώσεις ότι με μερικά μαθήματα ή με περισσότερα (λίγη σημασία έχει) θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις επικίνδυνες καταστάσεις 

θεωρώ ότι άλλα θα έπρεπε να είναι τα κίνητρα ενασχόλησης σου με αυτές και δε θα έπρεπε να διαφημίζονται σαν πράγματα που μπορεί να συμβούν έξω στο δρόμο, ακόμα και αν τύχει να συμβούν και ακόμα και αν τύχει να έχουν αποτέλεσμα

καταλαβαίνω βέβαια ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει το μάρκετινγκ που επιθυμεί προκειμένου να προσελκύσει πελάτες, αλλά μπορεί έτσι να θέσει το μαθητή του σε κίνδυνο

επίσης μπορεί να κάνει το μαθητή του επικίνδυνο άτομο

τα πολεμικά αθλήματα είναι όπως λέει η λέξη αθλήματα (με κανόνες περιορισμούς κτλ.. δηλαδή όχι ρεαλιστικά) και οι πολεμικές τέχνες είναι τέχνες που ακόμα και αν είχαν εφαρμογή κάποτε στο παρελθόν που όποιος στεκόταν στο δρόμο σου μπορεί να σε σκότωνε ή να τον σκότωνες δεν έχουν σχέση με το σημερινό κόσμο και ευνομούμενες κοινωνίες.

μπορεί να τις μελετάς για διάφορους λόγους, αλλά για να πας να τις εφαρμόσεις έξω θα έπρεπε να είναι η έσχατη επιλογή σου  

• Like 1
Δημοσ.

ninjutsu

μόνο :ph34r:

Αναλόγως ποιος και πώς το κάνει

Και όχι για τόσο μικρό παιδί να πάει να κάνει ζημιά (να βγάλει κάναν ώμο, να χτύπησε κάνα λαιμό μάτι) χωρίς να καταλαβαίνει τι έκανε

Δημοσ.

μπορεί να τα λέει μια χαρά, αλλά στην ουσία κάνει εμπόριο φόβου και αυτό δε μου αρέσει 

Δεν είδα κάτι στο βίντεο που να μπορώ να το αποκαλέσω "εμπόριο φόβου". Πιστεύω ότι είναι αρκετά σωστή η προσέγγιση τους. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...